אני יוצא לחופשה

אני יוצא לחופשה

הי אני יוצא לחופשה בחגים ואני מעוניין לתת מעצמי בנושאים הבאים התמתחויות : 1. רייקי אנרגית הריפוי 2. איור ודה, עיסוים בשמנים 3. טקסים שאמניים אינדיאנים , עיסוים לפתיחת הלב 4. הרפיה , הרגעה , דממה פנמית . אז אם בא לך צרי קשר

שלום למעוניין 10

זה נשמע מאוד חשוד כאשר אתה כותב 'צרי קשר' אתה לא מטפל בגברים או שאתה מחפש דרך הטיפולים משהו אחר? ולכל האחרים/ות להזכירכן/ם: להלן עשרת הדברות למטופל הזהיר: מקצועיות: אל תהסס לבדוק מה ההכשרה של המטפל שלך. חוזה טיפולי: האם הובהר לך לפני תחילת הטיפול מה הוא יכלול, ובמה הוא כרוך? כספים: הקפד לסגור עניינים כספיים לפני תחילת הטיפול. תלות: בדוק אם המטפל שלך מעביר לך מסר שאינך יכול בלעדיו. דעה שונה: האם יש לך אפשרות להביע דעה השונה מדעתו של המטפל? רכילות: אם המטפל העביר לך אינפורמציה אישית על מטופלים אחרים שלו, אז בוודאי מסוגל להעביר גם אינפורמציה עליך לאחרים. חברות: האם המטופל רומז שאתם יכולים להיות חברים? אולי זה מחמיא, אבל זה עלול ליצור מעורבות רגשית שתסכן את הטיפול. רמזים מיניים: האם השמיע המטפל מחמאות, רמזים מיניים, או אף נתן ליטוף או צביטה? סיום טיפול: האם אתה חש בביטחון שהגיע הזמן לסיים, ואילו המטפל סבור שלא? אינטואיציה: גם כשהכל לכאורה בסדר, האם אתה רגוע באמת? ועוד משהו...: נוסח החוק - תקציר: http://www.tau.ac.il/tau-rules/19.doc סיטואציות של הטרדה מינית ומקום ההטרדה על פי החוק הסיטואציה השכיחה ביותר להטרדה מינית מתרחשת ביחסי עובד-מעביד, אולם קיימות סיטואציות אחרות של הטרדה מינית והחוק מתייחס אף אליהן: סיטואציה של מטפל-מטופל (רופא, פסיכולוג, רפואה משלימה וכד') סיטואציה של מפקד-פקוד (צה"ל , בתי סוהר וכד') סיטואציה של מחנך-תלמיד (תיכון , אוניברסיטה וכד'). על פי החוק, הטרדה מינית יכולה להתרחש בכל מקום לרבות מקום עבודה, צה"ל, שירות בתי הסוהר, מוסדות חינוך, מרפאות ובתי חולים. הטרדה מינית והתנכלות - עוולה אזרחית ועבירה פלילית החוק מגדיר מהי הטרדה מינית על פניה השונות , בצורה רחבה , וקובע כי הטרדה מינית תהווה הן עוולה אזרחית, שהסעד בצידה הינו פיצוי כספי - עד 50,000 ש"ח בלי כל צורך להוכיח נזק. בשונה מתביעה נזיקית רגילה שבה הנפגע צריך להוכיח את נזקו (הממוני, הגופני או הנפשי), הרי שבתביעה בעילה של הטרדה מינית עצם המעשה טומן בחובו נזק. ניתן גם לתבוע סעדים אחרים זמניים וקבועים, והן עבירה פלילית שעונשה עד שנתיים מאסר (ואף יותר אם המדובר בעבירה על חוק העונשין). זאת ועוד, החוק אף אוסר "התנכלות" כלפי המוטרדת. העונש בגין עבירה זו הינו עד שלוש שנות מאסר. כמו כן התנכלות תהווה עוולה אזרחית ואף בגינה ניתן לפסוק פיצוי עד סך 50,000 ש"ח. במידה והמטריד אף מתנכל עונשו יהא עד ארבע שנות מאסר.....

