אני חייבת לשתף אתכם!!!

ליאנוש

New member
אני חייבת לשתף אתכם!!!

בעקבות שיחה עם מיטל (אופיר, שגם גולשת בפורום) ואחרי עיון במאמרים (שהיא שלחה לי קישורים אליהם) בנושא התקבלות לדוברות (גל"צ בפרט!) החלטתי שאני הולכת להשקיע את נשמתי בזה! מהיום, לא עוד דפדופים חסרי טעם (?) ב"רייטינג" אלא קריאה מעמיקה ב"הארץ" (טוב נו, אני לא באמת יודעת אם אני אצליח לקרוא את העיתון הזה אבל גם "מעריב" זה משהו, לא?). היום התחיל המהפך הגדול בדרך למבחנים של גל"צ!!! אשמח לקבל את ברכתכם, ליאן, שדרנית "בראש צעיר" (רשת א') בהווה ואולי משהו גדול יותר בעתיד :)

שאי ברכה, ילדונת ../images/Emo13.gif

ובכן, בוודאי מיטל תוכל לתת לך יותר טיפים. ובמילא אני מבין שיש לך עוד הרבה זמן (בנות בגיל 16 יוצאות לגימלאות בפורום "בנות
", לא?!)... מפאת חוסר הזמן שיש לי, אני אאלץ למחזר הודעה (פרטית) ששלחתי למכרה שלי בשבוע שעבר... הדברים, עם השינויים שאני אעשה בהם, יתאימו גם לך. ובכן, אין לי מושג עד כמה הידע הכללי שלך טוב... אבל יש לך זמן עד למיונים, ואם יש לך רצון, אני הייתי ממליץ לך לקרוא מדי בוקר עיתון באופן רציני. ממש לקרוא ולהבין מה קורה במדינה ובעולם. יש לך עוד שנה ו- 4 חודשים, וזה לא בשמים. אם כבר לקרוא עיתון, אז לכי על עיתון "הארץ". כמו-כן, לכי על נושא מסוים שאת אוהבת (ספורט? חדשות חוץ? פוליטיקה? כלכלה?) ותלמדי את הנושא עד תום. תדעי הכל באותו נושא. בועדה הסופית ישאלו אותך שאלות על התחום שאת הכי אוהבת. לא הייתי ממליץ לך ללכת על תחום צהוב (רכילויות וכו')... תלכי על נושא אקטואלי או היסטורי כלשהו. ביום הסימולציות, המראיינים (יש ראיון אישי קצר בסוף היום) נוהגים לשאול שאלות על ההיסטוריה של מדינת ישראל, שהרי בשיעורי ההיסטוריה בבתי הספר לא מלמדים על ההיסטוריה של המדינה... אז רצוי מאוד שתעברי על ספרי "50 שנות" השונים שיצאו בשנת היובל למדינה. כמו-כן, תעברי על מפת המדינה ותשתדלי ללמוד את המיקום של כל הישובים שאת יכולה. כולל הישובים הקטנים והנידחים. רצוי גם שתדעי איך נראית מפת המדינה, ותשרטטי לעצמך מס' פעמים את מפת המדינה, כי זה דבר שאת תאלצי לעשות במיון הראשוני. כמו-כן, תקראי כמה ספרי איכות, אם לא קראת בעבר. ולכי לאיזו הצגה טובה. שיהיה לך על מה לדבר עם מי שצריך לדבר. ו... תתענייני קצת יותר במה שקורה בעולם. זה נחוץ. זהו, אם יש לך עוד שאלות, תשאלי. נשמח לעזור לך - ובקרוב נקים מדור חדש בדף "שאלות נפוצות" שיעסוק במיונים לגלי צה"ל...

ליאנוש

New member
וואו! ממש ממש תודה!!

רק משהו חשוב שלא הבנתי בהודעה שלך- מה הכוונה- "יש לך עוד שנה וארבעה חודשים"???? למה? ועוד משהו שאני חייבת להבהיר- בנובמבר אני בת 17 (לא לזלזל בגלל שכתוב 16 בכרטיס האישי!!), אני כבר ב-יב' והצו הראשון שלי משום-מה בפברואר, קטע לא ברור כזה אבל זה כבר לפעם אחרת.... בכל מקרה- תודה שוב!

Shaolin Kid

New member
אבל אף אחד לא ענה לי,איך אפשר להשיג

אבל אף אחד לא ענה לי,איך אפשר להשיג זימון קבלה למבחנים האלו? תודה למי שעונה!

איך משיגים זימון לגלי צה"ל? ../images/Emo36.gif

העניין הוא כזה: כל מלש"ב (=מועמד לשירות בטחון) מקבל לביתו לקראת יום הולדתו ה- 17 זימון לצו-ראשון. בצו הראשון נקבע הקב"א והפרופיל הרפואי של המלש"ב. כמה שבועות (או במקרה אחר: חודשים) אחרי קביעת הפרופיל וסיום כל הליכי הצו-הראשון, בנים עם פרופיל נמוך (64 ו- 48) ובנות, בתנאי שיש להם קב"א גבוהה (השמועות אומרות שמדובר בקב"א 54 ומעלה) זוכים לקבל לביתם "מנילה" (שאלון העדפות) בו הם אמורים לסמן את האופציה "אשכול דוברות ומידע", ואם יש אופציה כזאת, לציין שהם מעדיפים לשרת כ"כתב צבאי". אין מה לחשוש, כתב צבאי הוא חייל העובר קורס כתבים בגלי צה"ל. זאת בניגוד ל"עיתונאי צבאי" שעושה קורס כתבים בעיתון "במחנה". בנים עם פרופיל גבוה ומלש"בים אחרים שמשום מה לא קיבלו מנילה או כאלו שמשום מה האופציה "אשכול דוברות ומידע" לא הופיעה במנילה שלהם - צריכים לשלוח מכתבים לצבא, בהם הם מבקשים להתמיין לתפקיד הנ"ל. במכתב יש לציין עד כמה שירות בגלי צה"ל הוא חלום החיים שלכם, ואם יש ניסיון והמלצות - אז לציין זאת ולצרף למכתב. את המכתב יש לשלוח לטינה מלמד, קצינת הארגון של גלי צה"ל, בכתובת: "גלי צה"ל ד.צ. 01005 צה"ל". כמו-כן, יש לשלוח עותקים ללשכת הגיוס המרחבית, בדרך הנוחה ביותר (פקס או דואר) ולמדור קד"צ של לשכת הגיוס. במצבים דחופים כלשהם, אולי כדאי גם לשלוח מכתב למפקדת קצין החינוך והנוער הראשי. אם יש מצבים דחופים מאוד או אם עולות שאלות פרטניות, ניתן להתקשר ללשכת קצינת הארגון של גלי צה"ל: 035126277 (אני מקווה שהמס' לא הוחלף...) ולדבר עם העוזרת של טינה, פלורינה. אבל אין לנג'ס... ובמילא, רק לשכת הגיוס "יודעת" מי יישלח למיונים ומי לאו, ולא גלי צה"ל. רק לצורך ההדגשה, "איתור קד"צ" ישלח מכתבים ראשוניים לבתים של המלש"בים רק בתחילת ינואר ובתחילת מארס, כלומר, שבועיים לפני המיונים הראשוניים עצמם. בהצלחה!

Shaolin Kid

New member
אוקיי תודה

אוקיי תודה אבל יש לי כבר תאירך גיוס והוא 21 לנובמבר ועוד לא קיבלתי מנילה,מה אני אמור לעשות?

למעלה