אני כבר לא מבין כלום !

ב א ר י

New member
אני כבר לא מבין כלום !

הלכתי סידרתי את עניין הרדיאטור אצלי. והנה שוב זה חוזר על עצמו ! והפעם יש לי חשש שהלך לי הראש מנוע. הרדיאטור בעת מתן גז מוציא לי אויר לי דרך נקודת האוויר וגם מים דרך המקום ממנו ממנו מוסיפים מים לרדיאטור. כלומר לפי איך שהבנתי זאת לאחר שפיכת ליטרים רבים של מים בעת שהמנוע עובד,נכנס לי אויר למערכת !!! השאלה היא מאיפה יכול להיכנס אויר למערכת,הרי זוהי מערכת סגורה,לא ?! אז כעת נשאר לי שני ברירות,הלך לי ראש מנוע ממש או שהאטם של הראש מנוע הלך ! מה אתם אומרים ?! בארי

magician

New member
בוקר טוב! לאט אבל בטוח...../images/Emo50.gif

לבעיית הרדיאטור...בעת שהמנוע קר תבדוק את המים באם יש בהם כתמי שמן.. זה כדי להקטין את החשש בפני נזק לאטם ראש מנוע... באשר למצב אשר אתה תיארתה:על מי הקירור לבצע סבב שלם ממעטה המים של המנוע,דרך המקרן וחזרה.אם מעגל זה מופרע,ע"י סתימה או נזילת מים וחדירת אוויר למערכת,נוצר נתק בין המים שבמעטה המנוע לבין המים המתקררים במקרן,ומי המעטה יחלו לרתוח! האם בדקו את משאבת המים? בדרך כלל שמים גורמים לקורוזיה במיסב המשאבה עקב נזק לאטם הגרפיט שבמשאבה! פקקי אויר- באם יש ברז ניקוז המוסך צריך לדאוג ליפתוח את מכסה המקרן וגם לפתוח את החימום הפנימי אם יש -במכוניות מסוימות יש מקרן קטן נוסף מתחת לדאש בוארד שמשמש לחימום פנים הרכב ולכן חייבים לדאוג שגם דרך מקרן זה יעברו המים והאויר ינוקז בהתאם!

ב א ר י

New member
טוב אז ככה...

לאט ובטוח בהחלט ! לא אצלי ! אצלי מהיר ומסוכן לי ! אבל ממה שאתה אמרת,מעטה,מקרן,גרפיט שמפיט אני יכול להגיד שטוב שלא הוסיפו לזה את כל ה-סציה ו-גיה או -ור בסוף. אחרת היית שובר לי את השיניים. בכך אני שמח שאלו היו מילים מובנות מילולית בלבד,באופן המעשי אין לי מושג מה אתה רוצה ממני ! שו גרפיט? מה מקרן? מה נראה לך שאני מוסך נייד או משהו כזה? דבר איתי בעברית ! ואין שמן במין אין ! ויש לי חדירת אוויר ! וזה לא סתימה בצנרת כי אחרת המים לא היו עוברים ! המים עוברים דרך כניסת המים ברדיאטור ומגיעים עד לנקודת האוויר כך שיש בעצם מעבר מים ברדיאטור אבל אין סירקולציה <הלכו השיניים> במערכת בגלל חדירת אויר שאין לי מושג מאיפה חודרים ! החלפתי כבר צינור אחד שחשדתי בו ! החלפתי טרמוסטט ! רוצים שאחליף יוניט חום,הראיתי להם שהוא תקין ! מה נשאר לי להחליף את כל הצינורות ? הרדיאטור הפנימי עליו דיברת הוא תקין גם ! המים עוברים במערכת אבל ברגע מסויים הם יוצאים בלחץ דרך בקבוק העודפים ! או אם המכסה רדיאטור פתוח המים יצאו גם משם וגם מנקודת האוויר ! וראיתי ושמתי לב לכך שנכנס אוויר למערכת ! ואין לי מושג מה לעשות ! אני יושב ומשחרר את כל האוויר וזה לא נגמר יש זרימה של מים וטרח אוויר יוצא גם וכל העת מהצד השני אני מזליף מים פנימה כך שהאויר נכנס איפה שהוא בדרך ! אני חושב אני אלך למוסך והם ייבדקו מאיפה נכנס אוויר ע"י הכנסת אויר בלחץ אני מקווה לראות מתז מים קטן ולא רציני בזמן הטיפול. אין לי ברירה אחרת...עוד 1000 שח הולכים... בארי

itzik93

New member
בארי, תבדוק שנית את המכסה רדיאטור

אם הוא חלש, הוא לא יעמוד בלחץ כשהמערכת מתחממת (והטרמוסטט עדיין סגור) וישחרר מים החוצה - חוץ מזה, כבר ראיתי מספר מקרים שאנשים פשוט לא סגרו את מכסה הרדיאטור הזה מספיק חזק, לא שאני חס-וחלילה מזלזל, אבל טעויות אנוש קורות - תוודא שהוא גם סגור היטב. איציק

ב א ר י

New member
הכי טוב שאעשה זה...