Pink Roses

New member
אני תאמת לא שמתי לב ל"צרי קשר"

מעולה שהשבת את תשומת ליבנו לאנקדוטה הזו על החוק, גורם לי לחשוב מה אנשים יחשבו עליי כמטפלת ולהרהר... שבת שלום שבוע טוב לצרפתי החביב ולשאר חברי הפורום

Pink Roses

New member
ההרהורים

אני מתחילה ב"ה בנוב' 2008 רפואה סינית עד עכשיו יש לי רייקי 2, מטפלת בעצמי ועושה מסאז' אינטואיטיבי למי שרוצה, ומחזקת ברייקי כשקראתי את ההודעה שלך חשבתי לעצמי שלא עשיתי כ"כ מחקר על המטפלים שהייתי אצלם, בעיקר הגעתי אליהם דרך שמועות שעוברות מפה לאוזן הייתי בטיפול מסאז' אצל ה"זאתי שיש לה ידיים של זהב", אח"כ רציתי עוד, מפה לשם היא סיננה אותי משהו כמו 3 פעמים ולא חזרה אליי גם אחרי הודעות במשיבון. פשוט לא מקצועי ולא עושים דברים כאלה וגם, מכננת בי תחושה שכמטפלים "מועדדים" אותי ללכת לטיפול, זה כאילו שהם רואים בי פרנסה ותו לא. איך אומרים את הדברים מבלי להשתמע לשתי פנים? האם כשאזמין את מטופליי העתידיים לטיפולים חוזרים הם יחשבו כמוני? או שעדיף לא "לדחוק" ופשוט לחכות שהמטופלים יגיעו בעצמם, כי מי שבאמת רוצה/צריך טיפול יגיע אליך בדרך כזו או אחרת או יחזור אליך אם השארת עליו רושם טוב (?)

נועיק

New member
אם הלימודים מתוכננים היטב

את אמורה ללמוד גם יחסי מטפל מטופל ולעבור על כל האפשרויות (או רוב האפשרויות) שייקרו בדרכך בעתיד. לגבי מה ששאלת באופן כללי - מטפל הוא קודם כל בן אדם, יש לו חסרונות כמו גם יתרונות. מטפל שמסנן הוא כמו אדם שמסנן - או שהוא באמת עושה את זה כי אין לו יכולת התמודדות אחרת, או שנראה לך ככה וזו סתם אי הבנה. לגבי המשכיות של טיפולים: יש שיטות שבהן אומרים מראש כי יש משמעות לטיפולים רק אחרי רצף של 5 (7, 10, 15...) לפחות, וכך מונעים את הצורך "לשכנע" את המטופל לבוא שוב. יש עוד אפשרויות אבל נסתפק בזו לדוגמה. אם המטפל נותן לך תחושה שהוא רוצה כסף ולא חושב על בריאותך, יכול להיות שאת צודקת ושוב זו חולשתו האנושית (מה, המטפל אנושי? מה יש לו חסרונות???) ולכן עדיף לשאול אותו ישירות על כך. יכול להיות שאפילו תקבלי תשובות שישמשו אותך בעתיד. לקינוח - טיפול זו פרנסה. יש חיבור בין רצון לעזור לאנשים והיכולת להרויח מזה, כמו להגיש אוכל במסעדה למשל. אם לך החיבור נראה נכון, גם למטופלים שלך זה ייראה נכון.

Pink Roses

New member
בקשר ללימודים

שנה ראשונה אני אלמד בטוח אי"ה, ונסמוך על בית הספר שיהיה מספיק מקצועי לספק לי את כל הצרכים, אם לא, נשיג אותם בדרך אחרת...

