אני חדש פה

שינעלה

New member
אני חדש פה

הרבה זמן שאני קורא פה בפורום שלכם וזו פעם ראשונה שאני כותב, אין לי נגישות גדולה למחשב, ויש לי אומץ קטן לכתוב, האמת היא שאני עדיין חושש כי אני עם רגל אחת עוד בישיבה ובמשפחה שלי לא יודעים עלי כלום, רק חבר אחד שהוא כבר חצי חילוני עוזר לי ומאצלו אני נכנס למחשב, אז יש לי כמה שאלות: אם אני רוצה ללמוד, אני חייב בגרויות? אני שמעתי שהל"ל עוזרים בזה ובעוד דברים, עד היום לא היה לי אומץ להתקשר, יש לי את המספר ובכל זאת.... אני מתלבט עם הצבא, אם אני מחליט לעזוב את הישיבה ולחיות חיים חילוניים, נראה לי שחשוב שאני יעשה שרות צבאי, אבל אני עדיין מטלבת, אני לא יודע מתי עוד פעם אני יוכל להכנס למחשב, כי החבר שאני אצלו גר רחוק, ואני לא יודע איפה יש קפה אינטרנט וכמה זה עולה, אז אני אשמח אם בכל זאת אקבל פה כמה תשובות, ואני ינסה בכל זאת לחשוב על איזה פיתרון

R a c h e

New member
../images/Emo127.gifהיי, איש וברוכה הצטרפותך

לא צריך שום אומץ לכתוב כאן, צריך רק לכתוב, אתה מוזמן להכנס ולאמר את אשר על לבך ואנחנו נקשיב, נענה, נתווכח....... מאחלת לך דרך קלה עד כמה שאפשר

Le Fay

New member
בקשר לבגרויות -

תלוי מה אתה רוצה ללמוד. למשל כדי להתקבל לקורס בהנהלת חשבונות אין צורך בבגרויות, לתואר ראשון בהיסטוריה יש צורך. בקשר לטלפון של הל"ל - אם אין לך גישה למחשב זו באמת הדרך הכי פשוטה לדבר עם מישהו שיודע על הדרך הזאת הרבה יותר ממך, ומוכן לענות על השאלות שיש לך. אין מקום להתלבט, לשאול תמיד מותר. לא?

"הידיעון השלם ללימודים אקדמיים

לימודי תעודה והשתלמויות מקצועיות", ('ביתן' הוצאה לאור). בספר זה ניתן למצוא מידע מפורט על: מגוון המקצועות הקיימים. דרישות הקבלה ללימודים במוסדות השונים. ערך התעודה המתקבלת בסיום הלימודים.

ELI20007

New member
../images/Emo24.gifברוך הבא

תרגיש בבית ותכתוב חופשי אנחנו איתך. הצעתי תתקשר להלל סטירה בטוח לא תקבל רק ת'הפך.

boaZone

New member
אני חושב שצריך להעסיק אותך בתפוז

בתור ממציאת אייקונים |ציירי לי כבשה| ולך שינעלה, תמצא פינה שקטה, תרים טלפון להלל. אתה לא חייב לאמר את השם שלך או איפה אתה גר, תשאל כל מה שאתה רוצה, ואחרי שיהיה לך את התשובות, תוכל לחשוב מה הדרך שמתאימה לך. ואני ממחזר |אומץ!!!|

rigoletto111

New member
בעניין הצבא

אין מניעה שתתחיל שירות צבאי, ויש פה הרבה כאלו שמצאו ממנו את דרך היציאה מאד מהר - אבל יש גם כאלו שנהנו ממנו וזו היתה תקופה שתרמה להם. בהצלחה

dbutcher

New member
../images/Emo8.gifכמו לי למשל???

אני עשיתי שירות קרבי וכל מה שהצבא תרם לי זה ללמוד להרוג אני לא שמאלני או ימני כי פה במדינה ימין ושמאל נימדד לפי שינאה או אהבה לערבים אני קפיטליסט (מה שבארצות אחרות נחשב ימין) אבל מה לשירות צבאי ולתרומה אישית??? והלא אנחנו אלה שצריכים ליתרום למדינה וכי מי זה אותו גוף שניקרא מדינה שצריך לתרום לנו? ראש הממשלה הוא כבר תרם את שלו או שמה זאת האדמה שצריכה לתרום לנו? ואם אתם מדברים על כל הנוכחים בה אזי תרומתנו הולכת אליהם (כולם בשביל אחד ואחד בשביל כולם) אני אומר לך תתרום למדינה לא המדינה תתרום לך

