אני חמותי והילדה שלי

אנילה1

New member
רואה ואינו נראה, את ממש טועה בי. אני לא חוזרת

על מה שכבר כתבתי. אבל במחשבה יש לזה שורשים יותר עמוקים. כבר כתבתי שאני שונאת גילויי פינוק ללא הצדקה. חברות שלי מסכימות איתי. אולי אנחנו מדור אחר, אנחנו לא היינו מפונקות, דאגנו גם להורינו, ולא חשבנו שאנחנו כל כך מיוחדות. והלידות היות משהו נורמלי ולא פאר היצירה. למה כתבתי כאן את כל הדברים, הרי יכולתי סתם להחליק דברים. הכס שלי נובע בגלל שאנחנו רק שומעים כמה הכלות מסכנות. אז רציתי להראות שזה גם הפוך. כשאין התאמה בין הכלה לחמות נוצרים המון תקלים. אם הייתה התאמה בין שתינו הייתי מורידה לה את הירח. אני מסוגלת לתת המון כשאוהבים אותי. ואני האמת אוהבת לתת. אבל לא ביחס הקריר שלה. אני חושבת שיש פה המון כלות מ פ ו נ ק ו ת ברמות בלתי נסבלות. הן רק רוצות לקבל ולא לתת כלום. הכל מגיע להן כי הן הביאו ילדים, נו באמת, כל חתולה ברחוב מצליחה להמליט. אז מה כל כך מיוחד בללדת? הפכו את עניין הלידה למשהו אלוהי, ואת הילדים הפכו לנסיכים ונסיכות. הכל מוגזם ומפונק. בבבעעעע.

אנילה1

New member
אני שוב. את נכדה כפוית טובה. אף פעם לא חשבת

על סבתא שלך. אפילו יום אחד לא חשבת לשבת איתה בשקט ובאינטימיות, ולשאול אותה איך היא מרגישה. מקשיבה ל"תלונות" הבריאות שלה, ופשוט אומרת לה שאת אוהבת אותה, להראות לה שאיכפת לך ממנה. את רק ידעת לקבל ממנה, ולתת כלום. על זה אני מדברת. אתן נסיכות דמיקולו מפונדרקות שהכל מגיע לכן, אבל חס ושלום לתת משהו מעצמכן.
בחברה הדתית והחרדית יש כבוד להורים ולסבים. מתייחסים אליהם ברמה אנושית, ולא רק כספקי כסף ושירותים.
אני גדלתי במשפחה חמה, אבל כלתי קרה כמו קרח.
לבן שלי יש חום בשביל שניהם.
לגבי החיים שעברתי, אז מה? סיפרתי את זה רק בכדי שתראו שגם אם עוברים דברים קשים אפשר להמשיך ולא להתבכיין. לא צריך להרגיש מסכנים. אני בטח לא מסכנה.
אני חמות שיוצאת נגד כל הבכיניות כאן. גם לי הייתה חמות חצי משוגעת עם קבלות. ובכל זאת טיפלתי בה בערוב ימיה. הבנתי שהיא מתנהגת בגלל שעברה חיים קשים וגם הייתה קצת חולת נפש. ולא כעסתי עליה בגלל זה. גם אמא שלי לא הייתה קלה בלשון המעטה. אז מה? קטן עלי. עשיתי מה שצריך והמשכתי הלאה.
מה זה אומר עלי? שאין לי רגשות? ברור שיש. אבל ההיגיון שלי עובד יותר חזק, ופותר חלק גדול מהבעיות הריגשיות.
לא צריך לדסקס כל דבר עם הבעל. גבר חושב אחרת, והוא גם נקרע ביו אישתו לבין אימו. אז למה לענות אותו. תלמדו להסתדר עם החמות מבלי לערב את הבעל יותר מידי.

