אני חדש פה

• פותח הנושא SGVB
  • פורסם בתאריך

SGVB

New member
אני חדש פה

אם מישהו יודע משהו על ר´ מרדכי יפה בעל הלבושים ו/או על "היהודי הקדוש" מפשיסחא או אם מישהו יודע דברים על שם המשפחה "גולדפינגר" שישרשר כאן תודה SGVB

ספרן

New member
אני וותיק...

אם מישהו יודע משהו על רש"י - שיכתוב כאן... סתם... אבל נא לא להגזים....

../images/Emo24.gif ברוך הבא ../images/Emo20.gif

שלום, SGVB וברוך הבא לכאן
"בעל הלבושים" הוזכר רבות רבות בפורום. אם תחפש במנוע החיפוש של הפורום, אחר "יפה", "לבוש", "לבושים" וכו´ - תגלה הרבה הרבה הודעות
לשם ההתחלה, אנא גש למדריך הפורומיסט המתחיל, לך בעקבותיו אחרי המקומות החשובים בפורום - וכך תדע כיצד להתחיל לעבוד כאן.
ארנון

א77

New member
אל תחפש "שיינדי" וגם לא "שיינדל"

אפילו שאם מעברתים את ה"שיינדי" זה "יפה"...

שטמון

New member
היהודי הקדוש

שאלת, סגו"ב יקר, על היהודי הקדוש מפשיסחא. ר´ יעקב יצחק רבינוביץ´ - נולד בפדבודז´ 1766. בצעירותו היה סגפן ולמד את תורת הנסתר. בהשפעת ר´ דודל מלעלוב ור´ משה לייב מסאסוב התקרב לחסידות, והצטרף לחבורתו של החוזה מלובלין. אז החל להקרא "היהודי" שכן לא רצה להקרא בשמו של רבו (יעקב יצחק הורוביץ, החוזה מלובלין). לאחר מכן הקים "שולחן" לעצמו, והיחסים עם החוזה התערערו. הנהיג שיטה חדשה בחסידות של עדה נבחרת של אנשי מעלה הידועים בלמדנותם, לעומת הדרך ההמונית שהטיפו לה רבותיו. ראה את תפקיד הצדיק בהדרכת עדתו ביראת שמים. תורתו מקובצת בספרים רבים, ביניהם "נפלאות היהודי" "תפארת היהודי" "תורת היהודי" ו"כתר היהודי". ראה את הצדקה כגדולה מכל מצוות עשה. מתלמידיו: ר´ שמחה בונים, ר´ יחזקאל מקוזמיר, ר´ יצחק מאיר מגור, ר´ חנוך מאלכסנדר ור´ יצחק מוורקא. נפטר יט תשרי תקע"ד 1814 (המקור "שפירא, משפחות עתיקות בישראל, עמ´ 211). עכשיו ספר לנו, כנהוג בפורום, מי אתה, מה הקשר אל "היהודי" ואל "הלבוש". אצלנו גם נותנים ולא רק מקבלים.

א77

New member
צאצאיו משפ´ בוים

הוציאו לאור ספרים על היהודי הקדוש. כמדומני שהם בנו אהל על קברו. איני זוכר בע"פ את שם הספר. אבל אם זה מאד חשוב, אוכל לברר.

למעלה