אני חייב עזרה מכולם...

ויצמן j

New member
אני חייב עזרה מכולם...

אני צריך להראות לאמא כמה חשובה התנועה ויעזור אם אנשים יכתבו על זה אז בבקשה בבקשה מכם...

ליובלי..בעצם לכולם..תתייחסו בבקשה

יובלי ..תדע שבלי קשר למה שעובר עליך... יש בפורום המון שיחות בימים האחרונים על מה זה התנועה בשבילינו (תסתכל על השרשור "היי לכם" ממישהי שקראה לעצמה "לא כל כך תנועתית" ) ולפני כמה זמן היה כאן סקר של : מה בא קודם לימודים או התנועה? וכנראה שהתשובה נמצאת איפשהו באמצע. נכון הלימודים בבית ספר משמעותיים לחיים מאד...אין מה לומר ואין ויכוח ואני בטוחה שאחרי מה שקרה אתה תדע להתיישר וללמוד רציני אבל בלי קשר לזה אין כמו התנועה בללמד אותנו דברים שבית ספר לא ממש יכול..כמו תקשורת בין בני אדם ופתיחות, יכולת לצאת מהמשבצת הקטנה של המושב שלך ולהכיר עוד מקומות ואנשים בארץ וסגנונות חיים, ולדעת להיפתח ולהתחבר, יכולת להנהיג (חניכים) ולהרגיש מה זה להשפיע על משהו שקורה בשטח.,לתרום לאנשים שבצוות שלך ולחניכים שלך, לדעת לשתף פעולה וללמוד לעבוד בצוות. להיחשף לכל מיני נושאים שבלי התנועה לא היינו נחשפים אליהם ובטח שבית ספר לא היה עוזר כאן כמו סובלנות לאחרים ולשונה ממך, ערכים,תפקידים בקבוצה עוד מלאן נושאים ..! ובלי קשר לכל זה ללמוד איך ללמד אחרים, להעביר מתודית נושאים לא פשוטים, לעמוד מול קהל. ואין לזה סוף..יש עוד המון מה להגיד על התנועה ..זה באמת ענק!!! והכי חשוב להיות שייך למשהו שקורה במקום שאתה גר בו ולהשפיע על איכות החיים של הילדים והנוער. אז אחרי כל הנאום הזה שלי יש לי בקשה ....אם אתה יכול תראה את כל מה שכתבתי כאן לאמא לימור ובאותה הזדמנות תמסור לה דרישת שלום הכי חמה שיכולה להיות ממני... בתקווה שאולי אולי היא תשתכנע במה שאגב אני בטוחה שהיא כבר משוכנעת: שאין תחליף לתנועה!! כמו שאין תחליף ללימודים בבית ספר!!....ואי אפשר להחליף אחד בשני...או לנתק אחד מהשני.. ולגביך ספציפית ..ניראה לי שאתה אחד האנשים שיכול לתרום הרבה הרבה מעל הממוצע לתנועה ואותך אי אפשר לנתק משם!!!! אם תשאל אותי אמא שלך גם את זה יודעת :)... יובל יהיה טוב ...כן יהיה טוב עמית