אני חמותי והילדה שלי

אני וחמותי לפני הלידה היינו בקשר טוב. היא קיבלה אותי בזרועות פתוחות למשפחה, בעלי אפילו אומר שהיא רואה בי בתור בת נוספת. לא היו בנינו מריבות והיו יחסים טובים גם אחרי החתונה. הייתה מאוד נחמדה אליי תמיד.
אני אספר את הסיפור מהצד שלי,כמו שאני רואה אותו.
אני מרגישה שהקשר לא אותו דבר מאז שהודענו לה על ההיריון. ויש לי כמה דוגמאות. כשהייתי בתחילת חודש שלישי הודענו להורים ואמרנו שיחכו ולא יספרו למשפחות. שבוע לאחר מכן ישבנו עם המשפחה של חמותי וכולם אמרו לי מזל טוב. כששאלנו אותה למה סיפרה היא טענה "לא יכולתי לשקר להם ורואים כבר בטן"!!.-הבטן שלי הייתה קטנה עד הסוף. כשראו ממש בטן של הריון הייתי חודש חמישי. הרגשתי כאילו היא שמה עלינו פס ועושה מה שהיא רוצה.
מאז כל פעם שהייתי רואה אותה הייתה מספרת לי סיפורי לידה שלה, וכל הזמן אני עשיתי ככה..אני הייתי ככה... אני ואני.... היינו נפגשים פעם או פעמיים בשבוע. אז בשלב מסוים פשוט הפסקתי להקשיב ולחייך בנימוס. אני גם ככה בפחדים מהלידה וההריון לא היה לי הכי קל,אז לשמוע סיפורים מאחרים לא היה נעים. אפילו בעלי היה אומר לה שתפסיק עם הסיפורים הייתה אומרת בסדר, וממשיכה אחרי כמה דקות או בפעם אחרת.
בחודש שביעי התחלנו לחשוב על קניות לילדה. זאת פעם ראשונה שלנו ואין לנו מושג מה הדברים שחייב להיות. חמותי ישבה אצלנו בבית ולא הפסיקה במשך שעתיים!! לשכנע אותנו לקנות טרמפולינה וכיסא ואכל. אמרתי לה שכרגע אני רוצה לקנות רק מה שהכרחי לי לחודש חודשיים הראשונים. כל מה שנחשב לתוספת מיותר בעיניי בנתיים,הרי אין לי אפילו מיטה. כדי לסגור את הסיפור הייתי אומרת לה בסדר, נסתכל גם על זה בחנויות. מבחינתי הסכמתי איתה, השתכנעתי אבלל היא פשוט המשיכה לחפור על העניין. אמרתי לבעלי שהיינו לבד שתפסיק כבר כי זה מלחיץ אותי כל התכנונים לעתיד. הוא הסכים איתי ואמר זאת אימא שלו חופרת גם לו. הסברתי לו שזה לא נעים לי.
אמא שלו מכירה כל מיני אנשים עם ילדים קטנים ואמרה אל תקנו בגדים אני אביא לכם. אני מבינה שהיא רוצה שנחסוך, אבל היא ממש כעסה עלינו כששמעה שקנינו לה בגד חדש. גם למשל את המיטה, היא הכריחה את בעלי להגיע לבית של חברה שלה לקחת את המיטה, כי לא צריך לקנות מיטה או מזרון חדש לילדה. בעלי הסביר לה שהמיטה מכוערת ומזרון לא מתפשרים, חייב חדש. גם אחרי שקנינו הכל לחדר של הילדה,היא עדיין חושבת שעשינו טעות שלא לקחנו מאחרים.
אנחנו כל הזמן מסבירים לה שאנחנו נהנים ורוצים לקנות דברים חדשים. בכל זאת ילדה ראשונה.
חודש לאחר הלידה הצעתי בעלי שנביא את הילדה להורים שלי ללילה כדי שנוכל לנוח כמו שצריך בשבת. אמא שלו שמעה את זה ואמרה "אם הבאתם אותה להורים שלה,אני רוצה שתביאו אותה גם אליי" וכך נוצר מצב שכל שבוע הייתה אצל ההורים שלו או שלי. היה פעם אחת שהשארתי את הילדה יומיים רצוף-אז היא התחילה לחשבן לבעלי שאצלה היא לילה אחד ואצל ההורים שלי יותר מלילה.
אמרתי לבעלי שאם היא תישאר אצלהם לילה יש לי כמה תנאים: שלא ירימו אותה על הידיים כל הזמן, האחות הקטנה של בעלי לא תחזיק אותה וההורים שלו ישנו ביחד בחדר עם התינוקת (בגלל שחמותי לא שומעת כל כך טוב,אז בשביל השקט הנפשי שלי),לא יביאו לה מים. מידי פעם ראיתי ושמעתי שלא עשו מה שביקשתי והתחלתי לריב עם בעלי בעניין הזה.
חמותי אמרה שהיא נפגעה ממני והתחילה לבכות לבעלי שאני לא סומכת עליה. וכל הזמן אני מסבירה לו שזאת הילדה שלי, ילדה ראשונה ויש לי את החששות והדאגות של אמא צעירה. מבחינת אמא שלו זאת ילדה רביעית שהיא מטפלת בה יום בשבועיים. אמא שלו אפילו אמרה שבילד הראשון שלה היא הייתה יותר גרועה ממני. תמיד אמרתי לבעלי שיסביר לה איך היא הייתה לפני 30 שנים עם הילד הראשון שלה, לפני שתשפוט אותי.
עכשיו יש עוד משהו כי צריך לרשום את הילדה למשפחתון. באזור שלהם זול יחסית, אז היא חופרת לנו להביא את הילדה לשם ואז בצהריים היא תיקח אותה אליהם. הסברתי לה שאני לא אסע בשיא הלחץ של הבוקר 20 דקות או אפילו יותר,אחזור לבית לשים את האוטו ואצא לעבודה. בקצב הזה אגיע ב10 לעבודה. למרות שהסברתי לה שזה חתיכת סיבוב בשבילי בבוקר, היא לא ממשיכה להגיד "ברור שתעשו מה שאתם רוצים, אבל אני יודעת הכי טוב תקשיבו לי וכדאי לכם להביא אותה לשם".
עכשיו יש איזשהו מתח ביננו,והוא לא נעים לאף אחד ובטח לא לבעלי.
היא תמיד הייתה אומרת אני לא נפגעת מכלום, אני חזקה ועכשיו כל כמה ימים היא מתקשרת בוכה לבעלי כי אני נותנת לה הרגשה לא נעימה. בעלי מסכן רץ אליה כל פעם להרגיע אותה. עושה לי לא טוב לראות את בעלי ככה, ואני מבינה איפה הוא עומד-אני מול אמא שלו.
דבר אחד אני חייבת לזכותה כל פעם שהיינו צריכים שישגיחו על הילדה היא התנדבה.
אני מבינה את ההתלהבות של נכדה ראשונה, אבל אמרתי לו שההתלהבות הזאת פוגעת בי. איך אפשר להסביר לה כדי שלא תיקח כל דבר קשה. אנחנו משפחה צעירה וחדשה, עם חששות של הורים צעירים, ואני ממש לא צריכה מישהי שתתערב לי בכל מהלך בחיים. לפני החתונה הייתי בטוחה שההורים שלי יהיו המתערבים בחיים, אבל הם קצת יותר רגועים מחמותי.

