אני חדש פה ויש לי שאלה למנהלת!

אני חדש פה ויש לי שאלה למנהלת!

שלום לך, אני חדש פה בפורום הזה, ותמיד יש לי שאלות לנשים "פמינסטיות" או בשמם האחר: אלה שחושבות שהן יותר עליונות מהגבר. כאדם מאמין, אני חושב שיש מקום לשני המינים ולכל אחד יש תפקיד בחיים. האישה שביהדות היא שם נירדף ל: "בית" צריכה להבין שהיא צריכה להיות בבית. לגדל את הילדים, להכין אוכל לבעל ולהוות עזר כנגדו לגבר. כשאומרים: "ברוך שלא עשני אישה" זה בגלל שאנחנו הגברים מודעים לעבודה הקשה של הנשים. לדעתי החוקים של היום שמקלקלים את הטבע האנושי שהגבר לא יכול לחזר אחרי אישה כמו שתמיד היה - וכמו שהטבע אומר זה הכל בגלל שיש את התנועה של הפמינסטיות שעוצרות את הגברים מלהגיד ולעשות כמה דברים. אתן דוגמא: אם אני רוצה להתחיל עם הפקידה שלי ואומר לה: "תציצי החוצה"כאשר הכוונה היא להציץ מבעד החלון החוצה - היא יכולה לתבוע אותי ולהגיד שאני הטרדתי אותה מינית כי אמרתי לה: "תוציאי את הציצי החוצה" והרי זאת שטות ולא נכון! בקיצר, אני לא מבין למה צריך בכלל את הפמיניזם ולמה צריך את העניין של "מעמד האישה" . לצערי בשל החוקים של היום הגברים צריכים להתאחד ולהקים את התנועה למעמד הגבר! גברזים בהתגלמותו! מחכה לתשובה. ואנא תשובה לא מתלהמת, אלא תשובהב עניינית - אולי תצליחי לשכנע אותי... אגב, האם קשר בין פמינזם לשמאלניזם?

אורלי_ל

New member
טוב אז כמה הסברים

(למרות שאני לא אחת מהמנהלות) אתה טועה במה שאתה מגדיר פמיניזם, זה לא עליונות האשה על הגבר אלא שוויון הזדמנויות לשני המינים, בעבודה: שכר שווה, כאשר כיום השכר הממוצע של הנשים קטן בכ- 30% מגברים. הזדמנויות שוות לקבל עבודה, מעסיקים רבים מעדיפים לא לשכור נשים היות שיש להן ילדים קטנים, או יכנסו להריון וכו. הבנתי שאתה חושב שמקום האשה בבית, אבל אני לא חושבת שמקומי בבית וזה מה שחשוב לי ואני וחברותי (וחברי) נלחמים על זה. מה שאתה קורא הטרדה מינית, לא הבאת דוגמה נכונה. הטרדה מינית זה בין היתר, לגעת באישה שעובדת אתך או להעיר הערות על גופה לבושה וכו´. ואם זה הפמיניזם שעוצר את הגברים מלהגיד ולעשות כל שעולה על רוחם (ונגד רצון זולתם!) אז
לפמיניזם. אגב אם הייתי חושבת שלנשים יש עליונות על הגבר, היה נכון להגדיר אותי "שוביניסטית נשית".

סבלנותי קצרה - מודה ומתוודה

לכל אלו המתריסים בשם איזו שהי "אמונה" ומתוך עמדה גזענית מובנית שנגזרת ממנה. גם אני אישה מאמינה - בשוויון, בחופש הדיבור ובדמוקרטיה - ולכן לא אערער על זכותו של הכותב להביע דעתו בפורום. כל הכבוד לכן לאורלי שמצאה את הסבלנות לענות תשובה כהלכתה ולהסביר ולהבהיר את אי הדיוקים התפיסתיים שעלו מן ההודעה. תודה, אורלי. כעת אני חוזרת לתינוקת הפמיניסטית הבוכיה שלי ומשאירה לכן את הבמה
.

odedg

New member
הטרדה

אולי הדברים מוגדרים בחוק, אך לי נראה תמוה שלא ניתן להעיר למישהו או למישהי על הופעה, לבוש וכו. האם לתת מחמאה למישהי (או למישהו ) שהוא נראה טוב זה הטרדה מינית?

