ברשותכם,אני אדחף קצת לדיון...
הזדהתי מאוד עם הדברים של תמר,אותי זה מ-ש-ג-ע!!! הדבר העיקרי שמ-ש-ג-ע אותי,זה ההתנגדות המחשבתית,האטימות השכלית,המשפטים הזהים,חוסר היחס והאדישות,והכי גרוע,הבועה שאנשים מרצונם החופשי לא רוצים לנפץ!!!! אני שונאת להיתקל בחוסר יחס מגעיל כזה,ובזילזול,למשהו כל כך חשוב שכל כך כואב לי אישית. לפעמים אני אפילו נדהמת מהטימטום של האנשים. זה מוזר מבחינה מסוימת,כי רק לפני שנה בערך נמנתי על אותם אנשים,אני לא יכולה לדעת אם מישהו היה פונה אלי ומסביר לי את הזוועה שאני שותפה לה,הייתי מקשיבה לו,אבל משום מה יש לי אמונה שדווקא כן,אפילו בניסיון להבין מהנימוס הבסיסי של להקשיב לדעה אחרת. לצערי יש אנשים לא כל כך מנומסים בעולם. אבל אני גם יודעת את ההרגשה של העיוורון שלא מרגישים בו,ואני לא מאמינה שכל כך הרבה שנים הייתי בתוכו. להסתכל מהצד על משהו שפעם הייתי חלק ממנו,נראה לי מוזר,מעציב אבל במיוחד מעצבן,שוב בגלל הסיבות שמניתי בהתחלה. בקשר למשפחה ולחברים ולכל השאר,למזלי או לצערי התחלתי להבין מה קורה בגיל יחסית מאוחר,ככה שאם מישהו מתנגד לא ממש יכולים לעשות משהו בנידון,אבל אני כמעט בטוחה שאם זה היה קורה לפני נגיד 7 שנים,היו דוחפים לי את הסטיק בכוח לתוך הפה,ומפה אתם כבר מבינים איפה המשפחה והחברה שסביבי עומדים ביחס לטבעונות וצמחונות.