היי ר22

ספרת סיפור מתסכל ועם זאת מוכר להרבה.
נסיונות הסבתא לקחת חלק ולעזור שבעצם הופכים לניג'וס, נדנוד ובעיקר - התערבות בחיים.

כמה נקודות חיוביות שסיפרת עליהן והיתי חייבת לציין -
את מערבת את בן זוגך, ומבקשת ממנו לפעול מול משפחתו
את מתפשרת לא מעט כדי להשביע את רצון חמותך (למשל בחלוקת הימים של הילדה בין זוגות ההורים)
את מתמודדת עם הרבה חדירה לפרטיות ולמדת לשתף פעולה בנדנודי ראש ובאמירה שתחשבי,תסתכלי,תבדקי-בקיצור, השקטה יעילה.
אבל את עדין סובלת מנסיונות התערבות אובר בהחלטות שאמורות להיות שלך ושל בן זוגך נטו.
ולדעתי האישית כי את נכנסת איתה לדיון מיותר. את ובן זוגך הינם ההורים של הילדה. אתם קובעים. אם יש הצעות, אפשר להציע אותן פעם אחת. ההצעה תשקל,תבדק ולבסוף רק אתם תחליטו. ועד שאין החלטה את לא צריכה (ממש אסור לך) לשתף את חמותך בכל התהליך.למשל עכשיו עם חיפושי הגן. למה היא בכלל יודעת מכל זה?
אם את החלטת שאת מכניסה את הילדונת לגן ליד הבית שלכם את צריכה פשוט להודיע לה שרשמתם את הילדה לגן X. הרישום בוצע. דמי הרישום שולמו. תודה שלום.
אם השארת את הילדה אצל אמא שלך, רק את אחראית לזה שהיא יודעת מזה, ובעיקר שהיא יודעת לכמה לילות ולכמה שעות זה היה. למה אתם משתפים אותה בזה?
וכן הלאה...

להוציא את חמותך מהתערבות כל-כך עמוקה בחיים שלכם תלוי רק בך ובבן זוגך.

רק אציין

אני לא מדברת עם חמותי יותר מידי ומספרת לה דברים, לא עליי ולא על הילדה. אני טיפוס קנאי לפרטיות, אפילו להורים אני לא מספרת כל דבר.
בעלי בקשר יומיומי איתה, ומספר לה כדי לשתף אבל לא שתתערב.
מספר לה דברים כבדרך אגב, היא זאת שמחליטה לחפור בכל סיפור.
בעלי הוא הבן של אמא, הילד הבכור. אפילו בעלי שואל אותה סתם בשביל הצחוק את מי מהילדים את הכי אוהבת, והיא בלי היסוס אומרת שאותו. הוא שואל סתם בשביל להקניט את אחותו הקטנה ולעצבן אותה, ואחותו שיושבת ליד שומעת שהאמא אוהבת אותו יותר מכולם.

זה הזמן לשיחה צפופה עם בעלך

שמערב באופן מודע את אמא שלו בחיים שלכם.
האמא פה היא בכלל לא הבעיה כמו שכבר כתבתי.

