אני זקוק לפתרון...

azariko

New member
אני זקוק לפתרון...

שלום לכם ושנה טובה. חיפשתי את הפורום שיוכל לענות לשאלתי (עותר נכון לבעייתי) ומצאתי שהפורום הזה הוא המתאים ביותר. אז ככה, אני בן 20, חייל. מגיל 15 היה לי חבר שהוא היה כל עולמי, באמת חברי הטוב ביותר, היינו כמעט כל יום ביחד, למרות שלא למדנו באותו בית ספר, היינו יוצאים ביחד לבלות, מסיבות, נופשים, חופשות, בערבים תמיד היינו ביחד, היה שלב מסויים שלשנינו היתה חברה ותמיד היינו יוצאים ברביעייה, בקיצור, לא היה יום שלא היינו ביחד, ממש חברות אמיתית! לפני כשנה בערך, אני מודה, עשיתי טעות, התחלתי להתרחק ממנו קצת בגלל שהתחברתי לכמה חבר'ה מהצבא, ואותו אפשר להגיד, הזנחתי. לא התקשרתי אליו ולא דיברתי איתו כמה חודשים טובים. אחרי 8 חודשים בערך שלא דיברו היה לו יום הולדת (זה היה לפני 4 חודשים מהיום) והתקשרתי להגיד לו מזל טוב, הוא לא ענה. התקשרתי והתקשרתי מספר פעמים והוא לא ענה, היה ברור לי שהוא מסנן אותי. שלחתי לו SMS, והוא החזיר לי - "מה קרה שנזכרת בי?", כמובן שהרגשתי מובך ומיד בצעד גברי ביקשתי סליחה וביקשתי שנחזור להיות חברים כמו שהיינו ואני מבטיח לא להתנתק, הוא אמר שלא אכפת לו רק שאני ידע שמה שהיה ביננו לא יחזור לעולם, מיד הרגשתי שהוא לא מעוניין, כתבתי לו שיהיו לך חיים טובים וכך נגמר הסיפור. שלשום (ראש השנה) החלטתי לפעול שוב, ושלחתי לו שנה טובה ועוד כל מיני ברכות, הוא לא חזר אליי. השאלה שלי היא כזאת, האם להמשיך לשלוח לו הודעות או לעזוב אותו ולגמור עניין??? כי בסך הכל אני מאוד אוהב להיות איתו, הוא חבר זהב, והוא ממש חסר לי עכשיו, אני יודע שטעיתי וזה מה שמציק לי, כי אם לא הייתי טועה לא הייתי מבקש סליחה. עקב העובדה שטעיתי ואני אשם בכל העסק הזה (של פירוק החברות) ביקשתי סליחה, הרגשתי שאני חייב להיות בוגר וביקשתי סליחה. לדעתי, הוא לא נענה ולא סלח לי. מה עושים??? שלשום שלחתי לו "שנה טובה" והוא לא החזיר כלום. הקטע הזה ממש מציק לי והייתי רוצה להחזיר עטרה ליושנה ולחזור להיות חבר של הבנאדם האהוב הזה. מה עושים? אני זקוק לעזרה דחוף. תודה ושנה טובה.

Democritous

New member
ניסיון לפתרון

אנשים יכולים ללכת באותו נתיב אך בשלב כלשהו ובצמתים מסויימים של החיים יכולה דרכם להתפצל וכל אחד יפנה למקום אחר. כאשר יש מעבר למסגרת כל כך טוטאלית כמו הצבא אז באופן טבעי אתה מוצא את עצמך קרוב יותר לאנשים שחולקים איתך את אותן החוויות ואת אותה המציאות. אותה מציאות שתיארת שאיחדה בינכם ויצרה קירבה כל כך גדולה פתאום השתנתה עקב אי היכולת ליצור את אותה מידת אינטנסיביות ורציפות במסגרת של הקשר וכך נוצר בינכם פער וריחוק היות ומלכתחילה הקשר התבסס על טוטאליות וכעת נוצר מצב של מפגשים עקראייים שאינם ממשיכים מומנטום מסויים. מצב מהסוג הזה אינו מחייב בהכרח נתק מוחלט, אך במקרה שלך יש ככל הנראה מכלול של נסיבות שהביאו למצב הזה. אני לא חושב שצריך לשפוט אותך על כך, אלא מה שנכון יותר לעשות הוא להסתכל על הסיטואציה כמצב נתון. אני מבין את התחושה שלך שעשית טעות ושעקב כך אתה רוצה לתקן את הדברים ו"להחזיר עטרה ליושנה" כפי שאתה מגדיר זאת וזה לגיטימי לגמריי. יחד עם זאת אני חושב שאם אדם מביע חרטה כנה מעומק הלב ובעצם מבצע כפרת עוונות אזי הוא ביצע את חלקו. אדם יכול לבקש סליחה מספר פעמים ולהמחיש ע"י כך את כובד המשקל שהוא נותן לעניין, אך בסופו של דבר הכדור עובר לצד השני ועליו מוטלת החובה לקבל את ההתנצלות. אני חושב שדרך קבלת ההחלטות של חברך עדיין מתבססת באופן אינסטנקטיבי על הפגיעה שהוא ספג ממך ולכן הצעתי היא כי תנסה פעם נוספת לרכך את ליבו באופן שיאלץ אותו להתעמת עם התחושות שלך לגבי העניין (באמצעות מכתב, אי-מייל או כל דבר שיכול לשרת את המטרה), ויבהיר לו באופן חד משמעי את העמדה שלך וכיצד אתה מרגיש. יכול מאוד להיות שהנסיבות והמשקעים הקיימים לא יאפשרו לכם לחדש את הקשר, אך לכל הפחות הוא חייב לאפשר לך לפרוק את התחושות שנצטברו אצלך. אם גם לאחר נסיון כזה לא תהיה כל היענות מצידו אזי אני חושב שהדבר מעיד על קהות חושים באופיו, דבר שמעיד על טיבו. במצב כזה אני חושב שאתה פטור מכל תחושה של אשמה ואי נוחות לגבי העניין ואני סבור שאתה צריך לשאול את עצמך האם נכון לך לרצות בכלל להיות בקשר עם אדם מסוג זה.

