אני חדשה בפורום

חדינה

New member
אני חדשה בפורום

אני בחורה בת 22 מוגדרת כחולת אפילפסיה היו לי בחיי שתי התקפים מזה כ-10 שנים אין לי שום התקף אני נוטלת טגרטול 400ההתייעצנו עם פרופ' נויפלד היא קבעה שלא כדאי להוריד את התרופה.אני יוצאת עם בחור ולא יודעת אם לספר ואיך לספר אנא עיזרו לי! שיהיה לכם חג שמח!

sbh100

New member
חברות לחולי אפילפסיה

נכון שקשה לומר לחבראו לחברה שאני חולה אפילפסיה. אני רק בפגישה החמישית הזמנתי את חברתי -אשתי להיום- וסיפרתי לה על מחלתי. היא קצת כעסה עלי מכיון שיצרנו קשר בינתיים. אמרתי לה שההחלטה בידה ועם היא רוצה להפרד לא אפגע. כל אחד הלך לדרכו ואחרי שבוע קיבלתי טלפון ממנה והיא רק נפגעה שלא אמרתי לה יותר מוקדם. כיום אנו נשואים וחיים ממש באושר.

אני סיפרתי בפגישה שניה..

לא רציתי לתת לו להקשר ואז להפיל עליו אז בפגישה השניה דיברתי איתו על זה והוא אח"כ גם דיבר עם אחיו, שהוא רופא, והתעניין ואמר שאין לו בעיה בכלל. המשכנו לצאת אבל זה נגמר בסוף (בלי קשר לאפילפסיה)

tropical888

New member
הי חדינה

אני סיפרתי גם די בהתחלה. בכלל לא הייתי מוטרדת מהעניין אם לספר או אחרי שסיפרתי לו הוא קנה ספר על אפילפסיה כדי "ללמוד את הנושא" ללא ידיעתי (יותר מאוחר הוא גילה שיש לי את הספר בבית) אני מציעה לך לספר בפרט אם את רואה שהקשר הוא רציני אין לך מה לחשוש מזה כי אם הוא לא ירצה להמשיך את הקשר איתך בגלל האפילפסיה תוכלי להבין לבד שטוב שאמרת וטוב שנפרדתם. בהצלחה!

meitalohad

New member
המלצה מנסיון אישי

אני בת 28. כל חיי פחדתי לספר לבן הזוג/חבר שאני חולת אפילפסיה, היה לי די הרבה נסיונות מרים וממש גרועים עם התופעה. ואז פגשתי את בעלי כאשר התחלנו לצאת ואני סיפרתי כאשר ידעתי שהוא אוהב, ישבנו ביחד על הספה בסלון ואמרתי שאני חייבת לספר לו משהו חשוב, אמרתי לו שאני חולת אפילפסיה, הוא אמר שהוא אוהב אותי וזה ממש שטויות, שאלתי אותו אם הוא יודע מה היא מחלת האפילפסיה, לטענתו הוא טען שכן ואמר שזו המחלה שמתעלפים לפעמים, הסברתי לו שאני לא קיבלתי התקף 10 שנים והסברתי לו פחות או יותר על עצמי. כיום לאחר 4 התקפים רצופים, לאחר 4 התקפים רצופים שקיבלתי בעקבות החלפת תרופה (מכוון שרצינו להכנס להריון), התרופה היה מאד מאד לא טובה לי, כיום בעלי לא מוכן להתקרב אלי, להסתכל עלי לישון איתי כלום, הוא מאד מפחד, מבולבל שאנחנו כרגע חיים בנפרד הוא מאד כועס עלי מכוון שלא הבאתי לו את כל האינפורמציה בנושא. המלצה שלי אליך מלב אל לב עדיף להגיד ולתת את כל האינפורמציה, ברגע שאת חושבת לנכון (אבל לא מאוחר מידי) לספר לבחור שלך, תספקי לו את כל האינפורמציה שבו ביחד באינטרנט, תקראו ספרים בנושא, תשקיעי שבוע סביב המידע לבין זוגך זה מאד חשוב ובטח ובטח לא להיתבייש או להרגיש מושפלת. אם בכל זאת הוא לא ירצה שילך, תאמיני לי יבוא היום ויגיע הבחור שיקבל את המחלה שלך כחבילה איתך ביחד ובהמון אהבה, רק בקשה קטנה אל תחזרי על הטעות שלי תעבירי את כל האינפורמציה הרבה יותר כואב להיתגרש (מקווה שלא ושהייה בסדר) מאשר ליפרד מחבר. מחבקת אותך בחיבוק אוהב ותומך, מיטל

חייםלוי

Member
מנהל
כשהכרתי את אשתי סיפרתי

לה אחרי כמה שבועות. הלכנו יחד לנוירולוג ד"ר לרמן והוא הסביר לה בדיוק על מה מדובר. אנחנו כבר נשואים כמעט 25 שנים

אורן60

New member
עצה

שלום רב אני מבין למצבך ואין לך כמה מושג ומרורים אכלתי בשל החשש שמי שהתחלתי לצאת איתה ,ברגע שאומר לה שיש לי אפילפסיה( לא היו לי 7 ש' התקף) תעיף אותי. אני לא סיפרתי לה עד 3 חודשים מהיום שיצאנו ובתקופת 3 החודשים לקיתי בהתקפי חרדות איומים שהביאו אותי לשיתוק תפקודי רק בשל החשש שהיא תעיף אותי ברגע שאספר לה. היום 3 שנים מאז ואנו מתחתנים עוד מעט, אני אומר לך שהדבר פשוט ואין אפס-ניתן למשוך את ההודעה, עדיף שלא ביום יומיים הראשונים אלא תני לזה עד חודש ואז תספרי לו ותסבירי לו את האמת-כי זה חלף וזה עבר שעשר שנים אין לך. אם דחה אותך-הוא לא שווה אותך, וזה לא קיטש' ,כי אדם שדוחה בקלות הוא אדם שטחי ופחדן אם קיבל אותך- מה טוב,ארוסתי לא ראתה בזה שמץ של בעיה דבר חשוב,לא לחשוב שאם במידה והוא דחף אותך -כל הגברים ידחו אותך בגלל זה כי זה לא נכון מניסיון לא רק ממני אלא ממקרים שאני שומע -אנשים שונים באופיים!!! תספרי לו כי זה יעיק עליך כל מערכת היחסים אם לא תספרי לו ואת יכולה ללכת לפסיכיאטר בסוף כמו שאני דאז הלכתי רק בגלל שלא סיפרתי לה 3 חודשים משיצאנו. איך לספר לו- אני ממליץ שתתקשרי אליו ותבקשי לראות אותו ע"מ לומר לו משהו שהוא יחשוב שמא את רוצה לזרוק אותו ואז שישמע מה שיש לך להגיד ייתן אנחת רווחה ויאמר שאין זה מפריע לו. אל תאמרי לו בטלפון אלא תאמרי לו בקול פורמלי ורציני שאת רוצה להיפגש איתו עדיף במקום ציבורי ובפגישה עצמה אימרי לו זוהי רק עצתי שבה הייתי נוקט אבל זה פתוח לשקול דעתך וזה בגדר המלצה אם תרצי עוד עזרה בקשי את המייל שלי במידה ותרצי אני פנוי לכל עזרה שהיא חג שמח ובהצלחה

ruthty

New member
הי חג שמח שהכרתי את בעלי סיפרתי

ולאחר מכן קבעתי פגישה עם הפרופסור והוא הסביר לו מבחינה רפואית

למעלה