אני חייב לכם ווידוי:

poseidon111

Active member
אני חייב לכם ווידוי:

מידי פעם אני רגוע. זו תחושה די מוזרה לי. אני אפילו די סולד
ממנה. אבל מכיון שהמוח היהודי ממציא פטנטים, מצאתי גם אני שיטה
שעובדת כמו שעון כדי להחזיר את הרוגע למקומו הטבעי, דהיינו הרחק ממני.
השיטה היא פשוטה, ובחינם אפילו.
אני פשוט מקליק על שמו של פורום כלשהו בתפוז, שעוסק ב "השגת זכויות לנשים".
אני לא מזכיר את שמו, בגלל החוקים פה, אבל אין הרבה כאלו.
עכשיו, אל תבינו אותי לא נכון, אני בהחלט חושב שהרעיון של זכויות שוות לנשים הוא
כל כך הגיוני וצודק, שאני לא צריך להסביר מדוע.

אבל מה, לקחו את זה שם צעד אחד קדימה. צעד אחד אמרתי? זה כמו להגיד שמייקל ג'ורדן היה שחקן
כדורסל כלשהו. הם כבר לא מדברים על שוויון זכויות בלבד אלא על פגיעה בגברים כעונש על "שנות הדיכוי".
התפתח שם ז'אנר שלם של רעיונות איך להעניש ולפגוע בגברים "המחפיצים".
אז תתי ז'אנרים הם כלי נשק שיעבדו רק לפגיעה בגברים, טכניקות לאונס של גבר על ידי קבוצת
נשים, אונס של גבר על ידי גבר כעונש, ועוד סוגים של משחקי חברה נחמדים כאלו.
יש לא מעט שם שאומרות בריש גלי שהן שונאות גברים באשר הם גברים, רק כי הם גברים.
האג'נדה הנובעת מכך, אג'נדה גזענית לכל הדעות, אינה עומדת בסתירה לרעיונות השוויוניים
שלהן, כך הן טוענות.
ניסיתי פעם להגיד שהרעיונות המבחילים הללו רק פוגעים במאבק הצודק לשוויון, אך נחסמתי
במהירות מכיון שלא עמדתי בקריטריונים הפמיניסטיים הנוקשים שם.
עכשיו רק שתבינו, אני לא מבקר את הפורום ההוא, כי זכותו להתנהל כפי שהוא רוצה, אם ניתנה
לו הרשות, ואכן ניתנה לו הרשות.
אני רק מפקפק בחוכמתם של אנשים להשיג דברים בדרך שבה הם נוקטים שם.
מה אני משוגע לתמוך במאבק הזה כדי שאהיה שפן נסיונות לנשק שביכולתו לגרום לי לאימפוטנציה זמנית,
כפי שמישהי אמרה שם שהיא מפתחת?

dibablas

New member
כיוון שלא הזכרת את שם הפורום

כרגע אני לא מוחק, בהמשך הודעות כאלה תמחקנה.
ביקרת מספיק את הפורום הנ"ל כאן ובמקומות אחרים בתפוז, ביקורת על פורום כלשהו בתפוז אסורה.
אני סבור שרוב האנשים כאן יודעים באיזה פורום מדובר ועל כן אי הזכרת שם הפורום לא משמעותית (דאגת לזרוק הרבה רמזים...)
מבקש לא לעסוק בכך יותר, הודעות דומות תמחקנה.
תודה וסופ"ש נעים.

poseidon111

Active member
נדמה היה לי שברור לכולם שזו אינה ביקורת על

הפורום ההוא אלא על קיצוניות אידיאולוגית, שגורמת נזק למטרה
ראויה.
במקרה הזה דיברתי על פמיניזם רדיקלי.
במקרה אחר דיברתי על טבעונות מיליטנטית.
בעוד מקרה על מצעד הגאווה.
למעשה נדמה לי שכתבתי בהודעה את המילים הבאות:
"עכשיו רק שתבינו, אני לא מבקר את הפורום ההוא, כי זכותו להתנהל כפי שהוא רוצה, אם ניתנה
לו הרשות, ואכן ניתנה לו הרשות".

אז?

dibablas

New member
אז...

