אני חדשה

anat yassan

New member
אני חדשה../images/Emo23.gif

היי לכולם. אני לא חדשה בכלל בטריכו , אבל אני חדשה בפורום. אני כ"כ שמחתי לשמוע שיש פורום ועוד אנשים כמוני. אני סובלת מטריכו כבר מספר שנים. התופעה אצלי היא בגבות. באפריל אחותי מתחתנת ואני חייבת להיראות נורמלי עד אז.אני פשוט דומעת משמחה שאולי אתם יודעים מה אני מרגישה. אני טריכיטילומנית מאז שנעשיתי קצינה בצה"ל וכמובן שזה פוגע לי בנסיון לסיים את התואר האקדמי. וכמובן פוגם בזוגיות שאין לי . ועכשיו החתונה של אחותי ... בואו נקרא לי בינתיים "החדשה". אהיה מאושרת לתגובות.

חדשה יקרה שלנו - אני מה זה טריכו?../images/Emo24.gif

ברוכים הבאים לפורום י ש לי טורא טיקים וגם כן או סי די אני אבל לא יודעת מה זה טריכו. כאם תוכלי להסביר לי אני מאוד אשמח קורים לי מיקי. אוהבת וביי ממי- מיקי.

עמית_

New member
טריכו - קיצור של טריכוטילומניה

טריכוטילומניה = תלישת שיער (ראש, גבות...) כפייתית. (והכונה היא לא למריטת שיערות שנעשות מסיבות קוסמטיות...)

למיקי מבריטניה

היי אני החדשה בהתחלה הזדהיתי כענת , וכעת אני "בריטניה האחת" . טריכוטילומניה זו תופעה שהסובל ממנה תולש ללא הכר שערות מגופו. אצלי זה בגבות וקשה נורא לצאת לרחוב , או להסביר לאנשים שמכירים אותך מדוע את עושה את זה . כי אין תשובה לשאלה זו וזה בלתי נשלט. תודה על התעניינותך בריטניה האחת

בריטניה יקרה-גם אני תלשתי פעם../images/Emo3.gif

אבל קצת שי ערות מהראש, לא ניהיו לי למזלי שום קרחות כי זה גם כן הפסיק לי מיד גם כן מאוד פחדתי מזה. תודה שהסברת לי אני מקווה שרק תרגישי טוב, ושהאור תמיד יעמוד לצידך נשמה- אהבים אותך חברה יקרה. נ.ב- את יודעתמה זה תסמונת טוראט של טיקים ועויתות לא רצוניים??? אוהבת -מיקי

למיקי מבריטניה

מיקי יקרה אני יודעת שהתופעה קיימת , אבל לא יודעת בדיוק מהי. התופעה הזו נמצאת אצלך ? ספרי לי תודה אוהבת

בריטניה שלי-אני אכן סולבת מטוראט

יש כן למעלה היכן שרשום לך קישורים את הקישור על אתר הטוראט בארץ. יש לי גם כן פורום משל י ,אין ל ימודג למה הוא ל אני צא בקישוריםסליחה אני יברר את זה נשמה. יש לי קולו תלא רצוניים, קוראים לזה טיקים, יש לי טיקם מטורויים ששזה תנועות לא רוצינות וגם כן וואקלים שזה קולות לא רצוניים. ועד טק סים של טוראט ואו סי די ביחד, יש לי אקופרולליה שזה קללות ,וניקיון יתר וכל מניי דברים כאלו נורא קשה לי ככה -אבל עם הטוראט אני איכשהו מיסתדרת,יש לי כשרון לכתוב שירים ,אני מיתנדבת קצת עם ילדים חולים-ואני שרה לפעמים, כרגע אני לא עובדת-אבל אני למדתי וסיימתי בבצ א כרגיל בשירות חובה הייתי רכאי"ת (רכזת כח אדם) והכל יהיה טוב אני מקווה. תמצאי את הקישור למעלה על ה טוראט ואם יהיו לך שאלות אני אשמח לענות לך חברה יקרה על כל כל שאלה שרק תהייה ל ךחברה. ואם קשה לך אני כאן למענך ובישבילך. רק שתדעי לך הפורום הזה מאוד חם וחברותי דואגים אחד לשני כאן, אנשים טבים אמוד וחברים אמיתיםי, הצילו אותי דרך הפורום הזה מהיתאבדות מאוד מאוד קשה. |הדגש מאחלת לך טוב ורק טוב ובהיר תמיד- אוהבת - מיקי

לאב

New member
למה הטריכו צריך לפגוע כל כך?

