אני חדש כאן...

qball

New member
אני חדש כאן...

אני הגעתי לכאן מכיוון שלא מזמן היו דיונים נוקבים בפורומים הכחולים ובפורום הזה (כתום?) בנוגע לביגור, עמותה, ושאר מטעמים. החלטתי להגיע ולשמוע את דעותכם, לפטפט קצת (האיי אולי גם לדבר על משחקי תפקידים), לנסות להסביר את מה שאני יודע. בעיקר לראות את הדברים שרואים משם ולא רואים מכאן. אני אפילו מכיר כאן את חלק מהחבר'ה. אני מבקש רק בקשה אחת לפני שנתחיל לדבר, היו הרבה דיונים נוקבים, ולעיתים אי אפשר להמנע מהם אבל אני לא באתי לריב. אני אשמח לחלוק רעיונות ודעות אבל אין לי כוח למריבות. יכול להיות שגם לכם לא בא לריב אבל אני לא מכיר אותכם ולכן אני מנסה לחסוך קטטות פורומים לכולם. שמי דורון, אני חבר עמותה ולארפר (גם: לארפיטס) ... מי רוצה לדבר ? נ.ב. אני לא נובר בעצים הישנים ומגיב שם ספציפית, זה פשוט לא נראה לי פורה, כי הם דיי מתים. בנוסף אני לא מצייג רשמי של אף אחד, סתם באתי לקשקש.

רמץ

New member
ברוך הבא

אתה יכול להניח את המגן והחנית שלך - הפורום הזה רגוע הרבה יותר מהפורומים הכחולים הלוחמניים. רק פרובוקטורים מומחים יצליחו להסעיר אותו. בלי קשר, השארתי לך הודעה פרטית.

DDN

New member
ברוך הבא לפורום

בוא נשחק שש-בש! למה? בוא ישר נלך מכות!
אני דני,
וכולנו רוצים לדבר, כולם אוהבים לדבר, זה מטרת הפורומים, לא? חוצמזה, רק בנוגע לעצים, יש כאן כמה וכמה עצים בהחלט "חיים" כמו "למה במטבע יש חור" או "פתיל הרעיון המגניב" ואתה מוזמן להתרשם מרישומי המשחק שלי ושל עוד כמה חבר'ה בפתיל "השקט ש(לא)נשאר" אלו לא פתילים מתים, וגם לא פתילי ריב. אלו פתילים טובים שעדיין מחפשים יחס ודיעות חדשות

qball

New member
העצים הטובים חיים נכון...

אני לא חושב שכל העצים מתים, פשוט שעצי הויכוחים היו מאוד מתים ולכן אמרתי את זה. בעקרון אם יש שאלות על העמותה ואופיה, לארפים ואנשים עם חיתולים על הראש אני אשמח לענות :)

DDN

New member
ולדעתי, עצי הויכוחים צריכים להישאר

כאלה. במקום שאלות על העמותה ואופיה, אולי בדיוק תסביר איך מתבצע משחק התפקידים בלארפ, ולמה זה יותר מ"אנשים שלובשים תחפושות משונות ומרביצים אחד לשני עם מקלות מצופים ספוג"? מעניין אותי אספקט משחק התפקידים בלארפ.

qball

New member
זמנים

ובכן, הסאגה היא אחת לשנה, במידה ואתה רוצה פרטים אני בצוות המארגן שלה תוכל לשלוח לי הודעה עם הפרטים שלך ונדבר. משחק הערפדים מתרחש מידי יום חמישי במיקום שונה ניתן לקבל עוד מידע בקישור הבא וליצור קשר עם מנחה המשחק, אורי חריש. שווה לבדוק את הפורומים הכחולים לפירסומים מזדמנים של משחקים אבל אם אני אוכל אני אפרסם קישורים כאן. עוד פרטים ? Qball

