אני חדשה פה!!!

זוהר69

New member
אני חדשה פה!!!

שלום! אני חדשה בפורום הזה,ניכנסתי אליו כי הנושא הזה מאד מעניין אותי וניראה לי שגם יכול לעזור לי בחיים, אני אמא לשתיים,ילדה בת שש וחצי בכיתה א' ותינוקת בת חצי שנה. עובדת בשעות אחה"צ, רציתי לדעת אם באימון אישי מלמדים גם איך מישתלטים גם על סדר הבית ניקיון וכ'ו גם על עבודה בחוץ וגם על גידול הילדים חינוך טיפוח תשומת לב וכ'ו אני מרגישה בזמן האחרון שקשה לי מאד להישתלט על הכל........ אני קצת הולכת לאיבוד .... איך אני יכולה לעזור לי?

bridges

New member
המלצה ותשובות/שאלות

אני ממליץ לך מאוד לקרוא את הספר: הורים כמנהיגים מאת חיים עמית. אימון בהחלט יכול לעזור בהשתלטות על בלאגן בחיים. כהתחלה אני מזמין אותך לשאול את עצמך: תדמייני את עצמך שהצלחת לסדר את החיים שלך, השתלטת על הכל: הבית שלך מסודר ונקי, הבנות מתחנכות יפה ומטופחות. איך זה יהיה?מה את תהיי כאשר כל זה יקרה? איך תרגישי? מה תאמרי על עצמך? רונן

bridges

New member
וכמובן ששכחתי - ברוכה הבאה

אני מאמין שתוכלי להרוויח הרבה גם מהקריאה בפורום וגם מהכתיבה בו.

זוהר69

New member
באיזשהו מקום יש פה מירדף

כלומר אתה מנסה כל הזמן להסיג את הלא ניתן להסגה... מנסה שהבית יהיה מצוחצח ונקי אבל בעצם לא מספיקים כי אז הילדים חוזרים ומבלגנים,,, השאלה איך מוצאים את האמצע. כלומר להפסיק להיות בחיי לחץ ובלהספיק כמה שיותר...... ..????????

bridges

New member
תנסי לענות על שאלותיי

היי זוהר, אני מאמין שהתשובה נמצאת בשאלות ששאלתי אותך. אחד הדברים שלומדים באימון זה שכדי להגיע למקום שרוצים להגיע אליו צריך לדעת לאן רוצים להגיע. ומטרת השאלות היא בדיוק זה, לגלות לאן את רוצה להגיע. כרגע את יודעת מה את לא רוצה אני מזמין אותך לחפש את מה שאת כן רוצה. מה זה האמצע הזה? אם תפסיקי להיות בלחץ כל הזמן להספיק כמה שיותר אז מה תהיי? איך החיים שלך יראו כשתפסיקי להיות לחוצה? רונן

זוהר69

New member
הבנתי את השאלה ואני מנסה לענות עליה......

אני עובדת בעבודה שאני מאד אוהבת,שנותנת לי המון סיפוק והנאה, כשאני מעמידה לעצמי מטרה בחייים,אני חושבת איך אני יכולה להישתלט על המחשבות שמלחיצות אותי לחיות יותר ברוגע שלווה בלי לחשוב מה יהיה בעתיד השאלה היא איך מישתלטים על המחשבה שבאה...ומטרידה?

bridges

New member
אני מוכיר אותך על ההסתכלות האותנטית

זה נפלא שיש לך עבודה שאת מאוד אוהבת, ואני חושב שזה דבר שאת רוצה לשמור עליו, נכון? השאלה היא איך את יכולה להשיג סיפוק והנאה גם בבית (ולפי מה שכתבת זה לא נשמע כך). אני מזמין אותך לדמיין מצב שהיום יש לך רוגע ושלווה בחיים (כל המחשבות המטרידות על העתיד נעלמו), איך החיים שלך יראו? איך הם היו נראים שונה מהיום? אני מאמין שבאימון אישי את יכולה ליצור לעצמך חיים גם של סיפוק והנאה בכל מקום וגם שלווה ורוגע. כבר כתבתי למישהו אחר שאי אפשר להשתמש בכל הטכניקות של האימון בפורום, ולכן גם התוצאה שתהיה לך מאימון בפורום תהיה מוגבלת. רונן

זוהר69

New member
אכן שמעתי...

