אני חוזר בי!

אני חוזר בי!

עד אתמול הייתי משוכנע שהמלחמה בדרך, עניין של זמן. אתמול דנתי עם איש מבין עניין, שהסביר לי מדוע לא תיתכן מלחמה: 1. המצב, כפי שהוא עכשיו, משרת את שרון ומבטיח את בחירתו בפעם השניה. 2. שרון לא יצא למלחמה ללא תמיכת השמאל המתון של מפלגת העבודה והסכמה כזו לא תהיה, לעולם. 3. הרוב המכריע בעם לא מתרגש ממה שקורה בשטחים. וההתנחלויות לא מעניינות אותו ובוודאי, שרוע מזלם, לא יגרמו לו לדרוש לצאת למלחמה. 4. שרון פוחד פחד מוות ממשפט בינלאומי. 5. השמאל וגם הימין, שמוכן לפנות התנחלויות, מבינים שאי-אפשר יהיה לפנות את המתנחלים בדרכי נועם ורק המשך של המצב, אם לא יחרוג מהרוג או שניים לשבוע, ישכנע את רובם, ככולם, לעזוב, אם לא היום אזי בעוד שנתיים-שלוש. 6. לפלסטינים לא בוער, כך הם מאמינים, להפסיק את המצב הקיים כי ממילא בעוד, לא יותר מ-10 שנים, הם יהוו רוב מוחץ בשטח שבין הים לירדן. כך שגם אותם משרת המשך המצב הקיים ויחד עם שרון הם יעשו הכל כדי לשמר את המצב. שלושה מצבים יכולים לשנות את התמונה: 1. פיגועים חוזרים ונשנים בתוך גבולות הקו הירוק. ולכן, אפשר כבר לראות את שיתוף הפעולה בין שרון לערפאת כדי למנוע זאת. 2. שרון מוכן להסכם ביניים, ארוך טווח (לשלוש שנים) אשר במסגרתו יוחזרו כ-15 אחוז מהגדה לפלסטינים ובכללם הורדת כ-30 התנחלויות, תוכנית זו אינה מקובלת על ערפאת והסכמה, מפתיעה, שלו תשנה את התמונה מקצה אל קצה. 3. עליית הימין של מפלגת העבודה לשלטון, אפשרות דמיונית - תלושה מהמציאות. (ואחרי ששמעתי את כל זה, אני כבר לא בטוח שתהיה מלחמה!)

המוסד

New member
כרגיל ניתוח מנותק מהמציאות...

כבר מההתחלה הוא יוצא מנוקדת הנחה שמלחמה היא אינטרס של הליכוד ובכלל הוא חושב שיש סיכוי ששרון ימשיך להנהיג את המדינה (אם ישתנה אז כן) לפלסטינים מאוד בוער לאט אך בעקביות ``מחנה השלום`` הולך ומתערער והזרם הלאומי והדתי לאומי הולך ומתחזק וברגע בו יהיה רוב יהודי לאומי בישראל גורלם של הפלשתינאים נחרץ וכמובן שעראפת לא יסכים להסכם ששרון מציע מסקנה=מלחמות תמיד תהיה פה לפחות עד שישראל תבין שנסיגה מדינית אינה מביאה דבר או עד שהערבים יביסו את ישראל

אבו-דני

New member
מסקנה איזורית או כלל תיכונית?

השירות החשאי שוב שלום, המילה שלום..מוכרת מהיכן שהוא...אולי ספר לי היכן במזרח התיכון ממרוקו במערב ועד פרס במזרח יש שלום בין התושבים הערבים לבין עצמם, מדינות שכנות שאינן נלחמות או אינן מתחמשות עד צוואר לקראת המערכה. זו שאלה בטריוויה..התוכל לעזור לי לזכות במליון שקל? שלך האבו...שמוכן להתחלק איתך בשלל

המוסד

New member
תלוי איך אתה מגדיר שלום...

מבחינתי ניתן להגיע לשלום כמו זה ששרר בין ירדן לישראל אחרי מלחמת ששת הימים זה לא היה כתוב בשום מקום וגם לא היו לחיצות ידיים או ביקורים ראוותניים אבל היה שלום ומבחינתי שלום כזה אפשרי להשגה (בניגוד ``לשלום מדיני``)

למעלה