אני חדשה פה..

אני חדשה פה..

היי לכולם רציתי לשתף אתכם בבעייה שלי אני מחנכת כיתה ה´ שיש לה בעיית משמעת מאוד קשה אין אפשרות להתחיל שיעור בכתה ללא צעקות וצווחות של המורה למרות כל הפעילויות שאני עושה בכתה כדי לשפר בעיות משמעת הבעייה בעינה עומדת. בשנה הבאה עומדת בפניי האפשרות לצאת לחצי שנת שבתון שאותה אני שולת בכובד ראש. אני מוציאה אנרגיות גדולות כדי להחזיק מעמעד יום יומי מול התלמידים וללמד בכיתה השאלהשלי - האם בזה שלא ארצה להמשיך ולחנך אותם בשנת הלימודים הבאה כשיהיו בכיתה ו´ יקלקל את המוניטין שלי? שכן המנהלת לא תראה בעין עיפה את עזיבתי אותם, היא תרצה שאמשיך לחנכם עד סיום היסודי. מצד שני אני סובלת מבעיית בריאות והאנרגיות שאני משקיעה בכיתה מחלישות אותי פיסית ונפשית האם אתם יכולים לעוץ לי עיצה? דרך אגב כיתה זו דועה ככיתה קשה מאוד שהרבה מורות נרתעות מללמד בה נורית

נ ו ע ם

New member
נורית יקרה!

איך כתוב בעמוד הראשון בספר בישול למרוקאיות: "קודם כל... תירגעי"
וכעת ברצינות... כאשר התלמידים בכיתה צועקים יש הרבה רעש! אל תוסיפי לרעש... ----------------------------- כאשר כיתה "נחשבת" לכיתה קשה הבעיה היא כפולה! התלמידים עושים הרבה בעיות וצריךך לדעת להתמודד איתם והמורה נעול על המחשבה שהם אולי במידה מסוימת צריכים להיות הכיתה הקשה וכאן צריך לשכנע את המורה שהוא טועה! קודם כל, תנסי לשכנע את עצמך שאין לך כיתה קשה! אני בטוח שאם תשבי עם עצמך ותחשבי על תלמיד תלמיד את תראי שישנם לא מעט תלמידים שיכולים להיות תלמידים טובים! וכעת, שימי לב לדברים הבאים: תגיעי מחר לכיתה, ותנסי לשים לב לדברים הבאים בכיתה 1. האם יש סדר בכיתה? (שולחנות מסודרים כיאות, כסאות במקומם וכו´...) 2. האם הכיתה נקיה? (מבט לעבר הריצפה, גם מתחת לשולחן של מורה!) 3. מה מצב הקירות של הכיתה? (קישוט בטוב טעם וכו´) 4. האם קיים משהו על הלוח שיכול לעניין את התלמידים?) --------------------------------------------------- תחזרי אלינו מחר... ולאור הממצאים אני בטוח שכולנו נוכל להמשיך ולעזור לך! מה שכן בבקשה! אל תצעקי... ותודה על ההקשבה נועם.

אילת38

New member
איך לדבר כך שילמדו

היי נורית קראתי וממש הזדהתי איתך אני מורה בעצמי וניתקלת לא פעם בבעיות משמעת. אין לי פיתרון האם להמשיך וללמד בשנה הבאה אבל יש לי משהו שאולי יעזור. קראתי לאחרונה ספר שמאוד אהבתי הוא ניקרא " איך לדבר כך שהילדים ילמדו" כתבו: אדל פייבר ואלין מייזליש. הספר מתאר שיטות חלופיות לתקשר עם ילדים ללא צעקות ועונשים. מאוד מומלץ לכל המורים לקרוא. אני מקווה שהספר יתרום לך במשהו בהצלחה איילת.

נ ו ע ם

New member
ככל ש...

ככל שהמורים ידברו פחות התלמידים ילמדו יותר! מעט מאוד אנחנו משאירים מקום בכיתה לביטוי התלמיד והרבה מאוד נותנים מקום ליכולת הביטוי שלנו... אין ספק שגם התלמידים רוצים להתבטא אנחנו יותר צריכים לנווט... לעבור מהוראה (של המורה) ללמידה (של התלמיד) ולדעתי, כאן טמונה ההצלחה! (במיוחד עם תלמידים שלא אוהבים ללמוד)

psa

New member
מצרפת שם של ספר בנושא משמעת..