די דנסר

New member
תראה....

זה לא פשוט פתאום לסלוח לך ולשכוח את הניתוק. חברך נפגע ומצפה להתרפסות כלשהי מצידך. אז כן, תמשיך להתקשר, תזמין אותו אליך, תלך אליו בעצמך, תהיה קצת יותר נודניק אם מה שאתה רוצה זה לשוב להיות חברו. ולעולם, לעולם אל תתנתק ממנו סתם כך. אני בטוחה שלאחר תקופה של "חיזור" מצידך, הוא כן יסלח. שתהיה לך שנה טובה.

ImmortalSoul

New member
היי

לא יודע עד כמה זה יעזור אבל פנים מול פנים זה הרבה יותר יפה . וכן הוא לא חייב לסלוח לך או שהוא סולח לך רק מבין שאתה והוא לא יכולים להמשיך בדרך הזאת תכונן לכל מצב בסופו של דבר אתה לפחות מבין שטעית וזו מעלה.

עונה לשאלה

אני מבין שהוא לא רוצה לדבר איתך אבל אל תתייאש.אני לא אדם דתי אבל אני מאמין בבורא עולם ואני רוצה להגיד שכמה שאדם יחטה בורא עולם סולח לו.אז מה שאני רוצה להגיד לך פה.שאנחנו רק בניי אדם,אם הוא סולח לנו על מה שאנחנו עושים פה?! בטח ובטח שאדם צריך לסלוח. תשלח לו הודאה הזאת.ואם גם אז הוא לא יענה לך אז אני כבר לא יודע מה לייעץ לך.

אל תילחץ תשמע

תשמע הייתה לי חברה טובה גם חברה של שנים וקרא לי מקרה גם פוגע ואני הייתי הצד הנפגע .. אני חושבת שאהבה בין חברים אפילו יותר מאחים לא נשכחת אף פעם דבר איתו על ארבע עיניים תצא איתו ולאט יחזור קשר חזק רק קצת אמונה ותראה שזה יסתדר .. גם אם הוא אומר ואתה גם חושב שזה לא יהיה כמו פעם האמן לי שזה יבוא לך בלי שתרגיש תתקרב אליו בהדרגה ולאט הוא יסלח לך ויתן בך אמונה מחדש.

FlowMyTears

New member
אני מאמינה,

שאתה לא צריך לוותר. אם באמת חשוב לך שוה איסלח לך ותשובו להיות כמו שהייתם פעם, הדרך הטובה ביורת היא להמשיך להציק לו, עד שהוא פשוט יבין כמה שזה חשוב לך.

אנושית~

New member
תנסה למצוא משו

שינגן לו על הנשמה בודאי לאחר חברות כזו ארוכה ת,יודע מה יגרום לו להתרצות חבר טופ שווה כל מאמץ. בהצלחה

fossil1

New member
לפי מה שאני מבין זה...

שאתה יותר בוגר ממנו והוא מתנהג ממש כמו ילד, לדעתי אני חושב שחבל על המאמץ שלך כי הוא לא יבין את מה שיש לך בלב, כי הוא עסוק בלהיות ילד!!! לפי מה שהבנתי אתה נראה לי אחלה של חבר ויש עוד חברה כמוך אז פשוט תמצא אותם והוא יאחר אחריך בבגרות האישית שלו, והרווח הוא כולו שלך בסופו של דבר, כי הוא יחזור בסוף.. אז בהצלחה

למעלה