אני חדשה יש לי שאלה

אני חדשה יש לי שאלה

אני סובלת מי אנדומטריוזיס הרבה זמן אני אמורה להוציא את האנסומטריוזיס על מנת שלא יפרייע להריון כי היו לי שתי הפלות עם אנדומטריוזיס מה אתם אומרות

שלום חופית ../images/Emo140.gif

האם את מטופלת ע"י רופא פריון שמתמחה גם באנדומטריוזיס? האם אובחנת בניתוח? או רק עפ"י תסמינים? לא כל כך הבנתי האם יש לך אנדומטריומה (ציסטת אנדו' בשחלה)? האם ידוע על מוקדים במקומות אחרים? ממה שידוע לי אנדומטריוזיס אינו גורם להפלות, הוא יכול להקשות בכניסה להריון אבל לא לגרום להפלה. דבר ראשון לדעתי את צריכה לפנות לאחד מרופאי הפריון המבינים גם באנדומטריוזיס (כמובן אם עדיין לא פנית לאחד כזה) מומלצי הפורום הם: שולמן, משיח, זיידמן ושיף.

דווקא לי ידוע שכן

שאנדו' יכול לגרום להפלה בשבועות הראשונים הרופא גם הסביר לי למה, רק שלא ממש התעמקתי בהסבר כי ממילא זה לא רלוונטי אלי.

מייקילולי הי

כן אני מטופלת של דר' אשכנזי אני אחרי 7 טיפולי פוריות עם שתי הפלות יש לי הידרוסלפינגס (חצוצרות סתומות) הרופא שלי רוצה לעשות לי ניקיון על מנת שאני יוכל להכנס להריון בלי כול מיני ממצאים של

עכשיו את יותר ברורה

ממה שאני יודעת חצוצרות סתומות יכולות להפריע להשתרשות הריון ברחם (כמובן אחרי החזרה ב-IVF). אני אישית לא שמעתי ולא זכור לי שקראתי כאן בפורום על ד"ר אשכנזי בהקשר של אנדומטריוזיס. תעשי חיפוש עליו בפורום ותראי אם המליצו עליו. האם הוא אבחן אצלך את האנדומטריוזיס? ולגבי ההפלות ידוע לי שיש רופאים מומחים לכך, האם פנית לאחד כזה? אולי יש לך בעיה אחרת שגורמת להפלות? בכל מקרה אם החלטת שאת עושה ניתוח ממליצה לך לפנות לייעוץ במרפאת אנדומטריוזיס בתה"ש.

זואילי

New member
הי חופית

מצטרפת לשאלות של מייקי, כי קשה להבין ממה שכתבת למה כוונתך. צר לי על ההפלות שעברת. האם את בטיפולים? אנדומטריוזיס זה השם בגדול של הדבר המגעיל ממנו אנחנו סובלות, אבל לא ברור לי מה את מתכוונת להוציא? האם יש לך חצוצרות עם הידרוסלפינגס? (חסומות/סתומות). ספרי לנו קצת יותר פרטים וננסה לעזור.

למעלה