אני חייבת לדעת משהו...

tamar brandy

New member
אני חייבת לדעת משהו...

היי, אני צמחונית כבר 3 וחצי שנים ואני רוצה לדעת למי יש בעיה להיות צמחוני אתם יודעים בגלל חברים או בכלל בבית. אנא רשמו לי מסר. תודה tamar

Inoni

New member
אני מנחש שלכולם...

ואם לא אז לרוב לפחות. אבל, זה כלכך לא משנה ולא צריך לשנות, בעיקר בין חברים, משפחה או בני זוג זה כבר יכול ליצור בעיות, אבל בין חברים זה ממש לא רלוונטי. מקסימום יש בעיה ביציאה משותפת אם רוצים לאכול איפשהו, אבל ברוב המקומות גם צמחוני יכול להסתדר ויש ממש מעט מקומות שלא, ואם החברים מתעקשים ללכת לשם ולא מוכנים להתחשב, אז שילכו... וישארו לבד. ינון.

The Charmd One

New member
לי זה היה עם ההורים...../images/Emo79.gif

שזה פוגע בהתפתחות ובלה בלה...אבל הצלחתי לשכנע

תֶּשֶׁת

New member
עם צמחונות מעולם לא הייתה לי בעיה

כל המשפחה שלי צמחונית והחברים שלי לפעמים עשו שטויות אבל הכל בכיפ עם הטבעונות יש בעיות כן לא נורא

למען האמת

אמא שלי ממש נגד ניסויים ודברים בסגנון אז היא לא עשתה לי בעיות בכיתה יש לי הרבה ידידים צמחוניים והם נורא תומכים כמעט כל הילדים בכיתה שלי נגד ניסויים פרוות ועור. אני במסע שכנועים עם כמה שיש סיכויי שיעברו לצמחונות וגם אם לא הם תומכים בי אז אין לי ממש בעיות כאלו

tamar brandy

New member
תגובה ל:"למען האמת"

היי, אני לא מאמינה לך באמת כיף בחיים אף אחד מהכיתה שלי צמחוני! אני גם מנסה לשכנע את כולם אבל כולם אומרים אחר כך כמה משפטים שבאמת מעצבנים:"אבל במילא החייה כבר מתה!" או "אבל בלי בשר איך אפשר לא בא לך על איזה שאווארמה או סטייק כזה טוב?" וזה תאמיני לי מעצבןןןןן!!!! גם ההורים שלי נגד ניסויים בבעלי חיים אבל היא אומרת שאם זה מציל חיים אז מה קרה הרי בזכות החיות האמיצות האלה מצילים בני אדם!!! אני לא חושבת ככה ואפילו יש לי שני אחים גדולים ממני שגם הם היו תקופה קצרה צמחוניים! אבל קצרה, אני הכי הרבה זמן!!! ובבית הספר שלי לא כדאי לשאול כולם חושבים שיש לי איזה בעיה אבל אני מתחילה להסביר להם את כל העיניינים של התעללות בחיות שהורגים ומהו התהליך שהם עוברות עד שהם מגיעות לפה שלהם. הם בהתחלה נגעלים, אבל אז הם אומרים "טוב לא נורא זה טעים" ואני מתרגזת!!! ואפילו השנה אני מנסה שהסביבה תהיה נקייה יותר וחברה אחת שלי זרקה ניילון ושאמרתי לה להרים אותו ולזרוק אותו היא לא רצתה צחקה עלי והוציאה את כל המזבלה שהייתה לה בתיק וזרקה אותה בכוונה!!! זה עיצבן אותי ועכשיו אני לא מדברת איתה ועד שהיא לא תבקש סליחה אני לא אדבר איתה!!! בקיצור יש לך חיים נהדרים, מצטערת על כל ה"מגילה" שכתבתי לך ומקווה שקראת אותה עד הסוף, מחכה לתשובה tamar

