אני חבר בפורום השכן

אני חבר בפורום השכן

ושוקל לעבור לשטח כבר הרבה זמן (בלי לנטוש את הכביש)
קיבלתי המלצות להתחיל עם KTM EXC 125.

תקציב - עד 30,000 לאופנוע
מחפש מקום לבדוק את האופנוע באזור המרכז (עדיף חולון)

תודה

מיכהWR

New member
ברוך הבא! אין כמו שטח לבריאות הנפש. ראה המלצה בה"פ.

המחשמל 64

New member
מנהל
שמח לראותך כאן בפורום ,אכן כיון נכון

להתחיל עם קטמ 125 בשטח, אופנוע מצוין.
בכל נושא בשטח הבמה כאן ובכיף!!

4CS

New member
בכל מקרה מה שתבחר בשטח - אתה הולך להנות, באחריות

אם מדובר על אופנוע אנדורו מקצועי פול סייז, תעשה רכיבה על ה-125 וגם על 250F, אלו שני גרזני אנדורו שמייצגים גישות שונות למי שרוצה אופנוע אנדורו ראשון.
תבדוק למה אתה יותר מתחבר.

אני מוגבל ל 125 בגלל הבן שלי שיחלוק איתי את האופנוע

והדרך להתגרזן עוד ארוכה. בשלב ראשון אני מסתפק בלא ליפול יותר מידי

enigo

New member
שטח נטו או גם כביש?

כי אם הכוונה היא שהאופנוע גם יהיה כלי התחבורה של הבן, אז אולי איזה דו"ש - סטייל ההאסקי או הימאהה DT הם הבחירה הנכונה (למרות שהם הרבה הרבה פחות טובים בשטח, כמובן).

enigo

New member
היה גם אז. היום יש 125. אופנוע אחר לגמרי

להוסקוורנה יש דגם דו"ש גם כן, ואולי גם לאחרים.

המחשמל 64

New member
מנהל
צודק 4CS לגבי שני הדגמים. יחד עם זאת ה125 הוא אופנוע

שתוכל להנות ממנו בהחלט. אני בכלל חושב שבזמן קצר תחשוק נפשך באחד משלך ואז תהיה באידיליה שתוכל לרכב כמו הרבה מאיתנו יחד עם הבן.
הכי חשוב להכנס לתחום במתינות,הכרת אופי ההתנהגות בשטח ששונה מאד מהאספלט וכמובן עם מיגון מתאים ואיכותי.

iec

New member
מה שלומך מר עמי היקר...שטח זה הכי אחי

גם אני התחדשתי בכלי מגניב טילים... Husqvarna 250 TE דגם 2016 ואני יכול לומר לך שהאיטלקי נח לו כבר שבועיים,כי כל רגע פנוי אני בשטח.

אם זו ההתנסות הראשונה שלך בשטח זה מעולה להתחיל עם דו"פ 125 שלמרות הנפח שנשמע קטן-הוא כלי לא פראייר בכלל ויש לי חברים שממש טסים איתו ומרגישים שאין להם מה לשדרג אותו אם רוב הרכיבות הם בקטע טכני ולא שבילים מהירים.

אני עשיתי רכיבת מבחן על דו"פ 125 TM ונמצאתי אותו קיצוני מאוד ומתפוצץ חזק מידיי ובאופן מפתיע...לא כל כך אהבתי. מיד אחריו רכבתי על ה-250 4 פעימות שלהם ומיד הרגשתי בבית. כלי משובח.
אבל אני רציתי דו"פ כי מעולם לא היה לי ומכיוון שקראתי כל כך הרבה על ההסקווארנות החדשות בחו"ל שהתרשמתי מאוד מהעיניין שהם מכויילים כך שיש להם מומנט מצויין (יחסית לדו"פ) בסל"דים הנמוכים.
קבעתי עם שחר לרכיבה על הדו"פ 250 ועל המרובע 250 שלהם.
כשהגעתי ,שניהם חיכו לי שם,יפים ומגרים....ביקשתי להתחיל עם הדו"פ כי הוא סיקרן אותי מאוד...ההיגוי הקל ,תפעול המצמד המושלם, המומנט המפתיע בשילוב הגמישות המגניבה המאפשרת זחילה במהירות הליכה גם בהילוך שני בקלי קלות, הבולמים והבלמים שהרגישו לי מושלמים והכח הבלתי נגמר כשצריך אותו גרמו לי להתאהב בכלי טוטאלית.
מקץ חצי שעה עצרנו ושחר שאל אותי :"שנתחלף?"..עניתי לו :" סע סע... אני מהדו"פ הזה לא יורד!"

