אני חם על מד"א מעצבים

שוטר82

New member
אני חם על מד"א מעצבים

מכיוון שאיזה ילד שאני מכיר נפצע נכנס לו מסמר ליד לקחו אותה למד"א ומד"א לא הסכים לטפל בו! ולקחו אותו לקופת חולים במקום זה! אבל לדעתי זה חוצפה ממדרגה ראשונה על מה מד"א לא מטפל בו. אני לא אציין איזה עיר זה היה. אני אישית ממש חטפתי עצבים על כל הקטע זה.

שוטר82

New member
שלא תבינו אותי לא נכון לגבי מד"א

אני מאוד אוהב את הגוף הזה דוד שלי נהג אמבולנס- וידיד משפחה שלנו זה המנכ"ל אבי זוהר. אבל לדעתי זה לא יתכן שלא יטפלו בילד שנפצע במצב שכזה

ונגוש

New member
שוטר 82

תקשיב תשמע תראה מכוון שברוב תחנות מד"א אין רופא תורן ולנו בתור חובשים אחן יותר מידי מה לעשות חוץ מלחבוש את היד אז פשוט אנחנו שולחים למר"מ שם יש רופא עד 23:00 לפחות אם לא יותר כך שיכל לקבל את הטיפול בדרוש במהירות ולא להתחיל להתמזמז בתחנה אם חבישות ואז להגיד טוב לכו לרופא

amitzahavi

New member
אז תיקח כוס מים

ותנשום עמוק לפני שאתה נכנס לסטרס. אנחנו לא יכולים להגיב על הנושא מכיוון ש: 1. אנחנו לא יודעים בדיוק את הסיפור 2. איפה זה היה 3. מה זה היה בתחנות מד"א - אם אתה מגיע אין סיבה שלא יתפלו בך, לכן משהו בסיפור הזה לא ממש מובן... החלמה מהירה לחבר. וד"ש לאבי.

שתיתי קולה נרגעתי ../images/Emo3.gif

כתבתי על הסיפור ולא הרחבתי רציתי לשמור על פרטים חסויים לגבי הילד

יש ויש

ובכל מקרה רועי תבין יש מקרים שבאמת כדאי שילך לקופת חולים תחשוב שבית חולים זה לא המקום הכי סימפטי במיוחד לא לילדים ולשבת שם עכשיו כמה שעות עד שיטפלו בו וישחררו אותו לעומת שילך לקופת חולים ויטפלו בו בצורה זריזה הרבה יותר כדאי אני לא יודעת מה קרה שם ולכן יכול להיות שאנשי הצוות שם לא התבטאו בצורה שהבינו אותם טוב או כל דבר אחר... ובכל מקרה אני בטוחה שהכוונה שלהם הייתה טובה...

מקרה דומה...

קרה לי פעם שהייתי במשמרת, והגיעו 2 נערות שאחת מהן חטפה כדור באולינג בראש (אל תשאלו אותי איך). כאן קפץ מיד אחד הנהגים ו"התנדב" להסיע אותן לביה"ח, בתשלום מלא כמובן (שעת המקרה - 23:30 לערך, תבינו לבד מהו גובה התשלום...). שאחת מהן היתה יפה כבר אמרתי? בכל אופן - ברגע שהוא הלך לסדר את העניין עם המוקד, הנהגת השניה שהיתה במשמרת ואני הברחנו את הבנות החוצה, והסברנו להן בדיוק מה ההבדל בין לקחת מונית לביה"ח, ללקחת אמבולנס לביה"ח. את ההחלטה הן כבר עשו לבד... בסופו של דבר, ייתכן והצוות באותה תחנה החליט שעדיף לשלוח את הילד ישר לסמכות מועילה יותר מאשר לחקות את משטרת התנועה (והמבין יבין) ללא סיבה. אם כך היה - יישר כח להם. שוב - אי אפשר לדעת ללא פרטים, אבל צריך לזכור כמה משלמים על טיפול במד"א ומה הערך של אותו טיפול. במקרה הזה אני מסכים עם ההחלטה של הצוות.

מד"א

זה ארגון שמשרת את הציבור ע"י שירות אמבולנסים שמובילים חולים/נפגעים שמעונינים או זקוקים להגיע לבי"ח, שירותי רפואה בתחנות מד"א אינם פעילים כבר כמה שנים, נכון או לא נכון זה כבר לא אני מחליט.

