אני חזרתי.... ויש חדש........

• פותח הנושא VDM
  • פורסם בתאריך

VDM

New member
אני חזרתי.... ויש חדש........ ../images/Emo8.gif

כן זה שוב אני, הנודניק עם הפונטו GT..... בקיצור יש המון חדש, ורציתי לשתף אותכם בהתפתחויות.... טוב אז בקשר לפונטו..........ירדתי ממנה, כן כן אני לא הולך לקנות אותה וזה תודות לכם ולעוד כמה אנשים. ביררתי, שאלתי, מה לא עשיתי והגעתי למסכנה, שאני לא צריך את זה, את כאב ראש הזה. לקנות פונטו שעבר 120 אלף, ועוד עם מנוע טורבו, עם דלק 98 כו´..וכו´.. אין לי את הכסף הזה וגם עם היה לי , התחזוקה של האוטו היתה חונקת אותי. למרות שניסיתי לשכנע את עצמי, וגם חלקכם עזר לי בזה, שפונטו הוא אוטו טוב, אין מה לעשות אחרי 7 שנים ואחרי 120 אלף יהיו לה בעיות ולא קצת... בקיצור החלתתי ללכת על משהו יותר בטוח, בלי שום טורבו, קילומטרז´ נמוך, חסכוני(גם בדלק וגם בביטוח), ועוד ועוד..... ושוב עשיתי חיפושים...... ואתם לא תעמינו מה מצאתי......!!! מצאתי פולקוואגן פולו שנת 1995, עם קילומטרז´ הכי נמוך בארץ סה"כ 68 אלף , ואפילו מנוע לא 1400 או 1250 אלא 1600 לאוטו כזה.... לאוטו לא היתה אף תאונה, לא הוחלף אף חלק באוטו (הכל מקורי) ועוד עם ספר טיפולים ממוסך מרכזי של פולקסוואגן.... בקיצור היום אני הולך לעשות לה בדיקה ואחרי הבדיקה אני אספר לכם איך האוטו!!! טוב אז עם יש למישהו כזאת או יודע איך האוטו שיכתוב.... ושאלה כללית לכולם........ כדאי או לא??? שיהיה לכולם יום שמח.......

MimiV

New member
תבדוק טוב לפני ../images/Emo70.gif

יכול להיות שעובדים אליך, לא יכול להיות שזה עבר כל כך מעט. עם כן אז תקנה. מה המחיר בכלל?

ceyal

New member
מנסיון מר - כדאי לבדוק

ספר טיפלים במוסך ולהשוות קילומטראז´ לפעמים יש הפתעות. אייל - איך 20K הפכו פתאום ל 80K

zakiboy

New member
תבדוק את החלונות החשמליים

כבעל פולו ששילם 1200 ש"ח רק על חלונות שהתקלקלו חוץ מזה האוטו קל וזריז נחמד ואמין מאוד לפחות מבחינה מכאנית אבל זה לא ייתן לך את ההנאה של הטורבו כמה חבל

be_roo

New member
זו מחלה של הפולו

המנגנון רגיש ועלול להתקלקל יותר מפעם אחת.

be_roo

New member
למה לא יכול להיות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

רק אתמול מישהו כאן נתן דוגמא למכונית של סבו וסבתו בת 10 שנים שעברה בקושים 30K ק"מ. המכונית שלי מ-95 עשתה 78K זה לא אומר שצריך לבדוק טוב שאכן הנתונים נכונים, וגם לשקול את העניין של מה עדיף: קילומטרז עירוני נמוך או בינעירוני גבוה

VDM

New member
OK ...כמה דברים... ../images/Emo4.gif

דבר ראשון: החלונות היו בסדר לפי מה שאהי ראיתי.... דבר שני: בקשר לטורבו, אין ספק שפה אני קצת מותר או מפסיד אבל אין לי מספיק כסף להנעה הזאת. לא נורא נחסוך קצת ואז נחליף. דבר שלישי: תגידו בצג קילומטרז´ אלקטרוני יכולים גם להוריד את קילומ´...??? דבר רביעי: איך האוטו בכלליות?

ceyal

New member
בקשר לקילומטראז´

אפשר לזייף - כמו כל דבר - ואפילו יותר קל - לא צריך לפרק קת לוח השעונים כמו במד מכאני - רק להתחבר למחשב הרכב. ואפשר גם פשוט להחליף את המד(כמו שקרה בדוגמא שלי)ואם המוסכניק מנייאק אז תמורת תשלום נאות הוא לא ירשום את הקילומטרים שעברו על הרכב

גרמי

New member
ובקשר לעובדה שלא הוחלף שום דבר....

אם באוטו בן 7 לא הוחלף שום דבר, זה אומר שבקרוב כל מיני רכיבים יתבלו עד למצב שצריך להחליף אותם. אני מדבר על דברים מתבלים כמו קלאץ´, דיסקים ורפידות בלמים, בולמי זעזועים ועוד. ולגבי הקילומטראז´ - בהחלט מומלץ שתלך למוסך שבו טיפלו באוטו ותוודא על פי הקילומטרים שרשומים בתעוד הטיפולים זה אכן הקילומטראז´ האמיתי שעבר האוטו.

אמירחמו

New member
איך מצאת דבר שכזה?!?

תבדוק טוב טוב טוב את הקילומטרז´ אבל בת´אכלס...אחלה קנייה...!! תתחדש!

