אני חייב לציין...

reshef

New member
אני חייב לציין...

לאחרונה נסעתי באיילון וראיתי את כל הגורדי שחקים, ונורא התאכזבתי! כאילו, הבניינים יפים (חוץ מהסיטי גייט, שהוא באמת ארובה), ובמיוחד יפה זה שליד הסיטי טאוור (מילניום נדמה לי), אבל הסביבה פשוט נוראית!!!! כל האיזור שם נראה פשוט מלוכלך, בניינים ישנים ומוזנחים, זיהום אוויר (אפשר אפילו לראות אותו שם..)!! קודם כל צריך לטהר את האיזור שם, אחרי זה לבנות גורדי שחקים.

oren*

New member
הדברים שכתבת קצת מתנגשים זה עם זה

"לטהר את האוויר בכדי לבנות גורדי שחקים..." זה בערך כמו להגיד לתושבים בעזה לנקות את הבית שלהם לפני שבאים עם דחפור והורסים להם את הבית. גורד שחקים הוא אויב לאיכות הסביבה. חוסם רוח, מייצר פסולת רבה, גורם לפקקים בכניסות לערים מה שמייצר עוד ועוד זיהום אוויר, ציפורים מתנגשות על חלונותיו בכל חילופי עונות, עושה צל על הסביבה ועוד... בעיר ממוצעת עם בנייני משרדים, כבישים ורכבות אין אפשרות לנקות את האוויר - אלא אם מונעים לגמרי תנועת כלי רכב (מה שברור שלא יעשו בישראל במאתיים השנים הקרובות). בנוגע לבניינים הישנים אני מסכים איתך, מצד שני היום קשה מאוד להשכיר שטחי משרדים אז בוודאי שלא ישקיעו בהריסת מבנים ישנים והקמת חדשים במקומם.

reshef

New member
מה שהתכוונתי זה ש..

גורדי השחקים שנמצאים שם סותרים לגמרי את האיזור המגעיל, ואיך אפשר לחשוב על לבנות עוד כשהאיזור עצמו מטונף?! אגב, משהו כמו La Defance בפריז, יתאים פה באמת, אבל אין שום סיכוי שיקום דבר כזה הא..?

DrunkGoat

New member
לדברים כאלה לוקח הרבה זמן...

עד שכל הבניינים מתחדשים לוקח זמן. אתם שוכחים שת"א היא עיר בת 90, ואילו פריס, פריס בת לפחות 1000 שנים (נ"י בת 400, לונדון 600 וכו´ וכו´.) כשת"א תהיה בגיל של פריס אולי תוכלו להשוות אותה לפריס של היום. לא?

reshef

New member
זה לא קשור..

סביר להניח שגם פריס לפני 90 שנה החליפה את המבנים הישנים יותר, וככה היום יש אצלה מבנים שהיו שם 90 שנה קודם לכן - אלא אם כן היא החליפה אותם בחדשים יותר - מה שצריך לקרות אצלנו.

DrunkGoat

New member
העניין הוא שה"סבב" לוקח הרבה...

יותר מ-90 שנה. עד שכל הבניינים, כ-ו-ל-ם, מתחלפים לוקח לפחות 150 שנה.

למעלה