אני חדש. שאלה:

אני חדש. שאלה:

ידוע וברור שהצורך הבסיסי של כל המינים בעולם וממנו נובעים כל הצרכים והרצונות )מין, אכילה, האגואיסטיות וכו`(, זה הישרדות וקיום עצמי. ממה נובע הרצון לשרוד ולהתקיים??? אם מישהו יכול לתמצת לי תשובה, תודה. או שמישהו יידע אותי על ספר טוב בנושא.

ronenbarak

New member
דארווין

יש כמובן את התיאוריה שיש אלוהים ונברנו בצילו...OK ויש את הדעה השניה של דארווין אשר אומרת שרק המתאים שורד. במשך מיליוני שנים אבולוציה שינתה יצורים מחד תא לבני אדם, כאשר בנתיים חלק מהם לא קיבלו את הצורך לאכול או להתרבות או לדאוג לתחת שלהם והם פשוט נעלמו מעל פני האדמה מסיבה אחת פשוטה: הם לא התרבו,או מתו מרעב, או פשוט עזרו לאחרים ולא לעצמם. היום האדם יכול להרשות לעצמו לשאול את עצמו האם אני צריך את כל הדברים האלה כי הקיום שלו כמעט מובטח(תמיד יש אסטרואידים ומחלות), ולכן החלשים שלא מתרבים עדיין שורדים(כזכרון). עכשיו השאלה הנשאלת האם הם יכולים לנצח: תשובה: לא!(תיאורתית הכל אפשרי אבל הסיכוי נמוך מאוד מאוד) מספיקים שני אנשים שלא יאמינו בכך כדי לקיים את החוקים הקיימים היום של התרבות ואכילה בעוד ששאר האנשים ה"חדשים" יעלמו. מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך וכך הגלגל מסתובב.

הסבר מעולה. תודה.

אז אתה אומר שהרצון לשרוד זה מה שגרם לנו לשרוד ולאחרים להעלם. כמו שאמר מי שאמר שהמחלה הכי תורשתית היא העקרות...

lmatan1

New member
דבר בשם עצמך ואני בשם עצמי

ובלי שמות תואר,ןאתה גם צודק, כרגע אני משמש כעקרת בית, אם ידוע לך יש מקומות בעולם, ששם משלמים לעקרות בית, מאחר ואנחנו כאן אז כאן לא משלמים לעיסוק החשוב הזה, ולכן אתה צודק כי אם לא משלמים לי, אז במידה מסוימת אני עקר מה שחשבתי זה לחתוך את איך קוראים לו לקדוח חור ולצאת לעבוד מה דעתך ,

כי יש לחיים מטרה יעד ותכלית אשר

הביאו אותם לשאול את השאלה ששאלת. כשאדם שואל "מה הטעם לחיי" התעורר בו מושג שנקרא "הנקודה שבלב" שיכולה להתמלא רק על ידי חכמת הקבלה ומשיכת אור שנקרא "אור מקיף". הרצון לשרוד הוא שונה מהרצון לחיות. הישרדות הובילה לתלות והתרחקות מהשאלה ששאלת. הפכנו משורדים לבליינים(מלשון בלאי בלוי). אלו ששואלים את השאלה ששאלת מגלים שהם רוצים רוחניות בחייהם ופירושו של דבר זה השגת עולם רוחני שבו נחיה לנצח ונדע הכל בלי צורך לשרוד עוד כי אם נהיה באין סוף תענוג עילאי תמידי אנו לא נצטרך כלום עוד. צירפתי לינק לאתר של חכמתהקבלה ותמצא שם תשובה לכל..למה החיים?בשביל מה לשרוד וכולי..

elirand2

New member
עצור

דבריך שוים המון אבל מדוע שלחת את האדם השואל לאתר של קבלה ? האם מכל האמת שצברת בחייך זאת האמת הכי גדולה שאתה יכול לתת לאדם אחר ? פויה

elirand2

New member
התנצלות

אני מצטער לא הייתי שפוי באותו רגע שכתבתי את ההודעה סליחה ותודה.

lmatan1

New member
הנה דוגמא לשקר שנהפך לאמת.