על כמה אנשים שלקחו מאמן אישי ואכן הצליחו להגיע לתוצאות חיים מדהימות לראיה שונה ומממלא הכל היה אחרת השאלה היא מי שהמצב הכלכלי שלו לא מאפשר לו לקחת אימון אישי מה עושה?

bridges

New member
בסוף זה שיחה עד כמה זה שווה לך

אימון הוא "מוצר" כמו מוצרים אחרים (מקרר, אוטו וכו'). בסופו של דבר השיחה היא של עלות מול תועלת. רונן

bridges

New member
טווח המחירים גדול מאוד

את יכולה ללכת לאימון בחינם או במחיר סימלי בסטאז' או לשלם מאות דולרים לפגישה למאמן ידוע. השאלה היא מה התקציב שלך? את מכירה אנשים שהתאמנו, אז יש לך גם מקור להמלצות. להרבה מהמאמנים יש קשרים עם בתי הספר שבהם הם למדו והם מכירים מאמנים אחרים, כך שאני מאמין שהם יוכלו לעזור לך למצוא מאמן מתאים לתקציב שלך, גם אם התקציב שלך נמוך מהמחירון שלהם (גם אפשר ומותר להתמקח) כמובן שאת מוזמנת לפנות לכל מאמן בפורום במסרון ולקבל הרגשה על המחירים. רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ישנם סטאז'רים שיכולים לעזור

בידקי בלוחות הפורום אם יש מישהו שיכול לאמן בתשלום סימלי.

galsaar

New member
לחיות בעולם של מצויינות...

נראה שאת חיה בעולם של מושלמות. אדם מושלם שואף לאפס טעויות, הוא לא לוקח סיכונים ולכן חי בלחץ ובפחד תמידיים, הפחד הוא בעיקר פחד מכישלון, מטעות, ופחד כזה פעמים רבות משתק אותו מן העשיה ,אך גם מלחיץ אותו. . עצרי לרגע וחשבי: מה יקרה אם הבית יהיה נקי ומסודר באופן סביר ומתקבל על הדעת ולא תמיד מצוחצח כמו לפני מסדר? האם חשבת לרגע מה בדיוק את מנסה להשיג? האם באמת צריך לרוץ סביב עצמך על מנת להשיג את זה? אפשר להתבונן ב"מבט על " על כל מיני הקשרים בחיינו,שלרובינו יש הסכמות עליהם: למשל- כולנו רוצים להיות מאושרים, להנות, ליצור תקשורת טובה ושיתוף פעולה עם סביבתינו, ועוד. מתי לדעתך זה יקרה? האם באמת כדאי לנו לרדוף אחר השלמות ולקוות שרק כשנגיע אליה נהייה מאושרים ונינוחים? ומה בינתיים? נהייה לחוצים ומבואסים? חשבת פעם פשוט להיות מצויינת ולא מושלמת? אנשים מצויינים הם אנשים שלא פוחדים לעשות ולהתסות, הם מודעים לכך שבעשייה יש מימד של סיכון, שהרי מי שעושה עשוי לטעות, אבל מהי גדולתם של המצויינים? שהם מתקנים! והתיקון מוביל אותם לצמיחה ולהתקדמות. את רוצה לצמוח, להתקדם וליצור לעצמך חיים איכותיים או לרדוף אחרי ה"מושלמות"ולהישאר תקועה? (במקרה שלך- תקועה ב"לופ" של תסכול מצטבר). חשבי על כך ובהצלחה!

