אני חולה, מה עושים?

אני חולה, מה עושים?

אני חולה, עם חום וכאבי ראש וגרון ונזלת. וילדתי המתוקה בת השלושה חודשים גם כן חטפה, עוד לפני, דלקת במיתרי הקול והיא משתעלת. אני לא יודעת מה לעשות. להניק אותה? ואולי אני מעבירה לה מה"כל טוב" שבתוכי. לקחתי כבר שלושה כדורי קולדקס, רק בשביל להוריד את החום, השתדלתי לקחת אחרי הנקה, אבל האם זה משנה בכלל? ומה מעביר לה הכדור שלקחתי? מה עושים? תודה מראש על כל התיחסות.

inbale

New member
להניק להניק ולהניק

אין שום סיבה להפסיק הנקה בגלל מחלה!!! הדבקות לא קשורה להנקה אלא להדבקות טיפתית שמועברת בנשימה ובהפרשות. קולדקס הוא כדור חזק ולא מומלץ בהנקה כיוון שלא ברורה ההשפעה שלו על העובר. בכל מיקרה קולדקס לא מיועד להרודת חום. אקמול ואופטלגין מיועדים לזה. במידה ואת כן מעונינת לקחת את הקולדקס תיקחי מיד אחרי ההנקה על מנת ליצור מרווח של שעות. והעיקר - תהיו בריאות!!!

תמRי

New member
כמו שאמר רופא ילדים אחד לחברה...

מפסיקים להניק רק אם האמא חולה בשחפת. את לא מעבירה לה בחלב גורמי מחלה .ולכן להמשיך להניק כרגיל. מה שכן כדורי קולדקס לא מומלצים למיניקות כיון שיש בהם חומרים שעלולים ליבש גם את החלב (וגם את הנזלת). מומלץ להשתמש באקמול להורדת חום ובמכשיר אדים להקלה על הנזלת. רק בריאות ושבת שלום תמר

תרופות נגד הצטננות

תבדקי אם מותר לקחת קולדקס בהנקה. אני אמנם לא רופאה אבל מנסיוני אני יודעת שיש תרופות נגד נזלת שאסור לקחת אותן כיון שבזמן שזה מיבש את הנזלת זה גם משפיעה על כמות החלב. מומלץ כאשר חולים להניק כיון שבזמן ההנקה את מעבירה לתינוקת נוגדנים נגד המחלה שלך. החלמה מהירה.

natali_rh

New member
אני לקחתי קולדקס-מהרופא

גם אני הייתי מצוננת לפני כחודש והרופא המליץ לי לקחת קולדקס 3 פעמים ולא יותר.

לניר

New member
מרכז לשאלות בנושא תרופות בהנקה ובהר

קולדקס מכיל קודאין ואולי עדיף ללוותר על תרופה זו בהנקה. במהלך השבוע פועל בבית החולים אסף הרופא מרכז העונה על שאלות לגבי שימוש בתרופות בהנקה ובהריון כל יום במהלך השבוע בשעות הבוקר ( להתקשר למרכזיה) . ישנה תרופה הומאופתית לשלבים הראשונים של השפעת ולמניעה שעזרה לי ונקראת אוסילוקוקילון או משהו דומה של חברת בוארון. לחברות קופת חולים מאוחדת מגיעה 50% הנחה בכל פארם.

zimes

New member
מספרי טלפון של מרכזים טרטולוגיים

נמצאים במאמרים של הפורום. ניתן לגשת אליהם דרך המילה "מאמרים" בשורה האפורה (כהה) למעלה.

תמRי

New member
תיקון../images/Emo101.gif

קולדקס לא מכילה קודאין אלא קפאין. בכל אופן מה שלא רצוי בתרופה זה דוקא החומר האנטי אלרגי שמצוי בה שכאמור מייבש את הנזלת וגם את החלב. התכשיר ההומיאופתי אוסילוקוקסינום של חברת בוארון הוא נגד שפעת ומועיל רק אם לוקחים אותו תוך 24 שעות מרגע שהמחלה נותנת סימנים (כאבי שרירים, צמרמורת 8
-{
). אין לה יעילות נגד נזלת. יש תכשיר הומיאופטי אחר שנקרא קורוזליה והוא נגד נזלות והצטננות.

קודם כל תודה לכולם

האמת היא שאני כל כך על הפנים שלא הצלחתי להביא את עצמי אפילו לשבת על המחשב מאז שפניתי בשאלה. בכל מקרה כבר הספקתי לבקר במוקד ביום שבת, וגם היום אצל רופא המשפחה. יש לי שפעת עם חום גבוה שפשוט לא יורד. אכן, קולדקס לא מומלץ לקחת בגלל הקפאין. רק אקמול... כאילו שיש לזה איזו שהיא השפעה... קיבלתי גם סירופ בשם מוקוליט וסוג מסוים של טיפות לאף. לגבי ביתי הקטנה, כיוון שגם היא מצוננת ומתקשה לינוק אני מוצאת את עצמי שואבת ושואבת, וכך גם מצמצמת כמה שניתן את המגע עימה. להניק אפשר רק עם מסכות על הפנים. ממש מדכא. אני מאוד מקווה שזה כבר יעבור. בכל מקרה תודה לכולן.

zimes

New member
עדיף שתניקי, לדעתי

(ואני, אישית, מוותרת על מסכה בכאילה מצבים) בשאיבה יוצא פחות חלב, וזה סתם מתיש יותר מלהניק. להניק את יכולה במיטה, שתיכן מתחת לשמיכה (בישיבה או בשכיבה), ובעצם לנוח. מותר לקחת גם נורופן/אדוויל להורדת החום.

כרמית מ.

New member
מצטרפת לדעה

אני חושבת, שהעברת החיידקים/נגיפים מתקיימת בכל מקרה, עוד לפני שאת יודעת שאת חולה, ויש לה גם יתרון לבניית המערכת החיסונית - במיוחד כשהיא מקבלת ממך גם נוגדנים - בהנקה. אני חושבת גם, שהמרחק ממך, פוגע בה, באופן כללי וגם במערכת החיסונית (שמושפעת כידוע רבות מהנפש) הרבה יותר מאשר חשיפה לוירוס או חיידק אקראי (בהנחה שלא מדובר על מחלה שידועה כמסוכנת במיוחד לתינוקות).

למעלה