גם אני טריכו מן המניין - גמרתי שלושה תארים באוניברסיטה ואני נשואה + 3 הבעיה בשיער מעולם לא פגעה לי בכלום אע"פ שהיו תקופות שהייתי צריכה להסוות קרחות מאד רציניות מה הקשר בין תואר אקדמאי לשיער בגבות? במהלך התקופה שאני חברה בפורום הזה היו הרבה בנות עם טריכו שכתבו פה - ורובן היו סטודנטיות סליחה על התגובה התוקפנית - אבל אסור להסתכל על הבעיה שלנו כסיבה לא לעשות דברים - אלא להתגבר ולהמשיך הלאה. הכל בידים שלנו לגבי שיער בגבות - זו בעיה יחסית קטנה ביחס לבעיה שהיתה לי כשתלשתי את שיער הקרקפת, פשוט תציירי לך גבות בצבע שדומה לשיער הטבעי שלך, בצורה עדינה וזהו אם את רוצה לטפל בזה יותר לעומק צריך ללכת לטיפול תרופתי אצל פסיכיאטר כמו שאני עשיתי (וכך הצלחתי להפסיק אחרי 31 שנה של תלישה), שמעתי שיש אופציה של תרפיה התנהגותית, אבל לא ניסיתי אולי תנסי בינתיים לעשות דברים טכניים שיקשו על התלישה כמו למרוח את איזור הגבות בחומר שמנוני, אני יודעת שכשיש דחף חזק לתלוש שום דבר לא עומד בדרכו, אבל אולי זה יעזור

ללאב מבריטניה האחת

הזדהיתי בהתחלה כ"ענת" ועברתי להיות "בריטניה האחת" . שינוי זה חשוב , כפי שאת יודעת . תודה על תגובתך היא הייתה קשה לקריאה . אני שמחה לשמוע שהצלחת להקים משפחה ולהתקדם באקדמיה מבלי שנטריכו יפריע לך . כל הכבוד . באמת טני מקווה שיום אחד אגיע לרמת חוזק כמו שלך ואתקדם בשלבי החיים למרות התופעה. שוב - תודה על התגובה . אגב כשתכתבי לי שוב - אנא פני תחת הודעה מקורית של "בריטניה האחת" שכן אני רוצה ששמי ייעלם מן המסך תודה בריטניה האחת

טריכו לא מופיע סתם........

בדר"כ מתווסף אל תלישת השיער תחושות של דכאון,חוסר שקט שמקורם אצלי בגיל ההתבגרות!!

.אחת

New member
כפי שאמרה הדודה, הרבה פעמים טריכו

לא בא לבד, וגם כשבא לבד זה בא בצירוף חרדות שונות או לחצים שונים. גם אי אפשר להסיק מהסבל ורמת ההתמודדות של האחד עם לחץ וחרדות לרמת ההתמודדות של האחר. לי גם כשהיה לי OCD קשה הצלחתי לסיים בגרות בהצטיינות. יש בהחלט אחרים שזה בהחלט פגע להם בבגרות. אני עבדתי גם כשהיה לי OCD ודכאון קליני וגם התחלתי במצב הזה אוניברסיטה. יש כאלה שלא יכולים. יש חולי OCD ברמות גבוהות שמאושפזים בבתי חולים, ויש כאלה שמקבלים קיצבת נכות. רמת ומידת הסימפטומים (וההשפעה שלהם על החיים) ורמת ומידת התמיכה החברתית שונים מאדם לאדם, לכן אי אפשר בהכרח להסיק מאדם אחד לאדם אחר. את בהחלט צודקת שהפתרון הוא לקבל טיפול.

למעלה