אני חושב ששח-מט יותר טוב.

LeCagot

New member
למה? אתה מכיר את המשחק גו?

אשמח לדיון רציני ומנומק בנושא.

dannyshadow

New member
הממ.. נצלש?

גם לכם יש את הבעיה הזאת, שאחרי משחק ארוך בלוח 19*19, במיוחד אם אתם מפסידים בו, אין לכם יותר כוח או חשק לשחק? איך פותרים את זה? זה יעבור לבד מתישהוא?:p doumo

LeCagot

New member
זה תגובה די טבעית ../images/Emo3.gif

הדרך הכי טובה להתמודד היא לעבור על המשחק עם שחקן טוב יותר, ללמוד את הטעויות ולא לעשות אותן יותר
,ואז לחזור ולנצח. חוץ מזה, אפשר להנות מהמשחק גם ע"י פתרון בעיות חיים ומוות וצפיה במשחקים של אחרים, ואז החשק לשחק חוזר.

dannyshadow

New member
באמת חשבתי על זה

לצפות במשחקים באמת עוזר לך? זה באמת בעייתי, אם יש לי למשל שעתיים ביום לשחק ואחרי משחק של חצי שעה כבר אין לי חשק, מה הטעם?

imdark

New member
תראה ברגע שתתקם מספיק

אתה יותר תהנה מההפסדים שלך מהניצחונות קשה למצוא היום יריב טוב(שיהיה ברמה שלך או רמה אחת מאליך) אבל כאשר אתה מפסיד מול יריב חזק אתה יכול ללכת לחקור את המהלכים שלו ובאמת להינות כאשר אני מסתל במשחק של מקצוענים (גו סיגאל האהוב אלי) זה כל כך מעניין כמו לקרוא ספר של 300 עמודים בשעה יש הרבה סיפוק כאשר הפסדת אבל אתה יודע ששיחקתה במלוא הכוח והיריב שלך נותן לך מחמאות אז תקח את הזמן שלך תפתור בעיה או תתפוס איזה שחקן מתחיל וכסח אותו כדי להרוויח ביטחון תפתור בעיות כדי להרגיש את ההישג ועם יש לך זמן תראה פרק של היקאגו או תקרא אגדה או פולקלור של גו הדברים האלה ימשכו אותך לשחק ולגדול

dannyshadow

New member
ברוך השם (ואולי דווקא הייתי רוצה..)

כרגע יש לי מספיק יריבים חזקים ממני להלחם נגדם. היקאגו אני רואה כול יום כי בלי קשר אני אוהב את האנימה =) ובעיות אני משתדל לפתור כול היום, עכשיו כשקניתי לוח הרבה יותר כיף לשחק את הבעיות על הלוח. מספק לראות שלמשל, אחרי כמה סבבים של בעיות כשאתה חוזר לבעיה מסויימת אתה מצליח לפתור אותה במהירות, אבל אם זה יעזור לי במשחקים אני לא בטוח..

גם לי זה קרה פעם.

כן, זה קורה לכל אחד במיוחד למתחילים, שאחרי משחק ארוך מותח ושאפשר ממש לחתוך את המתח בסכין... אתה מפסיד. כן, נכון זה מאכזב וזה אף פעם לא כיף להפסיד וכיף מאוד לנצח אבל אם אתה מרגיש ככה הרבה פעמים תבדוק אם אתה באמת נהנה מהמשחק ולא מנסה כבר אחרי כמה מהלכים לחשב ישר את השטחים, ככה לפחות אני עשיתי , הפסקתי לספור את השטחים והתחלתי להנות מהמשחק ועכשיו גם אם אני מפסיד אני לא מאוכזב כל כך אני פשוט לומד מהטעויות שלי

imdark

New member
מה זה אור "יותר טוב"

יותר מהנה? כל אחד וההנאות שלו יותר קשה? העובדה הפשוט היא שהוכח שלא קיימת תוכנה שמסוגלת לנצח שחקן בינוני ומאלה ולאומת זו בשח יש את DEEP BLUE שניצחה את קספרוב אלוף העולם אני מעדיף את גו בגלל שמספר האפשרויות של מהלך הוא כל כך גדול עד שכל מה שנשאר לאדם לאשות זה באמת ובתמים ליצור יקום לדמיין עולם שלם דרך הלוח יש כל כך הרבה אגדות וכל כך הרבה הרחבות לגו (כלים מיוחדים שיכולים לזוז כלים ששיכים לשני השחקנים לוחות משושים ומשולשים) הוא פשוט אשיר יותר ויש לו חלק עצום במטולוגיה היפנית החדשה ובתרבות שלהם משהו מכיר את סיפור הגרזן החלוד?

