צודק אליסיס
כישראלי ממוצע ועלוב, אני מביט על הבגידה הכפולה ובוכה. חבורת חרדים/דתיים קיצונים, שלא מקבלים על עצמם שום חוק מלבד חוקי ההלכה, קורעים את המדינה לצד אחד. פעם הם היו מיעוט, היום יש להם כמעט רבע מהמנדטים בכנסת. ערביי ישראל, שגם הם כ-20% מהעם, לקחו את הצד הפלסטיני באופן מוחלט. ואני כורע תחת עול המיסים, כורע תחת עול המילואים יכול לומר לכם רק דבר אחד. זה נכון שזו לא מדינת הלכה (לחרדים), זה נכון שאין עדיין שיוויון זכויות מוחלט (לערבים). יחד עם זה, אם יום אחד מדינת ישראל לא תתקיים יותר, אתם תבכו יותר מכולם. כי אין כמו דמוקרטיה, גם אם אינניה מושלמת, גם אם היא מועדת מפעם לפעם (ארועי אוקטובר). כי כשיש לך דמוקרטיה, אתה רשאי לחיות איך שבא לך ואם מדינת ישראל לא תהיה, אינני יודע איך יראו החיים של החרדים/דתיים כאן וכמה מצוות הם יוכלו לקיים. מאידך, ערביי ישראל, לא יצטרכו להבריק את המגפיים של הקצין הירדני וללקק לו בתחת בשביל לקבל רשיון עסק. ואני, אני כל כך עייף מהכל שכבר לא אכפת לי מכלום. ותסלחו לי שאני כל כך בוטה, אבל זה המצב. אז תשמרו על המדינה עם כל חסרונותיה, היא לא מדינת החלום שלכם, (גם לא שלי) אבל מה שיהיה כאן אם היא תתפרק, לא עליינו.