אני חושבת...

הכוכבת

New member
אני חושבת...

אני חושבת שאני רוצה להיפרד. בעצם... לא... אני לא רוצה. אני לא יודעת מה אני רוצה. אני לא יודעת מה יהיה טוב ומה לא. אני בסערת רגשות. מצד אחד... אני אוהבת אותו... מטורפת עליו... הוא החבר הכי טוב שלי... לא מוכנה לוותר עליו... מצד שני - הרבה דברים לא מסתדרים לנו. אנחנו כמעט ולא מסכימים על כלום. הפער בנינו הוא גדול מבחינת התפיסה של הזוגיות שלנו. לא יודעת מה לעשות. ממש אובדת עצות. חזרתי מקודם מהיועצת זוגיות. היום הלכתי לבד כי הוא לא יכל להגיע... והיא אמרה דברים קשים. קשים ונכונים. אמרה שכנראה שזה הוא ואו שאני מקבלת את זה ושותקת או שאני קמה ועושה מעשה. אני לא יודעת אם זה הפיתרון. בשביל זה הלכתי ליועצת. כדי שתמצא פתרון. לא כדי שתגיד לי לקום וללכת או להישאר ולסבול. אני גם לא יודעת אם אני צריכה לפתור את הבעיות שלנו כזוג או את הבעיות שלי בתוך עצמי ודרכי הכל ישתנה. אני ממש לא יודעת מה לעשות. אולי היועצת צודקת ואומרת דברים חכמים... מצד שני, אולי הלכתי ליועצת נוקשה מדי שהרימה ידיים מהר מדי... לא נתנה שום עצות. שום פתרונות. והבעיה הכי גדולה היא... שבעלי חושב שאין כאן שום בעיה. הוא חושב שאנחנו זוג לתפארת והכל בסדר. וגם אני מרגישה ככה הרבה פעמים... אבל גם הרבה פעמים אני מרגישה שאני לא מוכנה לחיות כך יותר. אוף, התבלבלו לי המילים... והמחשבות. אני חושבת על גירושים... ומצד שני, בתוך תוכי אני כאילו יודעת שסתם אני אומרת והרי לא ניפרד... כי אנחנו אוהבים.

נסי לחשוב שנית על דבריה

"...ואו שאני מקבלת את זה ושותקת או שאני קמה ועושה מעשה." האם היא פירטה מה לדעתה המעשה שתעשי? מדבריך נראה שהשאירה לך את הבחירה. את יכולה לבחור לקבל ולשתוק או לבחור לעשות מעשה, ובאמירה זו של "לעשות מעשה" טמונות המון אפשרויות. אחת, ברורה מאליה, לעזוב את הכל. האחרות הינן בתחום של יצירת שינויים ביזמתך, כולל שינויים בך עצמך ובגישה שלך. מרחב השינויים גדול מאד, הכל לפי רצונך ויכולתך לעשות מעשה, אבל במסגרת הזוגיות וכדי ליצור בה שינוי שיבוא ממך. חשבי שנית על הדברים. בהצלחה.

בלבול

המון בלבול יש בדברייך המון בלבול במחשבות להישאר ללכת לנסות לוותר אלו שאלות שעליך לשאול רק את עצמך לנסות להבין מאין נובע הבלבול יועץ, כזה או אחר, לא ייתן תשובות לשאלות לא ייתן פיתרון לא ייתן עיצה חד משמעית הוא יעזור לך אולי להגיע לתשובות לכל השאלות, להבין את שורש הבלבול אבל את ההחלטה מה לעשות עם ה"מידע" הזה תצטרכי לעשות בעצמך ויחד עם בן זוגך ואם את מאמינה שיש סיכוי - תני לסיכוי זה הזדמנות נסו לברר יחד, בעלך ואת, את התחושה שלך של "לא מוכנה לחיות כך יותר" מה זה ה"כך" הזה???? מניחה שברגע שתדעו ותבינו את המשמעות, תוכלו גם למצוא את הפיתרון הנכון לשניכם אישה1

אוהבת אבל הפער כה גדול?

