אני חבר פורום :)

wintermute

New member
אני חבר פורום :)

ובשביל לא לבזבז ככה סתם הודעה יש לי שאלה לכל באיי הפורום האם אתם מאמינים בגורל? האם אתם מאמינים שהכול כבר נקבע מראש? אני לדוגמא לא מאמין שהכול נקבע מראש אבל שמתי לב שהרבה שבאים לפורום רוצים לדעת מה צופן להם העתיד -עדי-

פעם שלישית, גלידה ;-)

ובכן, עדי... קודם כל אני מצטער שבהודעתי הקודמת כתבתי אלייך בלשון נקבה... אבל לא הייתה לי שום דרך לדעת.. :) דבר שני... מכיוון שבחרתי את שבתאי שייצג את שמי, סביר היה שהייתי עונה לך שכן, יש כזה דבר גורל (שבתאי הוא כוכב הקרמה והגורל), אבל זו גישה פטליסטית מידי! אבל אני גם לא יכול להגיד לך שאין כזה דבר... כי אז זה יסתור את אמונותיי! בוא נגיד שאני מאמין שמה שצריך לקרות קורה - אבל לך יש את זכות הבחירה, או במילים אחרות: ``הכל צפוי והרשות נתונה``. אחרים אומרים שאכן הכל צפוי, אבל הרשות נתונה עד טווך מסויים. דומה הדבר לחצר ביתך בו מותר לך לעשות מה שבא לך.. אבל עד הגדר - כי מאחוריה אתה כבר כפוף לחוקים, או, במקרה שלנו, אחריה בא הגורל, ופה אתה כבר לא יכול לעשות ``מה שבא לך``. יש סיפור יפה שסיפרתי בעבר... ובשבילך אספר שוב; מר א` בא לשלמה המלך שילמד אותו את שפת הבהמות והעופות והציפורים. שלמה המלך סירב, אך מר א` המשיך ל``נדנד`` לו, ובסוף שלמה המלך הסכים. וכך, אחרי שלמד, טייל לו מר א` ברחוב והקשיב לדבי החיות שברובן היו על דה ועל הא. ואז... שמע זוג חתולים מדברים על מר ב`. מסתבר שכל השדה שלו הולך להיהרס ע``י דבר. אלוהים רוצה לקחת את פרנסתו כדי שיוכל לכפר על חטאיו. מהר מהר הזהיר מר א` את מר ב`... ומר ב` מכר את השדה וקנה תרנגולות במקום! למחרת ממשיך מר א` בטיולו ושומע זוג ציפורים מצייצות שהתנגולות יימותו למר ב`, לפי שייתנו ביצים..! מה עשה מר א`? כמובן! הלך להזהיר את מר ב` שקנה אח``כ פרות! הבנת איך ממשיך הסיפור נכון? ההוא קונה, אחרי זה מוכר - וחוזר חלילה... אבל את הפרנסה הוא לא מאבד! אז מה עושה אלוהים שכבר אין לו ברירה? הורג אותו בטרם עת... זו פשוט האופצה היחידה שנשארה לאדם כדי שיכפר על חטאיו. כפיש? אז, אם הייתי יכול ללמד אותך את התורה (האסטרולוגית) על רגל אחת, הייתי מסכם את זה במשפט: הכוכבים לא כופים, הם רק מייעצים! (ואין ספק שהכי משתלם זה להקשיב לעצתם..) כמובן שקיימת הדעה שהנשמה בוחרת את מסלול חייה, וכל הדברים הטובים והרעים (ואין טוב ורע, זה חלוקה גסה שעשה האדם, בדיוק כמו שאין עבר הווה עתיד...) קורים לה כי היא בחרה, או לקחה על עצמה את זה מסיבות אלו ואחרות. אז יש כאלו שממש שונאים את ההורים, ולא מבינים שזו אותה הסיבה שבגלללה נשמתם בכלל בחרה את ההורים האלו מלכתחילה! ויש כאלו שממש מיואשים מזה שהצלחתם הכלכלית בקרשים - אבל זה מה שהנשמה רוצה - ללמוד שיעור חשוב בכסף שהיא עדיין לא למדה! ואולי אחרי כל זה בעצם הבעיה היא באיך מגדירים גורל... ובכלל, קרמה זה גורל? אתה מאמין בקרמה? ומנקודת מבט אסטרולוגית, אני אסיים בהשוואה שעשיתי בעבר - האסטרולוגיה היא כמו תחזית מזג אוויר, והיא חוזה שהיום יירד גשם! אם תיקח מטרייה או לא - זה כבר זבש``ך! כל טוב שבי :)

