אני חדש בפורום

דני טלר

New member
אני חדש בפורום

יש לי שאלה אני בחור ישיבה לא מאמין כעת בשדוכים האם כדאי להפגש עם חרדית ולחיות חיים כפולים או שזה בלתי אפשרי?

יש כ"כ הרבה "למה" כאן :

למה לאמלל את עצמך?
למה לאמלל אותה?
למה להתחיל משהו שאתה יודע שלא בא לך עליו?

לחיות כאנוס קשה לא פחות

לפני שאתה מחליט להכניס את עצמך מידיעה לכלוב מזהב, תשקול את היתרונות והחסרונות היטב. אל תפסול אופציות בפזיזות מידי.

הרבה הצלחה

חתונה אינה האפשרות היחידה,אתה יכול לא להתחתן

זה לא יעבור בשלום, אבל זה עדיף עד שתתמקם.
תתמקם, בראש צלול תחליט לאן אתה הולך.

<אתה תמיד יכול לשאול את המיועדת אם יש לה אח בגיל שלך, אחרי אחת או שתיים כבר לא יציעו לך בחוןרות כ"כ מהר>

ה

ההוא ארמאה

Guest
כן

הכל אפשרי.

למעשה הכל תלוי.
תלוי מה חשוב לך בחיים.
אם חשוב לך לחיות את חייך בלי מחויבות לקיים מצוות, אז תסבול הרבה במכפלה האחרת של החייך, ולכן לא כדאי לך להישאר חרדי בכלל, אבל זה אפשרי.

אם חשובים לך דברים אחרים לכל אורך חייך, וחשוב לך לא להפוך אותם לבלתי חשובים, אז פחות תסבול מחיים כפולים, וגם זה אפשרי.

צרף לשיקולים שלך גם את העובדה שאם אתה מתחתן אתה אולי מוסיף מישהי לדברים החשובים לך, ומתחיל להפיק יצורים שהם כמעט בטוח יהיו חשובים לך.
הצעתי: תקבל החלטה לא כשאתה על אדרנלין עם רצון עז להתהלך בראש גלוי, ולא כשאתה נתון בהתרגשות יתרה וחפץ להיכנס לחופה עם בת ישראל כשרה כדת וכדין.
לדעתי צריך להסתכל על החיים גם בטווח הארוך, ולראות אם הכל תואם.

בהצלחה במה שרק תחליט

קח בחשבון

שעד כמה שהבנתי, הניק שהסביר לך שזה אפשרי והכול תלוי, אינו נשוי.
אני חושבת שזו השחתת המידות (אויש, התפלקה לי מילה חרדית, אבל אני לא חוזרת בי) להכניס מישהי למלכודת איומה שכזו.
תשאל את הנשואים פה, אחד הדברים שהכי מטרידים אותם, זה התחושה שהם דפק את בן\ת זוגם\ן.
אז נכון שיש כאן כמה שחושבים רק מ**** שלהם. ויודעים בבירור שגם אם הם נכנסים לחופה, ברגע שהחצ'קון של בת זוגם תגדל קצת מדי אז הם יחפשו מהצד, או שהם אפילו לא יחכו לחצ'קון, כך שאין להם הרבה כבוד למילה של עצמם, או לפירוש שבן הזוג שנותן בהם אמון מפרש את מילתם.
אבל אם אתה בן אדם, עזוב אפילו את עצמך בשיקולים הללו, על אף שאתה עצמך מכניס את עצמך למלכודת מסמרים, ממש לא מלכודת דבש, תחשוב על הבן אדם שעומד מולך, נראה לך מאיזושהו צד שזה הוגן?
ובקשר לעצמך, עדיין לא הבנתי, מדוע עולה הנושא הזה שוב ושוב? הרי אם אינך מאמין ואינך מחויב לשכר ועונש, מדוע אתה לא יכול ליצור קשרים עם בנות המין השני? בלבושך החרדי?
בוער לך כבר לבנות בית בישראל, להיות מטופל בילדים ובריחיים על צואר?
ילדים לא יודעים למה הם מכניסים את עצמם בנישואיהם, אבל זו הדרך היחידה שלהם לממש זוגיות, והם גם לא ממש יודעים מה הם עושים. אבל אתה? למה לך?

ה

ההוא ארמאה

Guest
קחי בחשבון

שאת כבר יצאת לך בשאלה ועדיין יש כאן מעט אנוסים שהם כנראה כבר לא יצאו בשאלה בחיים. אז במקום להגביר את תחושת הדפיקות של האנוסים אפשר לנתח את הדברים ולסדר אותם כדי שיבואר מה הקושי כאן.

בא בחור חדש ושואל שאלה בתמימות, הוא מצהיר שאינו מאמין אך לא מפרש כמה הדבר תופס את מחשבתו במשך היום, והאם הוא מתמודד עם זה כקושי.

אני הסברתי לו די ברור שאם חשוב לו לנהל אורח חיים בלי מחויבות לקיים מצוות, אז הוא פשוט יסבול והרבה, וכדאי לו אם כן לצאת בשאלה. גם הבהרתי לו מהן ההשלכות של הנישואים -אשה וילדים.

בואי נעזוב לעת עתה את שאלת המוסריות בבגידות, כבר הביענו כאן בעבר את דעתינו בנושא, אני עדיין בדעתי שהדברים הם שאלה של מציאות טבעית, ואני עדיין משוכנע שביחסים במימדים גדולים אכן כל אחד דואג רק ל*** שלו (לכי תצילי את אלפי הילדים שמתים ברעב מדי יום באפריקה וברחבי העולם).

בקשר לעצמי, באמת לא בוער לי כעת להקים בית בישראל, בטח לא בעשור הקרוב. הקושי שלי בליצור קשר עם בנות המין השני הוא בגלל המראה החרדי שלי, הדבר אמנם בדרך לשינוי אבל יקח זמן, עד אז אצטרך להסתפק בלהתדפק על דלתות בחשאי.

(יש לי תחושה שבכמה מקומות הכוונה שלך היתה אחרת. אני, מכל מקום, עניתי עד כמה שההבנה המוגבלת שלי מגעת)

ה

ההוא ארמאה

Guest
מה, את ובעלך אנוסים?

וההורים שלך לא יודעים דבר?

בעלי מאוד מאוד חרדי

מה שנקרא 'אברך בן עליה' והוא פשוט מודע למצב שלי. אנחנו מנסים לעקוף את זה ולהתעלם מזה והגענו סוף סוף לאיזשהו איזון.

ה

ההוא ארמאה

Guest
לא ידעתי. וואלה, מסתבר שיש גם

אברכים בני עליה חכמים.
עצם זה שהוא מוכן להתעלם ולעקוף את העובדה שהוא חי עם אשה צנועה כופרת וחסודה, ומגיע איתך לאיזון בזה, מעיד על היותו אדם מציאותי.

זכית ולא זכית, אשרייך

דני טלר

New member
בעיקר בגלל הלבוש אבל אני לא לחוץ

העניין שאותה בעייה שקיימת היום לא תיפטר גם עוד 10 שנים

למעלה