כתבת גם:" אך נחסמתי
במהירות מכיון שלא עמדתי בקריטריונים הפמיניסטיים הנוקשים שם. "
זו ביקורת על הניהול. חסימה מפורום זה אקט ששייך למנהל והוא חלק מניהול הפורום.
בנוסף לביקורת על הניהול שבאה לידי ביטוי במשפט המצוטט, העברת גם ביקורת על גולשי הפורום מה שגם אסור:"אין לבקר גולש ו/או גולשים מפורום אחר."
כעת, אני מבקש לא להפוך זאת לויכוח, הערתי לך, לא מחקתי אני מבקש בסך הכל לא לחזור בעוד הודעות בסגנון ביחס לפורום ההוא או פורום כלשהו בתפוז גם אם שמו אינו מוזכר וכן להימנע מביקורת על ניהול הפורום הזה.
מה שיכולת לעשות ואתה יכול לעשות להבא אם אתה נתקל במקרה כזה ובוער לך לשפוך את זה כאן ולעורר דיון זה לציין שנתקלת במקרה שבו אנשים עם אידיאולוגיה מסוימת שלא מוצאת חן בעיניך טענו טענות שונות והביקורת שלך כלפי ה*טענות* מבלי לציין שמדובר בפורום כלשהו של תפוז, זה לא כל כך קשה ובהחלט אפשרי.
תודה

שרוני68

New member
לא אוהבת קיצוניות, ולא משנה מאיזה צד.

לא יודעת על איזה פורום מדובר, וזה ממש לא מעניין אותי,
אבל מן הסתם מדובר בנשים קיצוניות שלא מייצגות אותי,
או כל אישה שפויה אחרת. נו. אז יש גם כאלו. שיהיו בריאות.
אפשר לחיות עם זה.

באופן מוזר ביותר אני מוצאת את עצמי

מסכימה עם החלק הראשון של דבריך

יש לי בעיה עם תחושה רגועה. כשאני מוצאת את עצמי שלווה ורגועה, אני לא ממש יודעת מה לעשות עם עצמי. אני כל כך רגילה להיות בלחץ ובמתח, בחרדה או בציפייה, בעצבים או על קפיצים, עד כי כאשר אני רגועה מדיי אני פשוט נכנסת לפורום או לפייסבוק כדי לקבל קצת אדרנלין הנחוץ לי לגוף כמו אוויר לנשימה.
עכשיו בנוגע לנושא עליו יוצא קצפך, אני בהחלט יכולה להבין אותך.
כל דבר, כל נושא שבעולם, ברגע שהוא הופך להיות קיצוני ומוגזם, הרי הוא חוטא למטרה. לכן בא הביטוי שאומר: נא לא לשפוך את התינוק עם המים.
וזה נכון גם לגבי הפמיניזם, הטבעונות, מצעדי הגאווה וכולי. בכל תחום יש מצב שבו אתה מגדיש את הסאה. צריך נורא להיזהר עם זה כדי לא להזיק לנושא עליו נלחמים.
יחד עם זאת, כאשר מדובר בפורומים חברתיים, הם לא פעם הופכים לתחליף או לבמה שעליה אפשר לפרוק תסכולים, לחצים ומאוויי נפש כמוסים. זה לא משהו שיעזו לעשות בפומבי, אבל בפורומים ישנה נטייה לתת דרור לצפונות הלב ולחלומות גם אם הם נקראים ונשמעים מזעזעים למדיי.
אני כאישה לא מזדהה עם סוג כזה של פמניזם וגם לא מוצאת בזה שום תועלת. אני לא מבקרת בפורומים העוסקים בנושא הזה ומודה שזה ממש לא מעניין אותי. אני לא פמיניסטית אבל בעד שוויון זכויות מלא לאישה. אני גם לא חושבת שנגרם נזק נוראי לנושא עצמו בגלל קבוצה של נשים קיצונית ככל שתהיה.
לפחות דבר אחד טוב יוצא מפורום שכזה, וזאת העובדה שהוא מצליח להוציא אותך משלוותך, ואם אתה נורא זקוק לאדרנלין הזה ולחומר הזה שיתסיס את דמך בעורקיך, אז גם זה משהו

שבת שלום לכולם

http://www.youtube.com/watch?v=oXqPjx94YMg

poseidon111

Active member
תגובה טובה, אם יותר לי לומר. את הרי יודעת

שבדרך כלל אני לוקח מקרה שאני מכיר כדי לכתוב על נושא עקרוני.
פורום זה או אחר אינם האישיו של הודעתי. הנושא העקרוני, זה שאת עמדת עליו בתגובתך,
הוא בעניין קבוצות שלוקחות את העניין לכיוון הגרוטסקי וחסר הפרופורציות.
כך גם פה. הרי הצהרתי שאני בעד העניין העקרוני, אך קבוצה קיצונית החליטה שאיני אגרסיבי
מספיק בדעותי.
זה מצב מעניין שבו אומרים לך בפשטות שאם אינך מתיישר עם הסמן הימני, הרי אינך עוזר
ל"מאבק".
כך לגבי דעות פוליטיות שם אם אינך מחזיק בדעות ימניות ממש, אינך ימני מספיק עבורם או אם אינך
תומך חד'ש, אינך שמאלני כהלכתו.
אני גורס שלעיתים הקיצוניות הזו שמשתלטת על השיח המרכזי, יכולה להדיר רגליו של אדם
אשר כל מה שרצה הוא בעצם לתמוך בדרכו ולפי צו מצפונו.
זו היתה מהות הודעתי הראשונה.