ומה שבעלך עושה לאחותו ממש מגעיל בעיני.ומאוד מעליב.(שלא לדבר על אישה בוגרת שיוצרת במודע סכסוך בין הילדים שלה)

הדסהש1

New member
אני מבינה לרוחך.אני סבתא לנכד בן חודש מביתי

הצעירה .ונכון שהיו שאלות כל ההריון אם ומה לקנות.הם עשו לבד את ההזמנה מכמה מקומות.עגלה.מיטה.
ומספר בגדים לזמן הראשון.הזמינו עריסה ל 3 חדשים.אנו קנני לה את הביבי סנס שיהיו רגועים וישמעו את התינוק.
לאחר שבועיים קנו מספר פריטים שחסרים.היא שואלת כל הזמן אם כדאי לקנות מוצר זה או אחר.אני מיעצת
וההחלטה היא שלהם בלבד.זה הנכדה הבכורה של הסבתא והיא מקנאה בסבתא השניה.תני לה את ההרגשה
הטובה שהיא מצפה מיכם.זה שכבר בגיל חודש השארת את הילדה ללילה אצל אימך וחמותך זה לזכותך.
בנותי לא השאירו את הנכדים רק לאחר שנה ללילה שלם.הן הניקו תקופה ארוכה.בקשר למשפחתון תעשי מה שנוח לך ומה שקרוב יותר לביתך.

דווקא לזכותן של בנותייך שלא השאירו ללילה

בגיל כה מוקדם אלא הניקו והיו עם העוללים, כמו שאמא טובה צריכה לעשות.

אפשר לשכור את שרותיך?

אבל אל תבני על זה.היכולות שלו בוודאות משלשות את שלך

פרצלה

New member
אז בעלך לא כל כך חכם

הוא לא מקניט את אחותו הוא גורם לה להיפגע בכוונה

mykal

New member
ובנוסף לכל הנאמר--

לא ניתן לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלימה,

את בהחלט נהנית מהעזרה, ולכן היא 'מרשה' לעצמה,
לספר/לשתף/להביע דיעה/ --זה המחיר,
תחשבני כדאיות לעומת התערבות--אם לא כדאי לך--תותרי על העזרה,
וגם לא תהיה התערבות

את לא תשני אותה. היא לא עושה בכונה להרגיז, אא מאהבה.
מעיק עליך--לא נוח לך אל 'תשתמשי'
ואם נעימה לך העזרה. אל תעשי 'עסק' מהעיצות' תשמעי, תחייכי, ותעשי מה שמתאים לך.

אציין כמה דברים

1. היא לא צריכה לדעת ממה שלא חייבת.
2. לא עשתה מה שביקשת - שתבין שזו הפרה של אמון מבחינתך, ולכן היא לא יכולה להיות לבד עם הילדה. תאמיני לי, פעם אחת תגידי את המשפט הזה, והיא תתיישר.
3. בעלך לא צריך להיות בינה לבינך. הוא צריך להיות איתך, בלי שאלות. ברגע שתצרו מול אמא שלו חזית אחידה, שבה מה שאתם אומרים זה מה שקובע, ואין ריצות להרגיע את המניפולציות הרגשיות, זה יפסק. מניסיון. חמותי גם ניסתה לעשות מניפולציות של כמה היא מסכנה, ולבכות, וברגע שהיא הבינה שאנחנו עומדים על שלנו, היא הפסיקה לעשות "רגשי" והתחילה לעשות מה שביקשנו. אגב, ככה זה יהיה גם בפעמים הבאות: אנחנו נצייר את הגבולות, היא תנסה לבכות שזה קשה, אנחנו נגיד לה שככה זה וזהו, והיא תיישר קו. ברגע שיש סדק, נכנסים פורצים
אצל גיסי זה ככה, הם לא לגמרי אחידים, מאד ברור שגיסתי קובעת את הגבולות, וגיסי לא לגמרי שלם עם זה, וחמותי באמת עוברת על הגבולות כשלא רואים...
4. סתם בנימה אישית, אני לא קניתי כמעט כלום. כל מה שיכולתי לקחתי יד שניה מחברה טובה ומעוד אנשים, אבל זו אני...

mykal

New member
לגבי הנימה האישית,

לקחת ממישהו, זה בד"כ--ממי שאת יודעת מיהו.
סומכת על 'נקיון' אצלו. בטוחה שאם 'יתקלקל' לא יקרה משהו של כעס,
או מחויבות שקשה בתשלום.

אצלינו הילדים שלי--מעבירים ביניהם.
אבל אני מקפידה לקנות לכל אחד קצת חדש ראשית כשיוצאים מבי"ח.
לכל ילד מגיעה תשומת לב אישית.
ובכל עונה שכל אחד תוספת חדשה. נעים לחדש.
הילדים קונים ואני משלמת. לא 'קובעת' צרכים וטעם אישי.

למעלה