אני כאן.

אני כאן.

זה התחיל ב420. נאה עד גבה גלי. תרומה ראשונה. טריים, חתיכים ומשובחים. האחיות אמרו שאין צורך בהכפלות... האושר עדיין לא הציף אותי. פחדתי פחד מוות.
זה המשיך בשק עם חלמון, עבר לשק עם קוטב וזרם לשק עם עובר. הבחילות הנוראיות הגיעו. הרשיתי לעצמי לחייך קצת. בין בחילה לגועל נפש. בין עייפות תהומית לכאבי בטן מטופטפים. פחדתי לא לראות אותו. את אותו דופק שמפעם גם בנו, כשאנחנו רואות 'אותו'.
זה המשיך..... יש דופק!! שבוע שמונה. יכולתי לבדוק כבר בשש פלוס או בשבע, אבל חיכיתי עוד קצת כדי למשוך את השבוע ההוא... ההוא שכבר ביקר אצלי פעמיים, ההוא שהיה מביציותיי, פעמיים. פעם בשבע ופעם בשמונה. אז – ללא דופק. עכשיו יש!! תודה לאל. אנחת רווחה נשמעה עד ברנו. טוב, נו, אולי רק עד ירושלים.
זה המשיך באופטימיות זהירה.
וזה נגמר.
בשבוע עשר בער בי הצורך לעשות בדיקת דופק. אמרתי לעצמי, לא יתכן שהבדיקה הבאה תהיה בשקיפות, בשבוע כמעט 12. נסעתי לאולטראסאונד. ביקשתי בדיקה חיצונית, כדי שלא יציקו לי מבפנים וש"הוא" לא יוטרד יותר מדי. כשהטכנאית אמרה: "טוב, בואי תתפשטי ונבדוק מבפנים", שאלתי בעודי בוהה במוניטור ומחפשת: "למה?", אז היא אמרה: כי אני לא רואה דופק"! לא האמנתי. קיוויתי שהיא טועה ובגדול. הם לא טועים המכשירים הללו. לא, הם לא. מסתבר ש"זה" קרה שבועיים לפני. בשבוע 8 פלוס אחד או שתיים. יום או יומיים לאחר שראינו דופק. הדבר היחיד שאני יכולה להוציא מהשורש דופק כרגע זה 'נדפקתי שוב'. שוב, בפעם הרביעית!! 3 הפלות רצופות מביציותיי ואחת נוספת עכשיו. הראשונה – ריבוי מומים והפסקה יזומה ושתי הפסקות דופק עצמוניות. אז אני יושבת ודופקת את הראש בקיר – עברתי לתרומה, כי 3 הריונות רצופים – העוברים לא התפתחו טוב, ונו, מצאנו את ה"אשם". הביציות הזקנות והדפוקות שלי. ועכשיו???
כן, עשיתי בדיקת קרישיות, שיצאה תקינה.
כן, על אף זאת, הזרקתי קלקסן כמצוות קופרמינץ.
כן, עשיתי צילום רחם והכל היה בסדר.
כן, דקה לפני התרומה, עשיתי היסטרוסקופיה, וכן, היו הדבקויות, שאני כבר לא בטוחה שהוסרו כליל.
כן, אחרי שהרגשתי זוועות עם הקיבה/בטן/בחילות/טעם רע מאוד בפה בכל שעות היממה, הייתי בטוחה שחיידק לא סימפטי ישב לי על הקיבה וקטל גם את הסובבים אותו, אך מאוד הופתעתי מתוצאה שלילית להימצאותו. חבל!! כך היה לי את מי להאשים!!!
עכשיו נשאר להאשים את הסטטיסטיקה.
מה עוד אוכל לעשות?? למישהי יש איזו תובנה שכדאי לי לאמץ? נשארו לי 4 עוברים. לפני ההחזרה הבאה חשבתי לעשות שוב היסטרוסקופיה. סבלתי בראשונה מאוד מאוד! צרחתי!! אז גם גילו לי מחיצה של 25%. מחיצה?? איך בחורה בת 45 לא יודעת שיש לה מחיצה?? עברתי שני הריונות ושתי לידות עם המחיצה הזו (יש לי ילדה מאחת מהן וריק ענק וכואב מהשנייה), כך שמסקנה חד משמעית, שבגלל המחיצה משהו נדפק, אין.
חשבתי לעשות את ההיסטרוסקופיה אצל מי שמומלץ בפורומים – גולדשטיין. גם הרופא שלי המליץ עליו. 1000 ₪. בחייאתתתתת 1000 ₪. למה???... מה זה המחיר הזה?? אין לי השתתפות מקופ"ח. ביררתי. אאלץ לעשות שוב בקופ"ח. ושתבינו – את ההיסטר' הקודמת עשיתי בקופ"ח אצל פרופ' מאווווווד ידוע, שבמקרה מנהל את אחד ממסלולי התרומה כאן באזור.
מישהי יכולה להציע לי משהו שלא חשבתי עליו אולי?
תודה שהגעתן עד כאן.
עדיין מצפה....

