אני כאן רק לשאלה:

ravitBN

New member
אני כאן רק לשאלה:

אולי עיצבנתי כמה מכם עם השאלות המתחכמות שלי ועם הספקנות שלי לגבי סצינת הבלוגים המקומית ובכל זאת, יש לי לי עוד שאלה ונראה לי נכון להציג אותה כאן ולא בפורום של קונספציה, כי הרי כולכם כאן והשאלה מופנית אליכם. מסתבר שבזמן האחרון כמה וכמה מהבלוגרים הישראליים הבולטים מתחילים להגג ברצינות על בלוג שיתופי כלשהו. לכל אחד מהם תפיסה קצת שונה של חזון הבלוג השיתופי ונראה לי שבאופן כללי הרעיון רק מתחיל להתגבש בראשים של האנשים האלו. אותי הרעיון הזה מסקרן מאד. אני בהחלט מבינה את סצינת הבלוגים ואת הסיבות לצמיחה ולשגשוג שלה ועכשיו, השאיפה של בלוגרים וותיקים לאחד כוחות לבלוג שיתופי מעלה אצלי שאלות שקשה לי להשיב עליהן בעצמי. השאלה המרכזית היא- למה? למה בעצם אתם\הם רוצים בזה? מה זה ייתן ומאיפה נובע הצורך? הרי להיות בלוגר זה דבר ראשון להיות אינדיווידואליסט אמיתי, אז למה לוותר על העצמאות הזאת בשביל מיזם שיתופי? שאלה נוספת היא, איך לדעתכם צריך להראות בלוג שיתופי כזה? מה הוא צריך להכיל? מה בעצם הוא צריך להיות? פורטל שמאחד את כל הבלוגים הישראליים? אתר של קבוצת בלוגרים מצומצמת שתשמור על ייחודיות תכנית ותפעולית? מגאזין בלוגרים? אני מניחה שהתשובה לשאלות האלו תנבע מהתשובה לשאלה הראשונה. ושאלה אחרונה, מה אתם חושבים על הרעיון הזה? איך אתם רואים את הרעיון ולאן, אם בכלל הייתם רוצים לקחת אותו?.... אשמח לכל התייחסות ולא - זו לא פרובוקציה אלא שאלה רצינית מאד. ------------------------------------- דיסקליימר: ההודעה הבאה אינה מעידה בשום דרך ואופן על רצון כותבתה לפתוח או להקים בלוג משלה ו\או לקחת חלק במיזם הבלוג השיתופי.

Count Zero

New member
מי אמר שבלוג חייב להיות אתר אישי?

רעיון הבלוג השיתופי מאוד מוצא חן בעיני, מסיבות שכבר דיברתי עליהן בעבר. בכלל, כמה מהבלוגים (הזרים) בהם אני מבקר על בסיס קבוע הם בלוגים שיתופיים (וזה מזכיר לי שאני צריך לרענן את הקישורים אצלי באתר. בקרוב, אני מבטיח). רובם המכריע של הבלוגים העבריים שייכים לאסכולה היומנאית. כבודה של האסכולה במקומה מונח, אבל לעתים אני חש שהגענו לרוויה מסויימת בתחום - יש גבול לכמות האנשים שאני מסוגל להתעניין בחייהם על בסיס קבוע, בייחוד כאשר הם מתאמצים מאוד להסתיר ממני את זהותם האמיתית. לעומתם, מעט מאוד בלוגים עבריים מנסים לצאת ממסגרת ה"בואו נדבר עלי" ולעשות משהו שונה, וגם מתוך אלו שלא מדברים רק על עצמם הרוב המכריע מתרכז בנושאי אקטואליה, ובד"כ מזווית של "טוב, הנה דעתי שלי על נושא X". הדבר לגיטימי ומובן, בייחוד במדינתנו עמוסת החדשות והריבים, אבל לפעמים אני אוחז בראשי בייאוש ושואל את עצמי אם האנשים אינם מסוגלים להרים את הראש מעל לביצה הקטנה שלהם ולראות שיש עוד דברים בעולם. לא פלא שהשם הטרנדי היום לסצינת הבלוגים הוא "שלולית" - שהרי השלולית היא מקום קטן, צפוף ומלא בצפרדעים שחושבות עצמן לנסיכים. אחד הפנים שאני מאוד אוהב בבלוגים זרים הוא העובדה שהם כלי אדיר להשגת מידע שלא הייתי נחשף אליו אם הם לא היו קיימים. קיים עושר אדיר של מידע ברשת, ואין אדם שיכול לסנן לבדו את כל החומר ולהבדיל בין העיקר לטפל (אפילו לא החבר´ה של גוגל). אבל ברגע שיש קיבוץ של אנשים שכל אחד מהם מסנן קצת, פתאום מתקבל ערוץ המידע הטוב ביותר בעולם - יותר טוב מכל מהדורת חדשות, מכל מגזין, מכל פורום. הסוג הזה של בלוגים כמעט ולא קיים ברשת העברית, ומתקיים אך בקושי במקצת מהפורומים, ולכן את רוב סינון המידע שלי ברשת העברית אני נאלץ לעשות לבדי. למי יש זמן לגלוש בכל האתרים הטובים ולחפש חומרים מעניינים? לא לי. היופי שבבלוג שיתופי, לדעתי, הוא שמעצם היותו מקום סמי-ציבורי, הכותבים לא יתרכזו כל כך בפן האישי, אלא ידברו על נושאים שנוגעים יותר לכלל: אתה רואה מאמר מעניין - קפוץ לבלוג ותן קישור. את רואה אשכול מעניין באיזה פורום - למה לא לספר לחבר´ה? הפורמט לפיו צריך אתר שכזה להיבנות תלוי במטרתו של האתר. אם מדובר בבלוג שיתרכז בנושא אחד (למשל בלוג אקטואליה כמו NEWS של שוש, או בלוג בנושאי טכנולוגיה), עדיף להפקיד את הרשימה בידי קבוצה מצומצמת של כותבים מוכשרים. ברגע שישנה קבוצה של אנשים שטורחים לעדכן את הבלוג, כמות המידע שאותה קבוצה תוכל לנתב אליו את הגולשים גדולה בהרבה מאשר אילו האתר היה אתר אישי. בנוסף, מאחר והאתר לא יהיה תלוי בגחמותיו של כותב בודד, גם אם יחליט מי מהמשתתפים לפרוש מהבלוג או לצאת לחופשה לא ייפגע האתר. אם המטרה היא ליצור צינור מידע אופטימלי שאינו מוגבל לנושאים ספציפיים, אפשר גם לבחור במתכונת של Metafiler, שיהיה פתוח לציבור ושכל אחד יוכל להוסיף לו רשימות וקישורים, וכמובן להגיב על הודעות. אולי, אם אתרים כאלו יקומו ויפרחו נתחיל לראות קצת יותר בלוגים אישיים שלא מתעסקים רק בכתיבה יומנאית. הערה בקשר לדיסקליימר שלך - בניגוד למה שאת חושבת, את דווקא כן בלוגרית, ועוד בבלוג שיתופי. לא מאמינה? תקפצי רגע לקונספציה, תסתכלי בפינה הימנית התחתונה של הדף הראשי ותראי בעצמך. לא חייבים להגדיר אתר כבלוג בשביל שהוא יהיה כזה...

למעלה