הנה מופיע אדם שכותב בלי שום מחשבה בלי שום הבנה ומקיא מילים בלי חשבון אבל בסופו של חשבון אם עצמו מתנצל מייד ומבקש סליחה אני לא יודע אם הייתי יכול להמציא דוגמא יותר טובה מזאת המילים זועקים לשמיים, אני סולח לו.

עזוב אותך מחכמת קבלה ודת וכאלה

כי לפני שנגשים לבדוק מה חכמים אמרו..עלינו לסמוך רק על עצמנו. קבלה זה דבר פנימי שקיים בכל אדם. כמו מלחמה שיש בכל אחד בפנים כמו תהליכים של השלמה או של הכרה וכולי... אנו בעצם מנסים ללמוד איך לקבל את האור וכשאני אומר אור אני מתכוון במילה אחת,לקבל את הטוב שבחיים...הוא בתוכנו וכל מה שקורה לנו בחיים זה תהליכים שבהם אנו מנסים לקבל ולהפיק מן האור את המירב(מי זאת מירב בת כמה היא? חחחחחחחחח). אני חושב שהכל בחיים וביקום הוא נכון...גם בודהא וגם איסלאם,אבל אני מבדיל בין המילה נכון למילה אמת. כיוון שיש אמת אחת ששולטת ביקום כולו והכל בא ממנה אז הכל חייב להיות נכון וטוב ואמיתי. אבל כל עוד ה דברים לא הגיעו לרמה שלה(של האמת עצמה) אז הם רחוקים ממנה וככה הם יראו. שאדם יחליט לבדו אם כל התורות הן נכונות ואם יש רק תורת אמת אחת לעומתן. זה לא עקרוני, מה שעקרוני זה ללמוד לקבל בתוכך את עצמך את האהבה ואת החיים ברמה של "ואהבת לרעך כמוך" כאשר רעך הוא גם הרחוב שאותו אנשים מעזים ללכלך. תאהב א תהכל כאילו הוא אתה ולמה? כי הכל זה אתה ואתה זה הכל ואין הבדל בדברים אלא יש רק הבדל בתפיסה. האשליה היא שאנו נפרדים וכדי שהיא תתפוגג והאמת תיכנס במקומה עלינו לנסות להתאחד ולקבל אחד את השני...לקבל. אחרי שמצליחים בכך מעט,גש ובודוק את כל התורות שבעולם וקבל מכל אחת את מה שמתאים לך. אם מצאת אחת שמתיאמה לך וחוץ ממנה כלום, אשריך. הכל נכון הכל הכל הכל נכון כי הכל בא מהאמת. אבל אין נכון מן האמת עצמה אשר בראה את כל הנכון פחות או נכון יותר כדי שנבין שיש,רק אמת אחת ושהכל יחסי אליה, לאין סופיותה. לבורא. חכמת הקבלה בתוכך אחי, כל לימוד שלה מחכמים וגאונים לא ילמד אותך לקבל. אבל גם זה נחמד לדעת לפעמים...לדעת מה יש לאחר ולי עדיין אין ואיך אוכל להשיגו. זהו בינתיים אחי. ביי.

lmatan1

New member
גם אני מדבר לך בגובע העינים../images/Emo39.gif

לא היית צרי ך להרבות במילים הסליחה היא הזיקוק שהנשמה זקוקה הסליחה נועדה להביע צער על הזלזול שבחסר המחשבה שהרי סוף מעשה במחשבה תחילה. לצערי לא כולם אוהבים את עצמם ומסוגלים לבקש סליחה לאכולם יודעים איך להעניק אהבה לאחר,אמר שטויות ותיקן את עצמו נקודה, בבחינת אל תעשה לחברך מה שלא תרצה שיעשו לך או על תלבין פני חברך בפני כולם עוד ארוכה הדרך אל האושר.

למעלה