baby01

New member
באימון לא לומדים איך מסדרים לומדים

איך לייצר סדר קודם כל בשיחות הפנימיות שלך על סדר..את מכירה את הקול הפנימי הזה שמנהל איתך דיאלוג : "זה לא צריך להיות כל כך מבולגן" "כן, אבל אין לי זמן עכשיו" "אם היה לי כסף הייתי לוקחת מישהי שתעזור לי" "נכון, אין לך כסף, אין מה לעשות, תצטרכי למצוא זמן..." נשמע מוכר? אז אימון קודם כל עוזר להציף את כל השיחות הללו...(מה שקורה לאנשים זה שהם מגלים לפעמים כמה השיחות הללו כשהן יוצאות מהראש אל העולם, הן מצחיקות..
) אח"כ אימון יאפשר לך לחשוף מה זה סדר, אירגון, ניהול זמן - עבורך. איך ראית את זה עד עכשיו, איך את רוצה שזה יהיה, ומה יצר את התמונה שהייתה לך עד עכשיו בראש של איך זה צריך להיות (למשל, כי ככה ראיתי בבית, או כי ככה אמא שלי תמיד אמרה לי שאמא צריכה להיות, או כי חשוב לי להיות בדיוק ההיפך מאיך שגדלתי בבית) שכל הדברים האלה לגיטמיים רק שלא תמיד בחרנו בהם - הם בחרו בנו. תהליך האימון יאפשר לך לבחור עבור עצמך מה הכי נכון לך ומה הכי משרת אותך ואת המשפחה שלך. ואז תוכלי באמצעות האימון לבחון איך את מכניסה את הסדר והארגון שאת רוצה - אל תוך חייך. מה נדרש כדי שזה יהפוך להיות חלק משגרת חייך? על מה למשל תצטרכי לוותר כדי שזה יהפוך להיות שגרת חייך (יש לי מתאמנת שהעלתה בדיוק את אותו הנושא ואחרי תהליך אימון כשהגענו לחלק של היישום היא ראתה שאחד הדברים שהיא תצטרך לוותר עליהם זה על לעשות הכל בעצמה, כי היא עושה את זה הכי טוב...) הכי חשוב לזכור שהחיים הם סך כל הבחירות שלנו ובכל רגע נתון אנחנו יכולים לבחור את מה שהכי מתאים לנו (סדר או בלגן...) מקווה שתרמתי... איילת ונציה-מישר מאמנת אישית לחיים

היכן אב המשפחה?

היי זוהר, בנוסף לכל התשובות הנהדרות שנתנו לך.- בהחלט אימון יעזור לך ללמוד לעזור לעצמך. אוסיף דבר קטן - אולי תובנה - שקלטה עיני. היכן אב המשפחה בכל הסיפור. יש לתת את הדגש למצב המשפחתי באם את חד הורית ובאם אב המשפחה עובד עד שעות מאוחרות ואין בידו להשתתף במטלות הבית כפי שעולה מפנייתך. שלך , אמיר

זוהר69

New member
שלום

תודה על הע[א]רתך... אבל אם כל הכבוד בעלי עובד עד שעות אח"הצ ועד שהוא מגיע הביתה אני כבר יוצאת אני לא יכולה להעמיס עליו יותר מידי בעבודות הבית,הוא אחראי על ארוחת ערב לילדים ואירגונם לשינה. אז האם להעמיס עליו עוד.... ואם כן?איך לעשות זאת בצורה נכונה??

תשובה

יופי, אז אני רואה שיש אב משפחה ולפי כתיבתך הוא שותף בחלוקת הנטל בבית. גם ארוחת ערב וגם אירגון השינה וסביר להניח שהוא מבלה גם קצת זמן איכות שכולל קריאת סיפור לפני השינה לקטנה , ולגדולה עזרה בהכנת שיעורי בית או לפחות שיחה על בית הספר. כלומר שאפשר להבין שהמיקוד הוא בהתמודדות שלך בקורה בבקרים בביתך. הילדה הגדולה בבית הספר, הקטנה( המלאך) איתך שבגיל הזה רב הזמן ישנה או בלול.ואז יש לך זמן אולי ... בארגון הבית וזמן לעצמך ולבעלך- מילת המפתח היא - איזון. ובבדיחות הרגע אוסיף את המשוואה המנצחת - סבא וסבתא= ביביסיטר. וזאת בנוסף לטיפים שקיבלת כאן מהמאמנים האחרים. את מבינה שהחלפת ההודעות בינינו היא חלק קטן ממה שנעשה באימון: הבהרה של המצב , מיקוד המטרה- רצון להשיג או רצון לשנות מצב מסוים בחיים, ולאחר מכן דרכי פעולה וניהול זמן נכון לך ולמשפחתך. שלך , אמיר

