אני חסרת אונים

מיקלושי

New member
אני חסרת אונים

בקר טוב לכולם. במשך חודשים ארוכים אני גולשת בפורומים בנושא- קוראת אבל לא כותבת. עד לרגע זה לא גיבשתי את דעתי אם העובדה שאני לא לבד וכל הילדים דומים כל כך לבת שלי וכל ההורים מתחבטים באותם קשיים- עוזרת ומנחמת או מפחידה ומשתקת... ולעניין- בתי בת ה-9.5 סובלת מADD ומטופלת ברטלין LA 30 בבית הספר היא מלאך ובבית מפלצת (וזאת בחירת מילים מדוייקת ולא מקרית) היא צועקת עלינו, מנבלת את הפה, ומפעילה מניפוציות וגורמת לאבא שלה ולי להרגיש כנותנתי שירותים, מהסוג הנחות, אשר כל תפקידינו הוא לספק את המאווים שלה כאן ועכשיו!!!ואנחנו נעים בתגובות שלנו בין הרצון לרצות ולפייס אותה על מנת להיות זכאים לחבק ולעטוף אותה בחום ואהבה לבין הרצון להכות אותה!!! (רצון שעליו, תודה לאל, אנחנו מצליחים להתגבר אבל בקושי רב!) הבקר נשארתי איתה בבית ואילו בעלי ובני יצאו לטיול משפחות רק מפני שהיא הודיעה לנו בבקר שאין לה שום כוונה לטייל איתנו!!! בתגובה הודעתי לה שמשך כל השבוע הקרוב היא לא יכולה לצאת מהבית ולהפגש עם חברות (שזאת הפעם הראשונה שאני מענישה אותה כך) עכשיו אני במחשב והיא מסתובבת בסלון בקרבתי והיא נעימה ורכה ומלאת חרטה ואילו אני כואבת וכועסת. מבחינתי היום זאת נקודת ה"אל חזור" והיום, יותר מתמיד, אני זקוקה לאוזן קשבת ותמיכה רגשית. אני מקוה שלא נשמעתי יותר מדי מבולבלת

zivadina

New member
מכירים, מכירים

שלום מיקלושי. אנחנו מכירים את המצב הזה, ומאוד מקווים שנוכל לעזור לך מתוך נסיוננו. קודם כל, חבל שלא הפנית את שאלתך לד"ר מנור. נראה לי שהיא גמרה לייעץ, אבל אולי היא תחזור אם יהיה לה זמן, ואז תקבלי ממנה טיפים טובים. אם אני מבינה נכון, הריטלין משפיע לטובה, אבל בגמר השפעתו יש בעיות. (מזכיר מאוד ODD, אבל אני לא מאבחנת, רק אמא). יש שתי אפשרויות, ואפשר לנקוט בשתיהן או באחת מהן: 1. להאריך את משך השפעת הריטלין על ידי מעבר לקונצרטה, או תוספת של ריטלין "רגיל"(4 שעות) במנה זהה לשעות אחר הצהריים. (LA30 זאת מנה של 12 מ"ג למשך 6-8 שעות. קונצרטה משפיעה יותר שעות, אבל אין לה מנה זהה.) 2. לינקוט בטיפול התנהגותי לשעות אחר הצהריים. האפשרויות הן: א. לבנות בבית מסגרת ברורה מאוד של כללי התנהגות וזמנים. המסגרת החיצונית הזאת מספקת לילד ה-ADHD את הגבולות הפנימיים החסרים לו. (ייתכן שההתנהגות הטובה בבית הספר לא נובעת רק מן הריטלין אלא גם מכך שיש מסגרת מאוד ברורה של מותר ואסור). ב. ללכת לסדנה להדרכת הורים ג. להפנות את הילדה לעיצוב התנהגות או לסדנה לשליטה בהתנהגות לילדים בני גילה. אני מצרפת כאן קישורים שעשויי לעזור לך, ומקווה מאוד שנוכל ללוות אותך עד שתרגישי שאת בדרך הנכונה. הכתף שלנו תמיד מוכנה ומזומנה.

eranoz

New member
את הכי לא חסרת אונים בעולם

את נאבקת! את נלחמת!! את חורקת שיניים ומחפשת! וזה רק עניין של זמן עד שתמצאי פיתרון. מאמין בך ובטוהר כוונותיך ערן

למעלה