wintermute

New member
``הכל צפוי והרשות נתונה``? :p

הדברים שאתה אומר סותרים אחד את השני. אתה אומר שאתה לא פאטאליסט אבל אתה גם אומר שהכול או לפחות רוב הדברים בחיינו נקבעים מראש ולא משנה מה נעשה לא נוכל למנוע אותם (לפחות זה מה שהבנתי מהמשל שלך) בקשר לזה שאלוהים הורג את בסוף את האיכר זה מייצג יותר מכול את האמונה שלך שאינך שולט בחייך ואני מציע לך לקרוא את דברי הרמבם במשנה תורה או שאם תרצה אני אצטט לך את העיקר (רק אתמול עשיתי מתכונת בתנך) ובנוגע לקרמה אני לא ממש יכול לענות לך אם קרמה זה גורל בגלל שלא עסקתי בקרמה מעולם ואני אפילו לא בטוח מהי ההגדרה המדוייקת של קרמה נ.ב גם אני בן 17 :) -עדי-

זה לא פעם ראשונה (או שנייה...)

שמישהו אחר מוצא שאני סותר את עצמי... כנראה שזה בא עם המזל (תאומים), אבל אין סתירה בדבריי, ואני אסביר. מה שאני מנסה להגיד זה שמה שצריך לקרות לנו, יקרה בסופו של דבר.... בצורה זו או אחרת - גם אם זה רצון הנשמה, וגם אם זה רצון האל! ככה או ככה, הדברים קורים כי הם צריכים לקרות... וכנראה שזו הגדרה של גורל, לא? אם זאת הבחירה בהחלט ניתנת לך, ואף אחד לא כופה את דעתו עלייך... גם לא הכוכבים. לגבי המשל... זו כבר תפיסתה של היהדות, לפחות של הפאטליסטים (יהדות זו לא אמונה עיוורת ככלות הכל). ואולי מה שאני מנסה להגיד הוא - שאתה עושה את מה שאתה רוצה לעשות בסופו של דבר... אבל אלו הדברים שהנשמה בחרה עוד לפני שהגעת לגלגול הזה... מה שאומר שהכל צפוי.. אבל הרשות ניתנה! ולשאלתך השנייה... *קארמה (לפי מילון ובסטר) - ``... הכוח שנוצר על ידי פעולותיו של אדם, ואשר על פי ההינדואיזם והבודאיזם מבצע את הטראנסמיגרציה וקובע את גורלו של האדם בגלגול הבא.`` -סוף ציטוט- כמובן שהגדרה זו שגוייה.. כי אין לשייך את הקרמה לבודהיזם או הינדואיזם... זה לא דת או משהו! גם פילוסופית האסטרולוגיה, אגב, מבוססת בחלקה גם על קרמה. ולמקרה שלא הבנת את ההגדרה... אתן דוגמא: אדם שהלך ורצח בגלגול הזה... יירצח הוא בעצמו (ע``י גלגול הנשמה של הנרצח) בגלגול הבא. זו אחת מן הדוגמאות הפשוטות והשטחיות יותר... קרמה זה מעין מאזן של פעולותיך בגלגול הקודם, כפי שהן באות לידי ביטוי בגלגול הזה :) אז איך זה להיות בן 17 ;-) שבי

wintermute

New member
מה לעשות...