אקנה היום מכסה חדש ! השקעתי כבר את מיטב כספי מה זה עוד 100 שח. בארי

itzik93

New member
בצע את הבדיקות הבאות:

1. בדוק שנית נזילה מהצינור שסידרת - יכול להיות שהוא עדיין פגום. 2. ע"מ לנקז אויר מהמערכת פעל כך: כשהרכב קר לחלוטין (בוקר) פתח את מכסה הרדיאטור, התנע את הרכב ודאג שהחימום ברכב פועל (סובב את הבורר למצב "חום" עד הסוף). במידה ומיפלס המים יורד בזמן פעולת המנוע, הוסף מים לפי הצורך - עליך להמתין כ 4-5 דקות עד להתחממות המנוע ופתיחה מלאה של הטרמוסטט (עדיף להמתין יותר כשהרכב עומד ולא נוסע). 3. אויר יכול להיכנס למערכת מהסיבות האלו: צינור פגום שמוביל לאיבוד מים וכניסה של אויר במקום, אטם ראש מנוע, אטם משאבת מים (לא ניתן לראות אותו בגלל שהוא תחת מכסה רצועת טיימינג), רתיחה של המנוע ואיבוד מים כתוצאה מכך וכו´. 4. בדוק שמכסה הרדיאטור תקין - במידה וקיים חשש שהוא פגום, החלף אותו (מדבור בכמה עשרות שקלים, זה הכל). 5. כמו שהקוסם אמר, ע"מ להקטין את החשש שמדובר בראש מנוע: בדוק שמן מנוע וודא שאין מים עימו (יכול להיות שתמצא תערבות של חומר לבן סמיך, גם זה סימן) - לחילופין, בדוק מים וודא שאין שמן בתוכם (לרוב תמצא אותו צף סמוך לפתח המילוי) מקווה שעזרתי איציק

ב א ר י

New member
ראה תשובתי לקוסם...

ואני אנסה עוד מעט את אשר אמרת ! למרות שכבר ניסינו אך הרכב נסע ולא עמד. הולך לנסות ! תודה לכם בכל זאת,גם צריך להגיד לא ?! בארי

ב א ר י

New member
ואיציק לאחר שעשיתי שוב בדיקה זו...

הפעם הרכב עמד ! קודם כל היה חסר לי כליטר וחצי מים ברדיאטור עוד לפני ההנעה. הנעתי והוספתי מים. בדקתי שוב ושוב בשמן אין מים ובמים אין שמן ! עכשיו לאחר שהרכב התחמםכבר,המפלס של המים עלה וירד כל העת ושיחרר לי בועות מידי פעם כאשר הייתי נותן לו מעט גז המים היו עולים מעל גובה כניסת המים ונשפכים החוצה <נקודת האוויר סגורה!>. האוויר שנכנס לתוך הרכב קר למרות שהרכב חם בטמפרטורה נורמלית. והוא נמצא על חום מקסימלי ! הצינורות המובילים מים לתוך הקבינה לרדיאטור הקטן קרים קרח. דגש על הצינורות שעברתי עליהם סנטימטר סנטימטר והם די חדשים בלי טיפת יובש או סדקים ! בתוך הקבינה בטוחני כי לא תהיה נזילה מצינורות אחרת הייתי רואה את השטיחים והכל רטוב מכמות כזו של מים שהולכת לאיבוד. הצינור יציאה מהמנוע שהחלפתי עומד על מקומו בשלום ואינו נוטף אף טיפה ! המאווררים לא החלו בפעולתם היות והמנוע קר,אבל מתוך ניסיון של הבוקר כאשר חזרתי לביתי,המאווררים לא פסקו כל הדרך הבייתה מפעולתם,ראיתי ע"י כך שהטורים היו נמוכים מידי 500 סל"ד במקום 900 סל"ד. אני בטוח שהסאב לא לקח את כל הכוח הזה...
ברמזורים הקשבתי למנוע ואכן המאווררים פעלו. כעת לבדיקה של עכשיו... גילינו כך : היו חסרים מים ברדיאטור לפני התנעה. לאחר הוספה מספקת מעת לעת יציאת בועות. בעת מתן גז המים גואים מעל פתח הכניסה ונשפכים. בעת חום מנוע נורמלי וסל"ד נורמלי מפלס המים עולה ויורד.בהפרש גבהים של חצי ס"מ עד 1 ס"מ. א.ט. הוספתי כליטר וחצי מים בכללי. אנא פרשנותכם למצב. בארי
שמח לתת לחבריו לעבוד קצת קשה.

itzik93

New member
אז ככה:

אם הברז של המים החמים (בתוך הרכב) היה על מצב "חום" ולא מגיעים אליו מים חמים - סביר להניח (במצב שהוא אכן תקין ואין סתימה) שהמשאבת מים לא עושה סירקולציה (בקיצור, לא עובדות טוב). בהתחשב בק"מ של הרכב שלך (מעל 140,000 ק"מ) הגיוני שזו תהיה משאבת המים (בהנחה שמעולם לא החלפת אותה). גש למוסך, אתה מסתכן בנזק עצום למנוע כשאתה נוסע כך. איציק

© DrorZi

New member
אתם רואים איזה כיף לי

אין לי רדיאטור צינורות גומי מכסה שיחרור לחץ מיכל עודפים מעברי מיים יוניט חום
דרור זי, אבל גם אין מזגן
...

rtwingo

New member
אתם רואים איזה כיף לי

יש לי מוסך מורשה שמתקן ה-כ-ל
רגע, זה בעצם יותר--

למעלה