טל קר

New member
ראשית אצרף לך את לשון החוק

כדי שתראה לבד. ניתן למצוא את לשון החוק כאן http://www.hilan.co.il/Moked_Yeda_Lesachar/Lawsgroup.asp?no=79 והנה החלק של ההגדרה (א) הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה: (1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני; (2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין; (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות; (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות; (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית; (6) הצעות או התייחסויות כאמור בפסקאות (3) או (4), המופנות למי מהמנויים בפסקאות המשנה (א) עד (ג), בנסיבות המפורטות בפסקאות משנה אלה, גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות או בהתייחסויות האמורות: (א) לקטין או לחסר ישע - תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול; (ב) למטופל, במסגרת טיפול נפשי או רפואי - תוך ניצול תלות של המטופל במטפל; (ג) לעובד במסגרת יחסי עבודה, ולאדם בשירות במסגרת שירות - תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות. (ב) התנכלות היא פגיעה מכל סוג שהוא שמקורה בהטרדה מינית, או בתלונה או בתביעה, שהוגשו על הטרדה מינית. שנית זה תלוי בכמה דברים: א. איך מעירים. יש הבדל בין "תתחדשי על התספורת" לבין "סחתיין על הבז´ז´ים". שנית, זה תלוי בתגובה. למשל אם מבקשים ממך להפסיק, ואתה ממשיך, זה כבר נכנס בגדר של הטרדה מינית. זה נכנס בגדר הטרדה מינית גם כשלא מבקשים ממך להפסיק כאשר מדובר בהתיחסות מינית חוזרת לקטין, למטופל, או לעובד תחתיך תוך ניצול מרות בכל אחד מהמקרים.

aaa123

Member
אתה אומר שכשאומרים ברוך שלא עשני

אישה זה בגלל מודעות לעבודה הקשה של הנשים. האם אתה לא חושב שזה לא צודק ,ושצריך להקל על הנשים? 2)אין לפקידה שלך זכות לתבוע אותך אם יש לך סיבה ענינית לבקש ממנה שתציץ החוצה מהחלון. אני גם לא יודע על מקרה של תביעה על הטרדה מינית בגלל משפט כזה. התביעות על הטרדות מיניות הן בדרך כלל לא על משפט שאפשר להבין ב2 דרכים שונות. 3)אם אתה רוצה להתחיל עם הפקידה שלך אז אני מציע לך דבר ראשון להתפטר מהתפקיד שלך כי במצב של יחסי מרות ביניכם יכול להיות שהיא תחשוש להגיד לך לא בגלל שהיא תחשוש שאתה עלול לפטר אותה. 4)אין קשר של גרירה בין פמיניזם ושמאלנות,ויש פמיניסטיות ימניות ופמיניסטים ימנים.

אתה מעוניין בתשובה בלתי מתלהמת

אבל ההודעה המקורית שלך מתלהמת. פמיניסטיות אינן נשים שחושבות שהן טובות יותר מגברים, למרות שכמו בכל קבוצה גדולה של אנשים, ישנן גם כאלו. אני גם מסכימה שיש מקום לשני המינים, אבל לאו דווקא שהוא קבוע מראש, ולאו דווקא מתאים לאמונתך. אני לא חושבת שהחוקים של היום מקלקלים את הטבע, ואם הטבע הגברי כולל הטרדה ותקיפה מינית, אז אין לי שום בעיה אם יקלקלו אותו. הדוגמא שנתת היא מגוחכת. נשים גם ככה ממעטות להתלונן על דברים הרבה יותר חד משמעיים ורציניים, אז נראה לך שהן יתחילו לחפש מתחת לאדמה? שאלת למה צריך תנועה פמיניסטית - כדי לדאוג שעניינים החשובים לנשים יעלו על סדר היום. כיום, כשרב המחזיקים בעמדות כח הם גברים, יוצא שהרבה נושאים נשיים חשובים, ואפילו כאלה שיש קונצנזוס שצריך לטפל בהם (כמו סרטן השד) לא עולים על סדר היום בגלל שהם לא עולים בראשם של הגברים. מקווה שהתשובה היתה עניינית מספיק לטעמך.