בקיצור....אחרי שתתחדש דבר ואפשר שנפגש. יש עוד כמה מהפורום המת השכן שרוכבים על אינדורו.

טוב, עכשיו ממש עשית לי חשק

הייתי הולך על 250 מרובע אבל הבן מוגבל ברישיון ולא נראה שיוכל לשדרג בשנתיים הקרובות (צנחן במשרה מלאה)

המחשמל 64

New member
מנהל
iec החליט דופ' כבר מהיום הראשון ,לגבי מרובע

זה סתם לפרוטוקול
הוא מכור לריח הדופ' ולגרגור, אין לו את זה במפלצת הכביש שלו, קנה אחלה אופנוע וגם חתיך. הקטמ 125 יהיה לך מצוין,אין שום צל של ספק. יספיק לך וחייל שלך ,אני מבטיח לך ומעל ומעבר . אני עם ה250 מרובע שלי לא מצליח לעמוד בקצב של הלוחם (הימי) שלי על הקטמ 125 שלו ....
ה 125 יהיה לך כרטיס כניסה טוב מאד לשטח בכל היבט.

המחשמל 64

New member
מנהל
תתחדש על האופנוע. אני בהחלט מסכים עם המשפט

"שטח זה הכי אחי"

נראה לי שכרוכבי כביש ותיקים במקביל ,אתם תתאהבו בשטח
ואני לא אתפלא שעם חלוף הזמן ,הכביש על דו גלגלי ,ילך ויפחת לבטח בסופש"ים
לטובת השטח.
עשית שינוי ממרובע לדופ' בשטח זה שינוי מעניין שגם מעניין לשמוע ממך
על התחושות השונות בינהם בהיבט התנהגות מבחינתך לחיוב/שלילה.
התמונה בבית חבל"ז.

iec

New member
תודה
.. מאז ומתמיד אהבתי את השטח יותר מכביש.אני

עדיין בשטח גם עם הטרקטורון מ-2010 רצוף. (וגם מ-1993 כשהונדה נחתו פה עם ה-EX300)
בעבר הייתי רכוב בשטח על XR..XT..XTZ...DR...נכון שאלה לא אינדורו מקצועיים אבל הלב שלי תמיד היה בשטח.
אני רוכב כביש כי מעולם ומקווה גם שלעולם לא תהיה ברשותי פחית על 4...ולכן מתנייד על אופנועים מגיל 15.5

אבל האסקי הזה מערבב לי את המוח
...דו"פ זה טרוף מערכות.

4CS

New member
האסקי 2016 נראים כל כך טוב !!

KTM עשו להם רק טוב ומאז ובמיוחד בדגמים האחרונים האופנועים נראים סוף הדרך.

לגבי בחירת האופנוע, בגלל שמוגבל ל-A2 אז כן, רק כתום 125... על 125 מרוב"פ לא הייתי הולך אלו אופנועים חלביים וחלשים מידי לטעמי.

אני התחלתי את פרק האנדורו שלי על דו"פ 125, ולמרות שזה אופנוע מדהים, חזק מאוד ומכלולים מעולים, הוא פחות התאים לי, גם בגלל הגובה וגם בגלל אופי המנוע שלו, שאוהב משחק עם ההילוכים וחי הכי טוב למעלה.
בסינגלים טכנים, בגלל עניין הגובה והמנוע לא הסתדרתי איתו כל כך טוב, למי שרמת הרכיבה שלו גבוהה ולשימוש תחרותי הוא פצצה של אופנוע, אבל פחות לחובב אנדורו ממוצע, שלא בכושר שיא, ושצריך גם כלי מעט מגוון יותר.

אני יכול להגיד לך שעברתי לפרירייד ולא מפסיק להנות איתו.

