אני חדש פה....

yigal10

New member
אני חדש פה....

נורא מוזר לי לכתוב כאן, לצאת מהארון ולהגיד הנני- אני שייך לאנשים הסובלים מבעיה דומה.... כבר כמה שנים אני מתמודד עם פחדים וחרדות שנוגעים לכך שאני אפגע באנשים לפעמים אפילו הקרובים אלי ביותר... כל כך קשה להיות בתוך הפרדוקס הזה של לחיות בתוך בועה מחשבתית שמצמצת אותך וגורמת לך לשאול "מי אני בעצם?". עכשיו התחלתי טיפול קוגנטיבי התנהגותית ואחת המשימות היה לכתוב פה את אשר ליבי. מקוה שמתוך האומץ לצאת אל העולם הוירטואלי יבוא הכוח לחיות עם הפחד ולא לברוח ממנו יותר.

yigal10

New member
תודה

ההגיגים שלך כל כך מתכתבים עם חוויות חיים שלי, את כותבת כל כך מרגש. תודה שאבתי כוח ממך

אמא11

New member
היי יגאל וברוך הבא../images/Emo9.gif

איזה יופי שעשית שעורים בחריצות. אחד הדברים הקשים בOCD הוא ההסתרה - לפעמים אפילו מהמשפחה הקרובה ביותר, הסתרה שגוזלת המון המון אנרגיה. במסגרת העמותה שהקמנו אנחנו מתכוונים לעשות "יחסי ציבור" להפרעה "שלנו" ולהפוך אותה למשהו קצת יותר "IN" ולא מבייש. בד בבד עם הכתיבה שאכן אתה מודה קבל עם ועדה שיש לך OCD, אני לא חושבת שזה משייך אותך ל"קהל""קבוצה" או פורום מסויים. כל אדם כאן (ובכלל) מאד מורכב ועם המון צדדים, תחומי עניין, רגשות ועוד. הOCD הוא פרט שראוי להודות בו אבל לגמד אותו ולא להתיחס אליו כמרכיב מרכזי ב"זהות". כך בכל אופן אני חושבת. האם מותר לשאול מה אתה עונה לשאלה "מי אני בעצם?" רק טוב ושוב ברוך הבא תמי

yigal10

New member
אמא יקרה לי :)

איך אני עונה? בדרך כלל אני מצליח לראות את המורכבות של כמה פנים בתוך החויה שלי, הרצון לברוח מהתוכן הפוגע, תחושת האין אונים שמתלווה אליו ויחד עם זאת רצון אולי כבר "לעשות" את זה ולהיפטר מהפחד (מין פנטזיה שכזאת) . בדרך כלל התשובות מסתובבות סביבי כמו להקת יתושים טורדנית (תרתי משמע :) ) ואני מנסה לא להעקץ יותר מדי, מנסה לראות את הצד המוסרי אולי המוסרני באישיות שלי, הרצון למושלמות גם מחשבתית, להיות "יותר צדיק מהאפיפיור", לנסות לזכור ש"זה רק מחשבות" ולא מעשים. לפעמים מצליח, לפעמים לא. שיהיו רק ימים יפים מלאים בהחלמה ושינוי זוית הסתכלות על דברים.....

אמא11

New member
תודה ששיתפת../images/Emo39.gif

והתחברתי למשפט האחרון - מאד! תמי

אמא11

New member
ועוד משהו קטן

מנסיוני, כאשר התחבטתי בשאלת "מי אני" עזר לי להפנות את המבט לעולם ולאנשים האחרים שמקיפים אותי, לא מתוך "השוואה" אלא באופן הכי נקי שיש. מאחר ומדובר בדברים קצת חמקמקים, איני בטוחה שמצליחה להסביר טוב. סוף שבוע מהנה תמי

למעלה