qball

New member
ביקשת ולכן כתבתי

אני מסכים, ולכן לא כתבתי שם כלום. הבעיה המרכזית היא שחלק מהביקורת שנכתבה על העמותה היא לגיטימית (אומנם הדרך לא נעימה ולא לגיטימית) וחלק מהביקורת נראה שנובעת מחוסר הבנה באיך הדברים עובדים. איך עושים משחק תפקידים בלארפ, "ואו" יש מאמרים שלמים על משחקי תפקידים בלארפ והם מצויים בכל רחבי הרשת (גוגל הוא ידידך הטוב ביותר). אני אנסה לחלוק מניסיוני. נתחיל מסוגים: יש כל מיני סוגים שונים של לארפים מגיע מהמילה LARP- live action role play. עולם המשחק לעיתים נשאל מהעולם השולחני של D&D ולכן קראו לתת זאנר הזה RD&D כיום בארץ המושג ארים השתרש בצורה כזאת שהוא מתייחס לכל סוגי הלארפ. אני מבלבל לכם את השכל על זה מכיוון שברוב מקורות המידע הזה מתייחסים למשחקים החיים כLARP's. ההשקעה במשחק תפקידים חי לרוב כרוך בהרבה יותר מהשקעה במשחק תפקידים שולחני מכיוון שעל מנת לבצע משחק תפקידים חי עלייך להיות הדמות, להשמע כמו הדמות, להראות כמו הדמות ללכת כמו הדמות ולעשות מעשים שהדמות הייתה עושה. כאמור אם הדמות שלך היא רוצחת סדרתית אז כדאי מאוד שתעשה אותם רק בכאילו :). בכמה שנים האחרונות רץ משחק ערפדים בתל אביב שמבוסס VTM, שם אנשים משחקים את חברי נחלת ישראל אשר חיים את חייהם הערפדים ועושים מעשים ערפדיים. לפגישות מגיעים אנשים שלובשים חליפות ומדברים כדמותם ומשחקים במאין תאטרון אינטראקטיבי עם חוקים. המשחק מתנהל 24\7 שזה אומר שזמן אמיתי חולף שם. אני לא מתכוון לפרט יותר מידי מכיוון שיתכן ותעלה כתבה באורק שתסביר על המשחק באופן מפורט (פרי אנוכי). הסאגה- זה משחק של האחווה, הוא נערך בעולם דימיוני לחלוטין (משמע לא כדור הארץ זה תמיד עולם דמיוני). תוכלו להשוות אותו לזינה הנסיכה הלוחמת והרקולס כאוירה של העולם מבלי שיהיה לך גיבור אפי מרכזי כל יכול. מה שהשחקן נדרש זה ליצור את תחפושותיו ואת נשקיו, שיהיו לו עזרי משחק שיראו כחרבות. המשחק נערך אחד לשני בפרקים שממשיכים אחד את השני. יש גם מידי פעם משחקים מזדמנים שקוראים סביב כל מיני תמות משחק שונות והיו משחקים קבועים אחרים בעבר בירושליים ובחיפה. כמו כן ישנם קהילות פרטיות רבות בארץ שמארגנים משחקים, אבל אני לא יודע פרטים רבים עליהם. אוקי אז אתם שואלים את עצמכם כולנו הגענו במעילי הגשם כערפדים או עם שיריון וגלימה מה עושים עכשיו? לרוב ערב המשחק או יום המשחק מתרחשים איפה שהוא, משמע אנחנו משתמשים בתפאורה בין ואם זה המקום או תפאורה שיצרנו. לרוב ישנם סיבות לערב המשחק, מפגש קהילה של ערפדי ישראל, התרחשויות מסיתוריות שקרו בעיר וצריך לחקור או יום בעולם הסאגה. בניגוד לעולם השולחני בו המנחה מסביר מה קורה, מחליט כיצד דברים יראו ואם תצליחו או לא (בין והוא משתמש בשיטה ובין והוא כן) במשחקים חיים המנחה לא יכול להחליט כל דבר ואינו יכול להיות שופט לכל החלטה שנעשת כי פשוט זה קורה ביותר מידי מקומות ולכן ישנם שיטות שנקבעו מראש כיצד שחקנים יכולים לבצע אינטרקציה שהיא מעבר לדיבור. קסמים, לחימה, סימנים מוסכמים, פתקים שנקראים ויוצרים השפעת משחק ועוד רבים וטובים. כל אלה נועדו להיות כלים במשחק ליצירת עניין. ההבדל בין משחק שולחני למשחק חי הוא כמו ההבדל בין הקראה של סרט שנעשת כמה חודשים לפניי. שניהם מפיגים הנאה שונה אבל אחת חוצה למחוזות הדמיון והשני נגלה כנגד עינייך. הנושא הבעיתי במשחקי תפקידים בכלל, ואו אני הולך להגיד מילה גסה, זה השהית הספק. הרבה דברים קורים במשחק תפקידים שלא הגיוניים בחיים שלנו ועלינו להשהות את הספק ולבלוע אותם, כמו העובדה שהערפד שאני משחק יכול לזנק 5 מטר ואני לא, אבל ניתן לבלוע את זה או שאנחנו משחקים משחק שקורה ב LA אבל אין מה לעשות לאף אחד אין כרטיסי טיסה, יש דרכים לעקוף את זה. SOD זאת בעיה קבועה וידועה והיא גדולה אף יותר במשחקים חיים כי מצפים לראות את העולם כפי שהוא ולא תחליפים שנבנו עבור המשחק. אלה היו נגיעות בכל מיני נושאים גדולים, ניתן להרחיב הרבה מאוד ואני אשמח לעשות זאת במידה ויוצגו שאלות.

Ihavenonick

New member
some thing that bothers me

like what am I doing here. what is going on around me? I agree with it's fun to look at, but myself, I can't play in it. I've tried some of the LARPs that were around (like the SAGA) but still didn't like it. as they say different strokes, maybe it's just me but I like it when the character is more defined to me.​

qball

New member
מהם הבעיות

אני מתקשה להבין את הבעיות שציינת, אני אשמח אם תפרט יותר. מה אתה עושה כאן? באיזה מובן? הסבר רחב על הבעית יוכל לתת לך עוד מידע. כאמור אם הסאגה לא לרוחך אני ממליץ לך לנסות להגיע למשחק הערפדים.

Ihavenonick

New member
I like more D&D

as table game, there's a DM, that explains more about the surroundings, you get more info through, then what you get in a "real world" (LARP). as I said, it's just my opinion, so don't take it as an offense.​

qball

New member
אני לא נעלב

בלארפ ה -24.7 יש DM ועולם מאוד עשיר שכל הזמן מוסף אליו מידע. זה תלוי בסוג המשחק. אני מנסה את הבעיות על מנת להראות לך כיצד הדברים נפתרים.

qball

New member
שמיתולים!

כן חיתולים ! חלק מהריקושטים של ויכוח ארוך שהיה כאן.

JuffoWup

New member
Howdy!

כבר הרבה זמן לא היה פה ריב! סתם, שב, תהנה מהנוף. דרך אגב, אני שמח שהדיון ההוא עורר אינטגרציה בין שני הפורומים, יש בזה הרבה טוב. מעז יצא מתוק וכו'...

Nihau

New member
hi Qball... again we meet...

and this time in my homebase. interesting. wellcome aboard.

ogmios

New member
ברוך הבא

הסר את גלימתך הרטובה, התחמם ליד האח וספר לנו מקורותיך

למעלה