"שיחת משמעת " מאת אליעזר יריב , הוצאת רכס מודל לדו-שיח אפקטיבי במצבי קונפליקט בכיתה. אפשר להזמין אותו מההוצאה עצמה: רכס הוצאה לאור פרוייקטים חינוכיים בע"מ ת.ד.75 אבן יהודה 40550 טלפון 09-691175-9 פקס´ 09-691061 (פרטים אלה כתובים בספר , נסי לפי פרטים אלה .ייתכנו שינויים מאז .תמיד אפשר לבדוק בספר טלפונים). נורית בהצלחה , PSA

yam1

New member
ספר נוסף

"משמעת בכתה" של הוצאת מכון מופת.

הצעה נוספת בנוסף לספרים

מנסיון ילדים אוהבים שמדברים איתם בגובה העיניים. שני מקום, שבו כקבוצה ולא סביב השולחנות, זה יכול להיות על שטיח בספריה (אני מניחה שבכיתה אין..), בפינה בחצר... ספרי להם את מה שאת מרגישה ושאלי אותם מה יש להם לומר. ת ק ש י בי, אפילו תרשמי כל מה שהם אומרים אבל אל תגיבי תוך כדי גם אם יגידו דברים מאוד לא נעימים לאוזן. תרשמי ותשתקי, זה הזמן שלהם לדבר. אני מאמינה שתשמעי מהם מה מפריע להם.. יכול להיות שבין הדברים יהיו גם הצעקות שלך.. תקשיבי מבלי להגיב. אם הם לא נפתחים את יכולה לשקף להם שבאמת קשה לדבר על דברים לא נעימים אבל את מעוניינת לשמוע מה באמת מפריע להם (תאמרי את זה רק אם את באמת מרגישה כך) לאחר הוינטלציה, תשאלי מה הם מציעים שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב. אחד הילדים או את , תרשמו על הלוח את כל ההצעות ודרגו אותן לפי סדר הדברים שאפשר ליישם. תחליטו על שני דברים (לא יותר( אותם תתחילו ליישם מיידית. תפני בסוף כל יום שלך איתם, עשר דקות לשמוע מה יש להם לומר (תאמיני לי זה חשוב לא פחות אם לא יותר מעוד כמה משפטים שהם מספיקים להעתיק) קחי לתשומת ליבך את הדברים שהם יאמרו לגביך. ו ב ה צ ל ח ה!!!!!

נ ו ע ם

New member
ככל ש...

ככל שהמורים ידברו פחות התלמידים ילמדו יותר! מעט מאוד אנחנו משאירים מקום בכיתה לביטוי התלמיד והרבה מאוד נותנים מקום ליכולת הביטוי שלנו... אין ספק שגם התלמידים רוצים להתבטא אנחנו יותר צריכים לנווט... לעבור מהוראה (של המורה) ללמידה (של התלמיד) ולדעתי, כאן טמונה ההצלחה! (במיוחד עם תלמידים שלא אוהבים ללמוד)

באלו

New member
תהיי חזקה

שלום לך, קראתי בעיון את שרשמת. נראה לי שבכל זאת כדאי לך לשקול פעם נוספת יציאה לחצי שבתון. גם בחצי שבתון ניתן לאגור כוחות (דבר שניכר שחסר לך כעת), כמו כן מניסיון, קיים סיכוי סביר שתלמידי הכתה יתבגרו. עצה אחרונה - שיקולייך צריכים להתאים רק לך!! שום מנהלת לא צריכה להכתיב לך את המשך דרכך. אולי כדאי לך לשוחח איתה? להתייעץ? בהצלחה

sshoshan

New member
לנורית../images/Emo13.gif

גם בבית הספר בו אני מלמדת יש מין כתה כזאת-ובטח כמעט בכל בית ספר אחר. העצות שאנשים שלחו לך הן אמיתיות ועוזרות. מה שאני יכולה להוסיף זה שאולי תנסי להעזר בהורים של התלמידים. אם יש הורים משתפי פעולה-הענין יכול להיות הרבה יותר קל לפתרון ולהתמודדות. גם ההורים לא יתלהבו מהעובדה שאת שוקלת חצי שבתון בשנה קריטית כמו כתה ו ועוד עם כתה שנחשבת מועדת לפורענות. בסיוע המנהלת והיועצת ויחד עם ההורים ניתן לגבש תכנית טובה לשפור מיידי של התנהגות התלמידים. בהצלחה.

למעלה