אני חדשה

אני חדשה

היי אני חן אני בת 15 ולפני בערך 3 שנים גילו שיש לי הפרעות קשב וריכוז ורק בתחילת שנת הלימודים החדשה התחלתי לקחת רטלין בהתחלה הרגשתי שזה משפיע עלי ואחרי כמה זמן אני מרגישה שזה לא משפיע אלי אז הרופא שלי אמר לי לקחת קונצרטה אני עדיין לא יודעת עם כדי לי או לא אתם יכולים לעזור לי ולשלוח לי אתרים שמדברים על קונצרטה.

zivadina

New member
תחילת שמוש בתרופה להפרעת קשב

כל תרופה ממשפחת הריטלין (רגיל, SR, LA , קונצרטה) נמדדת לפי גודל המנה ומשך ההשפעה. גודל המנה תלוי בעיקר במשקל הגוף. את גודל המנה שמשפיע מודדית לפי "ריטלין רגיל", אשר משפיע רק 3-4 שעות, ואחר כך מתרגמים את המנה המתאימה לך לריטלין ארוך טווח יותר: SR, LA = משך ההשפעה 6-8 שעות. קונצרטה = משך ההשפעה 10-12 שעות. זה ממש לא נכון לעבור מריטלין שלא משפיע מייד לקונצרטה, היות ששניהם אותו החומר. צריך קודם כל לגלות מהי המנה שכן משפיעה עלייך לטובה. הילדים שלי בתיכון לוקחים מנה של 15 מ"ג ריטלין רגיל (כדור וחצי). ייתכן שמנה כזאת היא קטנה מדי או גדולה מדי בשבילך. מסקנה: צריך לנטר את גודל המנה של ריטלין רגיל שמתאימה לך לפני שעוברים לסוג ריטלין אחר, ולכן תחזרי לרופא המטפל שיסביר לך איך עושים את זה. נשמח ללוות אותך.

סליחה

מה שכתביתי אנשים מסיבי אומרים שזה עוזר אבל אני לא ממש מרגישה את השינוי חוץ מזה שפתאום השנה ירד ממני החשק ללמוד ופתאום יש לי חלומות שבכלל לא חשבתי... אני לוקחת של 20 מ"ג

zivadina

New member
הסבר

אם את לוקחת כדור שכתוב עליו SR20 , זהו מינון נמוך מדי לנערה בתיכון. מינון נמוך מדי עלול להתבטא בעייפות, אפטיות וחוסר מוטיבציה.

........

אני לא ממש יודעת מה אני לוקחת זה גם לא ממש מעניין אותי גם ככה אני לא חושבת שזה עוזר לי רק שהורים שלי ישתקו וזהו

zivadina

New member
איך את לוקחת משהו שלא עוזר לך?

מה פתאום את לוקחת תרופה שלא עוזרת רק כדי שההורים ישתקו? אם את מאמינה שההורים רוצים את טובתך, את חייבת לעדכן שהתרופה לא עוזרת ולחזור לרופא המטפל כדי למצוא את המינון שכן יעזור לך להיות מרוכזת בלימודים. מינון נמוך מדי גרוע יותר מאשר לא לקחת בכלל. בהצלחה!

lolita205

New member
שלומי.

אין לי בדיוק אתרים לשוח לך אבל גמני בת 15 והתחלתי לקחת השנה קונסרטה וזה עזר לי פלאים! אני מאוד מרוצה מההשפעה שלה...

למעלה