אני כועסת ומבקשת מידע

עיכוב אישור לטאבו ...

גם חוב ארנונה רטרטואקטיבי לפי השטח החדש (לפחות מתחילת השנה) וגם תוספות בניה לא חוקיות - 2 ציפורים במכה אחת!!!

יעלי2

New member
בואו ואסביר לכם כדי שנתקדם

1) גודל הדירה לא שונה. 2) יש בדירה איזור תחום על ידי זכוכית ("כמו מרפסת") שהיה מקורה מיום בניית הדירה לראשונה בשנת 1971. וכך חושבה הארנונה. 3) גם אם נוציא את הזכוכיות שנמצאות כ 2 מטרים מתריס המרפסת של הסלון, זה עדין יהיה אותו שטח מקורה מלכתחילה. לא הוסיפו קירוי. 4) מדובר על עיריית רמת השרון. 5) המוכרת צלצלה אלי מהעיריה (מועצה) ואמרה שהעברת הדירה על שמינו בטאבו מותנית בכך שמודד מטעם חברה חיצונית של העיריה ימדוד את הדירה. 6) המדידה התבצעה מבחוץ. נכנסנו לתוכה עם מטר לייזר רק כדי להשלים חלקים שחסרו לו מלמטה, כמו פתח הכניסה, שטח ציבורי יחסי וכו. הוא אמר לי שאסור לו לשאיר לי תוכנית סקיצה ושלאחר שיכינו תוכנית אני אוכל לקבל ממנה העתק לא דרכו. 7) מדובר על הפרש בין 96 מ"ר לכ 115 מ"ר (אולי יותר). יש הבדל בחישוב למ"ר בין דירה עד 105 ומ 105 (יותר יקר למ"ר). כבר לקחתי את הפרטים למי לכתוב בעירייה במחלקת הגביה, אבל על מה עלי להתבסס? על כך שהונו אותי במובן מסוים ואמרו לי שאוצים לראות אם עשו שינויים בדירה כשבפועל הוא אמר לי חד וחלק שרוצים למדוד לצורך הארנונה? שהמדידה לא חוקית? (אם היא לא חוקית). והכי מענין אותי: אם לא הוסיפו קירוי מעל למרפסת, ולמעשה שטח הבית לא השתנה. האם אפשר להוכיח אותם על כך ש 30 שנה מדדו X ופתאום מחשבים גם מרפסת או כל דבר אחר שמקפיץ את המטראז ב 20 מ"ר? זה כל כך מרגיז.

יעלי2

New member
אני כועסת ומבקשת מידע

קנינו דירה (בשעה טובה). בארנונה היא רשומה 96 מ"ר בטאבו 100 מ"ר (כבר ידוע שבארץ יש 7 צורות למדוד מ"ר אחד). היום צלצלה אלי המוכרת כשהיתה בעיריה ואמרה שכדי להעביר את הדירה בטאבו, יש דבר קטן שצריך לעשות וזה להכניס מודד הביתה לוודא שלא נעשו שינויים בדירה. חשבנו שזה לצורך מס שבח שהם צריכים לשלם אבל אין קשר. המודד אמר בצורה חד משמעית שזה כדי למדוד מחדש את גודל הדירה לפי חישוב שהעירייה הכניסה לפני כשנה). המדידה הראתה 115 מ"ר ברוטו ברוטו ברוטו!! ועל זה נחויב ב 20 מ"ר יותר בארנונה. המדידה התבצעה בתחתית הבנין בחניה מעמוד לעמוד (שהיינו האמא של הקירות החיצוניים ולא כללה את החלק יחסי בשטחים ציבוריים שזה עוד מטראז´). בקיצור נוספו לנו 20 מ"ר לארנונה מהרגע שחתמנו על החוזה ועד שקבלנו מפתח ואפילו לא נכנסנו לגור בדירה! ידוע לי שהעיריה כמו כל העיריות מנסות לנפח את הקופה על ידי שינוי שיטת המדידה וזה למרות שהדירה בת 30 ו 30 שנה חישבו בצורה מסוימת! בקיצור עלה לי הסעיף! ללא מדידה זו אי אפשר להעביר את הבעלות בטאבו. מה עושים אחרי שכיפפו לנו את היד לאחור? האם חוקי למדוד דירה מהחניה בקירות החיצוניים (המכוסים בשפריץ). בתודה.

