אני חושש משטח כנסו רגע...

enigo

New member
הכל תלוי -

אפשר לרכב רק על דו"ש, הרבה אנשים עושים זאת. יש מגוון רחב של דו"שים מ KLE שהוא 95% כביש ועד KLX250R שהוא 90% שטח. ה XR250 שהזכרת יתן שרות מצויין למרחקים פרבריים (נתניה ת"א וכד´) ושרות לא רע בכלל בשטח, והוא מתאים למתחיל הרבה יותר מאשר איזה WR או רייסינג. הטיפולים די דומים, רק שבד"כ במרווחים יותר גדולים בגלל שנסיעת כביש היא פחות תובענית מנסיעת שטח, והדו"שים הם כלים שמכוונים בצורה פחות קרבית ועדינה מאופנועי שטח מקצועיים. לגבי התאמת צמיגים זה תלוי, יש דו"שים עם חישוק אחורי 17" ואז קשה למצוא צמיגי שטח מקצועיים בשבילם, אבל חלק, כמו ה XR באים עם חישוק 18" ואז המבחר הוא בדיוק כמו לאופנוע אנדורו. קח בחשבון רק שצמיג 100% שטח לא ממש נהנה משיבה טובה בכביש ובד"כ יגמר תוך 2000-3000 ק"מ (אחורי), תלוי כמובן בהגדרה שלך את "גמור". לעומת צמיג ביניים כמו MT21 או מישלן T63 שיחיו גם 20,000 אם תהיה עדין (אבל יהיו פחות טובים בשטח). צמיג דיונות, או כל צמיג קרקע רכה אחר, יחיה מעט מאוד על הכביש. הקוביות הדקות והקשות יתלשו ועד אז אתה תווברץ בטירוף (בעיה עם כל צמיגי השטח בכביש - רעש ווויברציות). מקווה שזה ענה לך, אניגו.

אחי עזרת בטירוף אבל התכוונתי ש...

אני ליד השטח מחליף צמיגים לשטח וככה הם לא נהרסים בכביש...

כן כן מחליף צמיגים

וגם מחליף מנוע לשתי פעימות וגם מחליף אישיות וגם מחליף אורות נו בטח בחייך תראה.. אטיף קצת ממה שאני חושב על הנושא. יתכן שלחלק מן האנשים זה ישמע קיצוני אבל... זו דעתי אז ככה רכיבת שטח זה משהו שאו שאתה עושה מכל הלב זאת אומרת מתאמן, מקדיש משאבים, משקיע בציוד, משקיע בלהבין מה הולך ומה קורה שם או שאתה לא עושה בכלל ואז אתה יכול לקנות לעצמך דו"ש ולטייל איתו עם איזה צמיגים שתרצה בשבילים ולקנות גם איזה ציוד שתרצה ולרכב לבד או עם החברה האחרים אבל אם אתה עושה עם הלב אז קונה אופנוע ששטח זה כל מה שהוא עושה הכי לא פרקטי בעולם (ונתניה תל אביב עושה באוטובוס) עם עדיפות לדו פעימתי קטן (125) בהתחלה ודו פעימתי גדול יותר בהמשך וחוזר כל יום הביתה רץ אליו מתניע והולך להתאמן מסיים את הנסיעה מנקה ומטפל מכין למחר ובכל הזדמנות שיש חושב האם זה זמן מתאים לרכיבה וכל שביל או שטח מלהיב אותך ועושה לך חשק לרכב שם וכל במפ עושה לך להתרגש ככה זה צריך להיות אבל זו דעתי בלבד.

MexMex

New member
מזל שלא הגזמת...

בעברי, רכבתי על דו"שים (DR350, DR650, XL600, XT600), על פליי בייקס (XR600, KDX220, RMX250) ועל מוטוקרוס ואנדורו (KTM250, KTM400SC, KTM400RACING, KTM620SC, WR400, KX500, CR125, CR500 ועוד...). התחרתי, טיילתי, החלקתי, קפצתי, נפלתי וקמתי... נהנתי מכולם, כל אחד בתחומו הוא... אופנוענות, וההתרגשות המלווה כל נסיעה, לא קשורה כל כך לכלי עליו אתה רוכב, אלא להרגשה האישית... ניתן, כדאי ומומלץ להתחיל עם דו"ש קטן, סטייל XR250.... אדיוס

כל מה שאני אומר הוא

שהעקרון הוא פשוט תעשה דברים עם כל הלב ועם כל ההתלהבות שיש בך לרכיבת שטח ואל תחרבש לי בראש שתחליף צמיגים לפני הכניסה לשטח כי אין דבר כזה ולרכב שטח זה לא משהו שעושים בין קפיצה למכולת או בדרך לעבודה מזכיר לי את אופנות הג´יפאים- "יורדים למדבר" עם פג´רו דנדש מאבקים אותו קצת בדרך לבארשבע שותים מים מינרליים בתחנת דלק בדימונה אולי עושים איזה שבילון בשביל הצילומים וחוזרים מסופקים כל משהו אחר הוא סתם טיול והתנסות שטח וזה בסדר לכן אני אומר אין חצי רכיבה כאן וזה לא משנה איזה אופנוע באמת (אבל עדיף 125) וחוצמיזה איך שנשמע לי אתה מקס מקס בדיוק הדוגמא לאיך לעשות דברים עם כל הלב

choochee

New member
נאה דרשת מר גזי

צמיגים בדו"ש מחליפים לפני הקיץ ולפני החורף עבור נוחיות בגשם או אחיזה בשטח

למעלה