אני חדש. צריך עזרה.

Neron14

New member
אני חדש. צריך עזרה.

הייתי מעוניין ללמוד יפנית. איפה אפשר? (אני בן 13, אגב). ו- איך אומרים ברבור שחור ביפנית? כיתבו במילים עבריות בבקשה. (לדוגמא תודה - דומו).

swirrrly

New member
הממממ ../images/Emo118.gif

בקשר לשאלה הראשונה תחפש במאמרים/קישורים/לוחות הפורום בקשר לשאלה השנייה, אני יכולה פשוט לחפש לך במילון האונליין שאני משתמשת בו (http://www.freedict.com/onldict/jap.html ) קוּרוֹאִי הָקוּצ'וֹ ׁ(התנועה האחרונה ארוכה מהשאר) למילה השנייה (ברבור) זה גם נתן: סוּווָן (אפשר גם לבטא סְווָן) (שזה, כפי שאפשר לראות, לקוח מהמילה האנגלית swan)

Neron14

New member
תודה + שאלה אלייך!

אם ניתנות כמה אפשרויות של מילים כיצד ניתן לדעת איזו מהן נכונה / מתאימה לאופן השימוש שלי?

GnomeBubble

New member
לרוע המזל

EDICT הוא מילון של נרדפים בלבד (לא בשונה מכל המילוניים העבריים-אנגליים/אנגליים-עבריים) ולכן אתה לא יכול לדעת את הניואנסים והשימושים המתאימים של כל אחת מהאפשרויות. ישנן 3 דרכים לגלות את המילה המתאימה (או המשמעות המפורטת של מילה, כמו שאני אקרא לזה מעכשיו כדי לקצר הליכים): 1. מילון יפני-יפני: המסובכת מכל הדרכים (רמת היפנית שלך חייבת להיות כבר גבוהה מספיק בשביל לקרוא ולהבין מילון כזה), אבל היא נותנת לך הסבר ישיר, מקיף ומדוייק על המשמעות של המילה ביחד עם דוגמאות לשימוש מתאים. 2. חיפוש דוגמאות באתר של WWWJDIC: מקלידים מילה ביפנית ומקבלים רשימת דוגמאות עם תרגום לאנגלית שמכילות את המילה. לפי זה ניתן להבין את ההקשרים המקובלים בהם משתמשים במילה ואת המשמעות המפורטת שלה. מספיקה הבנה בסיסית ביותר של יפנית, אבל עדיין חייבים לדעת לקרוא יפנית בשביל להשתמש בזה. מספיק לדעת הירגאנה וקטקאנה - אפשר להשתמש בשירות כמו PopJisyo או Rikai כדי לקרוא את הקאנג'י. 3. חיפוש מילה בצירופים: מחפשים במילון צירופי מילים שמכילים את המילה ומנסים להסיק מהם את המשמעות המפורטת שלה. זאת השיטה שמספקת הכי מעט תוצאות (לא לכל מילה אפשר למצוא צירופי מילים) וגם התוצאות לא תמיד מספיק ברורות, אבל היא אינה דורשת שום ידע מוקדם ביפנית, רק יכולת אנליטית. זאת השיטה שהשתמשתי בה כשעוד לא ידעתי מספיק יפנית בשביל לנסות את 2 השיטות האחרות, והיא יעילה במיוחד כדי לגלות את המשמעות המפורטת של קאנג'י (ש-KANJIDIC לא מספק).

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif

אני לא יודע אם זה טוב ל-FAQ או לו, זה יותר טיפ מאשר שאלה נפוצה, אבל אולי פשוט כדאי לפתוח מאמר טיפים בשביל זה? אני בטוח שרוב לומדי היפנית בפורום הזה כבר הספיקו להיתקל בבעיות כאלו, ובטח כבר כמה פעמיים גם נתנו תשובות לבעיות, טיפים, הצעות ורעיונות בפורום, והם פשוט הלכו לאיבוד אח"כ. לדעתי זה מסוג הדברים שכדאי לרכז גם כן. אני יודע שלי זה היה חוסך המון זמן, אם הייתי נתקל באתר שונתן לי הצעות (כמו שימוש בדוגמאות של WWWJDic ו-JGram, מילונים יפנים-יפנים חופשיים ברשת, שירותים כמו Rikai ו-Popjisyo, טיפים לזירוז השימוש ב-IME ועוד כל מיני דברים כאלו.

GnomeBubble

New member
אני לא בטוח אם יש סוג כזה

של ברבורים, או שפשוט הביטוי 黒い白鳥 (מילולית: ציפור לבנה שחורה) נשמע יותר מדי פרדקוסלי.
בכל מקרה, זה מופיע במילון.

למעלה