kedeman

New member
זה לא רק מה זה התנועה בשבילנו

זה גם "למה התנועה" למה? בגלל הטיולים, האנשים, הסמינרים וההתלמויות והכי הרבה הדברים שאנים שלא נמצאים בתנועת נוער לא יבינו אותם כמו ש"לא כל כך תנועתית" כתבה היא לא מבינה למה החבר שלה בתנועת נוער ומה הוא עושה שם הסיבה שהיא לא מבינה זה כי היא לא היתה שם מכירים את האנשים שאני לא יודע מה עם אחרים פה אבל חלק מהאנשים שאני מכיר בתנועה הם חברים הרבה יותר טובים שלי מכל האנשים שנמצאים לידי ושהייתי מכיר אם לא הייתי בתנועה חוצמזה שיש דברים שלא הייתי מבין ומכיר בלי התנועה הכי קל לי להתייחס לסמינר "הטלת ספק" של גרעין מפתח שנה שעברה שממנו יצאתי עם הרגשה של צריל לשאול לפעמים הרבה כדי לחשוב באמת אם מה שאנחנו עושים זה נכון או לא בנוסף לזה מסתבר שערכים שונים נכנסים אלי כמו למשל שאם פעם היתה לי שקית קטנה ביד אז היא היתה עלולה "בטעות" ליפול על הרצפה היום אני מקפיד על עצמי ואפילו מעיר לאחרים. פשוט כי קלטתי שחבל, זה רק יגרום לאזור שלי להיות מגעיל ומלוכלכך. אלה רק חלק מהדברים שנתרמו לי מהפעילות בתנועה וזה עוד לפני שדיברנו על ההדרכה שתרמה לי הרבה גם בעמידה מול קהל לפני לא הרבה זמן כשהיתה לי בגרות בתקשורת הייתי צריך להציג את העבודה שלי מול הורים של חצי מהכיתה בזכות ההדרכה של שנה שעברה ובזכות המדצים אחרי שהצגתי קיבלתי הרבה ברכות על זה שאני הייתי אחד היחידים בכיתה ששמעו אותו חזק, ברור ומובן (קתימבה!!!) יש עוד מלא דברים כאלה שאני בטוח שכל אחד מקבל דברים שונים ובצורות שונות אבל אין ספק שהתנועה תורמת הרבה טוב לאופי של אנשים חוצמזה שיש פה את האנשים הכי טובים שיש

תנועה

אני משער שרוב האנשים שפה בפורום גדלו עם התנועה, אבל אלי לבית היא הגיעה באמצע כיתה י´, וכל אדם שמכיר אותי מלפני אותה תקופה יכול להעיד שהשינוי שהתחולל בי מאז הוא עצום, נכון, זה לא רק בגלל התנועה אבל היה לה חלק גדול. לדעתי, החינוך שחניך/מדריך/פעיל בתנועה עובר, חשוב יותר לחיים מחינוך בכל בית ספר. אז בבית ספר ילמדו אותך מתמטיקה, ומי היה אלכסנדר מוקדון ולמה הוא היה עצבני כלכך, ולמה לסלינג´ר היו בעיות נפשיות, ועוד דברים, שכבודם במקומם מונח. אבל... לא ילמדו אותך לכבד את השונה, לשמור על הסביבה, להעריך את המקום שאתה חי בו, לא לקבל כל דבר כמובן מאליו, ובכלל להיות אדם ערכי יותר. ואת כל זה אתה מקבל רק מלהיות חניך או פעיל. המדריך לעומת זאת מרוויח כ"כ הרבה מהתנועה, ברוב הפעמים הוא לא יודע את זה. אבל אתה לומד משנה ומתקן כלכך הרבה בעצמך כאשר אתה מדריך. אמא של יובל, תשאלי חברות שלך שיש להן בנים בגיל של יובל שלא נמצאים בתנועת נוער, מה הם עושים אחר הצהריים ובימי שישי ובחופשים. כמה מהן יגידו לך שהם מחנכים ילדים קטנים, או הולכים לנקות אזור בארץ. תשאלי ילד בגילו של יובל במה הוא מאמין, או אפילו מה זה ציונות לדעתו ותראי את ההבדלים. אז נכון את התוצאות של התנועה בדרך כלל לא רואים מיד כמו את התוצאות של הבית ספר, הן צצות בשלב מאוחר יותר והן חשובות באותה מידה ואולי אפילו יותר. נחמד להיות חשוב אבל יותר חשוב להיות נחמד לא זוכר מאיפה זה הגיע אבל בהקבלה למה שדיברנו עליו זה טוב להיות משכיל ועשיר, אבל יותר חשוב להיות אדם טוב.

kedeman

New member
בבית ספר לומדים לא מתחנכים

פעם היה חינוך בבתי ספר היום ברוב בתי הספר הכי חשוב זה להעביר את התלמידים על ציון גבוה בבגרות (ואם לא אז עדיף לא להעביר אותם) גישה מוטעית שגורמת לפערים יותר גדולים ולכך שאנשים אם קשיים רוצים לפרוש יותר מהר בתנועה גם מקבלים ערכים ומתחנכים גם עושים את זה מרצון ולא שמים לב אבל גם לומדים (לא רק שלומדים עוד נהנים מזה)

yaniv_1998

New member
לדעתי

התנועה היא מקום מדהים, זה המקופם היחיד כמעט שאפשר לפגוש חברה עם אופי וערכים, דרך הנועה האדם יכול להגשים את עצמו, ולתרום לחברה בדרכו האישית

hadasbaril

New member
כי....אם המצב גרוע....

