אני כבר ממש מיואשת!

koko1110

New member
אני כבר ממש מיואשת!

הי לכולכם צריכה בבקשה את עצתכם ואנא נסו להיות איתי עדינים אך עם זאת כנים בבקשה.. מצבי הוא כזה שכיום אני במינוס בלתי פוסק מידי חודש. אני עובדת קשה מאוד ומנסה לעשות כמה שיותר שעות נוספות בעבודתי. המסגרת החודשית שלי בבנק היא עד 8,900 והרבה פעמים אני מגיעה ממש עד הקצה ומחכה כמו אויר לנשימה למשכורת! עם השעות הנוספות אני יכולה להגיע למשכורת של משהו כמו 8000 בחודש. ישנה שכירות חודשית על סך 2100. החזר הלוואה כל חודש על סך 1100 (יש לי עדיין סכום הלוואה מאוד גבוה להחזיר - משהו כמו 65,000) בנוסף יש כמובן הוצאות נוספות כל חודש כמו קניות בסופר, אוכל וחול לחתול, יס, חשמל והרשימה עוד ארוכה. בטח סכום ההלוואה נשמע לכם מופרך. האמת שגם אני מאוד אוכלת את עצמי על המצב שאליו הגעתי. לצערי אני לבד, יש לי אמנם הורים אבל אני לא בקשר איתם ולא מקבלת שום עזרה כספית מאף אחד. אין לי בנזוג שיכול לעזור. למדתי מספר שנים במכללה ולאט לאט צברתי חובות. לקחתי הלוואה על הלוואה והנה אני היום והמצב בקנטים! אני ממש לחוצה מזה כי אני בלי חסכונות ובלי רכוש כמו רכב או משהו בסגנון. לא יודעת מה לעשות כבר. חושבת על המצב ללא הפסקה. גם מתביישת בכך שכשאכיר בנזוג אצטרך לשתף אותו במצבי העגום בזמן שרוב האנשים בגילי הם בעלי חסכונות או בעלי רכוש. אשמח לעצות. תודה רבה

ilanbarfec

New member
מצב עגום אמרת? לא חושב שזה נכון

תני לי לתאר לך איך זה נראה מכאן. בחורה צעירה הצליחה גם לכלכל את החייה וגם לממן לימודים (נכון שחלק בהלוואה אבל בדיוק לדברים כאלה נכון לקחת אחת) והכל לבדה ללא עזרה מאף אחד. מרוויחה יחסית יפה מצליחה להחזיר את ההלואות שלה ללא פיגורים והמינוס שלה נשאר קבוע מה שמעיד שסך כל ההוצאות אינו עובר את סך כל ההכנסות. אני מבין את התחושות שלך שאין לך נכסים ושזה מדאיג אותך אבל השד אינו נורא כלל וכלל. האם אני מבין נכון?

koko1110

New member
תגובה

קודם כל תודה רבה על תגובתך. זה חימם לי את הלב. העניין הוא שלצערי לא הצלחתי לסיים את הלימודים. אני מתכננת להמשיך את לימודי באוניברסיטה הפתוחה אך גם זה בעיכוב כרגע בגלל הוצאותיי הרבות. אז כך שגם זה שלא סיימתי את לימודיי מציק לי ומכביד על הרגשתי. אני מרגישה שאני מאוכזבת מעצמי. בנוסף, נכון שאני מצליחה להחזיר מידי חודש את ההלוואה והמינוס נשאר קבוע אבל זה מה שמציק לי. אני לא מצליחה להקטין את המינוס! כמו שרשמתי מקודם אני עובדת מאוד קשה וכשאני לא מצליחה לראות את האור בקצה המנהרה (והכוונה היא להקטין את המינוס ושיהיה לי קצת אויר לנשימה) זה ממש מייאש אותי. בגלל מצבי בבנק ביטלו לי את כרטיס האשראי. ניסיתי להוציא שוב אך לא מאשרים לי זאת.רוב הזמן אני מסתדרת בלי כרטיס אשראי אבל יש מצבים שזה ממש מציק לי. אני חייבת להודות שבזבזתי די הרבה כשהיה לי כרטיס האשראי וגם אני הסכמתי עם הבנק כשרצו לבטל לי אותו. היום אני מרגישה הרבה יותר אחראית ויודעת שלא אשתגע ואפריז. מעבר לכך חשוב לי לציין כי כבר תקופה ארוכה שאני כמעט ולא מבזבזת על בגדים ומותרות. ממש רק מידי פעם אני מרשה לעצמי. ולגבי דברים שאני חייבת אני ממש מחכה עד הרגע האחרון שהם עומדים להגמר ורק אז קונה. מתסכל שזה מעין מעגל שקשה מאוד לצאת ממנו.

