אני כאן

אני כאן../images/Emo79.gif

שלום לכולם קרידוס! זה מספר ימים שהמחשב שלי היה בתיקון, הוא פשוט הזדהה עם המחשב של ציפור בכל אופן אני כאן. עבר עלי שבוע די קשה, יש לי הורים מבוגרים, אבי בן תשעים שניםנפל ושבר את הפיקה של הברך , כמובן שהוא מגובס מלמעלה עד לקרסול, לא פשוט ולא קל בכלל, וכמו כן לא תורם למצב הרוח שבו אני נמצאת, סיפרתי במפגש אצל רותי, שפוטרתי ממקום עבודתי, (הוראה) כשאת מכתב הפיטורין קיבלתי כשחזרתי מבית חולים לאחר ניתוח שעברתי, בנתיים קיבלתי מכתב דחייה ללא תאריך, ואל דיוס אסטו גרנדה. ברצוני להוסיף שיר אך דרוש תירגום מי מתנדב? שם השיר "נו יורס מי ניניו" אל תבכה ילדי (המשך בהודעה הבאה)

אל תבכה ילדי../images/Emo165.gif

אל תבכה ילדי- No llores, mi nino אל תבכה נשמתי- no llores, mi alma, תישן עו קצת- duerme otro poquito, תישן עד מחר- duerme hasta manana הלילה הזה ילד- Es de noche, nino הבט אל החלון- Mira la ventana אמך משגיחה עליך-Tu madre te quiere, no temas, mi alma ,תישןעוד קצת- duerme otro poquito, תישן עד מחר- duerme hasta manana , duerme en mi regazo אמך אוהבת אותך- Tu madre te ama No temas, me nino dame tu confianza שיהיה בברכת ברוך הבא- seras bienvenido לכל הבתים- en todas las casas estaras erguido חופשי בכיכר- Libre en la plaza תישן להתראות- Duerme hasta manana תישן תישן ילדי- duerme, duerme nino no debes ya temer estas en tu casa כאן עם אמך- aqui, con tu madre נמצאים אנו בישראל- Estas en Israel וראה את העולם הוא--- Y si el mundo es agrio Y si es irracional Y cierra una puerta Y debes escapar no lo odies nunca Vive con el en paz No suenes, mi nino que estas en la Espana dela inquisicion que queman tu cuerpo por falso converso en un Acto de Fe no suenes, mi nino que estas en la guerra alli en Alemania en el exterminio que nazis te tienen Que te hacen ceniza No suenes mi nino con antisemitas con amos malignos odios de racistas y esclavos de credos suena con el saber Suena bien mi nino duerme y descansa que estas con tu madre aqui en Israel Dame tu confianza duerme hasta manana duerme duerme amor junta las pestanas y escucha mi canto hasta que amanezca Hasta que salga el sol

tsiporganeden

New member
איילה רפואה שלמה לאביך, ואת יודעת

כמה אני בן אדם אופטימי, כי התורה שלי אומרת שכשיש חושך, עוד מעט יאיר השחר, וקרני שמש של בוקר ילטפו ויחממו, רק לחכות בסבלנות, זה יגיע מבטיחה לך, לא לקחת ללב, זה רק יוסיף מחלות, תזכרי, עוד יאיר השחר, בינתיים תתנחמי בביבי שנמצאת בבית, ונותנת לו הרבה אור. בינתיים קבלי

לרותי שלנו

בהודעה הקודמת כתבתי שיר ושאלתי מי יתרגם? בהמשך התחלתי לתרגם ופתאום נפלה עלי עייפות, אני נכנסת לפורום בדרך כלל בשעות הקטנות של הלילה ולכן לא המשכתי, איך אומרים בלאדינו נפלה עלי עייפות? תנייה סווניוס?

Sarika

New member
אילה קרידה, בואנו קה טורנאטס

מסטרצ'י(צר לי) דה מאלדאר קואלו סטס פאסנדו אסטוס דיאס. אל דיו קה ווס מאנדה רפואה שלמה, אטו פאדרה אי אטי, אי חאברס בואנוס. חזקי ואמצי אמיגה
.

אילה מסטרצ'י דה מלדר דה טו פדרה

אסי אס, אגורה טנמוס "צער גידול הורים"... אי דקה צער? פורקה נוס דגוולה אל קורסון אה ור מואסטרוס פדרס איניז'סנדו (מזדקנים) (הצטערתי לקרוא אודות אביך, כך זה בגילנו "צער גידול הורים" ולמה צער? כי כואב לראות את הורינו כואבים ודועכים בזיקנתם) אמה טרושיטס בואנה נובלה טמביין דל לאבורו
אסי אס לה וידה מסקלדה דה רוזאס אי דה פונצ'ונס... (הבאת גם הודעה משמחת בעניין עבודתך, כך זה בחיים שושנים וקוצים) בואן דיאה אה טודוס אמן!

avielss

New member
אכן צער גידול הורים

שיחלים במהרה. את יודעת איילה.לימדו אותי פעם בבי"ס שסוף זה תמיד התחלה של משהוחר טוב יותר.רע יותר.לא יודע מה יותר ...משהו אחר. לכי תדעי מה צופ העתיד אולי משהו טוב יותר העיקר לא להתייאש

gingit1

New member
רפואה שלמה לאביך../images/Emo39.gif

תחזיקי מעמד, כל דלת שנסגרת נפתח חלון...