פנדה30

New member
איזה מסע שאת עוברת...

מהקצת שאני מבינה, ומהנסיו ןשלי...היסטרוסקופיה ולפרסקופיה.
אנחנו אחרי 13 IVFים, ואחרי שני תרומה שלא הצליחו (כלומר סהכ 15 טיפולים...) הגענו לדר סוריאנו, שלא הבין איך בכלל עוד לא עשינו לפרסקופיה, טען שזה גובל בחוסר אחריות להגיע לכמות כזו של טיפולים בלי בירור שכזה.
ואכן, כשעברנו את הניתוח גילינו המון הידבקויות הן ברחם והן בחלל הבטן (למשל שהרחם עצמה דבוקה לדופן הבטן...), גילינו חצטוצרה סתומה - ששוקמה בניתוח, ועוד ירקות.
הגישה של סוריאנו אומרת (וקיבלתי אותה) שיש גבול לכמה שאפשר לראות בהדמיות, ולפעמים אין ברירה אלא ממש להיכנס לולראות בעין.

בקיצוווור...
ממליצה לגשת אליו, לפחות לייעוץ. עם כל הנתונים, ולשמוע מה יש לו לומר.

כך או כך, בהצלחה רבה ולידיים מלאות

לירן 34

New member
היי, קודם כל חיבוק ענק, כל כך עצוב לשמוע

אני לא יודעת באיזה קופ"ח את, אני קיבלתי המלצות על רופאי מכבי. אבל אולי בנות בפורום יתנו לך המלצה.וושיהייה בהצלחה

תודה פנדה.

עכשיו אברר אם הוא עובד עם מאוחדת ואיך הוא...
תודה. האם עשית זאת מזמן? האם הצלחת לאחר מכן להיכנס להריון או שאת בתהליך כרגע?

פנדה30

New member
הטיפול שעשינו אחרי הלפרסקופיה (ואחרי ההפסקה

הכפויה שנדרשה)- היה הטיפול המנצח. הוורודה בת 9 חודשים ומהממת
.

בהצלחה!

מיה2013

New member
מאוד הצטערתי לקרוא

הי

מי הרופא שלך? מה הציע?
לדעתי יש משמעות מאוד גדולה לאיכות העוברים וכן לצערנו גם למזל.
כשאני ניסיתי כל פעם להבין למה לא מצליח (חשבתי שאצליח בפעם הראשונה) ולא ממש קיבלתי תשובות, פשוט כי אין הסבר תמיד.

אני מבינה שאת מטופלת הדסה, לי פרופסור רבל עשה היסטרסקופיה שעברה ממש בקלות וללא שום כאב

מיה, עשינו הבדיקה אצל אותו רופא.