זוהר69

New member
חן חן לך אמיר...

אומנם שעות הבוקר שלי "פנויות" אך הקטנה שלי דורשת המון טיפול פיזי [היא כבר זוחלת ומגיעה לכל מקום,וישנה הרבה פחות..] חשבתי לשים אותה במישפחתון,אבל אין לי תקציב לזה כרגע, באשר לסבא והסבתא בשני הצדדים הם עובדים,ואני לא יכולה לבקש מהם בקשה כזאת... העבודה שאני עובדת אחר הצהריים דורשת ממני גם מאמץ גופני...[אני מדריכת ספורט]ולכן אם אני מיתעייפת בבוקר לא נישאר לי כח בערב... האם עדיין יש פיתרון???????

המשך

היי זוהר , מספר דברים : בראש ובראשונה לאחר כל ההתכתבות_ המצלתי החמה היא להפגש עם מאמן מקצועי שיעזור לך לעומקם של דברים. ראיתי שענית לאחד המאמנים שאת רוצה להשתלט על המחשבות שלך שמטרידות אותך. לא ניתן להשתלט עליהן מבלי לדעת מהיכן הן " צצות". המחשבות הללו "באות" להגיד לך משהו.יש לבחון אותם כי בהן טמון חלק מהפתרון. שימי לב לתשובה שנתת לי כאשר כתבתי לך לבקש עזרה מהאבא ו מהסבא וסבתא: רשמת לי ..." אני לא יכולה לבקש מהם....." את לא מבקשת עזרה , לוקחת על עצמך כנראה יותר מדי . אז אין פלא שקשה לך. כל המאמנים הנהדרים כאן, נגעו בצורה כזו או אחרת בכוונה שלך שהכל יתקתק והכל יהיה מושלם. כלומר את רוצה לאכול מהעוגה ושתשאר שלמה. בחיים כדי להשיג מטרות יש ל"צאת מתחום הנוחות", יש לוותר. אם הסיטואציה אצלך לאחר שהסברת לנו : שאין מי שיכול לעזור לך כי כולם עסוקים וגם את עסוקה , ואין לך יכולת לשלוח את הילדה למשפחתון, זה אומר שצריך לעשות ויתור. אני מכיר נשים שבמצב כזה נשארו גם שנה ושנה וחצי עם הילדים בבית. שלך , אמיר.

yaelmmmmm

New member
היי

אני משתפת אותך כאמא ל-4, לא כמאמנת. בעלי ואני עובדים שעות לא מעטות. הבעיות שאת מתארת לא נגמרות, ומידי פעם קיימות שבירות כאלה. בד"כ זה קורה כאשר יש מעברים. למשל, ילדה שעולה לא', שיניים אצל תינוקות, כשמתחילים ללכת או כשעוברים מהבית לפעוטון או מעון. נדמה לי שזה מה שאת עוברת. אשתף אותך במה שאני עושה: הרבה נשימות עמוקות ותכנון מראש, שיתוף של הילדים בניהול הבית (ובת שש כבר יכולה!), קצת פחות ניקיון וסדר וקצת יותר טיפוח של הילדים. זה המתכון שלי. לך יש מתכון אחר. אני בטוחה שתמצאי אותו בתוך עצמך. ייתכן ויהיה צורך בשינויים כאלה ואחרים כדי להתארגן, ו... אני מזמינה אותך לפנות לאימון, כמובן!

למעלה