ברצינו8ת, אני מאמינה שחינוך בלתי פורמלי הוא התשובה לכKשלי מערכת החינוך. לכול כול תנועה עים ערכים שמקנה את אותם ערכים לחברה מוצדקת.

אוקיי, עכשיו גם אני פה... :)

אז ככה, התנועה זה הדבר הכי טוב שקרה לי, ואני לא משתחצנת או מתחנפת או איך שתרצו לקרוא לזה... אני גרה במושב שיש בו די הרבה ערסים, ובמועצה שיש בה גם, המון ערסים, והיו בי ה"גנים" של ערסית, למרות שלא אהבתי את זה בכלל, כשהגעתי לקורס מדצ"ים לא הקפדתי על הלבוש (כמו בבית שהייתי יוצאת כמו בובה מהבית...) והייתי שם כמו שאני רוצה להיות ואני באמת... והכרתי אנשים (אני חייבת לציין שהרבה אנשים) שבדיוק כמוני (ויש לי חברה ממש טובה מגלבוע- שאנחנו לא עוזבות אחת את השניה מאז המדצים) והתחלתי לגלות את העולם שחלמתי עליו, אני בטוחה שלרובכם הכניסה לתנועה הייתה החוויה כמעט הכי טובה שיכולה להיות... ומאז אני רק מתחילה להכיר יותר ויותר אנשים, אני לא מפחדת ממה שידברו עליי, והכי חשוב- אני כמו שאני... כמו שתמיד רציתי להיות, ויש לי חברות מקסימות שכמו ששי אמר הם לפעמים הרבה יותר חברות קשובות וכד´ מאשר החברות כאן... זה בפאן החברתי, בפאן המקצועי, אני מדריכה שנה ראשונה - הייתי עם יובלי במדצ"ים, ואני נהנית עד כמה שאפשר מההדרכה, הטיולים וכיוצא בזה... החניכים שלי לא הכי ממושמעים כמו שאמרתי, אבל אני מאמינה שאני אצליח להשפיע עליהם עם טיפטיפונת מאמץ... אני אוהבת את ההדרכה, ואני אוהבת את התנועה, ואולי לא הסברתי את עצמי נכון, אבל בגדול זה מה שהיה לי להגיד, להוסיף כי כל מה שרציתי כבר אמרו..... מקווה שעזרתי, ואם לא, לא נורא, יהיה טוב! אוהבת המון המון!! מור´וש

../images/Emo51.gif... יובלי...

מעניין אותי מאוד אם עזרנו לך...? תעדכן אותי בפרטים ומה קורה... אהה ותגיד, אתה בא ליגור ביום חמישי?...

התנועה בשבילי- זהירות מגילה!...