ilanbarfec

New member
לקצץ בהוצאות הקבועות

את צריכה לנסות ולקצץ בהוצאות הקבועות לפי מה שאני מתרשם אין לך הרבה כסף חופשי - כסף שלא מחובר להוצאה קבועה ולכן את גם מרגישה שאת מתאמצת מאוד וגם מרגישה שאת לא מצליחה. תקצצי חזק בהוצאות קבועות - מגורים, יס, ועוד. חלק מהעיניין הוא לנסות לבצע פריסה טוב יותר של ההלואות כולל המינוס כדי לצמצם את ההוצאה החודשית גם אם בסוף תשלמי הרבה יותר בסה"כ על ההלואה. אבל זאת תעשי רק לאחר שאת בטוחה שאת שולטת בהוצאות וקיצצת בהוצאות הקבועות אחרת את מהר מאוד מחזרי למינוס אפילו גדול יותר. בהצלחה

koko1110

New member
שוב תודה

אתה חושב שכדאי לי לנסות לפרוס שוב את ההלוואה ולכסות את המינוס? בעבר שאלתי על אפשרות כזאת ואמרו לי שזה לא משתלם ושאשלם הרבה יותר על ההלוואה. כמו שרשמת. האם זה באמת שווה? גם ככה אני אוכלת את עצמי על הריביות העצומות שאני משלמת. חשבתי על רעיון מסוים שהוא לא בדיוק פתרון אבל אולי ייתן לי יותר אויר לנשימה וסוג של פתיחה של "דף חדש". חשבתי לפתוח חשבון בסניף אחר או בבנק אחר. לשם אעביר את המשכורת החודשית שלי. כך גם אוכל להוציא כרטיס אשראי ואקבל תנאים טובים יותר מכיוון שלא יהיו לי שם חובות או משהו בסגנון. לגבי החשבון ה"פגום" עם ההלוואה והמינוס - אמשיך להזרים סכום חודשי על מנת לכסות את ההחזר החודשי של ההלוואה ובמקביל אנסה לאט לאט לכסות את המינוס. נשמע הגיוני? האם זה אפשרי בכלל??

Andrey1308

New member
תגובה.

על מנת להקטין את המינוס, את חייבת לנסות להוריד הוצאות מיותרות. לדוגמא: 1) אני התנתקתי מYES , וזה חסך לי כ 3000 ש"ח בשנה. זו הייתה ממש הוצאה מיותרת. אני מסתדר היום יופי עם 5 ערוצים בממיר הדיגיטלי - עלות חד פעמית של 300 ש"ח וזהו. 2) תבדקי כמה את משלמת על אינטרנט וטלפון - ניתן לחסוך המון כסף על ידי מעבר לספק אחר (כמובן לבדוק כל פעם מתי מסתיימת תקופת ההתחייבות). 3) קניות אוכל - רק לפי רשימה מוגדרת (ללא חריגות כלל). אלה רק 3 דוגמאות - אבל השורה התחתונה, היא שאת חייבת להפטר מכל הוצאה מיותרת שהיא לא בגדר "MUST". המשכרת שלך היא באזור השכר הממוצע במשק, ועם ניהול יעיל יותר של הוצאות את בהחלט תגיעי לשיפור במצב העו"ש. בכל אופן, אני לחלוטין מזדהה איתך, מכיוון שגם אני תמיד יכולתי לסמוך רק על עצמי ולא הייתה לי עזרה מאף אחד, אז מאחל לך להיות חזקה!!!