הרהוריי איתך.....

ראשית מזל טוב על תחילת הלימודים - שיהיה לך בהצלחה. שנית: איך אומרים את הדברים מבלי שישתמע לשתי פנים? זה פשוט בלתי אפשרי. ברגע שיש 2 אנשים ישנם אותומטית 2 השקפות עולם! שהרי לכל אדם יש צורת הבנה שונה של המציאות וצורת ביטוי שונה משל חברו לפי המקום בו התחנך וגילו, לפי אופיו ונטיות נפשו. לעיתים קרובות נמצא שמתוך חוסר הבנה פשוט את כוונת חברו נדמה לאדם שיש בלבו עליו או שכוונתו רעה, ואין הדבר כך כלל ועיקר..... לאחרונה יצא לי לשוחח המון על הנושא 'מציאת מטפל אמיתי' בעיקר בעידן ה'ניו אייג'' ובעיקר לאור פירסום הסטיסטיקה בישראל שכל אדם שלישי בישראל למד משהו ברפואה משלימה. אני חושב שבעידן הזה אל לאדם לחשוב כי יתפרנס מטיפולים אלא בדיוק כמו חז"ל שגדולי הרבנים בגמרא הם יוחנן ה'סנדלר' או 'החלבן' או 'הנפח' והם לא התפרנסו מרבנותם [בניגוד להיום ובדיוק כך הם נראים] הענווה היא המפתח. ו'כוחי ועוצם ידי' בלשון התנ"ך או 'רצף של תעודות ואני גם גראנד מאסטר גדול מאוד' מעולם לא משכו את אנשי האמת אלא רק את 'מצא מין את מינו'.... אל תצפי - ציפיות יש רק לכריות. ואולי ה'זאת שיש לה ידי זהב' סיננה אותך לא מתוך 'לא מקצועי' ולא מתוך 'לא עושים דברים כאלה' אלא מתוך תחושה שאינך זקוקה למגע 'ידי הזהב' שלה אלא למשהו אחר.... אולי.... והנה גם על פי הסקר של הפורום, הפירסום ברפואה משלימה = לא עובד! אלה שהשתמשו באופציית פירסום לא הביא להם כלום. הרי כבר אמרו חז"ל 'אין חכם כבעל ניסיון' ולכן רק ה'מפה לאוזן' עובד.....

שלום אוריאל

בהקשר הזה של "אל לאדם לחשוב כי יתפרנס מהטיפולים" אני ביקשתי להתנדב לעמותה שעוזרת לנשים בתקופת טיפולים אותה עמותה שאני בזמנו הגעתי אליה ודרכה הגעתי לכל הנושא של הרייקי ביקשתי להתנדב והיא אמרה לי שאם לא אקח כסף פשוט לא יעריכו אותי ואז גם לא יבואו אלי, אז אמרתי לה שבסדר אקח סכום סמלי. היא אמרה שיש לה כמה נשים בעמותה שהיא תבדוק ואם כן היא תשלח אלי. ואני עוד רציתי להתנדב. משום מה עם התנדבות לא מסתדר לי כל כך. מקווה שהסברתי את עצמי ולא יצא מבולבל מידי.