זה כלי שמתאים הרבה יותר לחובבים לרכיבות כייף ופחות לשימוש מקצועי של זמנים.
המימדים שלו הרבה יותר ידידותים, הוא נמוך, צר וקצר יותר, הכידון שלו צר יותר וזווית צידוד ענקית (תודות למיקום הרדיאטור) שמתאימה לרכיבת היערות והרכיבה הטכנית (ה-EXC יכולים לחלום על זווית כזאת). המנוע שלו סופר גמיש למטה ובאמצע, לשים אותו בהילוך ולהתרכז יותר בתוואי מאשר לשמור על המנוע, ובגלל שמאוד גמיש הוא גם מייצר יופי של אחיזה ולא קודח.
במיוחד למי שלא גבוה, קל יותר לרכב עליו בעמידה לאורך זמן.
ובגלל שהמשקל נוטה יותר אחורה בקלילות אתה מרים לו את הפרונט במהירויות נמוכות מעל מכשולים.

תענוג של מכונה !!!

כמובן שפחות מתאים לרכיבת שבילים מהירה לאורך זמן ולשטחים הפתוחים מאשר ה-EXC.

המחשמל 64

New member
מנהל
בפרירייד האם מדובר בדגם ה350

4 פעימות או בדגם ה250 דופ'?
מה שאני מבין ממה שכתבת ואהיה אולי גם יותר עם תובנה ,לאחר התשובה ,לגבי סוג המנוע, הוא שהנ"ל (הפרירייד)בעצם משרה בטחון, קל לרכיבה ובמקרה שלך עוד יותר מהקטמ 125. מעניין היות ובאופן אישי תמיד ידעתי שהפרירייד מכוון יותר לסגנון הארד אינדורו גם בזכות כל אותם פרמטרים שציינת שיש בו.

4CS

New member
עשיתי רכיבת מבחן על שני דגמי הפרירייד

ובחרתי ב-350.
לי כרגע הוא התאים יותר, ואני לא רציתי הפעם להתעסק עם ערבוב שמן לדלק ועם הריח הזה.
ה-250 מתאים יותר למי שמחפש כמעט 100% מהזמן להיות בהארד אנדורו ושעשועי עבירויות כאלו ואחרים הוא סופר סופר קליל וגם מרגיש כזה, מרווח גחון עדיף מה-350, אך תחושת היציבות עליו הייתה לי פחותה מאשר ב-350, במיוחד הפרונט שלו הקליל.

ה-350 זו חיה אחרת לגמרי שמתאימה גם לרוכבים מתחילים וגם לרכיבת שטח כללית שהיא מעבר לשטח טכני, הוא סופר יציב ונשלט, יש לו בלימת מנוע חזקה מאוד שכל הזמן מאיטה את הכלי אם אתה עוזב את הגז, ובירידות חדות זה תענוג אתה רק שם את הכלי בראשון, נשען קצת אחורה וזהו

ואגב, הוא גם שקט יותר והרבה יותר חסכוני בדלק מאשר ה-EXC.
לי זה מאוד התאים, צעד קטן אחורה של-KTM מהסיסמא שלהם REDY TO RACE הוא צעד ענקי לרוכבי ההובי של סופי השבוע.

המחשמל 64

New member
מנהל
יופי של סקירה
.אכן מתקבלת התחושה שהאופנוע הזה מתאים לך

מאד. אני בכל אופן ,מרגיש זאת בכתיבה שלך.וחוץ מזה, שיש בכתיבתך המון תוכן ושידור מהחיים כרוכב עליו.
אני לא זוכר שמישהו במדיה המוכרת לי כתב כך, על הפרירייד 350 כרוכב וביחס לקטמ ,125 כדוגמא.
(לא היה בתקופתי כמנהל כאן, כמעט בשנה האחרונה). כן ראיתי סקירה על הדופ' 250 המקביל.האופנוע שלך באמת מעניין.
שבוע שעבר אף ראיתי כזה במציאות פעם ראשונה באקראי לחלוטין.
מעניין מה תהיה עלותו שתפוסם טבלת מחירי קטמ לפי מה שהבנתי זה צפוי ביום ד' השבוע.

למעלה