אני חושש מאוד

קלייר

New member
ברוך הבא/ואיתך מצטרפת לצעקה/דו-קיום :)

ברוך הבא לפורום ואיתך צועקת דו-קיום למרות הקושי יש לדבר

ibra

New member
דו קיום קיים

דו קיום קיים לפחות אצלנו בחיפה זה כבוד גדול לנו אנחנו בחיפה יהודים וערבים ממש אחים כאילו במדינה אחרת חלומי לראות את כל הארץ כך

קלייר

New member
הוא תמיד היה קיים/גם ביפו בילדותי

זה באמת היה חלום ,לא חשבנו על השוני בלאום או הגזע פשוט חיינו יחד בכייף אך לצערי הרבה נהרס מאז מקוה שהאנשים יחזרו לחיים האלה מקוה שהחלום יתגשם בכל הארץ ,כי אפשר וחיבים ללמוד לחיות יחד כי אין לנו ארץ אחרת

eliasys

New member
בתור חיפאי אני מסכים איתך

בכל מקום יש גזענים, אבל חיפה היא דוגמא למופת לדו קיום. רק קצת בניה עבור הערבים והכל יהיה בסדר.

ביילי_007

New member
הלוואי, שדו קיום יהיה בכל מקום

הלוואי שדו-קיום יהיה בכל מקום בעולם.

ליטל א מ

New member
אינשאללה

אינשאללה יהיה דו קיוםבכל העולם אבל אתה יודע מה אני מעדיפה שהדו קיום יתחיל כאן ואחר כך בכל העולם.

ביילי_007

New member
ברגע זה... יש לפחות 3 מוקדי לחימה..

ליטל א מ היקרה, ברגע זה, לפי מיטב ידעתי יש לפחות 3 מוקדי מלחמה או חיכוך בעולם : המוקד הראשון: אתיופיה - אריתריאה, מקדוניה כנגד המורדים, פילפינים והמורדים בשטחה. כל דו-קיום, בכל מדינה כלשהי היא חשובה מאוד, למען אותם אנשים חפים מפשע. גם אני רוצה שהיה דו-קיום בישראל, אבל באותו מידה אני רוצה דו-קיום גם באותן מדינות שנלחמות עכשיו.

ליטל א מ

New member
ברור אבל...

אני מעדיפה קודם כל לידאוג למדינה שלי ואחר כך לאחרים כי לפי מה שאני רואה אף אחד לא דואג לנו תשים לב כאשר קורה אסון איזה משלחת מגיעה ראשונה כדי לעזור ולנו כאשר קורה משהוא כולם מתנערים

B.Shokor

New member
אינשאללה אינשאללה ליטל ;)))..

מלחמות היסטוריות רעות מאוד עברו על הארץ הזאת ועל העם שלנו במהלך שנים רבות, ואני חושב שמגיע לנו ראשונים דו-קיום בארץ הזאת.

eliasys

New member
לא לא לא נתן

לא לא לא נתן......... אני פשוט רוצה לעשות לכם קצת מצב רוח ובמיוחד לקלייר, אחרי מה שקרה הערב. אז תחייכו כי כך תראו יותר יפים וחתיכים.

קלייר

New member
תחייך -והעולם יחייך אליך/בזכותך

בזכותך איש יקר ,החיוך לא מש מפני לדעת שיש לי,ידיד נהדר בחיי

ביילי_007

New member
ברוכה הבאה Ibra

הרוב הדומם, יושב בבית, וחושב מתי יהיה שלום, מתי יגמר סיוט המלחמה.

all

New member
זות כל הבעיה איברה

הרוב הדומם הוא דומם. האנשים שמוקיעים אלימות פוחדים להתקרב לאנשים הקיצוניים ע``מ להימנע מהעלימות. חוץ מזה אנחנו די רבים כבר מזמן אבל דוממים ולא עלימים.

all

New member
צודק אליסיס

כישראלי ממוצע ועלוב, אני מביט על הבגידה הכפולה ובוכה. חבורת חרדים/דתיים קיצונים, שלא מקבלים על עצמם שום חוק מלבד חוקי ההלכה, קורעים את המדינה לצד אחד. פעם הם היו מיעוט, היום יש להם כמעט רבע מהמנדטים בכנסת. ערביי ישראל, שגם הם כ-20% מהעם, לקחו את הצד הפלסטיני באופן מוחלט. ואני כורע תחת עול המיסים, כורע תחת עול המילואים יכול לומר לכם רק דבר אחד. זה נכון שזו לא מדינת הלכה (לחרדים), זה נכון שאין עדיין שיוויון זכויות מוחלט (לערבים). יחד עם זה, אם יום אחד מדינת ישראל לא תתקיים יותר, אתם תבכו יותר מכולם. כי אין כמו דמוקרטיה, גם אם אינניה מושלמת, גם אם היא מועדת מפעם לפעם (ארועי אוקטובר). כי כשיש לך דמוקרטיה, אתה רשאי לחיות איך שבא לך ואם מדינת ישראל לא תהיה, אינני יודע איך יראו החיים של החרדים/דתיים כאן וכמה מצוות הם יוכלו לקיים. מאידך, ערביי ישראל, לא יצטרכו להבריק את המגפיים של הקצין הירדני וללקק לו בתחת בשביל לקבל רשיון עסק. ואני, אני כל כך עייף מהכל שכבר לא אכפת לי מכלום. ותסלחו לי שאני כל כך בוטה, אבל זה המצב. אז תשמרו על המדינה עם כל חסרונותיה, היא לא מדינת החלום שלכם, (גם לא שלי) אבל מה שיהיה כאן אם היא תתפרק, לא עליינו.

קלייר

New member
all יקר/כמה צדק יש בדבריך

כמה נכון ,הרי ללא המדינה מה היה לנו,ואת המעט שיש יש לשמור בטוב וברע כי מדינה כזו לא נמצא לה תחליף ,והחלום עדין לא התגשם,נסתפק במה שקיים במציאות

all

New member
תודה קלייר

אני פשוט לא יכול יותר. שוקור טוען טענות ``צדק`` ורוצה אדמות, בת-עמי טוענת טענות ``קודש`` ורוצה אדמות. ובסוף המדינה הזאת תקרע לפלנגות, תהיה כאן אנרכיה, אח``כ דיקטטורה. ואז כולנו, יהודים, ערבים, חרדים וחילונים ניזכר בכמה היה טוב בתקופת ישראל. שאנחנו במו ידינו והתעקשותינו על הפרטים הזעירים ביותר, קרענו אותה לגזרים.

קלייר

New member
וכל שאני רוצהall יקר/לחיות לא חשוב

אני רוצה לחיות לא חשוב היכן בצפון,בדרום,במדבר באוהל,רק לחיות בשקט כי לא חשוב מי הצודק במלחמת האדמות האוילית הזאת,מי החכם שיבין שאפשר לחיות יחד ,והנות מהמדינה הנהדרת הזו לילה טוב לך איש חכם

יוסי26.5

New member
אלל,אני מתחיל לחבב אותך

אתה אפילו לא מדמיין לעצמך כמה צדק יש בדבריך... אני מקווה שהחרדים/דתיים והערבים שציינת,יודעים זאת.. וגם ידעו להעריך את חופש הפעולה שלהם.....

all

New member
תודה לך יוסי

עדיין אינני רואה בעצמי רואה צאן לעדר שלי. אבל אני משתדל. ורק אלוהים יודע עד כמה.

למעלה