שי 101

New member
מד"א לא הסכים לטפל??

מה כבר אפשר לעשות בתחנה של מד"א נגד מסמר שנכנס ליד הטיפול יכול להיות רק בבית חולים אין משהו שאפשר לעשות בנושא בתחנת מד"א

Gs17

New member
הנה רק היום קרה לי משהו דומה

רוכב אופנוע נכנס לתחנת מד"א בערך בשעה 19:30. במקרה הייתי בכניסה והוא הראה לי שפשוף לא נחמד ביד שלו. מה כבר יכולתי לעשות? לחבוש? אמרתי לו שילך לבית חולים רמב"ם לעשות בדיקות אם גם יש לו כאבים ביד יותר מזה אין מה לעשות לגביו ואותו דבר לגבי הילד.

Gs17

New member
יש

אבל זה היה פצע שטחי והוא גם בכלל התחיל לדבר איתי על הרצון שלו לעשות זריקת טטנוס התעסקתי עם ביקורת תאר"ן, ואם הוא רוצה זריקה שילך לרמב"ם יעשו לו זריקה.

plasTc

New member
אוקיי../images/Emo153.gif

אצלנו בתחנה כל מי שבא עם פציעה שטחית או חתך אנחנו חובשים לו, אבל תלוי במקרה...למשל לפני כמה ימים באה לתחנה שלנו מישהי עם חתך ביד מכוס זכוכית שנשברה לה...ראינו שהחתך לא רצינ והחלטנו לחבוש ואז היא אמרה שהיא לא מרגישה את האצבע הפגועה...המלצנו לה ללכת לבית החולים לטיפול כירורגי, אבל בכל זאת חבשנו. גם אני לא מבין למה לא לחבוש..

Lydo

New member
תשמע,

אני לא יודע באיזה תחנה זה היה ומה היה המצב ואולי אתה צודק...אבל אני יודע כדוגמת התחנה שלי שנשארה תחנה פתוחה לטיפולים הרבה שנים אחרי שהסיפור התבטל כתוצאה מתקציב של העיריה, ורק לפני כשנתיים סגרו אותה לגמרי ואנשים עדין באים אלינו, אבל אנחנו לא יכולים לטפל בהם... עניין של ביטוח תקרא לזה, סמכות...אם קורה להם משהו אחרי החבישה, זיהום כל דבר אחכ הם יבואו למדא ויגידו היינו אצלכם ואתם עשיתם לי זיהום, כל המתנדבים בתחנה יודעים שלא נותנים טיפולים בתחנה לא משנה אם המקרה קל או רציני..אפשר לתת טיפול שיבוא ביחד עם התחייבות של אמבולנס על כמו נסיעה והמלצה לסוע לבי"ח... ועל בסיס יום יומי מגיעים אלינו טיפולים... אנחנו אומרים להם, יש לך קופת חולים פה ופה ושם... או אנחנו אומרים אנחנו יכולים להציע לך פינוי עם כל מה שכרוח בזה, אם אין אמבולנס בתחנה נצלצל להזמין.... בעקרון אני אישית גם עם זה שאני סומך על עצמי אני עדין מעדיף לא לדבר עם אנשים אני קורא לאחד העובדים שיחליט אם הוא צריך קופת חולים או לבדוק אותו באמבולנס והוא שיתעסק עם זה.... ואני נוהג לשמור על הדלת של הכניסה סגורה כשאין עובדים בתחנה אבל קורא שאתה שצריך לדבר איתם עכשיו אני לא יודע אם זה היה המצב אצלך, מה שכן אתה צריך להבין שאנחנו אפילו לא יכולים לתת פולידין כי אין לנו שום סמכות כגוף רפואי, ואם קורה משהו גם שלא קשור אלינו אחכ יאשימו אותנו....

שוטר82

New member
איזה ביטוח ואיזה בטיח

אני מתפלא עליכם כמתנדבים גם אני מתנדב במשא"ז ואני עבדתי איתכם כמה וכמה פעמים באירועים- אבל שיש ילד בן 9 שנפצע ושנכנס לו מסמר ליד ולא מטפלים בו איפה זה נשמע

lanza

New member
זה נישמע!

