אני חדשה פה!!!

זוהר69

New member
מעבר בחיים

שמעתי שמעבר בין ילד אחד לשתי ילדים זה מעבר דשה מאד,אח"כ כבר הרבה יותר קל יכול להיות באמת שהמעבר הזה של תינוק בבית קצת מלחיץ אותי ולא נותן לי בעצם זמן לדברים אחרים ואני צריכה משהו שינחה אותי ויאמר לי בדיוק איך לסדר את החיים שלי ואת קו המחשבה........

isaacm

New member
שלום לך - אצטרף לברכות ברוכה הבאה

בקשר לשאלה שלך על האימון. התשובה היא כן. ראיתי את השאלה שלך ועצרתי. אני רוצה פשוט לכתוב קצת על מה השאלה עשתה לי, מה התחושות שעלו בי. כל מה שקראתי קיבל לפתע גוונים שונים, אחרים לחלוטין. את לא מקטרת, לא מתלוננת, לא פורקת לחצים. את משתפת אותנו במידע הנחוץ כדי שנוכל לנסות ולהשיב על השאלה שלך שבאה מיד בהמשך. אני קורא בזה המון
הפרטים הממשיים לא כל כך משנים. משנה הגישה שלך. ואין מה לדבר - גישה בריאה. אז לגופו של עניין (או גופה של שאלה), איך את יכולה לעזור לך? כאשר את מרגישה שחובה עלייך להשתלט על הכל ואת לא מצליחה, סבירה מאד תהיה הרגשה של תיסכול, ומכאן קצרה הדרך לתחושה של אובדן שליטה. את באמת חושבת שאת חייבת להשתלט על הכל? מה יקרה אם תשתלטי על רוב הדברים - אבל לא על כולם? הנה איך את יכולה לעזור לעצמך: מצאי בדברים שאת עושה שלשה דברים שאינם חיוניים וניתן לוותר עליהם. גם אם לא תשני דבר בהתנהלות שלך - הבנת הנקרא של המציאות בה את חיה תפשט לך את כל הלחצים. מאחל לכם (ולילדות) שנים רבות של אושר. איציק

זוהר69

New member
ראיה שונה

הי איציק אני קוראת את התגובות שאני מקבלת בפורום זה ושמתי לב שכל אחד בגישתו שלו ניגש בצורה חיובית כלומר בהביט חיובי קו מחשבה חיובי ועוד בגישה ש...מה יקרה אם לא ... אכן חשבתי עם עצמי ואמרתי לעצמי:מה יקרה באמת אם הבית לא יהיה ממש מסודר פיקס,אבל לעומת זאת הבנות מסודרות ומאורגנות שזה יותר חשוב לי לכן החלטתי אם כל השיחות שקראתי פה שאני לוקחת את הכל בחיים בפרפורציות נכונות ולא מוגזמות והולכת עם קו מחשבה חיובי וכמה שיותר חיובי כלומר היגעתי למסקנה שאני זאת שבוחרת את ההרגשה שלי אם אני רוצה לחיות בשקט ושלווה או בלחץ ובבלגן לנסות לשלוט על הרגש...

isaacm

New member
בעניין שליטה על הרגש

אנחנו לא יכולים לשלוט על הרגש, אנחנו יכולים להשפיע על הרגש. אנחנו כן יכולים לשלוט בתגובות שלנו לרגש - זה המקום. אני אוהב את הצורה שקיבלת את הדברים (אף שמותר לי גם לא לאהוב - זה לא אמור לקבוע שום דבר). בכל זאת אני רוצה לחזור ולהדגיש לך משהו שלדעתי מאד חשוב. אין ממש צורך לשנות את מה שאת עושה (לפחות ככל שזה נוגע לדיון שהתנהל כאן). החשוב הוא שאת מבינה את המשקל האמיתי של הדברים ומרגישה אחרת אם משהו לא קורה בצורה מושלמת. מה שכן ראוי לו להיות מושלם זו התחושה שלך עם עצמך ועם המשפחה. הרבה הצלחה לך בהמשך דרכך. איציק

שלום זוהר - שאלה

למי יש יותר זמן - לאדם שחי חיים לחוצים ורץ ממשימה למשימה או לאדם שחי חיים שלוים ורגועים?

ניהול זמן

זהר יקירה המאבק שאת מנהלת משותף כמעט לכל האמהות, אנחנו רוצות לתת את המקסימום בעבודה, בבית ועם הילדים, ובסוף אנחנו מוצאות את עצמינו מותשות ולעיתים גם מתוסכלות ,כאשר אנו לא בטוחות שישבנו מספיק עם הילדים על השעורים והפנלים באמת לא ממש מבריקים. באימון אנו נבדוק כיצד את מנהלת את הזמן שלך, ועלמנת לנהל אותו נכון ולא להתנהל על ידו נגדיר את המטרות והיעדים שלנו למשל מה הכי חשוב לך בבית? נניח נקיון המטבח אחריו הסלון ובמקום האחרון הפנלים. מה הכי חשוב לך לעשות עם הילדים למשל :סיפור משחק שעורים וכו... לפי סדר חשיבות מה הכי חשוב לך לעשות למען עצמך , זוגיות וכו... לדרג מי 1-10. התבונני היטב ביעדים שלך, האם באמת כולם חשובים, יכול להיות שמראש את יכולה לוותר על חלקם חלק מהיעדים עשויים להיות יעדים מצטלבים למשל: חינוך ילדים לסדר ונקיון, ונקיון הבית, את יכולה לנקות ביחד עם בתך להרויח שעת איכות וללמדה על סדר ונקיון באותה עת. לאחר שעברת על כל הרשימה התחילי בביצוע המשימות לפי סדר חשיבותן,קודם כל האחדים וכו... ניסיתי לגעת בנקודה אחת מקווה שעזרתי , בתהליך אמיתי של אימון , היינו מנסות לזהות את צרכייך האמיתיים,ומכאן היינו ממשיכות, כאשר אנו מתאמנות על תחום כלשהו, הוא מייד מקרין גם על תחומים אחרים וזהו הקסם שבאימון בברכה אביטל שטרית מאמנת לקריירה [email protected]

למעלה