כל כך שמחתי שמצאתי שהוא עושה דרך הקופה שלי, אך לצערי אני יצאתי משם הפוך ממך. הכאבים היו ברמות על והיחס היה... נו, טוב, הוא הרופא שלך ושל עוד כמה כאן ואמנע מלהמשיך... הייתי בטוחה, שמאחר ואני במסלול שהוא מנהלו, אקבל יחס חייכני ואבהי...
עוד משהו - יכול להיות שלך לא היו הידבקויות. לי כן. ידוע שלמי שיש ומתחילים "לגרד אותה", סובלת מכאבים.
כמו כן הוא אמר לי משהו שמאוד הטריד אותי. הוא גילה מחיצה של 25% וטען ששלוש ההפלות שהיו מהביציות שלי, קרו לוודאי בגלל המחיצה. לא חושבת שזה אחראי להגיד כזה דבר, כשאתה בעצמך מנהל מסלול תרומה ויודע שבגילי הביציות ובעקבותיהן העוברים לא איכותיות/ים, זה לא ראוי לנחש בקול רם שהמחיצה הקטנה - היא - היא הבעיה. אז מה? לעשות ניתוח הסרה ולחזור לביציות שלי??? (וראו זה פלא, הללו לא קיימות כבר. נגמרו). ומה עם שני הריונות שהיו לי עד שבוע 40 ו 38? עובדה שהרחם הזו החזיקה הריונות....
סורי....

מיה2013

New member
מצטערת לשמוע

החויות שלנו כנראה שונות, באמת מוזר אבל אני מבינה שזו החויה שאת חוית, ממש הצטערתי לשמוע.

מצפה לחיובי

וודאי שהגעתי עד סוף המילה האחרונה שכתבת!!!
מצטערת מאוד על האובדן שלך
וכואבת יחד איתך
אין לי מושג איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות
אבל וודאי יש כאן בנות שמבינות בזה יותר ממני
והן תיכף יגיעו
מאחלת לך בהצלחה מלאה עם העוברים שנותרו לך
ושולחת חיבוקים

בואי אספר לך משהו

לא פחות נורא ומורכב.
אז גם אני עברתי הפלות עם ביציותיי, ובכל הואשמו הביציות המבוגרות.
ואז כשכבר השלמתי עם כל התהליך ועברתי לתרומת ביצית- היה ראשון בפעם הראשונה
הכל היה תקין עד שבוע 10
ופתאום- הפסקת דופק.
במהלך ההריון פתאום הודיעו לי שיש לי שרירן ברחם.
אח"כ רופאי אחר אמר שאין שרירן ברחם אלא מחוצה לו.
בכל מקרה,הפעם נאלצתי לעבור גרידה (בפעמים הקודמות נפל לבד).
אחרי הגרידה הרופא אפילו לא רצה לשלוח אותי להיסטרוסקופיה.
אבל אני, כבר מזמן הפסקתי לסמוך על רופאים...
עשיתי היסטרוסקופיה על דעת עצמי אצל הגדול מכולם ד"ר גולדשמידט.
הוא אמר שאין כל עדות לשרירינים ברחם!! אבל כן יש הידבקויות קלות
הוא הציע לפתוח אותן באבחנתית כדי להמנע מניתוחית.
הסכמתי.
הכאבים היו נוראיים אבל עבר..
הפעם עברתי להמשך טיפול תרומה לבר חווה.
בר חווה הודיע לי שיש לי שרירן ועוד איך, שמתנהג כמו מחיצה.
רצה לשלוח אותי להיסטרוסקופיה ניתוחית להסרת השרירן.
אני החלטתי לא לרוץ לעשות עוד התערבויות מיותרות ברחם.
הלכתי שוב לגולדשמידט שאמר שאין כל שרירן ברחם!!
אבל..
יש שוב הידבקות.
פתח גם אותה בעודי לא מורדמת..
וזהו
הודיע שהשטח נקי ולא לדאוג.
עשינו טיפול שני- והופ נכנסתי להריון.
במהלך הא"ס הראשון- בר חווה לא ראה כלום ברחם ואמר שהכל תקין.
מאז- עברתי למעקב הריון בסיכון גבוה ועשיתי כבר שקיפות וסקירה וכמובן א"ס אינסוף.
בכל בדיקה ובדיקה היה זה מומחה אחר: מייזנר,הנדלר,פרופ סיוון
כל אחד מהם אמר לי שיש לי משהו ברחם:
האחד אמר- מיומה, השני אמר מחיצה קטנטונת,השלישי אמר מחיצה לאורך כל הרחם אבל בצד, והגדיל לעשות הרופא האידיוט במוקד שאמר שיש לי
אמניוטיק בנד (בנדלר שאל מי האידיוט שאמר זאת). ואל תשאלי מה זה-0 עדיף לא לדעת.
היום אני בשבוע 18, עם מספר אבחנות למימצא כמספר הרופאים.
העובדה היא שבתחילת ההריון לא ראו כלום ובמהלכו השד יודע מה ראו- כל אחד ואבחנתו.
ככל שההריון מתקדם כולם אומרים שזה בסדר ולא מפריע לעוברית