אתה מעוניין בתשובה בלתי מתלהמת

אבל ההודעה המקורית שלך מתלהמת. פמיניסטיות אינן נשים שחושבות שהן טובות יותר מגברים, למרות שכמו בכל קבוצה גדולה של אנשים, ישנן גם כאלו. אני גם מסכימה שיש מקום לשני המינים, אבל לאו דווקא שהוא קבוע מראש, ולאו דווקא מתאים לאמונתך. אני לא חושבת שהחוקים של היום מקלקלים את הטבע, ואם הטבע הגברי כולל הטרדה ותקיפה מינית, אז אין לי שום בעיה אם יקלקלו אותו. הדוגמא שנתת היא מגוחכת. נשים גם ככה ממעטות להתלונן על דברים הרבה יותר חד משמעיים ורציניים, אז נראה לך שהן יתחילו לחפש מתחת לאדמה? שאלת למה צריך תנועה פמיניסטית - כדי לדאוג שעניינים החשובים לנשים יעלו על סדר היום. כיום, כשרב המחזיקים בעמדות כח הם גברים, יוצא שהרבה נושאים נשיים חשובים, ואפילו כאלה שיש קונצנזוס שצריך לטפל בהם (כמו סרטן השד) לא עולים על סדר היום בגלל שהם לא עולים בראשם של הגברים. מקווה שהתשובה היתה עניינית מספיק לטעמך.

ספיר ק

New member
תאוריית הקונספירציה

זאת הודעה פיקטיבית שמטרתה השמצת הדתיים?

תהנו, תהנו. אני פשוט כבר כ"כ מותשת

מהדיון האינסופי הזה. כבר מבלבלת בין אלו שמגלגלים עיניים השמימה וממלמלים תפילה כהצדקה לשובניזם ו/או בעיות קוגנטיביות שלהם (לא אשמים - זה החינוך, אבל גם אנחנו לא - אז למה צריך שוב ושוב להתדיין איתם ?) לבין אלו שהם סתם מוגבלים חברתית-תפיסתית. יש פה שני שירשורונים שנראים שאותחלו ע"י אותו פרובוקטור. עייפות החומר...תסלחנה לי הגולשות.

טל קר

New member
לדעתי זה משהו הרבה יותר טראגי

הוא באמת מאמין במה שהוא אומר. יש כאלה שחושבים כמוהו גם במאה שלנו. אולי צריך לעדכן קצת את כותבי טורי הדעות בעיתונים, אלו שכותבים על ההבדל בין התרבות המערבית למוסלמית - שבמוסלמית אין שוויון לנשים בעוד במערבית יש. (גיח?). בכל אופן, זה מזכיר לי, בת דודתי חזרה לפני יומים משבועיים באוזבקיסטאן, ושכנעתי אותה לכתוב משהו על חיי הנשים שם, ואפרסם זאת ברגע שתגיש זאת. בכל אופן הנה מתאבן ששמעתי ממנה - נשים נחשבות שם כדוברות שטויות ולכן בנוכחות גברים מכסות את הפה.

מירי,

New member
הבעיה היותר חמורה....

שיש גם כאלה שמאמינות! אמר לי מישהו לאחרונה שהגבר יש לו תפקיד מסויים ולאישה אחר , ואישתו? היא ניסתה להסביר לי כמה זה נכון....

