אני חוזר ללימודים

אני חוזר ללימודים

קיבלתי הודעה שהתקבלתי ללימודי פסיכולוגיה. בזכות לימודי הקודמים אוכל ללמוד רק חצי תוכנית ושכר הלימוד יהיה בהתאם....
האמת שלא האמנתי כי בשלב מסוים במזכירות אמרו לי שאולי יקבלו אותי רק בגלל המ.א. אבל אז הוא צריך להיות מעל 90 עם פסיכומטרי מעל 650. והתברר לי כי הממוצע שלי קצת פחות מ90 ואת הפסיכומטרי שלי אי אפשר יותר למצוא....
אני מאוד מקווה שבהמשך אוכל להשתלב באיזה מסגרת שתעניק סיוע לילדים ומשפחות עם צרכים מיוחדים....לפחות באופן חלקי....
לימודים למי שלא הבין זה לא ממש בעיה אצלי, כי הספריות הן בין כה המקום האהוב עלי....ציונים זה קצת יותר בעיה, עד שאני מגיע לשלב של העבודות הסמינריוניות, שאז הבעיה היא בעיקר יכולת העמידה בזמנים למרות שדי השתפרתי מאז הב.א....
זהו...עכשיו צריך להתחיל לחפש מלגות

xavier2

New member
בהצלחה

גם אני התקבלתי לפסיכולוגיה כשהייתי בערך בגילך (וזה היה מזמן...). בניגוד אליך לא הייתי מודע להק"ר שלי וזה פשוט לא הלך . לא הבנתי אז, מה שאני מבין היום, שאת התואר הראשון בכלכלה שעשיתי בצעירותי אני צריך לזקוף לזכות עיסוק אינטנסיבי בספורט שהתמדתי בו אז ושלא היה לו זכר בתקופה שבה רציתי ללמוד פסיכולוגיה. וטיפ קטן: פסיכולוגיה זה לא רק ספריות. זה גם מחויבות להשתתף בניסויים. ראה "הוזהרת".

תודה על האזהרה....לגבי הגיל בו נגיד

שאני כבר במצב שאי אפשר יותר לשחזר את הפסיכומטרי שלי...
ולגבי הניסויים אני בהחלט זוכר....מה שיותר בעייתי, מסיבות אחרות, זאת ההתנסות....

אבישי ק

New member
בהצלחה בלימודים

פאלאדה

New member
מה החזון שלך בנושא?

הי רונן
אני מניחה שהבחירה בפסיכולוגיה על פני משפטים באה כי זה קשור להפרעת הקשב.
מסקרן אותי, כיצד אתה רואה את עצמך משתלב בנושא הפרעות קשב?

למשל, האם תעשה עבודת מחקר על הפרעת קשב? האם אתה רואה את עצמך עובד בעתיד בארגון?

משמש כמטפל בהפרעות קשב?

כי נראה שבהחלט יש בך תחושת שליחות בנושא הפרעת הקשב ועוררות מודעות לנושא, והפסיכולוגיה משתלבת שם.

אשמח לדעת איפה אתה רואה את עצמך בהקשר של הפרעת קשב ומקצוע הפסיכולוגיה.

אני מניחה שכמי שבא מתוך ההפרעה, תביא למקצוע יתרון שמטפלים "מבחוץ" לא מכירים.

אני מניחה שעכשיו הלימודים יהיו חוויה מתקנת לפעם הקודמת שבה למדת, כי כעת אתה מצויד בכלים להתמודד עם הפרעת הקשב.

זה לא רק הפרעת קשב יש לי גם לקויות למידה

ואוטיזם.... לגבי עבודת מחקר זה מאוד תלוי באופי העבודה. אני רואה עצמי יותר כותב עבודה בגישה האיכותית למשל על עמדות של אנשים עם הפרעת קשב/לקויות/אוטיזם מאשר מחקר במעבדה... משהו כמו העבודות של עמליה עינת על דיסלקציה, אם את מכירה... ממליץ למשל על "מחסום לדלת נעולה" שלה....
אני בהחלט ארצה להשתלב באיזו מסגרת של טיפול במשפחות/יחידים בתחום, ולעזור להם להתגבר על הקשיים והמכשולים.
&nbsp

אגב בתחום המחקרי יש לי עיניין בתחומים משיקים

כגון פסיכולוגיה ותנ"ך או פסיכולוגיה של תרבות

למעלה