אני חיה בסרט?

אני חיה בסרט? ../images/Emo4.gif

היתה לי היום שיחה עם חבר טוב. אמרתי לו שאני רוצה להרגיש שוב , מעומק הבטן. הוא אמר לי שאני חיה בסרט. שזה משהו שקיים רק זמנית, בהתחלת מערכת יחסים ,ואחר כך נעלם לנצח. כזכור (או לא?
) אני פרודה, עוד לא יודעת בוודאות אם ארצה להתגרש בסוף או לא. חלק מההתלבטות (אבל לא חסרות לנו גם בעיות אחרות
)היא חוסר הרגש, הרצון להרגיש שוב , מבפנים. אולי דווקא בגלל שיש גם את כל הבעיות האחרות, זה מפריע לי יותר? ... הקטע הוא שברור לי שהעוצמה של ההתחלה זה לא משהו שנשאר לנצח, אבל לטענתו, לצפות שגם אחרי כמה שנים יחד תהיה לי תשוקה והתלהבות מהקשר, זו אשליה ואני חיה בסרט. אז מה אתם אומרים? אני חיה בסרט?

אני מקווה שלא.

אבל, וזה חייב להיות ברור, אני בטוחה שאחרי כמה שנים ההתלהבות והעוצמה הן אחרות, התשוקה, הקשר, וכל מה שקשור בו- מתבגר יחד אתכם ועם השנים הופך למשהו אחר- ברור שאין ולא תהיה ההתלהבות של ההתחלה- אבל יהיה שם משהו אחר, עמוק יותר וחזק יותר. מלבד זה, אם זו הסיבה היחידה שבגינה את רוצה להתגרש, הייתי אומרת שאת עובדת על עצמך, שיש שם משהו עמוק יותר שאת לא מוכנה להודות בו.

את אומרת שאם אני חושבת

שזו ה-סיבה שלי לגרושים, א ז אני חיה בסרט?
לא, זו ממש לא הסיבה היחידה (לצערי
) אבל זה חלק מזה.. אני גם מאמינה שאם מערכת היחסים ביננו היתה מתפתחת לשיתוף ואהבה מהסוג העמוק יותר והבוגר יותר, לא היה חסר לי הרגש ההתחלתי הזה. עצם העובדה שהיא לא התפתחה לכיוון הזה- זה מכלול של כל הבעיות שלנו. (הוא טוען שאפשר לחזור אחורה ולהביא את מערכת היחסים למקום הזה, אני לא בטוחה) אבל בלי קשר, רוצה להאמין שכן יש אהבה גדולה וארוכה ועמוקה ושכן יש תשוקה והתרגשות גם אחרי שנים, גם אם הן מסוג שונה. על זה, קראו לי פתיה היום

../images/Emo24.gifאני כן מאמינה שזה קיים,

ואני לא מסכימה עם בעלך, אני לא חושבת שאפשר להחזיר את הגלגל עד כדי כך אחורה.

גם אם תנסי להחזיר את הגלגל לאחור

הוא לא יחזור לאותה נקודה בה תשאפי שהוא ייעצר... ובכל מקרה לדעתי זה דבר טוב <אם בכלל> לתקופה קצובה. אפשר לשמור על תשוקה לאורך זמן אם לא מתחילים לקבל את מערכת היחסים ואת בן הזוג כמובן מאליו.

זאת ההתלבטות שלי עכשיו,

אם אפשר לחזור לאיזו נקודה אחורה ולהתחיל משם מחדש או לא..

גילת336

New member
אני מרגישה כמוך...

לא פעם אני מתלבטת האם אחרי שאני אפרק- אני אמצא משהו אמיתי יותר? כי אם אחרי מספר חודשים אני אגיע לאותה נקודה אז למה לי לפרק את זה ולעבור את כל הסבל הזה?? לפעמים נדמה לי שאני חושבת ככה כי לא "סבלתי" עם בעלי- פשוט לא היה לי טוב...... אין לי תשובה בשבילך- גם אני מקווה

גילת, אני כל כך מבינה אותך..

גם לי..למרות שהוא אדם מקסים וטוב, פשוט לא טוב
... מקווה עבורנו

mili13

New member
אוחח,הנושא מורכב...../images/Emo4.gif

לאחר הגירושים היו לי כמה קשרים שנמשכו כמה חודשים כל אחד. עם גבר אחד שמרתי על קשר טלפוני עד היום, לא מעבר לזה כי הרגשנו שמצינו את יחסים אך נחמד לשוחח מדי פעם... מסכימה אם חברך, שהתחלה היא תמיד עוצמתית, מלאת תשוקה, שלאחר מכן פוחתת וזה טבעי. השאלה אם מעבר לתשוקה יש גם בסיס רגשי, כבוד הדדי ,איכפתיות, נתינה ועוד. אם כן, אז קשר יכול להחזיק שנים רבות לדעתי, כמובן , שקשה לנבא עתיד, כי אנשים משתנים עם השנים. רצונות, שאיפות מגוונות עלולות להחליש את הקשר ויחסים בין בני זוג. אני למדתי שאין טעם לחשוב מה יהיה אחר כך, פשוט להיות אופטימים ולחיות את היום!

מילי ../images/Emo24.gif

הלוואי והייתי יכולה לא לחשוב על אחר כך,מזמן אמרתי שאני בן אדם שחושב(ת) יותר מדי..
יהיה טוב

aviavram

New member
הכל תלוי בתפיסתך לחיים

תלוי בנכונות שלך להפתח במוכנות שלך להתאהב משתהיי מוכנה לכך הרי שזה איננו סרט זאת יכולה להיות המציאות עצמה אשר עליה תאפיל תמיד החוויה של הפעם הראשונה כי לפעם הראשונה אין תחליף אולם זכרי למקל 2 קצוות כגודל הציפיות גודל האכזבות אם זה לא יהיה זה אם זה יבוא בתשובה לך ולהודעה בהמשך הכל תלוי בך בפתיחות שלך ובמוכנות שלך לא לוותר על ההזדמנות כשהיא חולפת לידך משום שאם חלפה פעמים רבות זה לנצח אז לסיכום את לא חייה בסרט אבל תצטרכי לאחוז חזק לכשיקרה והיתר בקישורים למטה

אבל זה בדיוק העניין,

אותו חבר שלי טוען שאחרי X שנים יחד, אף אחד לא ממש מאושר, אלא פשוט חיים את החיים ומנסים לחיות אותם כמה שיותר טוב יחד. זו נראית לי גישה מאוד פסימית לחיים
אני בבסיס שלי, אשה אוהבת, במובן הרחב של המילה, ואופטימית.. לאחרונה אני מרגישה שקצת נשברו לי המשקפיים הורודים שהרכבתי

aviavram

New member
אכן הוא פסימיסט

ואני כאלה למרות ועל אף היתי שולח חזרה לאימם את בסדר גם המשקפיים הוורודות שורש העניין נעוץ בחצי השני

את לא חיה בסרט

נכון שבתחילת כל קשר יש עוצמות בלתי נשלטות ולא ממש הולכים עם הראש אלא עם הרגש, אבל אם יודעים 'לשמר לקוחות' ולא רק לגייס לקוחות חדשים אותה תשוקה יכולה להימשך לאורך זמן. אחד הדברים החשובים ביותר בזוגיות זה לשמור על תשוקה-זה לא בלתי אפשרי אבל בעיות אחרות בזוגיות בהחלט יכולות לפגוע בתשוקה.

למעלה