אתה מצחיק אותי קצת, אתה יודע
לא במובן השלילי!! להיפך! אני חושב שאני יודע למה אני מבלבל אותך.. אני פשוט מציג לך כמה תפיסות עולם שונות שבחלקם סותרות אחת את השנייה.. אך לא אמרתי שבכולם אני מאמין, למרות שאני עדיין חושב שהן משלימות... ובכלל אני גם לא מאמין בסתירה, אבל את זה כבר מסובך להסביר... אבל אולי בגלל שיש לך מתכונת, בגרות או WHATEVER בתנ``ך, אתה בטח יודע על שני סיפורי הבריאה שבבראשית.. שכביכול סותרים את עצמם - ובמבט מעמיק תגלה שבסה``כ הם משלימים.. אבל זה בהזדמנות אחרת. בכל אופן, לגבי טוב ורע, לא נראה לי שהבנת אותי... אני חושב שטוב ורע זה מושג שהאדם המציא... בניסיון עיקש להפריד בין שני דברים שהם אחד. פה נכנסת השאלה הפילוסופית על הטוב והרע שבסיפור הבריאה. כמובן שבתמימותם של אדם וחווה, לפני החטא הקדום, לא יכלו להפריד בין טוב ורע... כי הם תמימים (שלמים, לא ``טיפשים``). כמובן שעץ הדעת גרם להם ``להמציא`` את הרע, כמו ש``המציאו`` את הבושה... והרי אם הרע זה משהו שקיים, ובהנחה שאכן יש רע וטוב, אז נשאלת השאלה - למה לאלוהים לברוא את הרע? התשובה חד משמעית - אין רע! היקום בנוי מאיזון.. אך האדם ממשיך בעקשנות ללכת לקיצוניות ולקצוות... אצלו הכל חיב להיות שחור ולבן - והרי אלו צבעים שלא קיימים מבחינה פיסיקלית/אופטית! תראה, טוב ורע זה עניין של תפיסה, נגיד וכשתלך לצבא (מנסה להישאר אקטואלי

), תיפול על מפקד ``מניאק``, זה רע נכון? כלומר, עדיף ליפול על מישהו נחמד! אבל אתה תופס את זה ככה - כי אם תחשוב שני צעדים קדימה תביןש``קשה באימונים קל בקרב``, והרי אם היית נופל על מפקד נחמד שהיה מונע ממך לרוץ או להתאמן כי ``כואבת לך הרגל``? אתה מבין? בעצם כל עכבה היא לטובה! אני אנסה להסביר יותר פשוט... נגיד והנשמה צריכה ללמוד שיעור חשוב בכסף, אוקיי? יש בידה כמה אופציות: 1) היא יכולה לבחור להיות אדם עשיר 2) היא יכולה ללמוד להיות אדם עני 3) היא יכולה להפוך לגנב מיומן אם כך, ואם כך, ואם כך - היא תלמד שיעור חשוב על כסף! ייתכן והיא רוצה להפוך להיות גנב, כי כך היא תוכל ללמוד עוד שיעור (בונוס) על נחישות, חישול אופי וחוכמה (ערמומיות). אין ספק שפגעת בשני ציפורים במכה - למדת שיעור חשוב על כסף, ושיעור חשוב על עמידה במשימה או מטרה. כך שהרע הזה שאתה מגדיר כרע (הגניבה), הוא בסה``כ טוב.. כי הוא מלמד את הנשמה על דרכה בגילגול הזה... וייתכן שזה שהוא גונב ממנו, ר-צ-ה שיגנבו ממנו, כדי שהנשמה תלמד איך לעמוד בקשיים ומשברים (עוד חישול אופי)... ככה שכולם יוצאים נשכרים, לא? אז למה צריך לחלק את זה לטוב ורע...? אלו מושגים שלא אמורים להופיע בלקסיקון שלנו... בדיוק כמו המילים ``עבר הווה ועתיד``... במיוחד בגלל שכבר המציאו את המילה זמן. ובקשר לקרמה ורצח... ובכן, אכן הוא רוצח את ההיא.. ההיא רוצחת את ההוא וחוזר חלילה.. זה מעגל קסמים שלא נסגר? אני חושב שברגע שהוא רצח מישהי והיא רצחה אותו.. פה זה נגמר - כי האיזון הושג! ולגבי איך אני מסביר את הרצח הראשון: אולי הנשמה בחרה ללמוד שיעור בכוח רצון (הרי צריך כוח רצון חזק בשביל ללכת לרצוח מישהו, לא?)... אתה רואה איך הכל מסתדר יפה אחד עם השני? שבי