התשובה לה ציפית בקוצר רוח חחחח

דבר ראשון- את לא חייבת לשכנע אנשים להצתמחן. אם הם יצתמחנו בגלל דברים שאת אומרת ולא כי זה בא מתוכם זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן- וזה בדוק. בטח יש ילדים בכיתה שלך שנגד ניסויים ופרוות ודברים בסגנון. אם את מנהלת איתם שיחה על זה תבדקי קודם כל שאת מדברת עם ילדים שמקשיבים למה שאת אומרת ומפנימים את זה. את יכולה לדוגמא לשאול מה ההבדל בין פרוות לבשר. אז יגידו לך שבשר זה חיוני. את יכולה להסביר להם שעם תזונה נכונה אפשר לחיות טוב מאוד בלי בשר ואפילו להיות יותר בריאים. אם הם לא רוצים להקשיב אל תכפי עליהם. כי דיברתי עם חברה שלי וסטרתי את כל הטענות שלה ולא היה לה יותר מה להגיד אז היא התחילה להתעצבן עלי
. תזכרי לא לבוא בנימה של לצמחן אותם אלא לתת להם לשמוע דעה אחרת. בקשר לבשר- אם מישהו יגיד לך שהוא אוכל בשר כי זה טעים אפשר להיות קיצוניים ולהגיד "אני אונסת אנשים כל יום כי זה כיף. תנסו גם אתם. אם זה כיף למה להפסיק?" או "אם בשר אדם יה טעים לך היית אוכל?" תביני, צמחונים תמיד משכנעים כי כל הטענות שלהם נכונות ואין דרך "להפסיד" בוויכוח, ותאמיני לי, הסתדרתי עם מלא טענות אפילו מגוכחות כמו "גם תאים הם חיים"
עוד דבר יעיל שגיליתי זה לבוא עם איזה עלון של אנונימוס לבצפר ולהתחיל לקרוא. אנשים יסתקרנו וישאלו אם הם גם יכולים לראות. את יכולה גם להפנות אותם אל הקטעים שנראים לך יותר חשובים. אפשר גם להזמין קטולוגים מאנונימוס ואם מישהו ירצה יהיה לך קטולוג לתת לו. אמא שלי גם חושבת שאם הניסוי ממש מועיל אז אפשר להשתמש בחיות לדוגמא אם מוצאים תרופה לסרטן. במשפחה שלי גם אין צמחונים. דודה שלי הייתה לפני איזה 15 שנים. אני הייתי גם פעם לפני כשהייתי קטנה. בקשר לחברה שלך- אל תתחילי סתם מריבות. פעם הבאה אם היא עושה משהו בסגנון (אגב, היה ממש מגעיל מצידה) תסבירי לה למה את מבקשת ממנה לזרוק לפח (ניילון בעצם עדיף למחזר) ואם היא לא מרימה תרימי את- אני מכירה את זה אבא שלי תמיד עושה דברים בסגנון. מקווה שעזרתי

ושכחתי (שוב)

רוב הפיכתי לצמחונית היא בכלל בזכות הסביבה שלי והאנשים סביבי

MayAnigmaPerson

New member
ברשותכם,אני אדחף קצת לדיון...

הזדהתי מאוד עם הדברים של תמר,אותי זה מ-ש-ג-ע!!! הדבר העיקרי שמ-ש-ג-ע אותי,זה ההתנגדות המחשבתית,האטימות השכלית,המשפטים הזהים,חוסר היחס והאדישות,והכי גרוע,הבועה שאנשים מרצונם החופשי לא רוצים לנפץ!!!! אני שונאת להיתקל בחוסר יחס מגעיל כזה,ובזילזול,למשהו כל כך חשוב שכל כך כואב לי אישית. לפעמים אני אפילו נדהמת מהטימטום של האנשים. זה מוזר מבחינה מסוימת,כי רק לפני שנה בערך נמנתי על אותם אנשים,אני לא יכולה לדעת אם מישהו היה פונה אלי ומסביר לי את הזוועה שאני שותפה לה,הייתי מקשיבה לו,אבל משום מה יש לי אמונה שדווקא כן,אפילו בניסיון להבין מהנימוס הבסיסי של להקשיב לדעה אחרת. לצערי יש אנשים לא כל כך מנומסים בעולם. אבל אני גם יודעת את ההרגשה של העיוורון שלא מרגישים בו,ואני לא מאמינה שכל כך הרבה שנים הייתי בתוכו. להסתכל מהצד על משהו שפעם הייתי חלק ממנו,נראה לי מוזר,מעציב אבל במיוחד מעצבן,שוב בגלל הסיבות שמניתי בהתחלה. בקשר למשפחה ולחברים ולכל השאר,למזלי או לצערי התחלתי להבין מה קורה בגיל יחסית מאוחר,ככה שאם מישהו מתנגד לא ממש יכולים לעשות משהו בנידון,אבל אני כמעט בטוחה שאם זה היה קורה לפני נגיד 7 שנים,היו דוחפים לי את הסטיק בכוח לתוך הפה,ומפה אתם כבר מבינים איפה המשפחה והחברה שסביבי עומדים ביחס לטבעונות וצמחונות.