gwizard

New member
בעניין הכסף

את וודאי מכירה את הסיפור של אוסוי אשר, כפי שלימדו אותי, התחיל לטפל בחינם ואז ראה להפתעתו שאותם אנשים חוזרים אליו שוב ושוב. ואז הוא שוחח איתם והבין שהם חוזרים אליו כי אין להם שום מוטיבציה לשנות את חייהם כי הרי הטיפולים הם חינם. כך התחילה המסורת של גביית תשלום ברייקי. אני מכיר את הנושא מתחומים אחרים ואל סמך ניסיוני כמורה (עדיין לא ברייקי) אני יכול להעיד כי לתת שירות כלשהוא בחינם או בזול יוצר אצל מרבית האנשים הערכה נמוכה למה שהם מקבלים. ככה זה המוח האנושי, הוא חושב שהתמורה גדולה יותר כאשר התשלום גדול יותר. במקרה שלך, לא רק שהייתי גובה תשלום, אלא גם הייתי גובה תשלום כלל לא סמלי. כמובן שהייתי מתחשב בכל אחת ואחת שהייתה מגיעה אלי לפי צרכיה כי גם לעשוק מישהו זה לא טוב, אבל אנשים שנמצאים במצוקה קודם כל צריכים להעריך את הטיפול שהם מקבלים אחרת הטיפול מאבד הרבה מהאפקטיביות שלו. בעניין הזה......כמה אתם חושבים שמקובל לגבות ממטופלים על טיפול רייקי ? הבנתי שהמחירים תלויים בדרגה של המטפל אז אנא התחשבו בתשובתכם בעובדה שאני מקבל את תעודת המאסטר שלי ביום רביעי
שמעתי כל מיני מחירים מכל מיני אנשים אז מעניין אותי דעה של הפורום בנושא.

לא מבולבל בכלל....

לא ביקשתי מאף אחד להתנדב ו'או לחלק טיפולים בחינם אני על טיפולים לוקח כסף, ולוקח סכומים לפי הממוצע בשוק. אולם אני לא 'בונה' את פרנסתי מהטיפולים וזה כל השוני. רבי עקיבא הידוע והגדול עבד בעבודות מזדמנות לפרנס את עצמו ואת אשתו כשלמד תורה ורק כאשר היו לו 24000 [כן, עשרים וארבע אלף] תלמידים הוא הרשה לעצמו לעזוב את עיסוקיו האחרים שפירנסו אותו. אם אדם הולך ומטפל ובראשו רק עול הפרנסה וכיצד להשיג מקסימום מטופלים במינימום זמן - אזי הדרך לא נכונה. או כדברי המלאך למלך כוזר 'כוונותיך רצויות לאלוהים אך מעשיך אינם רצויים' וזה כל ההבדל..... ואגב ארי במאמרים על 'למה לוקחים כסף על טיפולים' שכתבתי

שלום אוריאל קראתי את החומר שכתבת

ועכשיו אחרי שקראתי עד הסוף הבנתי שזה לא חייב להיות רק כסף אפשר גם תמורה אחרת כמו שכתבת למטה בסוף המאמר, ובדיוק לזה אני מתכוונת סליחה אם לא הבנתי נכון ויש לי הרושם ואני מקווה שלא פגעתי . אני אוהבת לטפל ואם יתאפשר לי לטפל אני אטפל ואם לא מה שאלוהים ירצה בשבילי. וחוץ מזה אני עובדת כל כך קשה בבוקר בעבודה שלי בבית המשפט אני לא כל היום חושבת אם יהיו לי מטופלים או לא וכמה אם יש הזדמנויות לטפל אני יטפל היו לי מעטות עד כה אבל ברוך השם, גם בקרב המשפחה. תודה וסליחה אם פגעתי ממש לא היתה לי כוונה כזו. כנראה לא פירשתי את זה נכון. תודה ושנה טובה.

חס ושלום - לא פגעת כלל...

וכבר אמר על זה רבי נחמן מברסלב: מה שמטעה את בני האדם וגורם להם לחשוד זה בזה, לחשוב מחשבות רעות זה על זה ולהימנע מאהבת הזולת היא ה"שפה" השונה בה מדבר כל אחד. שהרי לכל אדם יש צורת הבנה שונה של המציאות וצורת ביטוי שונה משל חברו לפי המקום בו התחנך וגילו, לפי אופיו ונטיות נפשו. לעיתים קרובות נמצא שמתוך חוסר הבנה פשוט את כוונת חברו נדמה לאדם שיש בלבו עליו או שכוונתו רעה, ואין הדבר כך כלל ועיקר....

למעלה