מה שאני מנסה לאמר לך זה שמסקנתי היא- שלא תמיד רואים דברים ברחם. גם לא בהיסטרוסקופיה.
לפעמים רק כשהרחם גדל מצליחים לראות וגם אז כאמור הדעות שונות.
ההריון שאני עוברת הוא לא קל..

הייתי ממליצה לך למרות הכל בחום- כן לעשות היסטרוסקופיה, ואם צריך לשמוע יותר מחוו"ד אחת
ואז לקבל החלטה.
אם הרחם שלך כבר נשא 2 הריונות בהצלחה עם המחיצה הזו- אז הסיכויים להצלחה רבים
אבל אנא שיקלי היטב האם לא כדאי להסיר את המחיצה בטרם ההריון ונסי להתייעץ עם מיטב המומחים
סופו של יום אנחנו כמטופלות חייבות לבדוק הכל מכל כיוון
ואז פשוט לקבל החלטה מושכלת
לא הכל הרופאים יודעים
ובסופו של יום גם לא הכל בידיים שלנו.
הלקחים שלי מכל הנ"ל הם כאמור לאסוף כמה שיותר מישדע
ולבסוף לקבל החלטה ולהיות שלמים איתה

המון בהצלחה

וואוו וואוו וואוו.

זו בינתיים תגובתי....
והמשך הריון תקין ומוצלח!!!

תודה על הפירוט הנרחב.

moricarmel

New member
בלוטת התריס

כואב לי מאוד לקרוא את הסיפור שלך , בדקת את בלוטת התריס? אני מכירה מישהי שעברה 4 הפלות בגלל בלוטת התריס שלא גילו שהפעילות לא מאוזנת. כמובן לאחר שקיבלה טיפול הצליחה לעבור 2 הריונות תקינים.
הלוואי ותצליחי בהקדם.!!!

אשרת 1972

New member
מצטערת לשמוע מקווה שהפעם הבאה

תגמר בידים מלאות , מציעה שבהריון הבא תהיי במעקב הריון בסיכון מתחילת ההריון , מעבר לזה הייתי מתייעצת עם קופמינץ וכראפ שוב אולי צריך להוסיף סטרואידים , אני עשיתי היסטרוסקופיה אצל גולדשמיט הוא מומלץ בחום .

chicky67

New member
תשאלי את הרופא שלך על ivig

למצפה לחיובי היקרה, כאב לי מאד לקרוא על מה שאת עוברת. גם אני עברתי 3 הפלות עם תרומה . פרופ. סימון ניסה את הכל אבל שום דבר לא עזר לי עד שביקשתי לקבל עירוי ivig. עכשיו אני בשבוע 23+ 4 עם תאומים. בהריון הנוכחי אני גם קיבלתי זריקות בטוסיק של פרגניל עד שבוע 12--לא קיבלתי את זה בעבר. נראה לי שהשילוב הזה היה השילוב המנצח...קיבלתי קלקסן ב2 הריונות לפני כן אבל לא עזר לי בכלל. מזדהה עם הכאב שלך ומאחלת שבפעם הבאה תצליחי. אנא תשאלי את קופרמינץ על הivig!!! אני שולחת לך חיבוק גדול.

למעלה