אני חייבת לשתף במשהו

Row123

New member
כנראה התמזל מזלי

אז זהו שלבעלי ההולנדי יש חברים שהם כמו משפחה. עד כדי כך שמזמינים אותנו לארועי gezin.
עכשיו אנחנו משפצים את הבית החדש. כולם אבל כולם באים לעזור אפילו על חשבון ימי החופש שלהם. כשבאנו לפני שנה להולנד כולם שינסו מתניים לעזור עם הבית המושכר ואף אחד לא עייף ואף אחד לא מפנה לשום מקום.

בורכתי סוף סוף

אז יש גם הולנדים אחרים

חנהר

New member
לא מערבבים ביזנס עם פלז׳ר

למרות שבנוגע לעבודה אני בשביל עמיתיי 100%.
בכל אופן ייתכן ויש לו סיבות משלו, אבל בהחלט מוזר לדבל תגובה שכזו ממכר קרוב.

Etnozam

New member
יש לו סיבה- הוא הולנדי :)

זה לא העבודה שלו והוא לא צריך להתעסק בזה.
וכנראה שבעניין הזה אני לקוח לכל דבר. למרות ששילמתי לו בשחור... אתה מצפה שאנשים יעריכו את האקסטרא גרושים שהרויחו כתוצאה מזה שאנחנו חברים. אבל לא..

ולפני שתתקפו אותי אני בשום פנים ואופן לא אומר שהולנדים לא עוזרים או לא עושים דברים כי בא להם או משהו כזה.
רק אני אומר שהם ישרים. והכל נעשה ישר. מידי לפעמים... ככה אני מרגיש.

Etnozam

New member
אולי זה לא רלונטי

כנראה האופן שבו המשפטים עלו בראש המילה עלתה פעמיים.
העורך שלי בחופשה כרגע :)

זה רלוונטי כי לא מדובר בתשלום

רשמי לחברה ואולי היה מצופה שיהפוך אותו ללקוח ״מחוץ לספרים״...

ממש לא.

אני מתכוונת שהגיוני ששירות שניתן ״מתחת לשולחן״ יימשך ״מתחת לשולחן״ ושלקוח ״שחור״ לא ייכנס למאגר הלקוחות המדווחים במס.

אספרסו2

New member
זה לא רק שחור ולבן

ישנם גם אפורים,רוב הימים לבנים ולפעמים תופסים יום שחור

Etnozam

New member
איזה יופי משלימים לי את המחשבות :)

שחור או לא שחור,
כן! ציפיתי ליחס מועדף ברמה המינימאלית ביותר.
ושוב, לא כי אני זקוק לזה, אלה כי זה תוצר "טבעי" מכל הרעיון של להשתמש בעסק שלו בתור מארח מלכתחילה. חברים...
לא מדובר בהקצאת משאבים מיוחדים או ניצול. רק אינפורמציה... לרשום לי "אתה יכול למצוא את כל התשובות בדף התמיכה של החברה" זה פי שתיים מילים וזמן מתכלס המידע שאני צריך. וגם ככה כבר מדברים בפייסבוק על היום יום וזה עלה תוך כדי!!
זה בשבילי הולנדי טיפוסי, הכל נמצא תחת קטגוריה מסויימת של נורמות חברתיות ודרכי ההתמודדות איתם. ולא משנה תחת איזה סיטואציה נמצאים, לא יוצאים מהמסגרת!

בהחלט אני משאיר מקום לעובדה שאולי האבחנה הכוללת שלי נגזרת ממקום או אנשים ספציפים או חיים ספציפים ושאולי בכללי זה לא כך לגבי ההולנדי הטיפוסי. ובכל זאת אני נתקל בזה יותר ויותר בכל מיני סיטואציות כאלה ואחרות בחיים.

מה גם, לא שהקיצון השני של התרבות הישראלית יותר טוב.
יותר מידי פעמים הייתי צריך לשמוע ריכולים במשפחה שלי על דוד שהשתמש או שכר את שירותיו של דוד אחר ואחרי זה נוצר סימפוזיום של דיעות שונות בנוגע לשכר, לעבודה, ליחס ושאר ירקות. והכל באופן התיחסות מרוקאי.

אבל יש קו, שיושב בין הגבולות שנקראים מודרציה וטעם טוב. ואיתו ניתן ליצור בחיים סיטואציות נעימות שבו הקרירות והמכניות הארופאית משתלבות עם קצת חום ואנושיות מזרח תיכונית.
וזה לא דבר רע!

אספרסו2

New member
אכן,המיזוג המנצח.

יעילות אירופאית עם אנושיות מזרח תיכונית.
כשתמצא את גן העדן הזה תקרא לי,מתאים לי גם.

Etnozam

New member

צריף לשאוף.
וכמו חכמים רבים, השאיפה היא לעשות בעצמך בכדי להוכיח לאחרים.
לאט לאט, קצת קצת.
אדם ועוד אדם יתפסו את החיים טיפה אחרת ואולי בעוד 1000 שנים החלום יהפך למציאות :)

אספרסו2

New member
ההשקפה שלנו

לא מוצאת מכנה משותף עם אוכלוסית צפון אירופה,
הקרירות והאדישות ,חוסר האמפטיה והאגואיזם,
הן תכונות שמשרתות את האינטרס של הבודד כאן
וזה לא יד המקרה שהם פחות חברותיים.

לכן החלום שלנו ישאר שלנו
והאבולוציה האירופאית תמשיך בשלה.

FalseFlat

New member
חשבתי, אספרסו שאתה אמור לסלול את הדרך הזאת

ואנחנו רק לעקוב.

אספרסו2

New member
אתה אדריכל הנצחון

ואני מוכן לשבת לשיחות על אספרסו שיובילו לאמונה בצדקת הדרך.

FalseFlat

New member
אני כרגע עובד על תכנית

איך לברוח מפה,
שאני אסיים אני ממש ארצה לשבת עם כולם כל אחד ומשקהו,
אספרסו, חלבים מוקצפים, נסקפה, מילקשייק וכו' :)

בקשר להולנדים ועזרה

אותי מצחיק לראות לפעמים אבא ובת ברחוב והבת סוחבת טלויזיה 50 אינצ לבד ומאחוריה האבא מתהלך עם איזה שקית של אקשן......

ראיתי את זה לפחות 10 פעמים

למעלה