אין מה לעשות אנחנו לא כולים לעשות מה שאנחנו רוצים , אנחנו פועלים תחת חוקים מוגדרים! ובארגון מסודר!!! וכן אם אין לנו ידע סמכות או אפילו אם יש... ואין לנו ביטוח לא נעשה מה שאסור לנו או מה ש"מסכן את התחת שלנו"!!! כמו שאתה או כל מתנדב מאשז או שוטר אחר לא תעשו מה שאסור לכם! ואם תעשה ואתה לוקח את האחריות זאת בעיה שלך! ואך ורק שלך! כל העולם פועל על כסתח"ים וגם במקרה שלנו. בישביל זה יש מרפאות (מרלמי"ם) וכו שפועלות אחרי שעות הקופ"ח. לכן כל טענה כנגד זה שלא טיפלו בילד אתה מוזמן להתלונן אצל הנהלת מד"א אצל ידיד המשפחה שאמרת שאתה מכיר ואני בטוחה שהוא ישמח לענות לך תשובות שאולי יספקו אותך ואולי לא. בנתיים אין מה לעשות אלא לקבל את זה כעובדה. נכון שיש מקרים בהם אנחנו נותנים טיפול ראשוני ואז מפנים לקופ"ח אבל זה לא תמיד ככה. תלוי על מי אתה "נופל" ומה הוא מוצא לנכון. תבין שלא תמיד יש לנו את הידע ואת היכולת אנחנו יכולים לגרום ליותר נזקים לסכן את החולה ואת עצמינו כמובן. כי אם ניתן לו טיפול ראשוני ולא נפנה אותו או נישלח אותו למרפאה מתאימה וקורה לו משהו בגלל הטיפול או בגלל סיבה אחרת אתה חשוף לטענות ותביעות. לילה טוב. לנץ

מעיין אין לי מה להגיע לרמה שאני

אתלונן- אבל דבר כזה לא היה מתאים לגוף אירגוני כמו מד"א. סך הכל הילד עכשיו בסדר גמור ראיתי אותו והכל. יודעת מה עבדתי עם הית"מ(יחידה מתנדבי תנועה) קיבלנו אירוע על ת"ד ע"י קניון הזהב פגיעה חזיתית באופנוע- הגענו עם קצרים למקום לפני האמבולנס טיפלנו עד שהאמבולנס הגיע לקח לו מינימום 5 דקות להגיע- הגיע אמבולנס לבן אחר כך נט"ן פינה אותו החבר'ה שהגיעו אם אני לא טועה מתחנת חולון(איילון). אין לי כלום נגדכם אבל פשוט זה עצבן אותי כל הקטע הזה. בכל אופן שיהיה לך שבוע טוב גבאי רועי

טומי*

New member
עם כל הכבוד...ויש כבוד...

במ.ד.א. לפחות מה שאני מכיר זה תל אביב, פשוט אין עזרה ראשונה! מה שהיה פעם הע.ר. היום המוקד. גם בתל אביב אני מאמין שלא היו מטפלים בילד. אתה צריך להבין שבמשרד הבריאות הוחלט לפני שנים, שמ.ד.א. זה גוף של רפואת חרום של אמבולנסים ונט"נים. במצב שכל האמבולנסים בחוץ בנסיעה...מי שיכול לטפל זה תורן מוקד, אבל אין אפילו מקום ז"א חדש שאפשר לטפל.

אם אני לא טועה ואני מקווה שלא

בשנת 1985 נפצעתי פינו ההורים שלי לתחנת מד"א בראשל"צ אז היה להם חדר טיפולים איפה שכיום יושב היומן מבצעים שלהם.שם טיפלו בי ממש טוב ואחר כך פינו אותי באמבולנס לאסה"ר. היה גם קטע שנפצעתי טיפלו בי איפה שהחדר ליד מנהל התחנה שם חדרון קטן זה היה

lanza

New member
היום אין

יותר חדר טיפולים כבר כמה שנים. נכון לפעמים מגיעים אנשים ומקבלים טיפול ראשוני לדוגמא איזה תחבושת או פד גזה לעצירה של דימום ומפונים באמבולנס או שנישלחים לקופ"ח לאחר שהם מקבלים הסבר שאנחנו לא מורשים לטפל בהם אם הם לא מתפנים וכו כו... רק בתחנות מד"א שיש חדר טיפולים מורשים לטפל (אם ביכלל יש עוד תחנות כאלה). לילה טוב.

למעלה