הבנו כבר מההתחלה ...

אני חושב שלא כל כך משנה איך מדדו מעבר ואיך מודדים היום כל עוד שהמדידה נכונה ובהתאם לצו הארנונה שבתוקף בעת המדידה. לא ברור לי מי הונה אותך והאם את יכולה להוכיח כי הונו אותך. אם שטח הבית לא השתנה יתכו שבעבר לא כללו בשטח לצורך ארנונה חלקים מסויימים וכיום כן כוללים אותם. בעבר גם לא מדדו את הדירות בכלל והתייחסו לתכניות הבניה. היום שלרשויות חסר כסף הן מודדות ו"מעדכנות". יש בזה גם צדק מסויים - כי המצב לפני המדידה היה של חלוקת נטל לא צודקת ולא בהתאם לחוק. מה שנשאר לכם זה לבדוק את המדידה ובמידה והיא אינה נכונה או בניגוד לצו הארנונה לערער עליה. לא צריך להתרגז כל כך
את יכולה לנסות לשאול גם בפורום רשויות מקומיות בקישור הבא:

יעלי2

New member
לאבי שנער ..................... ../images/Emo5.gif

אני כועסת כי כואב לי בכיס. שנינו סטודנטים שמממנים את הלימודים קנינו את הדירה בשיניים היינו אומרים לשלם 640 ש"ח לחודשיים וכעת המחיר קפץ ב כ 38 ש"ל לכל מ"ר ויש 19 מ"ר נוספים! = 720 ש"ח!!!!! זה לבד יותר מכפול המחיר ששולמה עבור הארנונה עד כה ושעליה נמסר לי מהמוכרים. אני אכנס ללינק שהפנת, וברצוני לשאול האם שמאי מוסמך הוא גם מודד? כי השמאי של הבנק מדד את הדירה ורשם 110 מ"ר (וכל מטר משמעותי). בתודה מראש על תשובתך.

שמאי מוסמך אינו מודד מוסמך ...

יש שמאים שהם גם מודדים מוסמכים - אך זה לא קשור לעניין. השמאי מודד (לעיתים) את הדירה כדי לאמוד את שוויה ולא את שיטחה. כידוע יש כמה וכמה תקנות ותקנים שונים למדידת שטח דירה. הבעיה אינה רק במדידה אלא בהגדרה מה נכלל בשטח הדירה לצורך הארנונה - לכן מדידה מדוייקת לבדה אינה מספיקה (צריך למדוד לפי צו הארנונה ברשות המקומית שבה נמצאת הדירה).

חוקיות ../images/Emo104.gif

ראשית, העירייה אינה רשאית לעכב רישום בטאבו לצורך מדידה. שנית, אם מדדו בתחתית הבנין, לשם מה ביקשו מכם להכניס את המודד הביתה? האם לא נכנס כלל, או שנכנס ולא היה מרוצה מתוצאות המדידה? בכל אופן, זכותכם לערור על השומה, ולהוכיח שהמדידה אינה נכונה.

השפריץ לא ממש מהותי לשטח הדירה ...

הסיפור ישן, מוכר וידוע. לא נראה לי שמותר לעיריה לשנות את שיטת המדידה, אבל כן מותר לה למדוד את השטח ולעדכן אותו במידה והמדידה שונה מהרישומים שלה, וזה גם צודק לעשות זאת. שיטת המדידה נקבעת בצו הארנונה, כדי להוכיח שהיא שונתה עליך לבדוק את צווי הארנונה בכל שנה ולהשוות ביניהם. בדרך כלל תגלי שאין כל שינוי, פשוט בעבר לא מדדו בכלל או שלא הקפידו למדוד בהתאם למוגדר בצו הארנונה. בדרך כלל עיקר ההבדל נובע מהוספת החלק היחסי בשטחים המשותפים. מה עושים? בקשו את תוצאות המדידה המפורטות עם התשריט ובידקו אותה. אם תגלו סטיות של 1 מ"ר ומעלה, הגישו עירעור ובקשו מדידה חוזרת. אגב, באיזו עיריה מדובר?

למעלה