© DrorZi

New member
כמה דברים על פולו

ראשית, הק"מ, מצב טוב אם כי לא "מציאה" ברמת המציאה, אומנם הרוב עבר יותר אבל אני יכול להביא דוגמא נגדית של פולו של חבר שלי (גם היא 95 ומנוע 1600) שעוד לא עשתה 30K ק"מ (מצב שני האוטו לא יודע מה זה "מחוץ לגוש דן") חלונות חשמל, אם המנגנון לא הוחלף צפה להחלפה ממש בקרוב גם אם נראה לך שזה עובד טוב, כל צד עולה 600 ש"ח למנגנון ל-פ-נ-י עבודה ואצל חבר שלי החלפתי את שניהם בשנה האחרונה (יש שם פלסטיק קקה שמתיבש וחוטף מכות מתחתית הרכב כל פעם שמורידים את החלון עד למטה, ממש באג רמיני ביצור) האוטו טוב כרכב למטרת רכב ונדמה לי הקניה הבטיחותית ביותר לרכב קטן בתקציב זה (1600 מ 95 מגיע עם ABS וזוג כריות), הוא לא אוטו ל FUN .
דרור זי.

Alfa156 GTA

New member
בכל יום שחור

הייתי מעדיף GT על פולו. נקודה. אפילו שלמיטה חולה לא נכנסים...(יש לי אלפא...)

עתיד©

New member
דרור, יש שמועות..

שאומרות שבמוסך המרכזי מוכרים נכון להיום פלסטיקים חדשים, שהם לא תוצרת חו"ל אלא מיוצרים פה בארץ, ובעיית החלונות נפתרה, יתכן ? עוד דבר, אם הפלסטיק פוגע בחלק התחתון של הדלת וכתוצאה מזה "נשבר" בשלב מסויים זאת אומרת שהורדת החלון "כמעט" עד הסוף תציל ממוות ? ולסיום, אפשר להרכיב איזה ספוג קטן שם למטה, שהפלסטיק לא יקבל מכה - לא ?

© DrorZi

New member
לא יודע ...

לגבי איפה הפלסטיק מיוצר אין לי מושג, המנגנון שהחלפתי נקנה מצמפיון ונראה היה מקורי, לא יודע מאיפה המקור אבל זה היה נראה חלק בין לאומי ולא משהו תוצרת המקום לגבי המכות שהוא חוטף, יכול להיות שזה יעזור לא להורידו עד הסוף (לדעתי כן), בפולו של חבר שלי החלון של הנהג פשוט נפל כשהפלסטיק נשבר ושראיתי איזה בזיון זה אמרתי לו שהחלון שליד הנהג גם ילך לדעתי אוטוטו ואחרי חצי שנה שהחלפנו אותו מיוזמתינו גילו שהפלסטיק היה ממש שבור ועוד כמה פעמים שהיה מוריד ומעלה אותו הוא היה גם נופל. אינני יודע מה הרגלי השימוש של חלונות של חבר שלי אבל אני חושב שזה שלנהג נפל החלון קודם מראה על החלשות בשימוש.
דרור זי.

שי ז.

New member
לא יעזור

לאחד העובדים שלי יש פולו מודל 96 והוא ניסה כל מיני קומבינציות שלא עזרו. בפעם האחרונה שהלך לו המנגנון פירקנו אותו אצלי במפעל ולאחר מספר שינויים ייצרתי לו גלגלי פליז במקום הפלסטיק ונכון להיום המנגנון מחזיק כבר שנתיים. שי

עתיד©

New member
מה העלות של יצור ה"קומבינה" הזאת ?

פשוט יש לי רכב מהקונצרן אומנם אמרו לי שפאסאט גרמניה לא סובלת מזה אבל לכל מקרה שלא יבוא...אולי כדאי לי להכין הגנה מראש...

שי ז.

New member
לא חישבתי את זה

פשוט עשיתי את זה כדי לעזור לעובד שלי. הוא עולה חדש שמקלל את היום שקנה את האוטו הזה כי הוצאות האחזקה חונקות אותו (טיפול אחרון עלה לו 1200 ש"ח) ללא כל דבר חריג). אני אפילו לא זוכר בדיוק מה עשיתי שם כי לא טרחתי להכין שרטוטים או משהו מסודר אלא פשוט ביצעתי פעולת אילתור. שי

VDM

New member
אתם לא תעמינו..... ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo46.gif

אתם ממש לא תעמינו מה קרה..?!?!?!?!??! הכתבה של האוטו התפרסמה רק לפני יומיים (ביום שלישי), ראיתי את הכתבה ישר רצתי לראות את האוטו ואמרתי לו שסבבה אני יבוא ביום חמישי לעשות בדיקה לאוטו, כי ביום רביעי היה חג.... היום בבוקר אני מתקשר אליו ושואל מתי אני יכול לבוא והוא אמר לי מתי שנוח לי. אז הלכתי בסביבות אחד בצעוריים, אני נכנס אליו ואומר לו שזה אני בקשר לאוטו וכו´ וכו´....... ומה הבן-ז@#$% עונה לי
זה נמכר אז בקיצור אני נורא עצוב
ואין לי כוח אפילו לכתוב מה הרגשתי באותו רגע ומה רציתי לעשות לבןבןבןבן-זו&^%$ הזה. טוב אז שוב אני בחיפוסים..... ואין לי מצב רוח לכלום.
שיהיה לכולם יום טוב.

למעלה