ilanbarfec

New member
לא מבין את ההגיון בחשבון חדש

הרי בסוף תשארי עם אותם חובות שתצטרכי לשלם, לא תחסכי בריביות ורק תגדילי את החוב שלך כי עכשיו תוכלי להיכנס למינוס גם בחשבון החדש. לא מבין מה ההגיון? לגבי הפריסה שמגדילה את הריבית על החוב הכל שאלה של סדר עדיפות אם יותר חשוב לך להצליח היום- תפרסי את החוב ותשלמי יותר ריבית אם העתיד יותר קרטי- תצמצמי בהוצאות ותשלמי את ההלוואה + כיסוי המינוס האמת סביר שתגיעי לנקודת פשרה אבל תעשי זאת מהר ותהי עקבית עד שתסיימי את הסגה. בהצלחה

efectהפרפר

New member
אל תעברי לבנק אחר

גם שם תגיעי מהר מאוד למינוס ענק מהר מאוד ואז תצטרכי לכסות מינוס של 8,900 X שני בנקים. ברור לך שאת לא שולטת על ההוצאות שלך, במיוחד עם כרטיס אשראי ואז תרגישי יותר רע ממה שעכשיו ומה יצא לך מזה? 2100 זו שכירות טובה, אבל תצטרכי לצמצם בהוצאות השוטפות - בחשמל ובמים. תקני בסופר כל יומיים דברים שאת יודעת שאת עומדת לבשל כדי ל לזרוק אוכל לפח - ת זורקת כסף. תבטלי את היס ואל תוציאי שיחות בסלולר. תגדילי את ההכנסות שלך - שעות נוספות זו דרך אחת, הכנסה נוספת זו דרך שניה. זה יכול להיות באמצעות עבודה חלקית. באופן אישי, בחרתי להגדיל הכנסה באמצעות תוכניות שותפים ישראליות

gold advice

New member
כדי ליצור שינוי יש לעשות פריצת דרך

שאת אומרת שאת כבר מיואשת אני מבין שאת רוצה לעשות שינוי בחיים שלך ההמלצות שלי כדי להגיע לפריצת דרך בכל תחום ובפרט בתחום הכלכלי יש צורך ב - 1.סובלנות לזהות את הערכים וההרגלים שלך האם יש לך טעם יקר האם את אוהבת לאכול למסעדות יקרות לאחר שזיהית שת הערכים וההרגלים שלך תבדיקי האם הם מתאים לרמת החיים (הכנסה) במקרה שלך כמו שאני מבין את לא מקבלת את עצמך כמו שאת את מעדיפה לחיות בסבל ולהיות קורבן של עצמך ולכן את ממשיכה לפעול לפי אותם דופסים שמוכרים שלך שלא יובילו לשינוי משמעתי בחייך. 2.ארוך רוח לפעולות המביאות שינוי בחיים תיהיה את עצמך את יודעת בדיוק מה צריך לעשות כדי להביא לשינוי תתחילי לסלוח לעצמך במקום להעביר ביקורת שלא נותנת מנוח מתוך מקום של חמלה עצמית כנות וקבלת המצב הקיים תוכלי לעשות שינוי בחיים. 3.גבורה כח סבל ועוצמה להיות בתוך החיים כאן ועכשיו כל פעם את מיואשת אין לך את הכח או האומץ לעשות את השינוי שאת מייחלת אליו את תמשיכי להאשים את כל הסובב אותך במצב שאת נמצאת בו אני מבין שהזמנים קשים לעומת זאת עוד היום תיהיה גיבורה ותמצאי את האומץ לטפל בבעיות שלך 4.התנגדות להתנהגות ספונטנית כל פעם שאת מגלה שאת מתנהגת לפי אותם דפוסים ישנם תעצרי קחי כמה צעדים לאחור ותאפשרי לעצמך להיות במצב של תודעה פתוחה תלמדי את המצב החדש ותתנהגי בהתאם ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- בברכה, GOLD ADVICE אילן גולד - יועץ לכלכלת המשפחה עצה ששווה זהב פלאפון : 052-5348354 פלאפון : 054-6604433

assmon11

New member
היי

אין פתרון קסמים.. צריך לצמצם הוצאות . יש לי בלוג בנושא של איך לחסוך כסף , ואני מעדכן טיפים כל יום. הרוח של הדברים בבלוג היא שפשוט לא זורקים כסף לפח. בלוג כסף מקווה שזה עוזר במשהו

Andrey1308

New member
ראיתי את הבלוג. אחלה בלוג!!

"הומו-ערסים" במספרות - זה היה חזק

למעלה