התנועה בשבילי...? זה קצת בעייתי... השאלה הגדולה היא מאיפה מסתכלים על זה: אני יתחיל מגיל צעיר, בו אתה בתנועה כחניך, אשר כל מה שאתה חושב עליו לא קשור בכלל לערכים ולא לשום אדיאולוגיה, שהמטרה שלך בבואך לפעולה היא מפגש חברתי-"לעשות כיף". בכל אותם הימים, המדריך שלך עובד שעות על גבי שעות רק כדי שאתה "תהנה", וכתוספת מוסיף ערכים שונים באמצעות המשחקים. אבל אתה, בתור חניך, לא שם לב לזה, ובד"כ גם לא מעריך את המדריך שלך ואת התנועה בכלל(אם אתה יודע מה זה תנועה בכלל). ההמשך ממשיך כשאתה גדל קצת יותר, והופך להיות מדריך בתנועה(מד"צ, מד"מ) שם בעצם אתה מבין עד כמה חשוב הדוגמא שאתה אמור לתת, ועד כמה אתה יכול ומסוגל להשפיע על עתיד שלם של קבוצה שלמה. רק בתור מדריך אתה מסוגל להבין עד כמה המדריכים שלך השקיעו ועד כמה היה להם קשה, וככה אתה לומד להעריך דברים. אפשר להסתכל על זה מכמה צורות: מה אני נותן, ומה אני מקבל...: נותן: שעות על גבי שעות(הכנת פעולה, ישיבה, הנחיה,פעולה וכו), מקבל: ניסיון,ערכים אחרים,התמודדות עם מצבים "שונים", הכרות עם חבר´ה מהמובחרים ביותר שנמצאים בארץ(אני מנסה לא להשתחצן, אבל שימו לב לכמה מבני הנוער איכפת מדברים שוליים שלנו הם נחשבים ערכים.כמה מהנוער בארץ מכיר את הארץ, את העבר שלה, את הנופים שלה, וכמה מתכוונים להישאר פה בעתיד,רק אז אתם תראו שהחבר´ה שמתחנכים בתנועות נוער בכלל ובחטב"מ בפרט הם המובחרים). טוב, אז יש מוסד "חינוכי" שנקרא בית ספר. מה הוא עושה? שואף לחנך לערכים חברתיים, אבל מעשית הוא משמש כ"בית חרושת לציונים", מעטים בתי הספר אשר חשוב להם יותר הבנאדם עצמו על השגיו, מעטים המורים שמשקיעים קצת יותר על מנת שהתלמיד ירגיש רצוי בכיתה ובחברה. אז כאן נכנסת התנועה. התנועה נותנת "במה" חופשית לכולם. תפקידו של המדריך הוא לגרום לקבוצת אנשים להתגבש לקבוצה אחת, כך שאין אף אחד שירגיש out מכולם. התנועה נותנת לנו, הנוער, מקום-בית נוסף, שבו אנו עושים חיים, עושים כייף וכל זה בדרך ערכית (למשל טיולי חוג-הכרת נופי המדינה וההיסטוריה שלה, יוסי יפה- ניקיון א"י וכו´) תחשבו על זה ככה: אתם בני 27, חמישה חודשים, ושלושה ימים, אתם קמים בבוקר,שותים כוס קפה(בלי סיגריה...),והולכים לעבודה. במשרד, בהפסקת אוכל, מזדמן לכם לקרוא עיתון. ומה אתם רואים? בשער אתם רואים את יוסי- אותו חניך שהיה "בעייתי" ועזרתם לו להשתמש בכח שלו לדברים חיוביים-והוא, ראש ממשלה. ומה אתם אומרים? הוא היה חניך שלי!!! מאוחר יותר באותו היום אתם מאזינים לרדיו(106...) ואת מי אתם שומעים שם? את דני...,אותו חניך ביישן ושקט שפחד להתבטא ולהוציא מילה מהפה, אותו חניך שנתתם לו להיות אחראי מורל, מדווח מהשטח(כתב חדשות), ומה אתם אומרים??? הוא היה חניך שלי!!! התכוונתי להמשיך ולכתוב על כל אחד מסוגי החניכים, ואת כל אותם הדברים שמדריך יכול לשנות ואף משנה בחניך, אבל אני לא רוצה להתפלסף יותר מדי. אני מקווה שאת מה שהתכוונתי להגיד הצלחתם להבין ואם לא... מצטער... היעקר שתבינו- אתם כמדריכים-יכולים לשנות את העולם, מפריע לכם משהו, יש לכם איך לשנות. אתם לא רק מדברים(כמו כל המדינה הזאת), אתם גם עושים!!! אוהב את כולם!!! ומזכיר...-כל זאת נכתב על סמך ניסיוןם של 9 שנים בתנועה- ומתוכם 4 שנות הדרכה, ובנוסף קצת דימיון...

מורני...:)..זה כל מה שיכולתי להגיד

ועוד מעבר לזה..אז למי שלא יודע "ישבתי" על מורן חזק מדי כדי שהוא יכתוב תגובה שתעזור ליובל והוא טען שכולם כתבו את כל מה שהוא חושב כבר והנה..ממש לא...כי כתבת כאן נקודת מבט אחרת שאנשים לא התייחסו אליה וכשחושבים על זה..זה כל כך נכון מה שכתבת..אז מורני שאלת אותי אם הבנתי עד הסוף למה התכוונת ..תשובתי: הבנתי!! וממש תודה ...כל מילה מיותקת נכון?:)

למעלה