xenocide

New member
לכל אחד יש

סיפורים על אנשים שאומרים ו/או עושים דברים שהרגיזו אותם הנושא הצמחונות/טבעונות... גם לי יש סיפור שהמרגיז מבינהם זה מישהו שאמר לי פעם: "אני מבין את הכל ואני יודע שזה בריא יותר והכל, אבל אכפת לי מספיק..." אין הרבה מה לעשות נגד אטימות, אני פשוט משתדלת להכניס את זה מדי פעם לשיחה אבל בטיפות כאילו אני שמה להם טיפות אוזניים. לאט לאט, כל פעם קצת, אני מסבירה ומתארת דברים שבסוף מתחברים לתמונה שלמה שכבר גרמה לחברה שלי בעלה והבן שלהם להצתמחן ולעוד כמה חברים שלי. צריך להכיר את האנשים איתם מדברים כדי לדעת איך לגשת אליהם עם הנושא כי כל אדם מקבל מילים בדרך משלו. אני חושבת שזו אחת מהבעיות הגדולות של שיחות עם אנשים שלא מכירים. ניסיתי וזה לא קל כי ברגע שאני לא מכירה את האדם אני לא יודעת איך לדבר אליו ובאיזה גישה לגשת אליו. הדר (לא מבולבל מדי נכון?)

לדעתי דווקא...

אם מדברים עם מישהו שרגיש לנושא ומקשיב למה שאני אומרת ונמצאים איתנו עוד אנשים שאם הייתה מדברת איתם לבד על זכויות בע"ח לא היו מקשיבים, אז אותם אנשים יקשיבו גם בגלל מי שמקשיב. הם יפנימו את זה, אבל יש תגובות שונות. 1. איכס, אני לא רוצה לשמוע 2.יעשו כאילו לא איכפת להם וימצאו טענות נגד 3.יקשיבו באמת למה שאני אומרת ככה שעדיין איכשהו הם קולטים מה עושים לבעלי חיים. אז אם אתם מנהלים דיון על בע"ח (בעיקר צמחונות וטבעונות- כי לעניין הזה הכי קשה להתרגל) כדאי שיהיה מישהו שאיכפת לו באמת מבע"ח. ושוב, אל תבואו בנימה של לצמחן אלא פשוט לתת עובדות ולנהל דיון תרבותי. אל תקחו ללב אם מנסים להעליב אותכם בסגנון "תמיד את/ה חושב/ת שמה שאתה עושה הכי נכון ולא מוכנ/ה להקשיב לאחרים" וכמובן אל תתחילו לריב ולצעוק.

tamar brandy

New member
טוב

סליחה על הזמן הרב שלא הייתי כאן אבל יש לי חברה שמתי שדיברתי איתה על אוכל של טבעול (היא טיפשה...) והיא קלטה שזה צמחוני היא אמרה שאמא שלה קונה לה את זה והיא בעצם לא אוהבת בשר אבל היא אומרת שלא אכפת לה עם זה שהורגים חיות!!!. מעצבן אותי שאף אחד לא תומך בי כי כל המשפחה שלי אוכלת חיות ואני מנחמת אותי במשפט:"אני מתחברת לצד ההודי שלי" (אני איכשהו הודית מצד האבא) בגלל שפרות קדושות להודים והם לא אוכלים אותם. אז מה אני אעשה? אני כתבתי כתבה לעיתון בית הספר ורשמתי שם בהתחלה המלצות לספרים כדי שימשיחו לקרא בכל ובסוף רשמתי דברים מזויעים על הריגת חיות ושאוכלים אותם אני מקווה שזה יעזור אבל יש לכם עוד שיטות שאני אתמוך בעצמי???

tamar brandy

New member
טוב

סליחה על הזמן הרב שלא הייתי כאן אבל יש לי חברה שמתי שדיברתי איתה על אוכל של טבעול (היא טיפשה...) והיא קלטה שזה צמחוני היא אמרה שאמא שלה קונה לה את זה והיא בעצם לא אוהבת בשר אבל היא אומרת שלא אכפת לה עם זה שהורגים חיות!!!. מעצבן אותי שאף אחד לא תומך בי כי כל המשפחה שלי אוכלת חיות ואני מנחמת אותי במשפט:"אני מתחברת לצד ההודי שלי" (אני איכשהו הודית מצד האבא) בגלל שפרות קדושות להודים והם לא אוכלים אותם. אז מה אני אעשה? אני כתבתי כתבה לעיתון בית הספר ורשמתי שם בהתחלה המלצות לספרים כדי שימשיחו לקרא בכל ובסוף רשמתי דברים מזויעים על הריגת חיות ושאוכלים אותם אני מקווה שזה יעזור אבל יש לכם עוד שיטות שאני אתמוך בעצמי???

למעלה