אני טיפשה

מיקס מפ

New member
אני טיפשה../images/Emo10.gif

הפסיכומטרי גורם לי להרגיש ממש רע! אני עושה קורס בקידום תיכון, (סיימתי כבר י"ב). הקורס ממש לחוץ בזמנים, ואני עושה תמיד את כל השיעורי בית, ואני לומדת את המילים, ואני לומדת כל הזמן, ואני באמת עושה הכל. אבל! שלא נדבר על הפרק בעברית, ובאנגלית, ששם עוד איכשהו אני מסתדרת... הפרק הכמותי פשוט לא הולך לי!!!! אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות... כבר ויתרתי על הרעיון להגיע לכל ה-25 שאלות, אני פשוט לא מצליחה כלום! אני כ"כ בלחץ מהזמן הלחוץ, עד שדברים שאני יודעת אני לא עושה נכון מרוב לחץ, וכמובן שאת הדברים שאני לא יודעת אני גם מנחשת.. בכל הפרקים הכמותיים שעשיתי עד עכשיו היו לי בין 10-11 תשובות נכונות... אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות! אני מנסה להבין את כל השאלות בשיעורי בית, ואני חוזרת על הכל שוב ושוב, אבל שום דבר לא עוזר.... מה אני יכולה לעשות עם הפרק הכמותי המזוויע הזה??. תודה....
ושנה טובה
מי יתן וכולנו ניפטר מהפסיכומרי בבחינה הקרובה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif הצעות ../images/Emo63.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

א. למצוא חבר. סתם. כאילו את יכולה, אבל לא חייבת, רק תמצאי קצת הערכה באיזה מקום כי "אני טיפשה", זה גישה לא טובה
. ב. תנסי להשיג איפשהו תירגול נוסף בכמותי. ספר של מכון אחר...תתרגלי עוד. ג. יש משהו ספציפי שאת יותר טובה ומשהו שפחות ? אם למשל באלגברה את טובה, וגיאומטריה לא, תזהי קודם את השאלות באלגברה, ותעשי אותן. להבטיח נקודות. ד. אל תלחצי. אז לא תפתרי 25 שאלות, תפתרי 20. אל תחשבי על זה שלא תספיקי. לחץ
, שלווה
ה. עידוד- אומרים שהתרגילים בכמותי בספרי קידום קשים מאלה של המבחן האמיתי. בינתיים לא הרגשתי ככה, אבל אם זה מה שאומרים כנראה יש לזה בסיס. תמשיכי להתמיד, ויהיה טוב, בקרוב תראי תוצאות (לא לזלזל בעצמך, לא להצליח כמה שאלות בכמותי- לא הופך אף אחד לטיפש)

crispy86

New member
אני מזדהה../images/Emo24.gif

גם לי יש בעיה דומה.. אני למשל עשיתי 3 יח' מתמטיקה ככה שאין לי הרבה "מושגים" מתמטיים וקשה לי נורא בחלק הכמותי! גם אני סיימתי י"ב ואני עושה קורס תיכון. הבעיה בקורס הזה מבחינתנו שרוב אלו שניגשים הם מסיימיי י"א ולומדים 5 י"ח ככה שלא מתעקבים על הדברים הבסיסיים בכמותי כמו בקורסים אחרים. ובגלל שהבנתי שקשה לי בקטע הזה ולא הולך חלק, אז החלטתי לעשות את הבחינה בדצמבר כדי לתרגל עוד ועוד את הכמותי ואולי אפילו לקנות עוד ספרים... אז אם בא לאמץ תשיטה שלי- סבבה ואם לא אז נשאר לי רק לחזק את מה שאמרה מיוזיק ואותך- את לא טיפשה, לכולנו קשה ולחוץ:) ו..ד"א..- אני חדשה פה אז- קבלו אותי
.....

sacrament

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo20.gif../images/Emo9.gif

iknow

New member
תראי

אני עשיתי פסיכומטרי לפני שנה גם במסגרת הקורס ההוא(עכשיו אני לומד לבדי לאוקטובר) ולי היה דווקא החלק המילולי קשה מאוד כך ש"אני טפשה" בהחלט לא עוזר. כי יש אנשים שקשה להם החלק הכמותי ולאחרים קשה החלק המילולי ויש לי חבר שהאנגלית בעוכריו. קודם כל לפי הנסיון שהיה לי עם הפסיכומטרי השאלות בקידום בחלק הכמותי קשות במעט מהשאלות של המרכז הארצי. זה לא היווה הבדל מהותי בשבילי אך יתכן שזה יהווה הבדל בשבילך. ההצעה שלי: אם עושים 5 טעויות בכל פרק בחלק הכמותי מקבלים כ130 בחלק זה בלבד. עכשיו, אם מראש תנסי לפתור 20 שאלות ולא להסתכל על ה5 האחרונות בכלל ורק לנחש אותן אז הרי הרווחת זמן נוסף(כעת יהיו לך 75 שנ' בממוצע לשאלה במקום 60 שניות-גידול של 25% -שזה לא מעט). עכשיו שימי לב סטטיסטית את תעני נכונה על בין 2 ל 3 שאלות במקומות 21-25 במבחן(שני פרקים) ולכן כדי לקבל את ה130 ההוא מותר לך לעשות 1-2 טעויות בכל פרק עד המקום ה20. אני די בטוח שתסתפקי ב120-125 וזאת תקבלי עם כ17 תשובות נכונות בפרק. לדעתי עם תירגול נוסף ועם ניהול זמנים נכון(שיעור אחרון בקורס אם זכרוני אינו מטעני) את תוכלי לקבל 120-130. אז אל תתיאשי נא

למעלה