"אני יודע"

my sunshine

New member
"אני יודע"

חוכמת חיים מאת: ז'אן גבן בהיותי ילד בגובה שלושה תפוחים דיברתי בקול רם כדי להיות גבר ואמרתי, אני יודע, אני יודע אני יודע. זו היתה ההתחלה,זה היה האביב אך כשמלאו לי 18 שנים אמרתי, אני יודע, עכשיו אני יודע. היום כשהימים חוזרים אלי אני מביט באדמה עליה צעדתי כה רבות ואיני יודע כיצד היא מסתובבת לקראת גיל 25 ידעתי הכל אפילו באהבה התנסיתי ולשמחתי, שלא כמו חברי, אני, לא אכלתי את כל לחמי ובאמצע החיים עדיין למדתי את כל אשר למדתי ניתן לסכם בשלוש ארבע מילים היום שבו אוהבים אותך הוא יום יפה מאד איני יכול להגדיר זאת טוב יותר, פשוט יום יפה מאד זה מה שמפליא אותי עדיין בחיים אני, שנמצא בסתיו של חיי ניתן לשכוח ערב של עצבות אך מעולם לא בוקר של רוך במשך כל נעורי רציתי לומר אני יודע אך ככל שחיפשתי יותר כך ידעתי פחות האורלוגין מנגן 60 צלצולים אני עדיין בחלוני מביט ושואל את עצמי עכשיו אני יודע שאף פעם לא יודעים החיים, האהבה, הכסף, החברים, הורדים לא יודעים אף פעם את קולם או צבעם של דברים זה כל מה שאני יודע את זאת אני בודאי יודע

my sunshine

New member
והיום, שנת לימודים חדשה בפתח

סוף סוף בלי שביתות... אז שולחת מכאן ברכה להורים ששולחים את ילדיהם לגנים ולביה"ס, לתלמידים שמתחילים שנה חדשה.. ולמורים, בעיקר אלה שמתחילים מקום חדש
שתהא שנה מלאת רגישות של הורים-מורים ותלמידים שנה בה כל יום תלמדו משהו חדש, שנה נפלאה.

ז'אן גאבן...

אחד מראשוני וגדולי שחקני הקולנוע הצרפתי... הוא עוד הספיק לשחק בסרטים אילמים בסוף שנות העשרים של המאה הקודמת...קצת לפני שהתווסף פס הקול לסרטים. הוא שיחק כמעט עד יום מותו ב-1976...בגיל 72. עשרות סרטים נהדרים ראיתי בכיכובו לצד כל שחקני הצמרת הנהדרים מהתקופה ההיא בצרפת...... החזות החיצונית הקשוחה שלו...המחוספסת,קולו העבה צרוב הסיגריות...הפגנת הרגשות המינורית,כשאף שריר כמעט לא נע או זע בפניו,אך עיניו המדברות לעומק... העצימו את יכולתו לתת לצופה להרגיש את אשר מתחולל בו ריגשית. ז'אן גאבן...היה שנים רבות ועודנו... אחד השחקנים היותר אהובים עליי... הוא...וז'אן פול בלמונדו. השיר שהבאת פה מתורגם...הנה הוא במקור "עכשיו-אני יודע". עינגת לי עם הזיכרון.

my sunshine

New member
ז'אק גאבן

לא מכירה אותו, לא מבינה צרפתית... אבל היה נחמד לשמוע תוך כדי קריאת התרגום

שמחה שנהנית...

התרגום כמעט מדוייק במלואו... גמני כמוך... אהבתי את מילות השיר הזה גם לפני 20 שנה... כשעוד ידעתי...הכל

למעלה