אני כזאת טיפששהה..

אני כזאת טיפששהה..

אנשים שלוםם שוב עדןןןן.. קרציה שכמוני. ראיתי פה שמישהי שמה תמונה של סוס שהסוג שלו טורברייד קרוס. מזה לעזאזל?! ואם אפשר לדעת איפה החווה ליד כפר סבא... ואיזה סגנון רכיבה בבקשה תודה P:

ת-ש-ר-ש-ר-י!

לא נעים להגיד אבל את מתחילה להיראות לי כמו
סליחה אם זה לא נכון... פשוט את מציפה הרבה במקום להציף את יכולה לשרשר לשישורי
או להודעה עצמה... לגבי הגזע- זה פשוט טורוברד לא?!?! ואל תסמכי עליי כי אני בעצמי לא יודעת אם זה פשוט טורוברד [גם טורוברייד] או משהו אחר... ואם זה טורוברד כאילו אז זה סוג של סוס שמתאים מאוד למירוצים ויכול להיות מעולה גם באינגליש... אם זה לא זה- אשמח לדעת גם כן מה זה הגזע הזה...

kenz

New member
אז ככה...

טורוברד או טורוברייד (thouroughbred) זה הגזע. קרוס (X) זה פשוט סימן שהוא לא גזעי, אבל אחד מהוריו הוא טורוברד. (זה יכול להיות גם ערבי קרוס, האנובר קרוס וכו') מפאת שמירה על פרטיות בעלי החווה אני לא אפרט יותר מידי. אבל אני אציין שהמאנז' לא נמצא בשימוש יתר על המידה... ולגבי המשקל והרכיבה... אני מדריכה, והיו לי לאורך השנים אנשים וילדים ששקלו הרבה יותר ממך (בסיבות ה90-100) קילו, ורכבו נהדר וקפצו ונהנו - ולסוסים אין שום בעיה. (וגם אני לא קלילה...) ברגע שאת לומדת לשאת את המשקל שלך, את כבר לא מפריעה לסוס (ועל אותו משקל, אדם של 50 קילו יכול להיות הרבה יותר "כבד" אם הוא לא יודע לשאת את עצמו). ואם תסתכלי בפט-נט בתמונות של המתחרים מהאפ אי איי האחרון, תראי אנשים מכל הסוגים והגדלים. אז נכון, אולי לא תרכבי על פוני, אבל לכל אחד יש סוס שמתאים לו ובדרך סוסי בית ספר מתאימים לכל האנשים... בהצלחה !

kenz

New member
האמת היא

שאני מדריכה ברגע זה רק יום אחד בשבוע (והוא מפוצץ...) אבל אם תגידי מאיזה איזור את אולי אני אוכל להמליץ לך על חווה ומדריך...

למעלה