may55

New member
איילה קרידה חיזקי ואימצי בטיפול

היקרים לך

רחילו

New member
לאיילה רפואה שלמה לאביך ומקווה

שיסתדר לך גם עם המשרה

מואיס

New member
רפואה שלמה קרידה לך ולאביך. שמחים

מאוד שאת כאן ועם
.זכרי תמיד ש-דיספואס דה לה לובייה סלה אל סול

אילה החלמה מהירה לאביך ומקווה

אכן, זוהי השעה שבה אנו מגדלים את ההורים והקושי שלנו הוא לראות את ההורים במצבם, פעם בעיננו נראו ההורים - חזקים, חכמיםוהכל יכולים. והנה פתאום הם זקוקים לעזרה כה רבה מאינו ומאחרים . זה דרכו של עולם ומה שנותר לנו לעשות - לעזור לתמוך בהם . ושוב מאחלת לאביך החלמה ולך הרבה כוח. ושעניין המשרה יסתדר על הצד הטוב ביותר .

ר ש ל

New member
איילה חיזקי ואמצי מבינה אותך מאוד

אני מובטלת כבר שנתיים, כשהתחילו הבעיות במקום עבודתי ובמשך שנתיים כשכל יום היינו מתבשרים בבשורות לא משמחות על המצב ועל העתיד של המקום עד שהוא נסגר, באותם ימים טיפלנו באימנו החולה,וכמובן שמצב הרוח מכל הכיוונים היה על הפנים, שיהיו בריאים ההורים שלך, אבל המסירות בטיפול בהם נותת לנו כוח ומשכיחה מאיתנו דברים אחרים, שאלוהים יתן לך כוח תמיד לעזור ולא להעזר, אני בטוחה שאת עושה זאת מכל הלב למרות הקושי שאותו אני מכירה, ובעינין העבודה, תאמיני שיש חיים אחרי פיטורים, ולפעמים אפילו יותר מענינים, אהבתי מאוד את מקום עבודתי היינו כמו משפחה, היה לי תפקיד מעניין ומכובד, משכורת ותנאים לא רעים, עכשיו כל זה אין לי ובמקומם כבדרך האלוהים "קנו אחרווה קון דוס מנוס" מצאתי לי תעסוקות מגוונות ומענינות, וגיליתי תחומים בי ובחיים שנותנים לי הנאה ושמחת חיים שהם שווה ערך לכסף ןלמה שהיה לי אז, אז אל תדאגי ממכתב פיטורין או מהדרך שהם נותנים אותו היום אין למעבידים סנטימנטים וזה לא אישי לאף אחד, לקח לי המון זמן להבין זאת לכן חשוב היה לי לספר לך, מצבים קשים רק מחשלים אותנו, מקווה שיש לך תמיחה מהבית לי זה עזר מאוד, אני מאחלת שהדחייה תהיה ארוכה, מייעצת לך לקבל זאת כבונוס ולא לחשוב על זה יותר מדי. ושוב החלמה מהירה לאביך ושבת שלום
מרשל המובטלת המאושרת

רותי ב.

New member
קודם כל שמחתי

לקרוא על המכתב דחיה שקיבלת בינתיים... ורק מאחלת ימים קלים יותר, .. שאבא יחלים מהפציעה..
זה לא פשוט העניין הזה. ולך המון כח.

nshp

New member
../images/Emo50.gifחזקי ואימצי

שלום איילת, כמה קשה "לגדל" הורים! במיוחד לראות אותם סובלים ותלויים בנו, כאילו התהפך הגלגל, כי תמיד אנחנו היינו תלויים בהם. ואת יודעת, תמיד אומירים שאמא/אבא אחד יכול לגדל 10 ילדים ו-10 ילדים אך יכולים לטפל באמא/אבא אחד. אז איזרי עוז, התגברי על כל הקשיים. מי כמוני יודע עד כמה זה קשה. ובסוף, תמיד יש עוד רגשי אשם שלא עשינו מספיק. ובקשר לפיטוריך, והדחיה שקיבלת, אני שמחה שקיבלת דחיה, יחד עם זה זה צריך להדליק לך אור אדום, ואני הייתי מייעצת לך לחשוב היטב מה תעשי ביום שאחרי (שנקווה שלא יגיע, אבל רצוי להיערך לו). את צריכה לחשוב היטב מה את יודעת ויכולה לעשות ואפילו להתחיל לחפש כבר עכשיו עבודה אחרת, או שאם יש לך אפשרות להפסיק לעבוד בלי פגיעה רצינית בהכנסות המשפחה, אולי אפילו לחשוב על עצמך, מה לעשות למען הנשמה שלך שעד עכשיו לא היה לך זמן. בהצלחה

אנשים טובים באמצע הדרך

שוב תודה לחברי פורום הלאדינו על העידוד והעצות, אחרי שקראתי את מכתבי העידוד, התחלתי לשיר "אנשים טובים באמצע הדרך" "יהיה טוב כן יהיה טוב, לפעמים אני נישבר" אבא שלי/ מילים: אילה האחת אתה הילד אני האבא אתה החלש אני החזק אתה שוכח אני זוכר אתה שותק אני בוכה אתה כואב אני כואב

may55

New member
איילה מילים מרגשות,משוררת../images/Emo79.gif

איילה המשיכי לכתוב אם יש לך עוד שירים כיתבי לנו תודה

למעלה