אבל גם לפי מה שכתבת עכשיו יש סתירה בדברייך, ייתכן שאני פשוט עקשן מכדי להבין אותך... כנראה שגם זה בא עם המזל (עקרב) אני אשתמש בדוגמא שלך על הקרמה, אתה אומר שאם אדם רצח (ועוד שאלה איך אתה מסביר את הרצח הראשוני?) אז גם הוא יירצח על ידי מישהו אחר והרי הרצח (לפחות לפי השקפתך) הוא לגיטימי כי הוא בא לאזן את המעשים של אותו האדם מגלגולו הקודם, אז למה אותו אחד שרצח את האדם ייאלץ להירצח בגלגולו הבא? הרי זה לא אשמתו שהוא רצח, הוא רק ``עזר`` לאזן את הקרמה של אותו אדם.(אם זו לא כפייה אז אני לא יודע מה כן) וגם לפי התאוריה שלך אפשר להבין אפשר לומר שיש לנו נקמת דם מיסטית או מעין מלחמת חמולות רוחנית ולא ניסיון להגיע לאיזון. שלא תבין לא נכון, גם אני מאמין שטוב ורע הם המצאה של האדם ולכן אם תנקום ותרצח מישהו שרצח בגילגולו הקודם אז לא תביא את נפשו של אותו מישהו למצב של איזון (כי אין טוב או רע) אלא רק תמשיך את שפיכת הדמים. נ.ב להיות בן 17 זה כיף במיוחד בגלל שהשנה אני מסיים ביה``ס ואז יש לי בערך שמונה חודשים לפני הצבא ועצה קטנה: תוציא רשיון מה שיותר מהר -עדי-

אתה מצחיק אותי קצת, אתה יודע ;-)

לא במובן השלילי!! להיפך! אני חושב שאני יודע למה אני מבלבל אותך.. אני פשוט מציג לך כמה תפיסות עולם שונות שבחלקם סותרות אחת את השנייה.. אך לא אמרתי שבכולם אני מאמין, למרות שאני עדיין חושב שהן משלימות... ובכלל אני גם לא מאמין בסתירה, אבל את זה כבר מסובך להסביר... אבל אולי בגלל שיש לך מתכונת, בגרות או WHATEVER בתנ``ך, אתה בטח יודע על שני סיפורי הבריאה שבבראשית.. שכביכול סותרים את עצמם - ובמבט מעמיק תגלה שבסה``כ הם משלימים.. אבל זה בהזדמנות אחרת. בכל אופן, לגבי טוב ורע, לא נראה לי שהבנת אותי... אני חושב שטוב ורע זה מושג שהאדם המציא... בניסיון עיקש להפריד בין שני דברים שהם אחד. פה נכנסת השאלה הפילוסופית על הטוב והרע שבסיפור הבריאה. כמובן שבתמימותם של אדם וחווה, לפני החטא הקדום, לא יכלו להפריד בין טוב ורע... כי הם תמימים (שלמים, לא ``טיפשים``). כמובן שעץ הדעת גרם להם ``להמציא`` את הרע, כמו ש``המציאו`` את הבושה... והרי אם הרע זה משהו שקיים, ובהנחה שאכן יש רע וטוב, אז נשאלת השאלה - למה לאלוהים לברוא את הרע? התשובה חד משמעית - אין רע! היקום בנוי מאיזון.. אך האדם ממשיך בעקשנות ללכת לקיצוניות ולקצוות... אצלו הכל חיב להיות שחור ולבן - והרי אלו צבעים שלא קיימים מבחינה פיסיקלית/אופטית! תראה, טוב ורע זה עניין של תפיסה, נגיד וכשתלך לצבא (מנסה להישאר אקטואלי ;-)), תיפול על מפקד ``מניאק``, זה רע נכון? כלומר, עדיף ליפול על מישהו נחמד! אבל אתה תופס את זה ככה - כי אם תחשוב שני צעדים קדימה תביןש``קשה באימונים קל בקרב``, והרי אם היית נופל על מפקד נחמד שהיה מונע ממך לרוץ או להתאמן כי ``כואבת לך הרגל``? אתה מבין? בעצם כל עכבה היא לטובה! אני אנסה להסביר יותר פשוט... נגיד והנשמה צריכה ללמוד שיעור חשוב בכסף, אוקיי? יש בידה כמה אופציות: 1) היא יכולה לבחור להיות אדם עשיר 2) היא יכולה ללמוד להיות אדם עני 3) היא יכולה להפוך לגנב מיומן אם כך, ואם כך, ואם כך - היא תלמד שיעור חשוב על כסף! ייתכן והיא רוצה להפוך להיות גנב, כי כך היא תוכל ללמוד עוד שיעור (בונוס) על נחישות, חישול אופי וחוכמה (ערמומיות). אין ספק שפגעת בשני ציפורים במכה - למדת שיעור חשוב על כסף, ושיעור חשוב על עמידה במשימה או מטרה. כך שהרע הזה שאתה מגדיר כרע (הגניבה), הוא בסה``כ טוב.. כי הוא מלמד את הנשמה על דרכה בגילגול הזה... וייתכן שזה שהוא גונב ממנו, ר-צ-ה שיגנבו ממנו, כדי שהנשמה תלמד איך לעמוד בקשיים ומשברים (עוד חישול אופי)... ככה שכולם יוצאים נשכרים, לא? אז למה צריך לחלק את זה לטוב ורע...? אלו מושגים שלא אמורים להופיע בלקסיקון שלנו... בדיוק כמו המילים ``עבר הווה ועתיד``... במיוחד בגלל שכבר המציאו את המילה זמן. ובקשר לקרמה ורצח... ובכן, אכן הוא רוצח את ההיא.. ההיא רוצחת את ההוא וחוזר חלילה.. זה מעגל קסמים שלא נסגר? אני חושב שברגע שהוא רצח מישהי והיא רצחה אותו.. פה זה נגמר - כי האיזון הושג! ולגבי איך אני מסביר את הרצח הראשון: אולי הנשמה בחרה ללמוד שיעור בכוח רצון (הרי צריך כוח רצון חזק בשביל ללכת לרצוח מישהו, לא?)... אתה רואה איך הכל מסתדר יפה אחד עם השני? שבי :cool:

epitaph

New member
שבי....

מה חשבת על הציטוט שהבאתי לך (אם עוד לא הבנת זה wintermute) ודרך אגב אני פרופיל 72 (בגלל הגב) אז כנראה אני לא הולך לקרבי אז נמשיך את הדיון הפילוסופי-קיומי שהתחלנו -עדי-

epitaph

New member
שבי :cool:

אני יודע ששני סיפורי הבריאה משלימים משום שבפרק א` הדגש הוא על הבריאה ובסיפור בפרק ב` הדגש הוא על האדם ויחסו עם אלוהים וגם אני מסכים איתך בקטע של הטוב ורע ועכשיו לציטוט שהבטחתי לך מפי הרמב``ם:``אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טפשי אומות העולם ורב גלמי בני ישראל: שהקדוש ברוך הוא גוזר על האדם מתחילת בריתו להיות צדיק או רשע.אין הדבר כן - אלא כל אדם ראוי לו להיות צדיק כמשה רבנו, או רשע כירבעם...`` הבינותה שבי :) ודרך אגב למה אתה לא רוצה לעשות אתר על אסטרולוגיה? זה יכול להיות מאוד נחמד -עדי-

אתר אסטרולוגיה אכן יכול להיות נחמד!

ובקשר לרמב``ם... הבנתי את הציטוט... אבל על מה בעצם אנחנו מתפלספים? שכחתי :cool: שבי

נזכרתי! על הגורל, והקארמה, בערך...