spag

New member
ברוך הבא../images/Emo70.gif

אם אתה יכול - תעשה בגרויות. גם אם לא היית רוצה ללמוד לימודים גבוהים - יש בבגרויות (עם כל הקטעים המעצבנים והמבוזבזים שבהם) יתרונות והרבה תועלת. מומלץ. ובטח אם אתה רוצה ללמוד, כמו שהרבה כתבו כבר, בד"כ צריך בגרות. לה.ל.ל. בכל אופן תתקשר! כדאי! שווה את ההשקעה! צבא - אני לא מכיר אותך, אבל יש חשיבות לשירות צבאי. קפה אינטרנט - יש בכל הערים הגדולות במרכזן. תל-אביב: כיכר דיזינגוף. ירושלים: יש לפחות שני "קפה-אינטרנט" ממש ליד כיכר ציון.

סיטרא

New member
בקשר לבגרויות:

בעיקרון, לא לכל מקום לימודים גבוה נדרשת תעודת בגרות מלאה, אבל גם אם אתה לא מתכנן לבנות את עתידך בין כותלי האוניברסיטה עד לפוסט-דוקטורט, אני אמליץ על תעודת בגרות מלאה, יותר מקומות עבודה יפתחו לפניך, מעסיקים ועמיתים יתייחסו עליך שונה, והמידע הזה יישאר אצלך לנצח, גם אם לא תשתמש באזרחות ובספרות הן ילוו אותך, תהיה בן-אדם משכיל יותר, וזה כיף. לגבי שירות צבאי - לא מאוד מומלץ, השכלה קודמת לצבא, חוק טבע. אינטרנט קפה - כמו שאמרו, יש מקומות שבסכום פעוט של 10 ש"ח תוכל לגלוש כאוות נפשך במשך שעה. ותפנה להל"ל, זה כדאי ומשתלם.

Umberto Eco

New member
ברוך אתה בבואך

ואולי גם בצאתך.. לגבי צבא: יתרונות: הוא מקנה שער כניסה לעולם החילוני,גם מבחנה חברתית וגם מבחינה כספית אם ההורים מנתקים קשר (חייל בודד) אם אין לך דעות קדומות נגד צה"ל אתה אפילו יכול להנות. זה יפתח לך מקומות עבודה שאחרת היו סגורים. חסרנות: אם אתה כבר יותר מבוגר לא בטוח שאתה רוצה לשרוף שנתיים+. לגבי לימודים: אם אתה רוצה ללמוד הנדסה,רפואה,מדעים, ועוד.. תצטרך לרוב תעודת בגרות. שמעתי שגם בזה צה"ל עוזר. יש יוצאי דופן למשל הטכניון בו אפשר ללמוד במכינה לשנה במקום בגרויות. באופן כללי תשקול טוב טוב מה המחיר אותו תשלם אם תצא והאם אתה מוכן לו. בכל אופן, בהצלחה בהמשך הדרך!

שינעלה

New member
לא התכוונתי לעורר ויכוח

אני רק שאלתי כמה שאלות ותראו מה יצא... בכל אופן תודה לכל אילו שהשיבו לי גם במסרים אישיים, אני עוד לא בטוח בשום דבר אבל אני חושב שאם אני באמת יצא מהישיבה ואהיה חילוני, זה חשוב לי לשרת בצבא, כי צריך לקחת חלק גם בדברים של הגנה על עצמינו... אבל אני עוד לא לגמרי "בחוץ" אבל כל יום שעובר זה עוד צעד.

עוד משהו קטן

לפעמים השארות בישיבה באמת לא טובה, במיוחד אם ישנם משיגחים ששוטפים לך את המוח לא כדי לתת תשובות אמתיות, אלא כדי לסתום לך את הפה ואת המוח... בכל מקרה, זה לא הופך את מציאות ה' לשלילית. את הדת לא מייצג בהכרח המשגיח שלך. יש קבוצות רבות בחברה הדתית, פתוחות יותר או פחות - כאלה שעושות צבא וכאלה שלא. יש דתיים המחייבים את הפתיחות כדבר שמלחתחילה, ולא רואים בה דבר שלילי בעיקרון, אלא רק בתופעות מסויימות שהיא יוצרת. בקיצור, כדי לעזוב את הישיבה לא חייבים לעזוב את הדת ולא את המצוות. תחליף משגיח, שאל אנשים בעלי כוונות נקיות יותר ממנו. הכי חשוב, שמה שינחה אותך זו האמת, ולא תחושת מחנק כזו או אחרת. שחרור מהתחושה הזו תשיג אולי אם תעזוב את הישיבה, (לישיבה אחרת או ללימודים אחרים, או לצבא), אבל לא בהכרח את אלוהים.

spag

New member
מה?!

נמחק בגלל שהוא פוליטי!? :-O או בגלל מה?!

למעלה