אני חדש פה

אני חדש פה

בס"ד שלום,אני חדש בפורום תחומי האיסוף שלי הם : יודאיקה,נומיסמטיקה, בולים, קבלות ומיסמכים ישנים מישראל, כרטיסי אוטובוס וקולנוע, חתימות,טלכרטים וקופות צדקה וקק"ל עם למישהו יש משהו מהדברים האלה אשמח עם הוא ימכור לי או יחליף איתי תודה, חן

חן חן לך חן על הצטרפותך.../images/Emo24.gif

ישנם פה כמה מומחים בחלק מן התחומים שאותם אתה אוסף: coincollector הוא אספן מטבעות (כמובן, אלא מה?), רוזן71 מבין גדול ביודאיקה, וגם בולאים לא חסר. ספר לנו קצת יותר על האוספים שלך: מה יש באוסף קופות הצדקה? ואיך ולמה התחלת לאסוף אותן? ואיך מזג האויר בנהריה?

קופות צדקה

בס"ד היתחלתי ליפני חודש,כשמצאתי בבית של אבא שלי קופת צדקה לקבר בר יוחאי,אבל היא נישרפה :יום אחד באתי למחסן(איפה שהקופה) וראיתי שכל המחסן נישרף,והקופה נישרפה יחד עם כל המחסן
אין לי הרבה, סך הכול 2(קופת צדקה וקופת קק"ל,היה יכול להיות עוד קופה,אבל נישרפה) עכשיו אני קונה עוד קופות(ממישהו דרך האינטרנט) תודה, חן

astrok

New member
שלום לך חן!

שלום חן! זה אני תמיר, מפורום אספנות... ספר לי בפרט ולכולנו בכלל איך הגעת לפורום שלנו! כפי שאתה יודע, אני בן 13 בינואר, ואני מקווה שתכיר אספנים נוספים בסביבת הגיל שלנו... יש את אספן הבולים דניאל, שגדול ממך בשנה וחצי, אותי, ואני חושב שיש עוד... כל שאר הפורום - התוכלו למצוא לנו כמה חבר'ה בגיל 10-18? אני חושב שאני הכי צעיר פה... בהצלחה בפורום! תמיר.

תגובה

בס"ד היגעתי לכאן דרך אספן אחד,רציתי ליקנות ממנו סמלים........... נ.ב. תמיר שלחתי לך מייל,קיבלת? תודה, חן

שמחה5

New member
חן,שלום.יש לי בשבילך קופה או שתיים.

בס"ד תשלח לי מסר עם הכתובת המדויקת ואני אשלח לך בלי נדר.בברכת כל טוב.

ברוכים הבאים, שמחה,

וכיצד התגלגל מר לבית מדרשנו? נשמח לשמוע מה אתה אוסף, איך ולמה. להשתמע, אריק.

שמחה5

New member
זה לא מר אלא מרת....../images/Emo13.gif

בס"ד אני לא ממש אספנית.בביתי יש בולים מטבעות ומ"ס מדליות של הורי.בעבר נעזרתי בחברי הפורום (וברוזן בעיקר) ע"מ לדעת את שווין. אני נהנית לקרוא את מה שהחברים רושמים כולל החידות והפתרונות ובעקבות הפורום הזה החלטתי לאסוף תיקונים כללים (10 פרקי תהילים שרבי נחמן מברסלב אמר שקריאתם מידי יום הם תיקון גדול לאדם).אז יש לי באוסף רק כ-50 תיקונים ,מקווה שעם הזמן האוסף יגדל. יישר כח על ניהול הפורום והצלחה רבה.

שוב, שלומות לשמחה.

יש אדם האוסף מצוות, יש אוסף תיקונים, יש מי שאוסף זכרונות ויש מי שעניינו בבולים או במטבעות: בקיצור, כולנו אספנים, רק לפעמים צריך לחשוב רגע כדי להזכר מה אנחנו אוספים. סליחה מראש על הבורות, ובלי ציניות בכלל: האם כוונתך שאת אוספת את הספרונים בהם מודפסים הפרקים, או את מספר הפעמים שאת קוראת בהם, ומביאה בכך לתיקון עולם? אם התשובה היא החלק הראשון, תוכלי לתת לנו עוד קצת פרטים על הפריטים שבאוסף?

שמחה5

New member
הסבר על האוסף.

בס"ד אני אוספת חוברות בכל הגדלים בהם מודפסים 10 הפרקים. התיקון הכללי הישן ביותר שיש לי הוא משנת תשנ"א.ישנם תיקונים כלליים שיצאו לרפואתם של חולים כגון: לרפואתו של הרב ברלנד מירושלים.יש שיצא ע"י בנו של רחבעם זאבי ז"ל לע"נ אביו ויש גם תיקונים עם שמם של חתן וכלה שנישאו. יש תיקון כללי בחוברת ענקית שמיועד בעיקר לילדים שנכנסים ללמוד ב"חדר" בכל דף יש רק שני פסוקים,באותיות מאירות עיניים. התיקון הכללי המוזר ביותר הוא בצורה של מחזיק מפתחות מחובר למעין סרט צילום,כאשר פותחים את הסרט ניתן לקרוא את הפסוקים(כמובן מי שהראייה שלו היא 6/6 ). יש לציין שהתמונות שמופיעות על גבי החוברות הן בעיקר של קברי צדיקים בארץ,הכותל,ציונו של רבי נחמן וציונו של רבי נתן. כשמגיע אלי תיקון כללי חדש אני קודם כל קוראת אותו ורק אח"כ הוא נכנס לאוסף.
שבת שלום!

שמחה שלום,../images/Emo63.gif

מעניין, את יודעת אולי ממתי יצאו התיקונים האלו? מה התיקון המוקדם ביותר שראית או שמעת עליו?

שמחה5

New member
אבא של נעם,שלום.

בס"ד אני די חדשה בתחום.כמו שציינתי, המוקדם ביותר שלי הוא משנת תשנ"א,אחריו משנת תשנ"ז ורוב התיקונים הם מ- 5 השנים האחרונות.(אני חושבת שיש לי גם משנת תשנ"ה,אני צריכה לבדוק). בהתחלה חשבתי שאני היחידה שאוספת,אך בחנויות צחקו ואמרו שיש עוד רבים כמוני.בבתי כנסת ראיתי רבים שאין לי וישנים אך לא ממש אפשר לקחת. יש גם חברות נסיעות שמפיצים מטעמם את התיקון ע"מ לפרסם את החברה. בברכת כל טוב.

רוזן71

New member
לשמחה ואריק, שלום.

בס"ד. התיקון הכללי הראשון הוא מ-1821, הודפס ע"י רבי נתן תלמידו של רבי נחמן מברסלב (1772-1810). ו..יש לי את התיקון הזה באוספיי. אולם לא כאוסף תיקונים אלא כאוסף המהדורות הראשונות של סיפרי ברסלב. בברכה, רוזן.

רוזן71

New member
חן, ברוך הבא לפורום../images/Emo24.gif

בס"ד. ולשאר חברי הפורום אספר שפגשתי את חן. ומדובר בנער אינטלגנטי וחמוד. בהצלחה חן. רוזן.

למעלה