:) אז מדברי הרמב``ם אני מבין שאדם יכול לבחור להיות טוב, בדיוק כמו שהוא בוחר להיות רע, נכון? נו! זה רק מחזק את מה שאמרתי... כלומר, בערך. זה שיש כזה דבר קרמה.. בערך.. זה בהחלט לא אומר שחייך נכתבו כבר מראש... ואם כן, למה אנו חיים? אתה רק צריך להגיע למודעות כדי לא להתגלגל מקרמה לקרמה עד קץ הימים...ולמעשה לינדה גודמן מקדישה פרק מאוד מעניין על נושא הקרמה - מומלץ! הרשה לי לצטט: ``האם כוח הקארמה שלא ניתן לעמוד בפניו, כפי שנאמר בהגדרה המילונית, הוא הגורם המכריע היחידבקביעת גורלכם האישי? כן ולא. תלוי. הקארמה היא הגורם המכריע היחיד בגורלכם רק במקרה שאתם מאפשרים לה זאת, בהתעלמותכם מחוקיה הנוקשים. כי אז דומה הדבר מאוד למפה האסטרולוגית שלכם (ופה נכנס הקשר לפורום הזה.. :)), וזה הגיוני, מכיוון שההורוסקופ (מפת לידה) הוא בסה``כ תמונה, המשתמשת בסמלים מוצפנים, של כל הוויברציות החשובות שיצרתם מסביב לעצמכם בחיים אלו, לרבות דרך המעשים שעשיתם בסדרת גלגולים קודמים וכבר שכחתם אותם - ואיתם עליכם להתמודד בגילגול הזה. ככל שתאמינו פחות באסטרולוגיה, כך תתאים לכם יותר מפת הלידה (כי עדיין לא למדתם איך להתקדם מצריח השחמט למלך או מלכה). תמיד מעניין לקרוא את ההורוסקופ של ספקן, ולראות את ההלם האוחז באדם זה עם חשיפת הפרט הקטן ביותר אודות חייו. הדבר מפחיד אותו ורוצה לגרום לו לרצות לדעת יותר על ``משחק החברה הטיפשי הזה``. הוא קולט לפתע שאומנות ומדע האסטרולוגיה אינם טיפשיים, ואינם משחק. (פרט למדורי החיזוי האסטרולוגי המתפרסמים בעיתונים ובשבועונים השונים, אשר אין בינם לבין האסטרולוגיה יותר ממה שיש בין משחק ``המונופול`` לבין עסקאות אמיתיות בנכסי דלא ניידי)... {וקצת סטינו מענייננו - אז אני חוזר קצת אחורה...} ... גם אם אינכם מודעים לכך, התגייסתם מתוך בחירה לתוך כיתה רוחנית. ובית הספר הוא הקארמה. הוא, מרוב הבחינות, כמו כל בי``ס ארצי, כאשר אתה מסיים כיתה ה`, אתה עובר לכיתה ו` - ואם למדת היטב, ייתכן שתקפוץ כיתה. אבל אם אתם נכשליםבכיתה ה` - מה קורה? אתם נשארים כיתה עד שהמורים שלכם משתכנעים שאתם יכולים לעבור לכיתה (או לרמה) הבאה. לא מורידים אתכם לכיתה ד` או לגן הילדים אתם תישארו באותה סביבה כללית עד שתוכלו לעלות לכיתה (רמה) הבאה. ראשית, אתם יכולים לבחור לשלוט ולפקח על גורלכם האישי, ולהיות האחראים הבלעדיים לגורלכם - אל תשכחו זאת!``... סוף ציטוט. ברור העניין של הקרמה? חוזרים לדברי הרמב``ם שהאדם יכול להיות צדיק או רשע - כי גורלו תלוי בידו... אין סטירה :) אם יש הרבה שגיאות בכתיבה, כי כתבתי מהר, תתעלם.. פשוט אין לי כוח לבדוק ;-) סופשבוע רגוע שבי :)

הם לא רוצים לדעת הם רוצים שיקרה!!

אנשים רוציםמ שיקרו להם דברים טובים לא לדעת אם יקרו להם דבריםפ טובים......אם למשל תחזה למישהו שהוא עומד למות אז הוא יגיד שהכל שטויות וזה בלוף אחד גדול אבל אם תגיד למישהו שמחר הוא יזכה בלוטו אז הוא יאמין כי זה הרצון שלו.!!!

pomelit

New member
נכון

אני למשל שונאת שאומרים לי דברים רעים. מיד אני מניחה שזו טעות (או שרלטנות), שבמילא הכל בידיים שלי, ושכולם טועים (חוץ ממני כמובן). ואז אני רצה למישהו אחר כדי שיגיד לי משהו טוב. (-;

ולצערי, כמוך גם הרבה מחברי הפורום..

מה לעשות וזו הגישה של הרבה, ולכן לנו, האסטרולוגים האמיתיים, לא נעים לענות על שאלות כל כך שטחיות, שנעוצות בבורות וחוסר מודעות של אדם כלפי עצמו, וחוסר רצון לקחת את חייך בידיך.

למעלה