bluexx

New member
זה נכון

אבל עד לנקודה שבה אתה יכול להגיד שאתה 13 קיו ויותר תוכנות עדיין יכולות לנצח אותך זה נכון שזה נקרא עדיין שחקן חלש או בינוני אבל להגיע לשם זה המון המון השקעה במשחק ועד אז תן לתוכנה לחסל אותך :) ולקרוא אגדות של גו... לא יודע... נשמע לי עצוב אישית אני אוהב להפסיד , להסתכל על המשחק ולראות את הנקודה שבה יכלתי לנצח בעצמי, כשאני עושה את זה אני מאושר מאכזב אותי לנצח אני תמיד מרגיש שהיריב שלי פתטי אחרי זה אבל הכי מאכזב אותי זה להפסיד בין חצי נקודה ול5 נקודות בעיקר אם הקומי היה חצי נקודה, זו בשבילי פגיעה קשה במורל

Rasd

New member
היי תגיד...

אתה משתתף באתר של קיי ג'י אס +? כי אם כן אז אני מכיר אותך אתה כיסחת לי תצורה =(

אולי כן

אולי שחמט הוא יותר מורכב ויש בו יותר אפשרויות למהלכים ויכול אפילו לקחת שעות ולמרות שאני שחקן שחמט די טוב ומכור אני חושב שגו יותר טוב אולי אפילו בגלל הפשטות שבו.

imdark

New member
אתה יודע כמה מורכבים משחקים של גו?

איזה מהלכים יש? וכמה זמן משחקים גו? בו אני אספר לך משהו היו לא מעט משחקים גדולים בהיסטוריה שנמשכו שבוע (עם הפסקות באמצה) ומשחקים על תואר משחקים יומיים ויש לכל אחד 8 שעות בן דוד שלי אדיין שחקן שח אולי אתה מכיר אסף גבעון משחקים שלו אולי נמשכים 4 שעות אבל רק לעתים רחוקות לאומת זו בגו זה די טיבעי שכל שחקן מקבל שעתיים והרבה יותר כמה זמן אתה כבר מכיר את גו? בלי לפחות להתקדם כדי להבין את המהלכים אתה לא יכול לומר שגו פשוט בגלל שהוא בהחלט לא משפט גו " יום כדי ללמוד וחיים שלמים כדי להפוך למאסטר" קל ללמוד גו כן קל להתקדם לא ובקשר לאפשרויות למהלכים על מה אתה מדבר אולי לא קראתה עד הסוף לא קיים מחשב שיכול לנצח שחקן בינוני ומאלה זו עובדה כלומר מחשב לא יכול לחשב את מספר המהלכים העצום ששחקן מסוגל לשחקן אבל בשח מחשב יכול לנצח את אלוף העולם ויש מחשב שהוא השלישי במד כושר (דיפבלו) מחשב מייצג את המילה מורכבות משפט גו מפורסם "עם שח הוא לעורכי דין ואנשי עסקים גו הוא בשביל משוררים ופילוסופים"

לא הבנת אותי

אולי לא הבנת אותי אני לא התכוונתי שגו זה משחק פשוט [למרות שכתבתי ככה] וכן, אני מכיר משחקים שנערכו שבוע ויותר וגם אני לפעמים מנהל משחקים של 5 שעות ויותר או אפילו ממשיך את המשחק יום למחרת אבל הכונה שלי הייתה שאם שחקן שח יתסכל את גו מהצד שלו הוא בטח יחשוב שזה פשוט {לשים כמה אבנים על הלוח} כמו כמעט כל אחד בפעם הראשונה [הרי כמה קשה זה יכול להיות?] ולכוונה העיקרית: כן, גו יותר מסובך משח אבל בשח פשוט יש יותר שחקנים וככה אולי יש יותר אפשרויות ליותר מהלכים ולכן במבט ראשון שח נראה מסובך יותר וגו זה משחק "מיסתורי" שרק אם חוקרים אותו לעומק אפשר לגלות את הפוטנציאל הדרוש כדי לשחק גו. סליחה שעשיתי את זה כל כך ארוך...

imdark

New member
אין בעיה

ואתה צודק מאוד דרך אגב יש סיפור מעניין רב אומן בשח פעם ראה קיפו(רשומה) של משחק גו על החלק האחורי של מגזין של בחור במעדון שח אחרישהבחור הלך הוא השאיר את המגזין והרב אומן ועוד שחקן ניסו להבין את המשחק לפי דעתם המשחק נראה כאילו שהוא לא נגמר ולשחור היה יתרון כיוון והם לא ידעו לקרוא יפנית הם אחר כך ביקשו משחקן יפני לקרוא להם מה כתוב להפתעתם הוא אמר ששחור פרש בנקודה הזו מאותו יום אותו רב אומן חקר את המשחק המיסטורי

למעלה