אני חושש שאזל כרגע

wranger

New member
אני חושש שאזל כרגע

נניח ואני עובד בחנות, ומגיע לקוח ומבקש מוצר מסוים. ונניח שאני מחייך אליו את החיוך הכי לבבי שאני יכול לחייך, ואומר לו "אוה, אני חושש שאזל לנו כרגע" - האם הוא אמור להבין מזה שאני לא יכול לתת לו את זה כי אזל לנו כרגע בוודאות, או שנדמה לי שאזל לנו כרגע? כלומר, האם התגובה שלו אמורה להיות "טוב, תודה, אני אנסה מחר" או "אתה יכול לבדוק בבקשה?"? (כי תמיד הייתי בטוח שכשאני אומר את זה אז הוא אמור להבין שבוודאות אין לנו, אבל לאחרונה יותר ויותר לקוחות אומרים לי משהו כמו "אתה חושש? אתה יכול לוודא את זה?" - ואני כבר לא יודע אם אני צודק או לא...)

mucool2

New member
אל תיבהל,

ככה זה עם ישראלים. תמיד בטוחים שעובדים עליהם...

dorgad

New member
אני חוששת שאין לך מה לחשוש

לדעתי, זו צורת דיבור "מנומסת", שבאה לומר: לצערי, איני יכול לספק לך את מבוקשך. כדי למנוע אי הבנות, מה פשוט יותר מלומר: מצטער, אך אזל... נסה ביום... דור

i'm afraid שהצירוף "אני חושש"

נפוץ יותר באנגלית . אולי הקונים מבינים שאמרת "אני חושב"... ולא "אני חושש" , כיוון שזה צירוף שאזניהם אינן רגילות בו. אני לא שמעתי מעולם מישהו אומר "אני חושש" במובן של "לצערי", מלבד, כמובן, דמויות בספרים שתורגמו מאנגלית, ובראשן חברי החמישיה הסודית שכזכור, הרבו מאד לחשוש.

dorgad

New member
ואני דווקא כן נתקלתי בשימוש ב"אני

"אני חושש" במובן של "צר לי לאכזבך", או "מצטער, אבל" (כפי שציינתי בתגובתי הקודמת), ולא רק כתרגום מאנגלית. דור

למעלה