augustus

New member
לא, זאת קונספירציה נגדי ../images/Emo13.gif

אני זוכרת שלא מזמן אמרת שהודעה כלשהי עשתה לך חשק לא לחזור יותר לפורום. אני מזדהה אתך לגמרי, ולא בגלל שההודעות בסגנון "פוגעות" בי. כדי להיפגע אני זקוקה להערכה מינימלית לדובר. אבל עדיין יש לי בעייה. לתיבת ההוטמייל שלי נכנסת כמות מסוימת של הודעות מחברים וכמות מסוימת של הודעות זבל. את הודעות הזבל אני מנתבת לתיקייה מיוחדת, חוסמת את שולחיהן וכדומה. אני משלימה עם העובדה, שכדי להחזיק תיבת אימייל ולקבל אליה הודעות מחבריי, אני צריכה לבצע גם את העבודה הסיזיפית הכרוכה בזיהוי הודעות הזבל, מיונן ומחיקתן. אולם, כשכמותן גדולה מהרגיל, אני מתחילה להתעצבן. הפורום הזה הוא בשבילי מקום חשוב לדיון. אני נכנסת לכאן על מנת לדון באספקטים השונים של הפמיניזם ובדרכים לקידום מעמד האישה. אני מצפה למצוא כאן אנשים עם רקע מינימלי ומידת התעניינות מינימלית בנושא. ברור לי שאין סיכוי שאמצא בכל גולשת תאומה מנטלית, אבל חשוב לי שרוב הגולשות יקבלו כמה הנחות בסיסיות, כגון: השיוויון הוא מטרה חשובה, הטרדה מינית זה רע וכו´. ברור לי גם, שתמיד תכנס לפורום כמות כלשהי של הודעות הג´אנק, ואין דרך למונען, אבל השאלה היא המינון. מבחינתי, אם רוב הדיונים בפורום יתמקדו בשאלות "האם מקומה של אישה במטבח או לא", ו"האם זה בסדר להטריד מינית נשים או לא", אין לי מה לעשות כאן. אני בהחלט חושבת שחשוב להסביר לאנשים שמקום האישה לא במטבח, אבל בשביל זה אולי צריך לפתוח פורום "פמיניזם בעד ונגד" או משהו בסגנון, כי גם אני זקוקה לפורום בשבילי, מקום בו אפשר לנהל דיונים פמיניסטיים עם פמיניסטיות . בדיוק באותה מידה אינני מעוניינת ללמוד בכיתה יחד עם אנשים שלא יודעים לכתוב, למרות שחשוב לי שהם יילמדו איפשהו. אני גם לא כל כך מבינה את מניעי האנשים שמשאירים הודעות נוסח "מקום האישה במטבח" דווקא כאן בפורום "פמיניזם". אני לא רואה את עצמי נכנסת לפורום דתיים ומשאירה הודעה בסגנון "אני חושבת שהדוסים מסריחים, אולי תסבירו לי למה אני טועה". לכן הייתי מצפה שגם לכאן לא ייכנסו כמויות של גברים, שכל מטרתם כנראה להרים את הרגל ולהשתין על העמוד, כמו כלב שמסמן את השטח.

אגב, אף אחד לא התייחס לרעיון הזה...

אני מסכים עם אוגוסטוס שדיונים כיצד לקדם את מעמד האישה, ודיונים מהסוג של הדיון הנוכחי מצדיקים 2 פורומים נפרדים, כי הם לחלוטין לא עוסקים באותם נושאים.

augustus

New member
זאת ועוד

הם גם לא בהכרח פונים לאותו קהל. אני (ועוד כמה) לא מוצאות את עצמנו בשרשראות האלה, וכותב ההודעה הראשית מין הסתם לא ימצא את עצמו בדיון פמיניסטי אמיתי. אז למה לי לסבול?

ניתאי77

New member
הדת היא לא תירוץ לדיכוי נשי -

להפך, יש פמיניסטיות דתיות שמסתדרות יופי עם הדת שלהן ודאגה לבית היא לאו דווקא דבר שנוגד את "הטבע הנשי", אבל אותו הטבע בטח לא נגמר בבית... ובקשר לתנועות לזכויות הגבר:יש גם מהסוג של אלו שכמוך רוצים להחזיר את הנשים הביתה, ולשמחתנו הרבה יש גם מהסוג של אלו שתומכים באותן הפמיניסטיות ואף מבינים שחלוקת התפקידים כמו שאתה מביא אותה היא מוגבלת ומגבילה ומדכאת גם את הגברים עצמם, והם תופסים שהשגת שיוויון לנשים וגברים זה דבר שכולם יוכלו להנות ממנו מבלי הצורך להשפיל ולדכא אחד את השני.

למעלה