אני חושבת שאלוהים....

רז89

New member
אני חושבת שאלוהים....

אנטישמי או נאצי חייב להיות אין הסבר אחר למה שקורה לנו

liat1953

New member
רז,מבינה את כאבך

אך לא מסכימה עם ההתבטאות הזו נגד אלוהים. גם אני איבדתי יקר מכל,דבר שגרם לי להתרחק מאמונה. יש אנשים שדוקא בעקבות אסון מתקרבים לדת ולאמונה ומשם מקבלים כח להמשיך. הן את בודאי יודעת שהעם היהודי סבל וסובל רבות בגלל היותנו מי שאנחנו ויש בקרבנו מאמינים רבים,שאנטישמיות ונאציזם הם קושי עצום עבורם. מקוה שלא פגעתי,מבינה את הכעס העצום.

neoM

New member
גם אני מבין את הכעס והכאב

לא בדיוק מבין את בחירת המלים, ובמיוחד את המילה "נאצי". עצם השימוש במילה "נאצי" לגבי אלוהים מקנה איזו לגיטימציה מוזרה לנאציזם, ואת זה אני חושב את לא ממש מעונינת לעשות. אז אולי.. אלוהים מיזנטרופ (שונא בני אדם) אלוהים שונא את החיים

neoM

New member
תודה

וכיוון ששנינו אחים שכולים, אני חש קרבה גדולה אליך.

אורי_ח

New member
תודה neoM

אחרי שנתיים וחצי שאני כאן, איני מכיר נושא שלא דוסקס כך או אחרת. אולם כל איש בא עם המטען שלו, עם אופן ראייתו ואופן ניסוחו, כמו שכתבה זלדה: לכל איש יש שם שנתן לו... (בחר). על כן אני שמח שנשארת, גם אם יהיה זה לזמן קצר, ושאתה אומר את דברייך בדרך המיוחדת לך. אני אשמח אם תכתוב כאן דברים עליך ועל אחיך. לא כל אחד מרגיש נוח לעשות זאת על ההתחלה או אפילו בהמשך. אתה מוזמן גם אם תרצה לכתוב אלי למייל. כמו כן, בקישורים של הפורום ישנה הפנייה לאתר לזכר אחי יואב. שלך, אורי

אורי_ח

New member
רז, אם יש אלוהים

אז אין אנו אמורים לחפש היגיון או צדק במעשיו, כפי שמסבירים לנו כוהניו ומאמיניו: "אל תחקור במופלא וגו´.." אם אין אלוהים - ממילא אין מה לחפש אצלו הסברים. בעובדה, את כואבת, זועקת. ואני, הולך לי אל שורותיו האלמותיות של טשרניחובסקי: שחקי שחקי על החלומות, זו אני החולם שח. שחקי כי באדם אאמין, כי עודני מאמין בך. וממליץ לקרוא ספר דקיק ומופלא על אדם שתקן ומופלא, משהו שמחזיר ולו במעט את האמונה באדם, "גם ברוחו, רוח עז": "האיש ששתל עצים" מאת ז´אן ג´יונו. קיבלתי אתמול ליום הולדת. משב רוח אופטימי עבורי בתקופת נכאים שכזו. בכל מקרה הייתי נמנע, כעצתה של ליאת, מלהצמיד לאלוהים תארי לוואי. והלוואי שתרגישי קצת יותר טוב, רז. לא כל הזמן שחור, נכון?
אורי

רז89

New member
מצטערת אם נפגעתם

אבל אני באמת מאמינה שהוא אנטישמי אין הסבר אחר לעובדה שאנחנו העם שהכי נדפק כל הזמן

BooBee

New member
עם או בלי כל קשר

אני ממליצה לכל אחד ואחת מכם לראות את הסרט המצוין "דוגמה". לי הוא סידר כמה וכמה דברים בדרכי האפיקורוסית. מבחינתי, אין אלוהים. כך שכל אימרה או תכונה שתצמידו לו לא יזיז לי. רויטל.

neoM

New member
ההסתייגות היא מזילות המושג

נאצי ללא קשר לאלוהים

את באמת חושבת?

רז עם כל הכאב והסבל שאנו עוברים, ההרגשה שאנחנו הכי דפוקים לא בהכרח נכונה, כי אנו מתמקדים בכאב שלנו ולא תמיד שמים לב לכך שגם אחרים בעולם סובלים. לא חושב שנכון לעשות תחרות מי הכי סובל ולא זו היתה כוונתי. בכל מקרה, רצוני לספר לך על שיחה שהיתה לי עם חבר טוב, מדען מאוקרינה שאמר לי" אתם היהודים חושבים שיש לכם מונופול על הסבל ומנפנפים בשואה בכל הזדמנות, לא תמיד במקום הנכון..." לי זה גרם לחשוב קצת... מה דעתך?

יולי63

New member
יש תפילה בעיניין..

אל מלא רחמים! הוא מלא ברחמים ולא הותיר לנו מאומה (עיינו ערך יהודה עמיחי..) אז לא צריך טובות! אנחנו נסתדר! רז, נעטוף זה את זה באמפתיה ונצליח למרות הכל להמשיך הלאה עם ראש מורם! שיהיה לך שבוע טוב, ולכולם! יולי

למעלה