כן

ולפעמים אני מקנאה באלה שדעתם ברורה להם כל כך.
הימניים הקיצוניים אשר ברור להם מעבר לכל ספק שכל הארץ הזאת ניתנה לעם היהודי 'כי לך הארץ ולזרעך' ולא מעניין אותם יותר שום דבר מלבד זאת שהעם היהודי חייב להתיישב בכל חלקי ארץ ישראל והם מוכנים להילחם על האידיאולוגיה הזאת עד טיפת דמם האחרונה.
מהעבר השני ישנם השמאלנים הקיצוניים אשר להם ברור מעבר לכל ספק שהארץ הזאת צריכה להיות מדינת כל אזרחיה ויושביה ללא הבדל דת גזע ומין והם מוכנים להילחם על דעתם זאת ולהקריב לצורך כך את כל לילותיהם וימיהם ואפילו לסכן את חייהם מול חיילי צה"ל והמשטרה.
הם מעוררים בי קנאה. הכל כל כך ברור להם. יש שחור ויש לבן. הלבנים הם הטובים, השחורים הם הרעים או להיפך. מבחינתם אין אמצע. אין אפור, אין צהוב, אין כתום ואין כחול.
והרי בסך הכל, מרבית אזרחי ישראל רוצים בדרך הפשרה, רוצים להגיע לאיזה שהוא הסדר שיהיה מקובל על כל הצדדים, רוצים להגיע למצב שבו יוכלו לחיות כולם בשלום, איש איש תחת גפנו ותחת תאנתו. ודווקא הרוב הזה נופל בין הכיסאות. נופל בין קומץ ימניים פנטיים לבין קומץ שמאלניים פנטיים לא פחות.
אני מודה שאני נמנעת מלהגיב כאשר אני נתקלת בפייסבוק בחבורת נשים מיליטנטיות ופמניסטיות הדנות בנושא מסויים ונמנעת מלהגיב כשאני נתקלת בחבורה שמאלנית קיצונית. לכן, הקול השפוי והמאוזן נשמע פחות ופחות. המיעוט הצעקני עושה את הרושם כאילו הוא השולט בציבור כאשר בעצם הרוב הוא דומם.
לי אין סיכוי להתקבל לשום קבוצה כמו שאין סיכוי שדעתי תתקבל על ידי איזו שהיא קבוצה. ההבנה שלי תמיד את הצד שכנגד, עומדת לי לרועץ. אני חייבת להזדהות טוטלית עם מטרה מסוימת, אחרת אני לא שווה הרבה.
אני הרמתי ידיים. אין לי כבר את אותו הלהט שהיה בי לפני עשרים שנה או אפילו לפני עשר שנים. מה שיהיה יהיה.

אתי 104

New member
שבת שלום

אני חושבת בדיוק כמוך וכמו בטוח עוד רבים כמונו. בכל נושא יש גם קיצוניות,

אפשר לקחת דברים עם פרופורציות בחיים, ישנם תקופות שמתאימות לדרך מסוימת ולאנשים ממגזרים

שיונים. אז לא צריך למהר להסיק מסכנות ממה שנכתב באותו פורום. ונכון בהחלט אין מקום לבקר פורומים

אחרים.

אני אומנם לא פימניסטית מובהקת , אבל בהחלט היום יש יותר ויותר שוויון. בין גבר לאישה.

היגעה הזמן שכל הנשים שרוצות שויון יתחילו להבין שתמיד יהיו דברים שאנו נשים
לא נוכל לעשות,

ואילו הגברים
כנ"ל ניקח את הדבר היפה והמיוחד הריון האם באמת הן חושבות שהגבר יכול מבחינה פיזיולוגית להביא ילדים

אז מה הן רוצות תשאירו את כבודם במקומם ובמקומנו ולהפסיק תמיד להיות כל כך ממורמרות, צריך ליהנות ולנצל את היום.
הרי יום שעובר אינו חוזר המון שלמות בעשיה בלי קיטורים, יכול רק להועיל בחיים טובים ושמחים

אז שבת שלום לנשים והגברים שבחבורה

שבת שלום אתי

את צודקת. צריך לחיות את היום ואת הרגע. החיים קצרים.
פרופורציות. הכל שאלה של פרופורציות.

למעלה