כדאי אולי שתנסי להסביר לעצמך כיצד תיתכן הסתירה הזאת. מצד אחד את "אוהבת אותו", "מטורפת עליו" והוא "החבר הכי טוב" שלך, מצד שני אתם "לא מסכימים על כלום". אני הייתי מציע שתחשבי עם עצמך מהם אותם צדדים בבן זוגך שבגללם את אוהבת אותו אהבה עזה כל-כך, ומה עושה אותו חבר כל-כך טוב. מנסיוני, לא בקלות נעשים חברים עם אדם שונה באופן קיצוני. אם תחשבי על זה, יתכן שתראי שיש ביניכם יותר מן המשותף ממה שנדמה לך כרגע. ואז תוכלי לשקול את מאזן המשותף מול המפריד בעיניים פקוחות ומפוכחות יותר, ובסופו של דבר להחליט לאן פניך.

הכוכבת

New member
סתירה???

אין בכלל סתירה בדבריי. אפשר לאהוב, ולהיות נאהבים.. להרגיש חברים הכי טובים... ומצד שני גם לא כל כך להסתדר ולהסכים על כל דבר. אני לא רואה כאן סתירה כלל וכלל. אני כל הזמן יושבת ועושה לעצמי מינוסים מול פלוסים וההיפך, ואני לא יודעת לאיזו החלטה אני מגיעה. ברור לי שאהבה כזאת לא זורקים ולא משליכים. ברור שאני הולכת לנסות ולשפר עניינים. אעשה הכל הכל כדי שיצליח. אבל לפעמים זה כל כך קשה...

פלסטיק

New member
היא אמרה את המובן מאיליו

לפעמים אני לא מבין על מה משלמים להם כסף... או שתשתקי או שתעשי משהו....אילו עוד אופציות נשארו? זה כמו אות תאכלי או תהיי רעבה (אם שותים לא צמאים...). תעשי משהו זה לא רק להתגרש, זה כל דבר. הדבר היחידי שהיא אולי אמרה שיש בו טעם זה שאל תצפי שמישהו אחר יפתור לך את הבעיות

הכוכבת

New member
את צודקת !!!

וזה בדיוק מה שאמרתי ליועצת. אמרתי לה שאת כל הדברים האלה אני יודעת לבד. אני יודעת שאני כזאת והוא כזה. אבל אני הגעתי לייעוץ כדי שנוכל איכשהו לגשר על הפערים שנוצרו בנינו. בחשיבה שלנו. אני יודעת שהלכתי ליועצת שהיא נחשבת לאחת הטובות בתחום, ואני חושבת שהיא הרימה ידיים מהר מדי, או שהטקטיקה שלה פשוט לא מתאימה לי. בכל מקרה, נראה לי שאלך אליה עוד פעם אחת יחד עם בעלי. ואחר כך פשוט אעבור לטיפול מסוג אחר, והטיפול יהיה שלי בלבד. אולי דרך שינוי בי, דרך שינוי החשיבה שלי, דרך שינוי ההסתכלות שלי על הדברים... אולי דרכי גם הדברים בנינו ישתנו. אני באמת מקווה שיסתדר. כי אני באמת באמת אוהבת אותו... ולא רוצה לוותר.

הכוכבת

New member
פלסטיק סליחה !!!

לא יודעת למה חשבתי שאתה בחורה וכתבתי אליך בלשון נקבה. מקווה שאתה סולח לי
בכל מקרה, כולכם מאודדדד מעודדים ואני שמחה שקצת השתנה לי מצב הרוח. תודה

פלסטיק

New member
בודאי שסולח, אין על מה.....

יש כאלה שגם היו רואים בזה מחמאה, אולי התחברתי לצד הנשי שבי

כוכבת........

לדעתי, אם באמת יש אהבה ובכלל חברות בינכם- בוודאי שלא צריך למהר ולהרים ידיים... אך כל דבר זה עניין של עקרונות וגבולות שאת מציבה לעצמך!! נתחיל בזה, שאם היועצת שלך נוקשה מדיי- ובכלל לא עושה דבר כדי שאת ובעלך תגיעו לעמק השווה- למה שלא תחליפי יועצת??? ובלי שום קשר- למה שלא תשוחחי עם בעלך ותסבירי לו מה מפריע לך, זה עדיף ממה שתתנהגי כעיוורת ו"תשני" את עצמך בשביל שלום בית! זה טוב ויפה, שאת מוכנה להקריב ולעשות בשביל היחסים- השאלה היא עד כמה???? תזכרי תמיד שלטנגו צריך שניים!!

למעלה