אני יורדת לפרטים

יפיופי

New member
אני יורדת לפרטים

ואני מקווה שזה בסדר. אז ככה קמתי על 162 הזרקתי ולקחתי חצי שעה לפני האוכל גלובן. אכלתי לחמניה מלחם מלא(שקלתי) 80 גר. ירק וגבינה. נס קפה וכמובן גלוקומין. שעתיים אחרי 269 בירור שעשיתי עם הדיאטנית 2 פרוסות = 60 גר' יתכן שה20 גר הנוספים הביאו עליי ערך גבוה? יצאתי לשעה סיבוב בנקים ובדרך הרגשתי רע התאפקתי עד למקום שיכולתי לבדוק היה 140 , היתכן שזה היה היפו? או שעצם ירידה של 129 בשעה מביאה תחושה כזו. את הלקח למדתי אני ולחמניות כנראה גמרתי אבל זה נורא מלחיץ אותי ומיאש אני לא מאמינה שאחרי 11 שנים עוד לא הצלחתי לחיות עם המחלה הזו.

אולי אפשר לבקש עוד קצת הרחבה

של כמה יחידות הזרקת ואיזה אינסולין (נדמה לי שאת על לנטוס אבל אני לא בטוחה). אם כן ולמרות שאני לא מבינה הרבה בטייפ 2 פרוסת לחם נמדדת בשווה משקל של 25-30 גר יתכן והלחמניה היתה מעט יותר מידי. השאלה גם כמה גבינה (רק על הלחמניה או קופסא שלמה?) ואיזה כמות של חלב בקפה. אין לך מה להלחץ ולהתייאש במשך ה-11 שנה האחרונות לא באמת הקדשת הרבה מחשבה ותשומת לב לסוכרת, למה שאת אוכלת ואיך זה משפיע עליך נכון? את כאילו מתחילה מאפס עכשיו.

יפיופי

New member
אוקיי

ב7 בבוקר הזרקתי 24 יח' לנטוס 2 כפות גבינה (גם לגבינה יש השפעה?) 1/4 כוס חלב אז מה זה נראה הגיוני? אני מעדיפה לנסות להוריד מהאוכל מאשר להוסיף תרופה. ולגבי ההרגשה שלי והירידה החדה בשעה השלישית יש לך אזו הבנה שלי אין?

אז ככה

הלנטוס המור רק לתת רמת רקע אולי את צריכה מעט יותר כדי לקום עם ערכים נמוכים - אבל זה רק באישור רופא. לגבינה וחלבונים בכלל יש השפעה עם אוכלים קופסא שלמה לדוגמא ואז יש צורך התוספות לטייפ 1 ממליצים עוד יח' אינסולין לא יודעת לגבי הכדורים-לא מבינה בזה. אם את מעדיפה להוריד מזון ולא להוסיף תרופה. כמו שדואגת אמרה אכלי - פרוסה אחת או שתיים מלחם קל מומלץ שיפון. הגדילי את כמות הירקות הירוקים. והמלצה אישית כדי לא לחוש רעב כדאי לשתות שתי כוסות מים לפני תחילת הארוחה. זה ממלא מעט את הבטן ונותן תחושות שובע קלה. אם המים קרים זה גם משפר את פעולת המעיים על הבוקר. וכן לדעתי התחושה הרעה היא מהירידה החדה בסוכר. את כנראה לא רגילה להיות על רמות נמוכות מה גם שהשינויים מקצה לקצה גורמים לתחושות שונות ומשונות לאורך כל היום. כמו כן יתכן והירידה המשיכה שאו שעצרת אותה כי אכלת משהו או שלא מדדת?

newKiticat

New member
אגב

יחידה אחת בודדה, זה אפסי אצלי. אני משתדלת לאכול את הגבינה שלי לפני שאני יוצאת להליכה. ואני אוכלת איתה כמות מסויימת של פחמימות. גבינה בדרך כלל לא משפיעה על רמות הסוכר שלי- לפחות לא בצורה שאני צריכה לשים תשומת לב מיוחדת.

דואגת1

New member
שלום יפיופי

בנוסף על ההערות של השושן, קוקטיל התרופות שלך בבוקר נראה לי מוזר, אינסולין - גלובן להמרצת הלבלב, גלוקומין - למניעת הפרשת סוכר ע"י הכבד ... מה עוד שהרמה בבוקר גבוהה, אבל אינה בשמים. לפעמים יותר די תרופות מעלות את הרמה... מוזר אבל זאת עובדה... יש לי רושם שאת צריכה/חייבת לבקש בדיקה של תפקוד הלבלב. נסי לבקש נובונורם במקום גלובן - נוטלים מיד אחרי הארוחה, טוענים שהוא פחות מזיק לכבד וקיים בגדלים שונים, אם לא אוכלים לא נוטלים. הצעת לשינוי - אכלי רק פרוסה אחת של לחם קל או חצי פרוסה של לחם רגיל מסוג שיפון, חיטה מלאה וכו' כף גבינה 3% סלט ירקות - למלא את הבטן - מלפפון, פלפל, עגבניה קטנה - כמה זיתים שתיה - להקפיד על כמות החלב לו אני במקומך, הייתי עושה כמה נסיונות אבל אני מסתיגת ליעץ בענינים אלה.

יפיופי

New member
דואגת תודה

בפגישה השבוע רשמתי בפניי לשאול לגבי התרופות שאני לוקחת וכן לגבי הנובונורם. וכן בדיקה לתפקוד לבלב. דרך אגב ידוע איך הסימון של הבדיקה אבדוק בבדיקות שלי אולי עשיתי פעם. באופן אישי מאשרת לך ליעץ לי ולהתחבת איתי מעריכה זאת ואפשר גם במסרים תודה נ.ב. מה הפעולה של הנובונורם והאים הוא במקום הגלוקופג' גם כן.

למעלה