התנועה בשבילי- זהירות מגילה!...
התנועה בשבילי...? זה קצת בעייתי... השאלה הגדולה היא מאיפה מסתכלים על זה: אני יתחיל מגיל צעיר, בו אתה בתנועה כחניך, אשר כל מה שאתה חושב עליו לא קשור בכלל לערכים ולא לשום אדיאולוגיה, שהמטרה שלך בבואך לפעולה היא מפגש חברתי-"לעשות כיף". בכל אותם הימים, המדריך שלך עובד שעות על גבי שעות רק כדי שאתה "תהנה", וכתוספת מוסיף ערכים שונים באמצעות המשחקים. אבל אתה, בתור חניך, לא שם לב לזה, ובד"כ גם לא מעריך את המדריך שלך ואת התנועה בכלל(אם אתה יודע מה זה תנועה בכלל). ההמשך ממשיך כשאתה גדל קצת יותר, והופך להיות מדריך בתנועה(מד"צ, מד"מ) שם בעצם אתה מבין עד כמה חשוב הדוגמא שאתה אמור לתת, ועד כמה אתה יכול ומסוגל להשפיע על עתיד שלם של קבוצה שלמה. רק בתור מדריך אתה מסוגל להבין עד כמה המדריכים שלך השקיעו ועד כמה היה להם קשה, וככה אתה לומד להעריך דברים. אפשר להסתכל על זה מכמה צורות: מה אני נותן, ומה אני מקבל...: נותן: שעות על גבי שעות(הכנת פעולה, ישיבה, הנחיה,פעולה וכו), מקבל: ניסיון,ערכים אחרים,התמודדות עם מצבים "שונים", הכרות עם חבר´ה מהמובחרים ביותר שנמצאים בארץ(אני מנסה לא להשתחצן, אבל שימו לב לכמה מבני הנוער איכפת מדברים שוליים שלנו הם נחשבים ערכים.כמה מהנוער בארץ מכיר את הארץ, את העבר שלה, את הנופים שלה, וכמה מתכוונים להישאר פה בעתיד,רק אז אתם תראו שהחבר´ה שמתחנכים בתנועות נוער בכלל ובחטב"מ בפרט הם המובחרים). טוב, אז יש מוסד "חינוכי" שנקרא בית ספר. מה הוא עושה? שואף לחנך לערכים חברתיים, אבל מעשית הוא משמש כ"בית חרושת לציונים", מעטים בתי הספר אשר חשוב להם יותר הבנאדם עצמו על השגיו, מעטים המורים שמשקיעים קצת יותר על מנת שהתלמיד ירגיש רצוי בכיתה ובחברה. אז כאן נכנסת התנועה. התנועה נותנת "במה" חופשית לכולם. תפקידו של המדריך הוא לגרום לקבוצת אנשים להתגבש לקבוצה אחת, כך שאין אף אחד שירגיש out מכולם. התנועה נותנת לנו, הנוער, מקום-בית נוסף, שבו אנו עושים חיים, עושים כייף וכל זה בדרך ערכית (למשל טיולי חוג-הכרת נופי המדינה וההיסטוריה שלה, יוסי יפה- ניקיון א"י וכו´) תחשבו על זה ככה: אתם בני 27, חמישה חודשים, ושלושה ימים, אתם קמים בבוקר,שותים כוס קפה(בלי סיגריה...),והולכים לעבודה. במשרד, בהפסקת אוכל, מזדמן לכם לקרוא עיתון. ומה אתם רואים? בשער אתם רואים את יוסי- אותו חניך שהיה "בעייתי" ועזרתם לו להשתמש בכח שלו לדברים חיוביים-והוא, ראש ממשלה. ומה אתם אומרים? הוא היה חניך שלי!!! מאוחר יותר באותו היום אתם מאזינים לרדיו(106...) ואת מי אתם שומעים שם? את דני...,אותו חניך ביישן ושקט שפחד להתבטא ולהוציא מילה מהפה, אותו חניך שנתתם לו להיות אחראי מורל, מדווח מהשטח(כתב חדשות), ומה אתם אומרים??? הוא היה חניך שלי!!! התכוונתי להמשיך ולכתוב על כל אחד מסוגי החניכים, ואת כל אותם הדברים שמדריך יכול לשנות ואף משנה בחניך, אבל אני לא רוצה להתפלסף יותר מדי. אני מקווה שאת מה שהתכוונתי להגיד הצלחתם להבין ואם לא... מצטער... היעקר שתבינו- אתם כמדריכים-יכולים לשנות את העולם, מפריע לכם משהו, יש לכם איך לשנות. אתם לא רק מדברים(כמו כל המדינה הזאת), אתם גם עושים!!! אוהב את כולם!!! ומזכיר...-כל זאת נכתב על סמך ניסיוןם של 9 שנים בתנועה- ומתוכם 4 שנות הדרכה, ובנוסף קצת דימיון...